hits

september 2014

SMILTopp fra Nelly (utsolgt) // Bukse HER (adlink)

God ettermiddag dere! I dag er det "bloggdag", som jeg skal begynne med en dag i uken. Bloggdagen går ut på å lage ferdig innlegg som jeg kan poste senere i uken, svare på mail og kommentarer. Om dere vil komme med noen tips til innlegg dere kunne tenkt dere å lese, så setter jeg selvfølgelig pris på det! Ellers skal jeg også på trening med en veninne i kveld og det skal bli skikkelig deilig. Skal melde meg inn på Elixia og krysser fingerne for at jeg snart kan få tilbake de gode vanene mine. Er bare så mye vanskeligere å spise riktig når man bor hjemme og ikke kjøper sin egen mat, får servert middag osv. Menmen, jeg skal nok få det til uansett ♥ Ellers tenkte jeg å begynne å øve litt på teorien til lappen i dag- hvilken nettside er den beste for å teste seg? Tenker jeg bruker en uke hvor jeg leser boken 1-2 ganger og tar tester på nettet om igjen og om igjen til jeg klarer det ganske greit. Vet mange bruker lang tid på teorien fordi de er redd for å ikke bestå, men tenker at det ikke er værre enn å prøve etter 1 ukes pugging. Klarer jeg det ikke, er det jo bare å prøve igjen litt senere! Har også hørt at testene på nettet er mye vanskeligere enn den faktiske prøven, men vet ikke om det er riktig.

Kom gjerne med noen tips, da blir jeg glad :)

Koselig tur

Heihei!

Nå har jeg nettop kommet hjem fra en times lang tur med pappa og doggsa i skogen. Er lite som er deiligere enn å gå tur i skogen nå på høsten, spør dere meg. Puste inn frisk luft, leke med hundene, kjenne solen varme svakt på kroppen og nyte naturen. Spesielt Molly elsker å gå tur mer enn noe annet i verden, og det varmer jo selvfølgelig mammahjertet å se hvor mye hun koser seg. Løper rundt og leker med kongler, haha :) Var utrolig koselig å se hvor god form Shandie er i, etter operasjonen. Faktisk mye sprekere enn før hun ble syk! Stakkars lille skulle egentlig vært borte nå, utrolig rart å tenke på. Er så sinnsykt glad for at vi bestemte oss for å prøve operasjon, til tross for hva dyrlegen sa. Nå er jo Shandie helt frisk og fin igjen! Vakkert å se henne nyte frisk luft og livet. Er så takknemmelig for hver dag jeg har med henne nå, etter å ha kjent på følelsen av å miste henne. Lille gullet mitt ♥

Verdens søteste lille isbjørn :-)

Hahaha, crazymolls!!

♥ Nå skal jeg straks lage meg en deilig grønnsaksjuice og snart kommer kjæresten på besøk. Tror dette blir en flott mandag! Vi snakkes senere, håper dere får en super start på uken :)

OSLO NEXTPoncho fra Zara // Veske fra Chanel // Boots HER (adlink)

Nå sitter vi på Arlanda flyplass og venter på boarding. Har virkelig hatt det fantastisk på jentetur her i Stockholm! Kjøpte meg kun to ting, ponchoen på bildene over og verdens fineste Nike Air Force. Prøver å ikke bare kjøpe masse som jeg aldri får brukt, men heller kun kjøpe klær jeg har skikkelig lyst på. Er kjempefornøyd, og gleder meg sånn til å ta nikeskoene i bruk! Synes hvite sko er skikkelig fint♥ Vi snakkes når jeg er hjemme dere, håper dere har hatt en deilig og rolig søndag :)

TODAYS

Skinnjakke fra Karen Millen // Vest fra Riccovero // Cardigan fra Acne // Skjørt fra Vila HER  // Veske fra Céline // Sko fra Primeboots HER (adlinks)


Da er vi hjemme på hotellrommet igjen, etter litt vandring i byen. Det ble shopping, lunch og titting rundt om kring! Elsker virkelig Stockholm, synes byen er så mye finere enn Oslo. Også myyye større! Straks skal vi ut å spise, men først litt avslapning i sengen. Har helt dilla på ungkaren fortiden og har lastet ned en hel sessong, så koser meg veeldig med det hver kveld! Synes det er så fantastisk søtt, haha. Likte dere forresten dagens anntrekk? Synes høye støvler er så sykt kult, bruker mine nesten hele tiden. Absolutt en god investering og de perfekte høst/vår skoene :)

HELLS KITCHEN

Hey babes!

Kvelden i går var supermorsom! Vi var på et utested som heter Hells kitchen, som ligger på Stureplan. Der var det ca 40 gjester, vampyrtema og 3 retters middag. Etterhvert dro vi videre til et utested som het cafe opera, hvor vi ble til 3-tiden. Vi fire jentene hadde det skikkelig hyggelig sammen, Stockholms uteliv levde deffinitivt opp til forventningene. I dag fikk vi sovet ut og skal straks ut for å utforske byen. Har vært her 2-3 ganger før, men det begynner å bli noen år siden, så vil ikke si jeg er så veldig kjent. Synes Stockholm er en helt fantastisk fin by med mye bedre utvalg når det gjelder shopping enn i Oslo. Her har de Victorias Secret, Topshop, Urban Outfitters og River Island + mange eksklusive butikker som feks Prada. Gleder meg masse til å vandre rundt, spise god mat og titte litt i butikker i dag ♥ Her har dere noen bilder fra middagen i går:

Kjolen min er fra Tobi og Madicken sin fra Koture! Snakkes etterpå :) 

STOCKHOLM

Hei dere! Hadde maks uflaks i går, og ble plutselig dritdårlig. Akutt supervondt i halsen, feber og superdårlig form. Måtte komme meg rett til legen, og fikk antibiotika for streptokokker. Skjønner ikke hvordan det bare kom ut av ingenting, SÅ fort. Det passet meg veldig dårlig fordi jeg skulle til Stockholm i dag... Formen er heldigvis bedre, og til tross for en hals som piner meg, bestemte jeg meg for å dra til Stockholm uansett. Krysser bare fingerne for at formen holder seg og at halsen ikke ødelegger turen for meg! Grunnen til at jeg skal til Stockholm er fordi jeg og Madicken har blitt invitert på en bloggmiddag av Warnerbros, i anledning at det har kommet en ny sessong av Vampire Diaries. Middagen er i kveld på Stureplan og regner med at det blir fest natten lang etter det. Gleder meg! Jeg har med min kjære bassa, og Madicken en veninne som heter Yasmin, så vi skal nok kose oss veldig ♥ Vest fra Riccovero // Genser HER // Bukse fra Topshop // Sko fra Zara // Veske fra Chanel // Klokke HER // Solbriller fra Rayban (adlinks)

Snakkes i Stockholm, nå går flyet! :)

Vennekos

Hei!

I dag startet dagen min kl 12, hos Best Trafikkskole på Nordstrand. Jeg hadde min første kjøretime, og det gikk SÅ bra! Kjørte rundt på veiene etter ca 15 minutter med snakk, skikkelig stolt. Kjørelæreren min sa at jeg burde klare å ta lappen på bare 8 uker, så det kan bli spennende. Skal få tatt teorien så fort som mulig, slik at han kan melde meg opp til oppkjøring om ikke så lenge. Neste kjøretime blir onsdag, og han sa at timen etter det skal jeg få prøve å kjøre i sentrum.. Wææ. Gleder meg til å få lappen i boks, nå skal jeg stå på skikkelig! Ellers dro jeg til Henriette etter kjøretimen, og er her i skrivende stund. Vi prøvde oss på bruchetta til lunch og det smakte helt fantastisk ♥ Vi brukte baguetter, hvitløkssmør, mozarella og tomat i små biter. Enkel og superdeilig lunch, dere burde prøve! Ser det ikke godt ut?Genseren min finner dere HER (adlink). Den er så kul, ny favoritt :)

Litt selvutløserbilder til bloggen er jo selvfølgelig obligatorisk, hahaha.. Minner meg sånn om "gamledager" da jeg alltid tok selvutløser med vennene mine hver gang vi var sammen, uten unntak. På den tiden var det tvang, men nå har jeg blitt så grei at de bare må være med en gang i blant, hehe. Vi skal straks ta turen til solariummet, det trenger jeg virkelig! Har ikke solt meg siden Spania og føler meg skikkelig blek. Det er riktignok en drøy måned siden, SÅ lenge klarte jeg å holde meg unna soling.. Snakker vi hudkreftkandidat?:( Må virkelig prøve å begynne med selvbruning istedet.. Vi snakkes i morgen dere, håper dere har hatt en flott onsdag ♥

FLOWERS

Holaa!

Etter Afrika har jeg prøvd meg på litt bedre døgnrytme, i og med at vi stod opp så tidlig der og det var noe jeg ble vant til. Jeg er jo verdens største sovedyr, og sover alltid til to-tiden på dagen. Dette er jeg dritt lei av, og vil heller få mere ut av dagene mine slik at jeg også får oppdatert dere tidligere. Så den nye reglen min er at jeg skal være oppe 10.00 hver dag! Det er jo faktisk sent nok, så skal virkelig prøve å holde det. I går var jeg og kjæresten med foreldrene mine for å kjøpe ny bil, og det var såå gøy. Bilen de kjøpte er verdens fineste, en helt ny Mercedes c-klasse. Vi får den ikke før i desember, og innen da skal jeg ha fått lappen slik at jeg kan få låne den nye bilen. Gleder meg!! Starter faktisk på lappen i morgen, så det blir veldig spennende. Ellers koste vi oss veldig hos meg i går, med taco og filmer av meg og søsknene mine da vi var små. Elsker å se på det, er så fantastisk koselig! Vi var superskjønne alle 3, haha. Er superglad for at mamma og pappa filmet masse da vi barn, det skal jeg også gjøre med mine egne ♥Her er to sjappe bilder av hvordan jeg ser ut i dag! Cardigan HER // T-skjorte HER // Veske fra Céline // Bukse fra Topshop // Klokke HER (adlinks) 


Nå skal jeg en tur til byen med kjæresten, vi snakkes senere :)

NEW IN

// Innlegget inneholder annonselenker

Heihei alle!

Kom hjem fra Afrika på lørdag, etter et døgn med reise. Utrolig slitsomt, men gikk overraskende fint, heldigvis! I går hadde kjæresten bursdag, så da hadde vi verdens koseligste kveld sammen. Jeg hadde booket oss inn på The Thief (et hotell på Tjuvholmen) og vi spiste middag på Jewel of India. I skrivende stund ligger jeg faktisk på The Thief og blogger, før vi skal sjekke ut veldig snart. For et fantastisk fint hotell med utrolig service- anbefales på det sterkeste ♥ Ellers fikk jeg hentet en etterlengtet nellypakke på lørdag, og fikk tatt bildene ferdig før jeg dro i går. Var virkelig såå mye fint og nytt til høstgarderoben, er superfornøyd! Her kan dere se det som befant seg i pakken:

Jakke HER ♥

T-skjorte HER ♥

Høyhalset genser HER ♥

Todelt kjole HER ♥

Genser HER // Skjørt HER ♥Peplumjakke HER ♥

Fluffy cardigan HER ♥ 

Billig og flott skinnjakke HER ♥

Verdens fineste "saueskinn" jakke HER ♥Skinnbukser HER ♥

Noe dere likte?

BYEBYE, SOUTH AFRICA

Ah.. I dag er dagen kommet hvor jeg skal reise hjem. Husker jeg syntes den første uken her gikk ekstremt sakte, men den siste uken har virkelig bare gått bort på 1-2-3. Jeg har hatt to helt fantastiske uker, som jeg aldri kommer til å glemme. Dette har vært en reise utenom noe annet jeg har opplevd, og jeg anbefaler alle å gjøre noe av det samme. Slike reiser gir så mange fler inntrykk og minner, enn bare en normal soleferie i Spania. Jeg har møtt en haug av nye mennesker, de fleste med helt annen oppvekst, kultur og tankegang enn meg selv. Det er virkelig så utrolig spennende å snakke med mennesker hvor livet deres er totalt annerledes fra mitt. De fleste jeg har møtt her nede har feks aldri vært utenfor Afrika, altså er afrikansk natur og alt som følger med, det eneste de har opplevd og er vant med. Dessuten har jeg hørt en haug av forferdelige historier, og innsett at på gården her lever vi i vår egen, lille trygge boble- i farlige Sør Afrika. De sier at i snitt er hver 4 mann i Johannesburg (hovedstaden) voldektsmann, hvor sykt er ikke det? Til og med presidenten her nede voldtok 3 jenter og slapp unna med det, fordi han er presidenten. Alt er superkorrupt og de som styrer landet koser seg virkelig med pengene de får inn. De fineste bilene, husene og en haug med penger. Veiene her nede er helt elendige, hvertfall her på landet. Det finnes faktisk ikke et eneste lys eller refleks noe sted, så alt er bare bekmørkt. Slike ting irriterer befolkningen veldig, for det er noe som virkelig burde gjøres noe med. Det er også veldig farlig å kjøre rundt her på kvelden, så derfor har de fleste med seg et våpen i bilen om de må det. Det er nemlig veldig vanlig med biler som følger etter deg, prøver å presse bilen din ut av veien, for og så rane deg og stjele bilen din. Ganske så sykt! Vi ble faktisk fulgt etter i går kveld da vi skulle hjem, men heldigvis klarte vi å kjøre fra bilen, og da kjørte vi i hele 160 km/t. Det var sinnsykt skummelt, spesielt med tanke på alle historiene jeg har hørt. Jeg skriver egentlig det her bare for å få frem at alt ikke bare er idyll i Sør-Afrika, siden jeg er altfor flink til å kun være positiv. Men ikke vær redd om noen planlegger å reise hit, jeg har følt meg veldig trygg her og sovet som en sten hver natt. 

Ellers er Sør-Afrika helt fantastisk ellers og mye mer modernisert enn jeg hadde trodd. De har faktisk til og med SPAR her, haha! Menneskene her er utrolig hyggelig, imøtekommende, høflige og veldig hjelpsomme. Det er også ekstremt billig her! En stor middag med drikke på resturant koster vel maks 50 kr. Og feks en brus eller en flaske vann koster 2kr på butikken, syyykt. Maten smaker også helt fantastisk. Det kryr av dyr som ikke finnes i Norge, og jeg tror faktisk jeg har sett nesten alt som går ann å se. Jeg har bodd i et hus med mennesker fra Sør-Afrika, Norge, Danmark og Tyskland. Jeg har trosset frykten min for insekter og sover godt om det så er 2 edderkopper og 10 andre innsekter på rommet mitt. Vi har løver i hagen og alle slags mulige dyr utenfor der igjen. Å kjøre forbi en sjiraff eller en zebra når vi skal til butikken, har nå blitt vanligere enn å kjøre forbi en ku i Norge. Jeg har fått besøkt en afrikansk skole og gitt bort leker og godteri til barn. Jeg har vært i en nasjonalpark og stått 2 meter foran et nesehorn. Jeg har fått kose, leke med og mate alt fra bebiløver til de store løvene hver eneste dag. Og jeg har hoppet fallskjerm! Lurer på om en ferie i fremtiden noengang kan slå denne.

Kommer til å savne løvene så mye.. Har jo selvfølgelig blitt veldig glad i dem på 2 uker i og med at vi er så mye sammen. Løver må være verdens vakreste dyr! Anbefaler alle å dra til Ingwe Wildlife Center om dere kunne tenkt dere det samme som meg. Yadie som eier gården er den kuleste damen noensinne og gjør alt for at vi skal ha det bra, er med oss hele tiden og kjører oss rundt på utfluktene vi vil være med på. Hun er virkelig helt fantastisk på alle måter og jeg har blitt veldig glad i henne på disse to ukene. Kommer til å savne henne, og ikke minst Linn og Emilie, som har gjort den siste uken min på campen helt perfekt ♥ Dette har vært en fantastisk tur og et minne for livet, og jeg kan garantere dere at jeg skal tilbake akkurat hit en dag. 

OMG

Hei!!

Endelig funker internett, etter å ha vært borte i 3-4 dager. Hurra! Må nesten starte med å fortelle dere hva jeg gjorde i går, jeg hoppet fallskjerm!!! Hadde aldri i verden trodd jeg skulle tørre det, men joooda. Det var helt sinnsykt skummelt da vi skulle fly opp- for det første var flyet kanskje 1 meter bredt og 3 meter langt og for det andre var det ingen dør. Så vi satt på gulvet i flyet, lenket fast til en profesjonell hver, og så rett ut på bakken laaangt under oss. Plutselig var det klart for å hoppe og da var det bare rett ut. Veninnen min var ute på 2 sekunder og så kanskje 5 sekunder etterpå var det vår tur. Jeg la meg ut med ansiktet ned mot bakken og bena under flyet, og så slapp han jeg hoppet med taket. Da var det fritt fall i ca 20-30 sekunder før vi slapp ut fallskjermen. OMG!! Det er det sykeste jeg har gjort i hele mitt liv. Fritt fall var helt crazy, vi snurret rundt og det gikk ekstremt fort. Alt var så surrealistisk at jeg faktisk ikke var redd engang. Vi hoppet fra hele 6000 meter høyde, det er HØYT. Så blåste fallskjermen opp og da ble alt mer stabilt og gikk mye saktere. HERREGUD. Alt i alt tok det vel 4-5 minutter før vi landet på bakken, men det føltes ut som 30 sekunder. Å hoppe fallskjerm er det beste jeg noensinne har opplevd og jeg fikk lyst til å gjøre det hver dag til jeg dør, haha. Var helt sinnsykt gira, glad og full av adneralin da jeg landet! Dere MÅ gjøre det om dere får muligheten, det var virkelig en helt ubeskrivelig opplevelse. Han jeg hoppet med hadde Go-pro som han filmet greia med fra start til slutt + at det var en "kameramann" som hoppet med oss. Så vi skal faktisk få det på film neste uke! Desverre er jeg i Norge da, men snille Yadie skal sende filmen til meg i posten. Gleder meg så utrolig mye til å se, allerede nå føles det nesten bare ut som en drøm. Skal selvfølgelig legge ut filmen her på bloggen også, det blir morro :)

Her har dere meg, haha!

Landing.. Gikk kjempefint og rolig, klarte faktisk å lande på bena!

Glaaade! Han jeg hoppet med hadde hoppet noe med 3000 ganger, så følte meg ganske så trygg med han :)

Hahhaa, superfornøyd Andrea! Herregud, tror jeg satt å smilte for meg selv i hele går. Beste jeg har opplevd og deffinitivt noe jeg skal gjøre igjen, så fort som mulig! I morgen skal jeg desverre hjem til Norge igjen, og det gruer jeg meg til. Har hatt det helt fantastisk her og jeg vil veeeldig gjerne dra tilbake til Ingwe Wildlife Center en annen gang. Tror det kommer til å bli veldig rart å komme hjem, for her har jeg jo hatt en fullstendig annerledes hverdag enn hva jeg er vant til. Kommer virkelig til å savne løvene, dagene, felleskapet, jentene og selvfølgelig Yadie som eier gården. Satser på at internettet holder seg så jeg kan skrive et lite avskjedsinnlegg før jeg drar i morgen, men ellers snakkes vi i Norge uansett :)

Høstfavoritter

//adlinks

Hei alle fine ♥ Internettet var overraskende bra i dag, så jeg har hatt muligheten til å titte litt på Nelly igjen ♥ De har fått inn så utrolig mye fint!! Høsten må virkelig være min favorittårstid når det kommer til klær, det er jo så mange deilige cardiganer og strikkegensere å velge mellom! De har itillegg fått inn masse fine festkjoler, og det får man jo aldri nok av :) Nedenfor ser dere mine favoritter: 


1 genser HER skjørt HER // 2 genser HER bukse HER // 3 overdel HER bukse HER 


4 genser HER bukse HER // 5 genser HER skinnbukse HER // 6 genser HER shorts HER
7 svart/grå cardigan HER // 8 svart cardigan HER // 9 hvit cardigan HER


10 beige genser HER // 11 hvit cardigan HER 


12 kjole med glidelås HER // 13 burgunder kjole HER // 14 kjole med blonderygg HER


15 rosa kjole med åpen rygg HER // 16 svart blondekjole HER // 17 hvit kjole HER


18 grønn paljettkjole HER // 19 grå kjole HER // 20 rosa kjole HER


21 nude kjole HER // 22 svart maxikjole HER // 23 grå kjole HER

Flere enn meg som har lyst til å bestille alt hjem? :)

Face your fears

Heii!!

Åh, er dere KLAR over hvor irriterende det er å være blogger når man ikke får blogget? Internettet har vært så og si helt dødt de siste 3 dagene. Disse tre bildene i dette innlegget tok 7(!!!!) timer å laste opp... Jeg blir helt gal, for jeg har jo så mye jeg kan blogge om her nede og får jo ikke gjort det. Er jo forsåvidt ikke rart at internettet er så elendig, vi er jo ikke bare i Afrika, men også langt ute i ingenmannsland i Afrika, haha. I dag er det forresten 1 uke siden jeg kom til campen og jeg må si det føles ut som jeg har vært her i en evighet. Vi er står jo opp før 7 hver morgen, så dagene er veldig lange her. Det er også akkurat en uke til jeg skal hjem igjen og det gleder jeg meg veldig til. Det er nemlig 1 år siden jeg og F ble sammen neste helg og i tilegg bursdagen hans, så da skal vi virkelig kose oss! Har en liten overraskelse jeg har planlagt til han, så det skal bli morro :-) 

Som jeg har skrevet tideligere, så vet dere jo at jeg har vært veldig redd for de store løvene. Det er vel egentlig bare instinket mitt som sier "Kom deg laaangt bort, fort!!". Selvom de bare er tenåringer, så er de virkelig sinnsykt store. Men i dag bestemte jeg meg for å komme over frykten min og ble med inn i den store innhengingen hvor de bor. Med en gang var jeg virkelig dødsredd, for det føles veldig farlig og feil å være innesperret med 3 store løver. Men det gikk virkelig så bra! De andre norske jentene hjalp meg med å overkomme frykten min på maks 5 minutter, og etter det hadde jeg hånden min inne i en løvemunn resten av tiden der inne. De er nemlig veldig rampette og elsker å småbite. Alt handler vel egentlig bare om å vise dem hvem som er sjefen og ikke være redd, for de synes det er veldig gøy å prøve å "ta" de nervøse. Det var virkelig helt fantastisk å kunne sitte ved siden av disse vakre dyrene- kose og leke, uten å være livredd. Fant også ut at tennene ikke var så skumle og spisse som jeg hadde trodd.. Hehe.

Haha, sååå tøff! Denne løven heter Nikita og er den yngste av tenåringene. Hun er faktisk bare 6 mnd, de vokser SÅ fort! I går fikk vi forresten se de største, voksne løvene for første gang. Herreguuud, det var en utrolig opplevelse! For noen gigantiske, vakre dyr. De andre jentene stakk hendene inn for å kose med de, men så tøff var ikke jeg desverre. Føler at man egentlig aldri helt kan stole på ville dyr og jeg ville ikke ta noen sjanser, løver er jo faktisk kjempefarlige. Plutselig biter de liksom av deg hånda.. Menmen! Jeg koser meg hvertfall veldig mye nå og vi har en haug av spennende utflukter i vente. Jeg skal blant annet kaaanskje hoppe i falskjerm, om jeg tør. Noen av dere som har gjort det? Har veldig lyst til å ha gjort det, men egentlig ikke å faktisk gjøre det, haha. Vi snakkes senere, girls ♥ 

Løvenuss

Holaaa!

I dag har jeg virkelig hatt verdens kjedeligste dag, haha.. For det første er jeg jo som sagt superloner og for det andre fikk vi ikke nett før nå. Altså en hel dag uten internett eller venner, lol. Har vært litt med bebissene og hatt photoshoot av noen voksne, amerikanske frivillige som er her, fordi de syntes bildene jeg tar blir så fine. Koselig! Ellers har dagen gått i å spille jellysplash og se på The Carrie diaries, noen andre som ser på det? Synes egentlig ikke det er sånn sinnsykt bra, men er absolutt en grei underholdning. Heldigvis kommer de andre jentene allerede i 1-tiden i morgen, så da blir det forhåpentligvis endel morsommere her. I går kveld var vi invitert til en av nabogårdene her for middag og litt (mye) alkohol, og det var deilig med en liten adspredelse i hverdagen. Hadde det veldig morro til tross for at selskapet mitt var på 40+, haha. Han mannen vi var hos hadde det sykeste huset noensinne, i skikkelig afrikansk stil. Aldri sett noe lignende før- håper jeg får mulighet til å vise dere det en annen gang! Ellers blir alle her blir så nyskjerrige når de hører jeg er en blogger, for de aaaner jo ikke hva i all verden det kan være. Ikke at de skjønner så mye mer når jeg prøver å forklare heller, haha. Nå skal jeg prøve å få sovnet og krysser alle fingre og tær for at morgendagen blir litt mer spennende. Skal ikke mye til akkurat! Her er noen nusselige bilder fra i dag:

Elsker å mate disse små bebissene med flaske! De blir helt gærne og er bare så søte. Finnes ikke noe koseligere enn et løvenuss ♥ Skulle ønske dise babyene aldri vokste opp og jeg kunne tatt med en hjem til Norge. Det hadde vært noe det :-) Ellers må jeg bare takke for alle de snille kommentarene på forrige innlegg. Dere er verdens beste lesere og motiverer meg så mye med positive tilbakemeldinger! Som mange har merket så er bloggmotivasjonen på topp her- til tross for det elendige nettet, og jeg håper motivasjonen fortsetter når jeg er hjemme igjen også. Alt handler vel egentlig bare om kommentarene deres for min del, når jeg får mye gode tilbakemeldinger får jeg automatisk lyst til å blogge mer. Sweet dreams dere, vi skrives! 

THIS SUCKSAh, i dag er en sykt kjip dag.. Sophie er nemlig på vei hjem igjen og det har jeg virkelig gruet meg til! Det er noe jeg har visst om i et par dager og har vært veldig usikker på om jeg skulle bli med henne tilbake til Norge. Hun kommer til å skrive et utfyllende innlegg senere i dag om hvorfor, så tenkte ikke jeg trengte å skrive så altfor mye om det. Men dette prosjektet kræsjer litt med hennes verdier, i og med at feks løvene er mye i innhenginger. Ville dyr skal jo selvfølgelig ikke være i bur, og uansett hvor bra de har det, er det jo helt feil. Så ja, hun har fått veldig mye dritt fra alle mulige kanter for å være her i og med at hun har kjempet så mye for dyr på bloggen, så da valgte hun å dra hjem. Jeg skjønner henne kjempegodt og respekterer valget henes. Jeg synes selvfølgelig det er kjempetrist, for vi har virkelig hatt det SÅ koselig sammen. Vi har jo egentlig ikke kjent hverandre noe særlig godt før denne reisen, men vi er veldig like og har hatt det supergøy sammen. Sophie er en fantastisk jente og jeg savner henne allerede ♥ Etter mye om og men, bestemte jeg meg for å bli igjen, til tross for at jeg hadde en flybillett i dag. Det kommer nemlig to, søte jenter jeg har snakket litt med fra Oslo hit på torsdag. Så da håper jeg at jeg får det gøy med de. Og inntil det er jeg loner i to dager, haha! Jeg som er verdens største pyse og elendig på å klare meg på egenhånd, gruer meg selvfølgelig veldig til den lange flyturen hjem alene. Heldigvis skal verdens snilleste Yadie som eier gården kjøre meg til flyplassen og hjelpe meg der så langt hun klarer, så det er veldig bra. Skal nok få det til! Jeg føler meg veldig heldig som er her, dette er noe helt annet enn noe jeg har vært med på før. Jeg vil oppleve mer før jeg drar hjem og være her så lenge som planlagt, så da føles det feil å dra bare fordi hun drar. Selvom å dra hjem med Sophie i dag hadde vært det letteste valget, er det viktig å utfordre seg selv. Dette gjør jeg ved å bli igjen og satse på at jeg fortsatt får det fint uten henne, og ikke minst å dra alene hjem helt fra sør-afrika, med tanke på at det egentlig er noe jeg aldri hadde "turt" å gjøre. 

Så håper jeg Sophie klarer å komme seg hjem på egenhånd (hun er nemlig like elendig på sånne ting som meg) og ønsker henne en god tur. Kommer til å savne deg, snuppa!! 

En magisk opplevelse

Hei dere!

Herregud, for en utrolig nydelig opplevelse vi fikk være med på i dag. Vi besøkte en barneskole ved navn Thabakhibidu, som ligger rett i nærheten. Vi hadde med masse godteri og leker som vi skulle få gi ut. Dette er kanskje noe av det fineste jeg har vært med på, ble virkelig SÅ rørt! Barna smilte fra øre til øre og var rett og slett bare overlykkelige over noe som egentlig er ganske lite. Regner med at vi ikke hadde fått den samme reaksjonen om vi hadde gjort dette på en barneskole i Norge, for å si det sånn.. Er skikkelig glad for at jeg fikk være med på dette, det satt seg virkelig dypt inn i hjertet mitt. Etter i dag ble jeg helt sikker på at jeg skal dra ned til Afrika en annen gang for å jobbe som frivillig på feks et barnehjem. Da kunne jeg tatt med masse klær, leker og andre ting og fått hjulpet noen som virkelig trenger det direkte. Vet Goxplore som vi reiser med nå har flere prosjekter på barnehjem, så det SKAL jeg få til. Ah, de smilene vi fikk i dag kan virkelig ikke beskrives med ord. Det var helt fantastisk ♥
Se den søte jenta på fanget mitt med nytt halsekjede og godteri i hånda.. Smelt! Nå er det kosetid med løvene, vi snakkes i morgen


:)

Oh, AfricaDet er så utrolig vakkert og annerledes her, jeg elsker det! Og uansett hvor vi skal, så kjører vi alltid forbi en haug med eksotiske dyr. Disse bildene er fra i går, da vi dro til en dam i nærheten av gården. Vi kunne gjøre litt forskjellige ting som fisking og padling, men jeg og Sophie bestemte oss for å bare sole oss litt. Koselig var det uansett! Vi to snakker om så mye merkelig dagen lang, spesielt kveldene. Det blir alltid en av oss som sier: "HÆ, tenker du også sånn.. Hahah". Er så gøy når det er noe skikkelig spesielt du tror du er den eneste i verden som gjør, men så er det visst fler av dere. Wellwell, nå skal vi straks dra til en barneskole i nærheten. Vi skal kjøpe litt leker og godteri som vi skal gi dem, det blir veldig fint ♥ Ville egentlig bare si god morgen, siden jeg ikke fikk blogget noe i går! Tenkte forresten å filme løveungene etterpå, er det noe dere kunne tenkt dere en liten videoblogg av?

Nyter livet

 

 

I dag startet dagen klokken 9, fordi vi skulle få "sove ut". Kl 9 er ikke å sove ut for min del, for å si det sånn.. Haha. Ellers resten av tiden her skal vi være klare kl 7, så vi får håpe jeg får den etterlengtede døgnrytmen min på plass etter de to ukene her i Afrika. Apropo tid, så er det faktisk ingen tidsforskjell her i forhold til Norge. Synes det var så rart, men veldig deilig da- så slipper vi å å få jetlag etter reisen. I dag skulle vi hvertfall få bli med på matrunden til alle de andre dyrene rundt på området her. Vet ikke nøyaktig hvor stort det er, men det er virkelig gigantisk. Tar sikkert 30 min eller mer å kjøre fra den ene siden til den andre, haha. De har nemlig masse andre dyr her, ikke bare kattedyr! Matingen tok vel ca 2 timer og da så vi en haug med flotte, ville dyr. Blant annet sjiraff var veldig gøy å se, for en rar skapning det faktisk er.. Haha. Etter matingen var det klart for å stelle med løvene og de to andre kattedyrene sine bur! Da fikk vi møtt de større løvene for første gang, før dette hadde vi bare hilst på babyene. Herregud, for noen store dyr! Disse var riktignok bare tenåringer på ca 6 mnd. For å være helt ærlig synes jeg de var ganske skumle og klarte ikke å slappe helt av med dem. De ville tydeligvis bare leke, men når de går modt deg med et sånt "drapsblikk" og skal slå deg med poten eller prøver å bite deg, blir du naturligvis litt redd. Stakkars Sophie ble et skikkelig offer for alle løvene siden hun er så liten, de skulle liksom "ta" henne heletiden. Menmen, de er visst verken sinte eller farlige, så vi skal jobbe litt med det å ikke være redd for dem. Damen som eier gården sa at jeg skulle tenke på dem som hunder, men synes ikke det var så lett, haha..

Utrolig vakre var de uansett! Var ganske så magisk å være så nærme en stor løve, klappe og ta bilder. 

Ellers har vi kost masse med verdens nydeligste bebiser i dag. De er så fantastisk søte og sjarmerende at jeg ikke får sagt det nok! Det føles helt uvirkelig at disse små kosete tassene faktisk blir svære, farlige løver.  Nyter hvertfall hvert sekund med disse, smelter hjertet mitt helt ♥

Ååhh! Verdens nusseligste, lille løvebebis. Heldige oss, haha. Nå skal jeg ut å kose mer, ville bare vise dere hvor nydelige disse skapningene er og hvor mye gøy vi får opplevd. Vi har mange spennende dager foran oss og flere utflukter vi skal på! Er så glad jeg er her, skikkelig uvirkelig og fantastisk :)

FREMME

Hey girls!

Ah, blir helt gal av å ikke få oppdatert bloggen. I går fikk vi strømbrudd midt i bloggingen min, så internett døde og det kom ikke tilbake før istad. Dessuten er det så tregt at det tar ca 30 min per bilde om du er heldig, så det suger skikkelig. Heldigvis har en av nabogårdene her ganske bra nett, så vi skal få komme dit og blogge et par ganger i uken. Menmen, jeg har hvertfall kommet meg trygt frem til sør-afrika!! Det tok 20 timer fra jeg tok bussen til Gardermoen og til vi var på hostellet i Johannesburg vi skulle sove på en natt, gjett om jeg var død da.. Fikk selvfølgelig heller ikke sove et minutt på den 11 timer lange flyturen fra Amsterdam. Sov som en liten baby så fort vi var kommet fram på hostellet, haha. Morningen etter (i går) kjørte vi 40 mil for å komme til gården og hele i går gjorde vi veldig lite. Ble mye småsoving, men vi fikk selvfølgelig hilst på løvebebissene ♥ De er de søsteste lille vesnene jeg har sett i hele mitt liv! De er også veldig kosete og glad i menneskekontakt, så det er virkelig helt fantastisk å være med dem. Kommer til å fortelle masse mer snart, men tenkte å bare si at jeg lever, hihi. Straks skal vi få mate "cubsene", som da er løvebebiene, for første gang med tåteflaske. Det blir så gøy!! Vi skal også få tatt masse fine bilder av løvene i dagslys som kommer i kveld, så da får dere glede dere! Da kommer jeg også til å fortelle litt mer om hvordan det er her og bilder fra dagen i dag  :)

Ah, dårlig bilde men måtte bare ta det med! Cubsene prøver å suge meg på fingeren heletiden, haha.. Smelt♥

Åh.. Dere aner ikke hvor nydelige bebissene er! Det er 3 stk her, den brune som er litt eldre og de to hvite som bare er 3 uker. Forelsket ♥♥♥

Vi snakkes veldig snart! :)

Om 8 timer...

..Er jeg på vei til Sør-Afrika!

Det har vært så sykt mye de siste dagene, så jeg har faktisk ikke rukket å fortelle dere om planene mine for de neste to ukene! Men dette er riktignok noe jeg fikk vite for under en uke siden. Sophie spurte meg nemlig om jeg kunne tenkt meg å bli med til Sør-Afrika, fordi venninnen hun egentlig skulle ha med ikke kunne alikevell. Så spontan som jeg er, sa jeg selvfølgelig ja med en gang! Så nå har det vært mye papirarbeid, vaksiner og forberedelser på kort tid. Endelig er jeg i boks, mangler bare pakkingen som jeg skal starte på så fort dette innlegget er ferdig. Vi skal ikke på en hvilken som helst tur, men være med på et prosjekt som heter Buntle Africa. Vi skal jobbe frivillig med dyr på en gård et par timer nord for Johannesburg. Husker da Livingdoll var på noe veldig likt for et par år tilbake siden og jeg var sååå misunnelig. Alle bildene av disse nydelige løvene og løvebebisene.. Nå er det min tur og jeg gleder meg utrolig mye! Vi skal hovedsaklig jobbe med løver og karakal'er. En karakal visste jeg ikke helt hva var, men etter å ha googlet det, så jeg at det var et kattedyr som ligner litt på gaupe. Utrolig flotte var de hvertfall! Ellers er det masse andre dyr på gården, vi kommer til å se og komme i kontakt med blant annet: sjirraffer, waterbuck, zebraer, springbuck, bavianer, gnu, impalaer og strutser. Det finnes også nabogårder vi kan besøke hvor de blant annet har Geparder. Hvor fantastisk høres ikke dette ut? Å kunne jobbe med og hjelpe ville dyr har alltid vært en av drømmene mine fra jeg var en liten jente, endelig skal det skje ♥

Noen bilder lånt fra Livingdoll. Disse bildene får meg til å bare glede meg enda mer, om det er mulig! Jeg føler meg utrolig heldig som skal få lov til å oppleve noe slikt, det er det ikke alle som får gjort. Dette kommer til å bli en opplevelse for livet, det er jeg 100% sikker på! Gleder meg også til å være på Afrikansk jord, Afrika er deffinitivt et kontinent som står høyt oppe på listen over steder jeg vil besøke. 2 uker med ville dyr, nye mennesker, helt andre omgivelser og en fullstendig annerledes hverdag enn jeg er vant til blir fantastisk. Heldigvis er det internett på gården, så jeg skal blogge og knipse bilder så mye som overhodet mulig! Dere skal jo selvfølgelig få bli med på reisen ♥ Flyet går i morgen tidlig kl 6.30 til Amsterdam, så to timer ventetid, før det er 11 timer videre med fly til Johannesburg. Vi kommer til å sove der en natt, før vi tar turen videre til gården. Regner med at jeg ikke får tid (eller internett) til å blogge før vi er fremme på gården, men skal prøve å få til et mobil-innlegg når vi er fremme i Sør-Afrika! Så ja dere, da snakkes vi der- wæææ :)

LYKKE

Hei!

Herregud, så mye som har skjedd siden mitt siste innlegg... Jeg fikk en kommentar kort tid etter at det siste innlegget ble lagt ut av en jente, som fortalte meg at det samme skjedde med hennes 11 år gamle hund i sommer. Men til tross for at alle dyrlegene anbefalte avlivning, ble hunden operert og er nå helt frisk og fin. Da begynte jeg naturligvis å stusse litt, i og med at vi helt til dette trodde at alt håp var ute for vår kjære Shandie. Dyrlegen som hadde undersøkt henne anbefalte jo avlivning og ikke operasjon på en så gammel hund siden det tydeligvis var veldig risikabelt. Men etter den kommentaren så begynte jeg å google litt rundt, og det viste seg at de fleste hunder overlever livmorbetennelse. Kom nesten ingenting opp når jeg googlet livmorbetennelse og avlivning, så det synes jeg jo var veldig rart. Vi elsker jo hunden vår og om det er en sjangse for å redde henne, føles det jo HELT feil å avlive henne. Vi bestemte oss for å ta det opp med dyrlegen som skulle komme kl 11 dagen etter og avlive henne, sånn at vi kunne høre litt om prognosen ved en slik operasjon på en 12 år gammel hund. Dette var da en annen dyrlege enn hun som hadde undersøkt Shandie dagen før og hun virket ikke like bestemt på at avlivning nødvendigvis var det riktige valget. Hun fortalte at prognosene faktisk var veldig gode selvom Shandie er gammel, men at det selvfølgelig er en risk for at hunden ikke overlever.

Men vi hadde jo faktisk ingenting å tape på en operasjon, for om hun så ikke hadde overlevd den, var jo det andre alternativet å avlive, altså å dø uansett. Selvom Shandie er gammel, er hun fortsatt en hund med god livskvalitet, veldig sosial og vi vet at hun nyter livet. Om hun hadde vært en hund som bare ville ligge i fred fra oss hele dagen, ikke hadde matlyst og ikke ville ut, hadde selvfølgelig å avlive henne vært det beste alternativet. Om hun ikke har noe glede av å leve, skal man selvfølgelig la henne få gå. Men siden det ikke er slik i dette tilfellet, og at Shandie faktisk kunne bli helt frisk etter operasjonen, kom vi frem til at vi skulle prøve. Takk gud for det! Siden dette var veldig akutt og at livmoren kunne sprekke når som helst, tok dyrlegen med Shandie til sykehuset med en gang. Lille gullet fikk fjernet livmor og eggstokker, og heldigvis var operasjonen vellykket. Gjett om vi var overlykkelige.. Hele familien har jo vært i sorg og forberedt oss på at vi bare har noen timer igjen med henne, så det har vært veldig mye følelser i spinn de siste to dagene. Shandie kom hjem fra sykehuset i går kveld og har faktisk vært i overraskende god form. Hun sover selvfølgelig mye, men det er veldig bra. Jeg er så utrolig lykkelig nå, har hatt det helt forferdelig vondt. Jeg er så takknemmelig for bloggen, for det er alltid en eller annen av dere som har vært i en situasjon jeg kommer i, hva enn det er. Mye mulig at denne kommentaren om hun som hadde opplevd det samme med sin hund, men oppererte den, faktisk reddet Shandie sitt liv. Så tusen hjertelig takk til deg ♥ 

Uff.. Disse bildene tok jeg i går, 20 minutter før dyrlegen skulle komme. Selvom jeg hadde et lite håp om at operasjon kunne vært en mulighet, så trodde jeg for å være helt ærlig ikke det fordi den andre dyrlegen var så bestemt på avlivning. Var så trist å sitte ute med henne, se henne nyte den friske luften og tasse litt rundt, og tro at livet hennes om bare en halvtimes tid var over. Se så nydelig hun er forresten, verdens søteste lille fjes ♥Noen bilder fra i dag. Hun har på seg en sykehusgenser, slik at hun holder seg unna stingene på magen. Er så glad for at vi bestemte oss for operasjon og at Shandie var sterk nok til å klare den. Forhåpentligvis har vi et par fine år igjen sammen med verdens beste venn og det gjør meg så glad. Nå som jeg har vært så nær å miste henne, skal jeg virkelig sette pris på å ha lillegullet tassende rundt i huset. Bare å høre pusten hennes og kjenne hjerteslagene, er en ubeskrivelig følelse for meg. Tusen takk for alle støttende og koselige kommentarer på forrige innlegg, det betyr utrolig mye for meg! Dere er verdens snilleste ♥

Et siste farvell

I dag kom dagen jeg har gruet meg til siden jeg var liten. Shandie, vår alles elskede familiehund skal dø. Hun har vært dårlig i flere dager nå, nektet å gå tur, nesten ikke spist, drukket unormalt mye og så og si bare sovet. Dette er selvfølgelig noen veldig dårlige tegn hos en gammel hund, så derfor tok vi henne med til dyrlegen i dag. Etter diverse blodprøver og ultralyd, fant dyrlegen ut at Shandie har fått livmorbetennelse. Livmoren er blitt veldig stor, bettent og den blør. Dette er en veldig alvorlig tilstand og desverre ikke noe som kan reddes i hennes alder. En operasjon på en snart 13 år gammel hund er alt for risikabelt og dyrlegen sa at betennelsen uansett ville kommet tilbake om de så kunne kurert den for en liten stund. Hun fortalte at hunden dør veldig fort med livmorsbetennelse og hun har sett situasjoner hvor det bare har tatt 3 dager. Dessuten kan livmoren sprekke når som helst, så for å kunne spare henne for den smerten, må vi avlive henne allerede i morgen. Vi fikk ta henne med hjem i dag for å kunne ha en siste natt sammen og få sagt ordentlig hade. Broren min tok første fly hjem fra Bergen og nå er hele familien samlet. Dette har vært en helt forferdelig dag og jeg har nesten ikke mer tårer igjen. Hunden er menneskets beste venn og jeg kan ikke huske et liv før Shandie. Vi fikk henne jo da jeg nylig hadde blitt 7 år og hun har vært der hele oppveksten min. Jeg husker for noen år siden, at jeg skrev på bloggen hvor mye jeg gruer meg til Shandie en dag dør. Det har jeg alltid gjort og flere ganger har jeg begynt å gråte av tanken og holdt hardt rundt henne. Desverre har vi nå kommet dit, og det knuser hele familiens hjerte. Heldigvis fikk vi fikset slik at dyrlegen kommer hjem til oss for å avlive henne, sånn at hun er hjemme med alle rundt seg i det hun tar sitt siste pust. Det synes jeg er utrolig fint, da vet jeg at hun forlater jorden et sted som er trygt og behagelig for henne. 

Kommer til å savne gullet mitt så fryktelig mye.. Tanken på at jeg aldri får se henne igjen etter i morgen er så forferdelig vond. Shandie har vært verdens beste hund og gitt oss så mange flotte minner som alltid vil være med oss. Denne lille jenta har gitt meg så mye glede, trøst og kjærlighet som en hund er i stand til. Jeg er virkelig ikke klar for å si hade til henne, dette kom så altfor brått på. 12 år som verdens beste lille venn og familiemedlem. Vet ikke helt hvordan jeg skal takle det her, spesielt i morgen når dyrlegen ringer på. Orker ikke tenke på det engang, det knuser hjertet mitt. Jeg skjønner at det må til, og jeg vil selvfølgelig ikke at lille gullet skal lide ved å holde henne i live så lenge som mulig, men det gjør bare så vondt. Elsker deg, jenta mi ♥