Mat-tips

SENST STILTE

Hvor er skjørtet og toppen fra? 

Skjorten er fra Zara (lignende HER) og skjørtet fra Missguided ?

Ser du har begynt å trene igjen- kan du blogge om trening og kosthold? Jepp! Det skal det forhåpentligvis bli en god del av. Er supermotivert på den fronten nå :-)

Kommer det en ny rabattkode på nelly snart? Hadde en nettopp, men kan prøve å fikse en til snart ??

Hva het den indiske restauranten du spiste på i Barcelona? Anbefaler du den? Swagatam heter den. Ganske stygt lokale men nydelig indisk mat- det som teller eller hva? Så ja, anbefaler absolutt å ta turen. Den er ranket som #3 beste i Barcelona på tripadvisor!

Farger du vippene? Nei, men jeg farger bryna ca 1 gang i mnd.

Hvor er smykket ditt fra?

 Processed with VSCO with a5 preset

Nialaya jewlery! Elsker dette smykket, helt fantastisk fint. Og gjett hvordan jeg fikk det? Tittet på smykkene i butikkvinduet i Melrose ave i LA da plutselig hun som jobbet der kjente meg igjen og kom ut- og så endte det opp med at jeg fikk velge meg to smykker gratis. Helt syyyykt! I LA liksom, haha. Hun var riktignok dansk da men fortsatt veldig gøy ??

Kommer det hemmelighetsinnlegget? Ja, kan fikse det i løpet av de kommende dagene ?

Hvem skal du til Ibiza med og når? Jeg reiser med Glenn og Madicken allerede på.. LØRDAG!! Haha weee!! Mer om det snart ??

Hva slags ansiktssminke bruker du? Jeg bruker en fundation fra Bobbi Brown (den jeg har brukt i alle år for dere blogglesere som husker- haha) + to puddere fra mac :-) Kan vise dere favoritt-sminkeproduktene mine snart. 

Har du tenkt noe mer på Sydney og om du skal flytte dit? Jeg vet man kan ta utveksling i Australia andre året på sykepleien, så det er absolutt noe jeg kommer til å ta til vurdering. Å bo i Sydney er virkelig noe jeg vil få oppleve en gang ? Men utveksling blir det jo selvfølgelig uansett, det er ikke noe jeg vil gå glipp av! :-)

Kan du fortelle litt om Sonans i Bergen? Sonans har vært verdens beste opplevelse for min del, og takket være Sonans ble jeg kjent med en haug av fine folk i Bergen. Et skikkelig sosialt miljø! Slik var det riktignok ikke i Oslo, så det har nok litt med Bergen folk å gjøre. Uansett- undervisningen var super, lærerne var flinke og elevene veldig dedikerte. Jeg er enkelt og greit superfornøyd! Eneste er at de burde ha hatt skolen åpen lenger i eksamensperioden, hvor jeg tror skolen stengte allerede kl 20- noe som er altfor tidlig om du spør meg. 

Når skal du få ny header? Ahhh, jeg HATER headeren min- haha. ER.SÅ.LEI! Den skulle egentlig bare være midlertidig, men så har jeg liksom ikke funnet eller fått tatt et bilde som jeg synes er bra nok- så da har den måttet stå. Håååper jeg kan få til en cool shoot i Ibiza som skiller seg litt ut, enten bakgrunnen eller antrekket- bare noe som gjør det litt spesielt og header 

 

MIDDAGSTIPS!

 Processed with VSCO with hb1 preset Processed with VSCO with hb1 preset
 Processed with VSCO with hb1 preset

Her om dagen testet jeg ut å lage pulled pork nachos, og det var helt amazing 😍 Altså vanlige nachos med tacokjøttdeig kan ikke sammenlignes en gang.. Dere måååå prøve!! Skikkelig digg helgemiddag og så altfor enkelt å lage. Pulled pork (vi brukte med barbeque marinade) kjøper man ferdig på butikken, og så skal det i ovnen i ca 25 min. Når kjøttet er ferdig er det bare å legge det over tortillachips, toppe med ost og inn i ovnen til osten er smeltet. Voilaaaa!! Topp gjerne med jalapeños, rømme og hjemmelaget guacemole. NAM ♥

FAV LUNCH

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset- YUMMY -

Dette har jeg spist nesten hver eneste dag etter at jeg prøvde å lage det for første gang, sååå godt!! Supergodt med stekt egg også istedenfor roastbeef'en :-) Synes speltlomper er helt genialt og det er så mye spennende man kan lage, egentlig bare kreativiteten som setter grenser. Kombinasjonen over har jeg funnet på selv for eksempel- haha! Det er Phiadelphia light, spinat, roastbeef, agurk, litt soyasaus (lol super random men digg) og så litt chillikrydder og pepper på toppen. Faktisk en skikkelig smaksbombe i munnen og SUNT ♥ 

DAGENS HANDLEKURV

Processed with VSCO with a5 preset
Processed with VSCO with a5 preset
SUNT & GODT 

Her ser dere dagens handlekurv! Holder riktignok ikke så altfor lenge- handlet også kun inn til en middag, men her får dere i alle fall en liten pekepinn på hva jeg spiser :-) Nå er jeg faktisk allerede på dag 18 med sunn mat og trening, og det går så det suser. Craver ikke noe usunt i det hele tatt! Og det beste av alt er jo at det finnes SÅ mye forskjellig man kan lage som både er sunt og godt. Skal komme med mange mattips fremover, alt fra frokost, lunsj og middag til diverse sunn snacks når man får lyst på noe godt. Gleder meg til å motivere dere også 

SUNT OG DIGG



Her har dere gårdagens middag! Ble så godt at jeg nesten bare måtte tipse dere også. Prøver som dere vet å være så sunn jeg kan nå, og denne middagen er virkelig helt perfekt. Man trenger salmalaks, spinatblader, avocado og mango- og så består blandingen på toppen av rødløk, ingefær og chilli. Topp gjerne salaten med både koriander og sesamfrø- koriander er så sykt digg til salmalaks :-) Til slutt er det bare å helle over ponzusaus, eller soyasaus for den saks skyld. Enkelt, sunt og en skikkelig smaksbombe i munnen. Prøv!! Selv skal jeg lage dette masse fremover 😍

- TODAYS LUNCH -







Yummyness 

Her her dere dagens sashimi-lunch! Blandingen på toppen gjør virkelig alt for smaken, anbefaler virkelig å teste ut. Er bare å kutte opp og blande sammen koriander, rødløk, ingefær og chilli. Tidenes blanding, nam!!! Denne lunchen er uten tvil en stor favoritt hos meg- en skikkelig sunn smaksbombe som du kan nyte med god samvittighet. 

Ellers tok jeg årets første treningøkt i dag, og det var SÅ deilig å komme tilbake. Skal sies at det var sykt tungt, og at både kondissen og styrken virkelig har blitt litt nedsatt, men snart er jeg back on top. Er skikkelig motivert nå på både mat og treningsfronten, så gleder meg til å inspirere dere også fremover! Husk at selvom du kanskje ikke fikk det til i fjor, betyr ikke det at du ikke kan klare det i år. Alt handler om en livsstilsendring, og det kan virkelig alle klare. Er bare lurt å ta det sakte men sikkert, og ikke være for ekstrem med en gang. Kommer til å snakke mer utdypende om alt det her snart 

Ny middagsfavoritt

God morgen, fininger ♥

Er det noe som virkelig har fanget interessen min det siste året, så er det matlaging. Jeg synes det er SÅ gøy å teste ut nye retter, og ikke minst å servere nydelig mat til meg selv og de jeg er glad i. Mat er jo så godt- hvorfor ikke lære seg å lage så god mat som mulig? 

I dag vil jeg vise dere en stor favoritt her i huset, nemlig tidenes diggeste pastarett. Superenkel og ganske så rask å lage! Smaker helt fantastisk og jeg kan love dere at eventuelle middagsgjester vil bli storfornøyde ;-)

Du trenger: 

♥ 1 glass rød pesto

♥ Valgfri pasta

♥ 400 gram karbonadedeig

♥ En pakke bacon

♥ En hel fløtekartong

♥ Parmesan

♥ Basilikum (eller annen urte/annet grønt)

Slik gjør du:

Sett pastaen til koking og stek baconet i stekepanne. Legg baconet på en tallerken, og stek så karbonadedeigen i baconfettet. Når det er ferdig stekt heller du over hele fløten, hele glasset med pesto og drysser over en god mengde parmesan. La alt godgjøre seg ordentlig sammen i panna på middels varme til det blir skikkelig sausette! Smak gjerne til med salt og pepper. Så heller du kjøttet og sausen over pastaen i kjelen og blander godt sammen- voilà, retten er ferdig! Så er det bare å legge bacon og basilikum på tallerken etter at pastaen er lagt på :-) Dryss gjerne litt ekstra parmesan over helt til slutt. ​

YUMMYYY ♥ 

Denne retten er minst like god med grønn pesto som rød, så anbefaler å teste ut begge. Kan også uten problem erstatte karbonadedeigen med kylling om ønskelig :-) Håper det faller i smak, si gjerne hva dere synes om dere tester ut. Ha en nydelig dag alle sammen!

Nydelig middag med 123.no

// Innlegg i samarbeid med 123.no

Heihei!

Her om dagen fikk jeg en pakke fra 123.no med tre forskjellige kjøttprodukter: Flatbiff av reinsdyr, kjøttdeig av hjort og en viltpølse. 123.no har jeg aldri testet ut tidligere, så jeg var veldig spent! For dere som ikke har hørt om det før, så er 123.no en portal der man kan bestille matvarer direkte fra produsent. Varene sendes fra produsenten (som ofte er slakteri, en gård, fiskeri eller lignende) og rett hjem til deg på døren. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Hjortekjøttdeig // Flatbiff av rein // Viltpølse

Hvorfor handle på 123.no:

Ingen fordyrende mellomledd som feks en butikk ville vært.

Kvalitet. Raskere fra produsent til kunden forhøyer kvaliteten i seg selv.

Det er småskalaprodusenter, som brenner oppriktig for sine produkter som produserer eksklusivt i liten skala. Dette er derfor produkter du stort sett ikke får kjøpt i vanlige butikker.

Du vet hvor maten du spiser kommer fra (navn på gård osv) + at maten inneholder verken sprøytemidler eller konserveringsmidler.

Stort og spennende utvalg, mange produkter som er "umulig å få tak i". 


 

 I dag har jeg i samarbeid med 123.no laget en helt nydelig middag med flatbiffen av hjort, som jeg har lyst til å gi dere oppskrift på. Vil du imponere familien, kjæreste eller venner så lover jeg at denne middagen er en fulltreffer :-) Dette trenger dere:

Image and video hosting by TinyPic

+ maizena, salt, pepper og sukker.

Flatbiffen

Det første dere gjør er å salte/pepre kjøttet. Så tar dere en god del smør i pannen og bruner flatbiffen på begge sider. Deretter setter dere flatbiffen inn i ovnen på 150 grader i 30 min (hell gjerne kjøttsaften fra stekepannen over kjøttet i formen). 

Image and video hosting by TinyPic

Sjampinjongsaus:

Stek soppen. Ta den i en kjele, tilsett 1 dl vann og 3 dl fløte. Tilsett sukkerkulør til sausen har en fin farge og maizena til sausen har en fin fylde. Hell i en god skvett med rødvin. Til slutt smaker du til med sukker, salt og pepper. Tilsett gjerne også litt stekesky fra formen til flatbifffen i sausen.

Søtpotetmos:

Skrell to søtpoteter og del dem opp i terninger. Kok dem til de er møre, hell ut vannet og mos søtpotetene. Bland inn 0,5 dl fløte, tre spiseskjeer med smør og smak til med salt/pepper.

Rosenkål med bacon:

Kok rosenkålen og stek bacon, så er det klart!Image and video hosting by TinyPic

Her kan dere se hvor fantastisk flatbiffen ble, oh my god:

Image and video hosting by TinyPic

- Klart for servering -

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ahhh, denne middagen var virkelig himmelen! Den er faktisk veldig enkel å lage, og det går overraskende fort. Kan nesten ikke beskrive med ord hvor smakfult, mørt og nydelig kjøttet var... Dette må dere teste ut, virkelig :-) Flatbiffen av rein finner dere HER. Anbefaler virkelig alle å sjekke ut det store utvalget på 123.no, så kan dere også imponere noen dere er glade i med en fantastisk middag, slik jeg gjorde for min familie i dag. Kan garantere dere topp kvalitet, rask levering og noen veldig fornøyde gjester, hehe ♥

hits