FAV MEAL

Jeg ELSKER havregrøt 🍓 Det er raskt å lage, men viktigst av alt: godt, sunt og veldig mettende. Perfekt til egentlig både frokost, lunsj og middag- haha. Jeg spiser en skål med havregrøt ca hver eneste dag, og går faktisk aldri lei. Min havregrøt er supergod, så derfor tenkte jeg å vise dere hvordan jeg pleier å lage den. Grøten kan lages både i kjele og mikro, og det eneste du trenger for å lage den er egentlig bare vann og havregryn. Kan også bruke melk i stedet for vann 🙂 MEN kun havregrøt i seg selv er ganske kjedelig, og det som plutselig gjør det til et nydelig måte er tilbehøret. Jeg moser en banan for naturlig sødme, og tar også i en del cottage cheese for ekstra proteiner og smak. Havregrøt med cottage cheese og banan er virkelig en nydelig combo!! 

Slik ser det ut før jeg rører det sammen 🙂

Og sååå litt digg på toppen! Bær er helt nydelig til grøt, og jeg er også glad i å ha syltetøy på. Egentlig setter bare fantasien grenser for hva du kan toppe med, feks peanøttsmør og diverse nøtter/mandler er også en god kombo. Jeg liker også å ha chiafrø i grøten min, men det hadde jeg ikke tilgjengelig denne gangen. 

BON APPETIT 

Hvordan lager du grøten din? Gøy å få inspirasjon fra andre også! <3

17 kommentarer
    1. Ca 1 dl havregryn, 50/50 med vann og mandelmelk, 1 ss sukrin gold, 1 stor ss cottage cheese, litt havsalt – så topper jeg med masse kanel og fryste blåbær! Går aldri lei og er fast hveeeer morgen:)

    2. 1dl havregryn, 1dl mel, 1dl vann, litt salt, litt vaniljesukker. På slutten putter jeg oppi brunost, eller så legger jeg noen skiver på toppen. Bringebær i bunn av skålen og bringebær på toppen, SÅ DIIIGG😍😍

    3. Pleier å spise havregrøt hver dag, går aldri lei! Jeg varierer smaken og toppingen på grøten ofte, men jeg pleier alltid å koke opp grøten med eplebiter slik at de blir saftige og myke. Det er også godt å tilsette grøten med enten litt kaffe (slik at det blir kaffegrøt), eller saft (ja det høres rart ut, men bittelitt saft i grøten før du koker den opp setter virkelig god smak!). Også topper jeg egentlig med hva som helst av frukt og bær, og ikke minst yoghurt! Det er veldig godt å toppe med vaniljeyoghurt 🙂

    4. Hei! Jeg spiser havregrøt hveer morgen og det er eneste motivasjon til å stå opp tidlig..
      Jeg bruker 50 gram havregryn, tre sukketter, kanel, litt kardemomme og vann. Topper med CC, en brunostskive, frosne bringebær og litt bananskiver. 😀 suuper godt med peanøttsmør også.

    5. Hei Andrea,
      Du skrev for en stund siden en innlegg om Intensive Cellulite Eraser og sa at du skulle gi en tilbakemelding etter endt behandling. Jeg vurderer å kjøpe produktet, men lurer på om det i det hele tatt har noen effekt. Hva var din opplevelse? Hilsen fattig student som setter pris på et ærlig svar 🙂

    6. Hei Andrea 🙂
      Spiser selv havregrøt HVER dag (alltid frokost og noen gang til middag eller kvelds også). Dette må du LOVE meg å teste selv om det høres noe rart ut. Når du koker opp grøten tilsett ett rått egg når grøten snart er klar og rør raskt med visp. Grøten blir utrolig myk/fløyelsaktig, smaker som dessert og får i mine øyne et enda bedre næringsinnhold. Metter til og med enda mer. Min faste variant til frokost er 50 g havregryn med ett egg oppi. Deretter tilsetter jeg søtning i form av sukrin eller stevia-dråper og topper med bær/frukt og en neve mandler/usaltede cashewnøtter – av bær og frukt liker jeg best kombinasjonen av blåbær og banan. HELT NYDELIG! Hadde vært gøy å høre hva du synes etter å ha prøvd dette da jeg har klart å overbevise både venner og familie til å teste etter at de først har rynket på nesen på grunn av egget. Ha en super helg 😄❤️

    7. Nam, denne kombinasjonen må jeg prøve! Selv synes jeg det er veldig godt med havrøgrøt blandet med fryste bringebær, litt honning/sukrin med litt crunchy granola på toppen.

    8. Min oppskrift er følgende: 40 gram havregryn, 2 dl melk, 1 egg. Kok opp dette. Blander inn 2 ss cottage cheese + en liten klype salt før jeg strør over med kanel og sukrin gold, og evt. bananskiver 🙂
      Anbefaler deg å prøve (du må prøve, hehe), nesten så jeg får en liten følelse av å spise risengrynsgrøt. Ikke vær bekymret for egget, dét kjenner du ingenting av – men det gir en utrolig god kremet konsistens!

    9. Så sykt digg ut 😻 Men så ut som en veldig stor porsjon?
      Mitt favoritt havregryn måltid er banan lapper 😻
      1 banan, 1dl havregryn og 1 egg. Kjøres sammen i foodprossesor til det blir en litt “kremet” konsistens og gir ca 2-3 små søte lapper 😁 Sykt digg!

    10. Havregrøt er det jeg helst spiser til frokost! Jeg er ikke så glad i brød, og særlig ikke den urnorske dietten hvor brød utgjør 3/4 måltider per dag som jeg synes er alt for ensformig, så jeg synes havregrøt er en super erstatter som er både sunn, god, mettende og kan gjøres veldig spennende! I det siste har jeg ikke giddet å gjøre noe mer ut av havregrøten enn kanskje noe banan eller tørket frukt på toppen, fordi jeg synes mange oppskrifter er alt for kompliserte til hva jeg har mental kapasitet til om morgningen, haha. Så denne oppskriften skal jeg definitivt prøve! Perfekt balanse mellom sunt, godt, mettende og enkelt 🙂

    11. Jeg pleier å bruke glutenfrie havregryn og laktosefri melk! Synes konsistensen blir mye bedre med melk 😀

    12. 40g Havregryn med Kardemomme, Kanel, noen dråoer Vaniljeessens (på liten rom-flaske), 6 suketter, litt salt og vann.
      Mikro i 2 min, og hvis man tar banan + cottagecheese og frosne bringebær smaker det seriøst som bløtkake! Helt fantastisk

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg