hits

DETTE GJORDE MEG S GLAD

- An animal friendly alternative -

Ble tipset om denne p facebookgruppen "veggispreik", som jeg forresten anbefaler alle bli medlem i! Her er det en haug med inspirasjon til kjttfrie eller evt veganske mltider ♥ Dette er alts "leverpostei", bare selvflgelig kjttfri. Den er faktisk til og med vegansk! Jeg var syyykt spent p teste den ut, og gjette hva? Den var SUPERGOD. Smakte nesten som ekte leverpostei, og hadde en veldig krydret og god smak. Det gjorde meg s glad!

Fantastisk at det bare kommer bedre og bedre tilbud for oss som ikke vil sttte grusomhetene i kjttindustrien. Jeg gleder meg til teste ut mange fler produkter fremover, og kommer til tipse dere om det er noe som faller ekstra godt i smak :-)

"Leverposteien" kan blant annet kjpes p Meny <3

Ellers har jeg vrt kjttfri i straks 3 mnd n, og det fles fantastisk! Det har virkelig ikke vrt vanskelig i det hele tatt. Jeg spiser s mye god mat og magen er alltid mett, eneste forskjellen er at samvittigheten er ren. slutte spise kjtt var s riktig for meg, og jeg skammer meg over ha lukket ynene til sannheten i s mange r. Men men, aldri for sent begynne gjre det riktige. Visste dere forresten at Bjrn Erik og Madicken (ssteren min) ogs slang seg p slutte spise kjtt ca samtidig som meg? Det varmer meg laaangt inn i hjertet, og jeg er s stolt av begge to.

Man m vre forandringen man selv nsker se i verden 🐷🐮🐔💗

27 kommentarer

Herlig Andrea!! Og takk for tipset😍

Det gjr meg s glad at du trives som vegetarianer!! Jeg syns det er s bra at flere bloggere velger denne retningen og, som du nevnte i innlegget, ikke lenger velger snu ryggen til den brutale sannheten om kjttindustrien og forrurensingene den frer til. Jeg har selv vrt veganer i snart ett halvt r og vegetarianer i ett r, og selv om jeg ofte savner ost og andre meieriprodukter, er det absolutt verdt ofre det! Jeg anbefaler deg se en dokumentar som heter H.O.P.E - What you eat matters. Den er litt mrk til tider, men det gjr bare at man blir minnet p hvorfor man har valgt denne livsstilen :)

Sarah: Tusen takk for tips! Og s mye respekt, beundring og kjrlighet til deg for ha valgt en vegansk livsstil <3<3

Du burde smake p vegetar plegget fra Coop merket , vegetar plegg med jalapeno er utrolig godt og smaker som kalkunfilet

Anonym: Har hrt det er digg! M f testet ut asap <3

S flink du er Andrea!

Spiser du fisk og skalldyr?

hh s fantastisk!! Tusen takk for at du snakker om noe s viktig. du er s flink og god!

Blir s glad av se at du fremmer et kjttfritt kosthold! Tusen takk for det! :) Har hatt et kosthold fri for kjtt i to r, men har aldri hrt om dette produktet, s hper du fortsetter dele flere tips! Klem

Anonym: S herlig hre :)) Bare hyggelig <3 klem til deg!

Hei, jeg har ogs kuttet ut en del, alt av rdt kjtt. Men spiser fremdeles fisk og noe grds kylling. Er du helt veganer eller spiser du fremdeles fisk ? Gjerne del erfaringer p restauranter osv her:)

Ida: Hei, s bra!! Jeg spiser fremdeles fisk :)

❤️❤️❤️👍👍👍

Helt fantastisk! Blir s glad av se valgene du tar, og hvordan de rundt deg ogs blir inspirert!

Fanny: <3 <3 koselig hre!

, herlighet jeg blir s glad langt inn i hjerterota. At flere og flere velger kutte ut kjtt er fantastisk! TAKK for at du deler din erfaring <3

Kan du dele litt av hva slags veganske middager du spiser? Gjerne oppskrift? <3

Hei! Det er kjempefint at du har kuttet ut kjtt for dyrenes skyld. Noe som mange imidlertid ikke ndvendigvis er klar over, er at melke- og eggeindustriene ogs bidrar til untyttelse og dreping av dyr, i samme grad som kjttindustrien. Haha her kommer en lang tekst om det, hper det ikke er avskrekkende. Mener det i beste mening, og ikke som kritikk av det valget du har gjort til n om ikke spise kjtt:)

Hann-kyllinger i eggeindustrien blir avlivet ved kverning eller gassing rett etter klekking, fordi de ikke kan legge egg. Samt at de ikke vokser raskt nok og ikke har nok kjtt til brukes som slaktekyllinger. Hunnene som kan brukes som verpehns, lever strevsomme liv under drlige forhold. En hne i eggeindustrien legger rundt 300 egg hvert r. I naturen legger de typisk 10-15. Pga den ekstremt hye eggeproduksjonenc utvikler de som regel ulike helseplager som flge. Feks egglederbetennelse og beinskjrhet, siden eggproduksjonen tapper kalkreservene. De slaktes i tidlig alder nr eggeproduksjonen deres gr ned, rundt 1,5 r.

Slaktehns har det ikke stort bedre, og slaktes nr de er rundt 32 dager gamle.

En hne kan leve i 8-10 r.

Hva melkeindustrien angr, s har kuer i norsk melkeindustri ofte bedre forhold enn kuer i andre land. Feks fr mange g ute p beite. Men stort sett er de inne fjset.

Kuer produserer ikke melk av seg selv. De lager melk for kalven sin. Derfor m melkekyr insemineres kunstig for bli gravide, som igjen gir melkeproduksjon. Kalven tas vekk fra moren rett etter fdsel. I noen tilfeller lar man kalven g med moren litt lengre, men noen mener det er bedre ta den vekk med en gang for unng stressreaksjon.

P samme mte som hner, produseres melkekyr langt mer melk enn de ville gjort under 'naturlige' forhold. Tradisjonelt inneholder en kus jur ca. to liter melk til enhver tid. Den moderne kua brer derimot p 10 liter. Dette frer til forekomst av sykdom i b.l.a. jur og i ben hos dagens kuer.

Melken hstes mens melkeproduksjonen foregr, og kuen blir inseminert og gjort gravid igjen for opprettholde produksjonen. Denne syklusen av inseminasjon, fdsel, fjerning av kalv og melking er kontinuerlig, til melkeproduksjonen gr ned og kua ikke er konomisk gunstig lengre, som er rundt 4 r. En ku kan leve i 15-20 r.

S som du ser s er disse industriene p noen mter verre enn kjttindustrien i seg selv, da de medfrer en forlenget periode av utnyttelse av dyret, og ender opp med at de blir drept lenge fr dere naturlige levealder. Jeg synes det er flott at du fronter en kjttfri livsstil, men det hadde vrt supert om du kunne tenkt over disse aspektene ved andre dyreindustrier, og kanskje droppet egg og melk ogs. Du har en stemme som nr ut til mange, s det hadde vrt supert om du kan tale dyrenes sak, ogs p disse frontene:)

S utrolig bra!! Ordentlig bra forbilde

Hei!

Jeg har lett etter denne, men finner den ikke. Har sett p meny p Bergen storsenter. Hvilken meny handlet du p?

Skriv en ny kommentar