hits

Hvordan er det å være på språkkurs med EF i Sydney?

02.02.2016 - 17:45 6 kommentarer

Lokal tid Sydney: 03.45 // Reise i samarbeid med EF

 

- STUDENTHJEMMET -

 

Her kan dere se litt av den flotte bygningen vi bor i på språkkurs med EF! Den er splitter ny, og jeg ble virkelig skikkelig positivt overrasket da jeg kom hit. "Studenthjem" høres kanskje ikke ut som det fineste stedet man kan bo, men her på Urbanest i Redfern har vi det rett og slett helt supert. Det er flere studierom man kan jobbe med skole på hvor det er iMac'er til låns, filmrom med deilige sofaer og stor tv, spillerom med x-boxer, gigantisk og superfint felleskjøkken hvor man også kan ha middager med venner, vaskerom med vaskemaskiner og tørketromler osv. Vi har også et stort uteområde med benker, grill og to billiardbord hvor studentene koser seg hele tiden. Som dere sikkert skjønner er det lite man savner her!

Rommene er også veldig fine, og vi har både eget kjøkken og bad. Veldig greit med kjøkken så man ikke trenger å spise ute hele tiden, spesielt for de som skal være her i en lenger periode. Må også skryte av wifien, som faktisk er like god som hjemme. Er alltid livredd for dårlig internett når jeg skal på tur, så veldig deilig at det ikke er noe problem her! Så vidt jeg har skjønt så har EF tre mulige studenthjem å velge mellom her i Sydney (noen bor også i vertsfamilier), og skal dere på tur med dem så burde dere velge stedet hvor vi bor. 2 min å gå til skolen, ligger så og si i hjertet av sentrum, alt vi trenger er i nærheten og hele bygget er nyoppusset og moderne. Bedre kan det ikke bli :-)

 

- SKOLEN -Skolen er også helt ny, og den er dødsfin. Alt er lyst og fint, kjempemoderne og veldig bra utstyr (iPader til elevene i undervisningene osv). Vi har skole hver dag mandag til fredag, og starter på skolen til forskjellige tider. Noen dager er det skole på morningen, i mens andre dager er ikke skolen før på ettermiddagene. Skolen varer ikke mer enn rundt 3 timer hver dag, og så står man fritt til å gjøre hva man vil etter det. Lærerne er forresten virkelig helt fantastiske her, superhyggelige og glade mennesker- men også veldig flinke til å lære bort og ikke minst gjør undervisningen morsom. Timene består som regel av muntlig undervisning og veldig mye gruppearbeid, hvor vi skal løse oppgaver sammen og diskutere hva vi tenker/tror om diverse temaer med hverandre. 

Undervisningen legger skikkelig opp til at man blir kjent med klassen sin, noe jeg synes er utrolig bra med tanke på at mange reiser alene. Jeg lover dere- IKKE vær redd for å dra alene.. Man får nye venner innen 10 min allerede første skoledag. Lærerne lager grupper som ofte er forskjellige fra dag til dag og man er nødt til å snakke sammen, så derfor er det ikke slik at man kun får venner om man er utadvendt og tør å gå bort til noen. Ellers er det også veldig strengt på å kun snakke engelsk i klasserommet, noe som er bra fordi det er nettopp for å bli flinkere i engelsk som er grunnen til at man er på skolen. Med EF er det forskjellige levler ettersom hvor god man er i engelsk, så du vil komme i en klasse hvor både undervisningen og elevene er på ditt nivå. For at skolen skal finne ut hvilket nivå du er på tar man en test på nettet før man drar, så deler de deg inn der du skal være. Veldig smart! Selv synes jeg at jeg lærer utrolig mye her, og kan bare tenke meg hvor rå (ikke minst trygg) man blir i engelsk om man feks er her i 3 mnd.. Ellers anngående det å reise alene, eller bare det å ville bli kjent med noen- så har EF en haug av "hjelpemidler" for det. Så fort reisen din er booket får du tilgang til noe som heter "My EF", som er en side med all mulig slags informasjon om turen din. Der kan du også se profilene til andre som er på / skal til samme sted som deg, og du har mulighet til å sende de en venneforespørsel og chatte sammen før avreise. Skolen har også forskjellige aktiviteter hver eneste dag, hvor de fleste er gratis, slik at du har mulighet til å bli bedre kjent med de andre på skolen og ikke minst finne på masse gøy. Det er også et eget aktivitetskontor hvor de hjelper deg å booke forskjellige opplevelser du kunne tenkt deg, som du da får til en rimeligere pris siden du bestiller via EF. Blant annet skydive, beachparty og helgetur på surfcamp er noe av det som tilbys :-)

Håper dere ble litt klokere på hvordan det er å reise med EF etter dette innlegget. Jeg anbefaler det virkelig på det varmeste! Vi har hatt verdens beste tur hittill, og skulle gjerne blitt her enda lenger. Pssst: Husk at med rabattkoden "AndreaEf" får dere opptil 10.000 kr rabatt om dere bestiller tur med EF innen 12.02. Det er hele 40 destinasjoner og 7 språk å velge mellom, men jeg anbefaler såklart å ta turen hit. Magisk.. ♥

Trykk HER for å lese mer/bestille ditt eventyr!

6 kommentarer

Line

02.02.2016 kl.18:05

Fint innlegg! Håper du koser deg!:)

a

02.02.2016 kl.19:15

hvor er shortsen fra?

iamemma

02.02.2016 kl.21:27

Hei, jeg har en liten ting fra meg til deg på bloggen min nå, som alle bloggere trenger ;) håper du vil kikke inn til meg. Klem

Sukhi

02.02.2016 kl.21:41

Oi, det ser skikkelig fint ut der! Så deilig at det er slik standard :-) Kos deg videre!

Tiril

03.02.2016 kl.14:59

Hvor er toppen fra? :)

siri

03.02.2016 kl.20:30

Hvilken leppestift bruker du på bildet? veldig fin!

Skriv en ny kommentar