SVAR PÅ SPØRSMÅL OM SILIKON

Hvor mange gram har du og hvorfor? Jeg har 250 gram. Da jeg skulle ta silikon var jeg veldig opptatt av at de ikke skulle bli for store, så da kom jeg og kirurgen frem til at 250 ville bli perfekt på meg.

Under eller over muskel? Over. Så vidt jeg vet får man kun under muskelen om man har veldig lite fettvev naturlig. Godt mulig man kan velge, men i og med at under muskelen skal gjøre mye vondere i tiden etter operasjonen, regner jeg med at de fleste ikke orker det med mindre de må. 

Runde eller anatomiske proteser? Jeg har runde, og moderat profil. Da jeg kom på klinikken var jeg fast bestemt på anatomiske proteser fordi jeg hadde lest at det ga mest naturlig resultat, men kirurgen sa at runde vil gi det naturligste resultatet på meg. Alt med størrelse, profil, hvilke proteser osv kommer veldig ann på ditt eget utgangspunkt. 

Når tok du silikon? 10.mai 2013, altså 2 og et halvt år siden! Tiden flyr..

Hvor mye betalte du? Tror det kostet 32.000 kr

Hadde du smerter etter operasjonen? Da jeg våknet opp etter narkosen kan jeg ikke huske at jeg hadde noe vondt, men jeg var nok veldig dopet ned og hadde fått masse lokalbedøvelse. Tror det var merker etter minst 10 sprøytestikk i hvert bryst, haha. Men senere samme dag og hvertfall den første uken etter operasjonen var det ganske intense smerter. Desverre skrev jeg aldri ned hvordan det var noe sted, så er litt vanskelig å huske nå som det har gått så lang tid. Men jeg husker at brystene var sinnsykt ømme, jeg kunne ikke bruke armene mine og jeg husker jeg sa at det føltes ut som at en elefant sitter på puppene mine eller noe i den duren, haha. Man blir veldig begrenset den første tiden etter operasjonen, og det meste er vondt å gjøre selv. Husker jeg ikke kunne sette i en hestehale før 2 uker etter operasjonen, fordi det før det var veldig smertefullt (egentlig umulig) å løfte armene. Men for meg var smertene verdt det uten tvil og noe jeg egentlig ikke tenkte så mye på. Det var vel fordi jeg var så sykt glad over å være ferdig med operasjonen og ikke minst veldig fornøyd med resultatet!

Hvor lang tid tok det før du ikke hadde noe vondt? Det husker jeg ikke helt konkret, men var hvertfall helt fin igjen etter 1 mnd. Blir bare bedre og bedre for hver dag som går, den første uken er som sagt værst. Til dere som lurte på hvor lenge man må ta seg fri fra skole/jobb så vil jeg anbefale den første uken, og så ta det rolig og være forsiktig etter det. Jeg gikk ut av leiligheten første gang på dag 4, men jeg hadde sykt vondt så burde ha holdt meg hjemme litt lenger.

Hvilken klinikk? Jeg tok på fornebuklinikken. Husker jeg ikke følte meg så godt ivaretatt den dagen jeg skulle operere, og at jeg synes det var litt kjipt. Jeg var jo naturligvis dødsredd, gruet meg som bare det og kunne trengt litt trøst. Men der virket det som at det å skulle ta silikon der var det samme som å skulle klippe håret, alt gikk liksom veldig raskt og jeg følte de ikke brydde seg noe særlig om at jeg var nervøs. Men det skal sies at kirurgen min var veldig hyggelig, og det viktigste er jo at resultatet blir bra, noe det så absolutt ble.

Hva var grunnen til at du valgte å ta silikon? For å være helt ærlig har jeg faktisk alltid vært veldig fornøyd med puppene mine, og har hatt større enn de fleste rundt meg fra jeg begynte å få pupper. Men da jeg begynte å trene og spise sunt fra desember 2012, gikk jeg mye ned i vekt og mistet da naturligvis også endel av mine naturlige pupper. Hadde fortsatt litt pupper, men de var ikke akkurat så veldig store. Var fortsatt ikke missfornøyd, men synes silikon var så fint, og begynte å gjøre endel research. Fant ut at man kunne gjøre det veldig naturlig, og da bestemte jeg meg for å dra på konsultasjon en stund senere. På konsultasjonen fikk jeg blant annet se hvordan puppene mine ville se ut med silikon via 3d scan, og da bestemte jeg meg for å gjøre det. 2 mnd etter konsultasjonstimen opererte jeg meg 🙂 

2 mnd før operasjonen

Hvem var mest negativ til avgjørelsen din? Det var vel foreldrene mine, spesielt moren min. Hun er vel fortsatt negativ til det den dag i dag også tror jeg, hehe. De var vel egentlig de eneste som brydde seg noe særlig om det, alle andre rundt meg tok det godt, støttet meg og var glad på mine vegne. 

Hva gjorde du tiden etter operasjonen? Jeg var veldig mye med venner, tror jeg hadde besøk konstant. Hvis jeg ikke hadde besøk passet Madicken godt på meg, så jeg var aldri alene. Hva jeg gjorde annet enn å ha selskap husker jeg egentlig ikke.. Å begynne å se på en bra serie er sikkert et veldig godt tips!

Hvilken cup størrelse hadde du før og hva har du nå? Før brukte jeg 75b, og nå bruker jeg 75d (dette er bh’er fra h&m).

Hvordan er arrene dine? De er faktisk superfine. De synes ikke med mindre man løfter puppen opp, og arrene er veldig svake. Ikke noe jeg ser eller tenker på i det heletatt 🙂

Er puppene dine blitt harde etter silikon? De er hardere/fastere enn naturlige pupper, men jeg er veldig fornøyd på den fronten og synes de er overraskende naturlige og myke å kjenne på faktisk. Men når man ligger på ryggen, så flyter jo naturlige pupper ut til siden, så da blir de ekstra harde fordi det så og si bare blir et hudlag over protesen. I gjengjeld blir de ekstra myke når man bøyer seg fremover da, haha. 

Hvorfor holdt du det i skjul for bloggen i starten? Jeg var ikke mer enn 18 år da jeg tok silikon, var veldig usikker på hva folk ville mene om det og var redd for å bli dømt. Derfor turte jeg nesten ikke si det til noen, jeg sa det faktisk ikke til mine egne foreldre en gang (anbefales ikke). Så ja, da sier det vel seg selv at jeg heller ikke var klar for å fortelle det til hele Norge, hehe. Var vel en 3-4 personer som visste om det totalt. Av en eller annen grunn trodde jeg at jeg skulle klare å holde det skjult, også for foreldrene mine faktisk, hadde ingen planer om at de noensinne skulle få vite det. Men selvfølgelig, folk merket det jo og det var vanskelig å unngå å legge ut bilder hvor man ikke så noen hentydninger til pupper. Etterhvert som månedene gikk ble jeg egentlig bare mye tryggere på det, sa jeg hadde det til de som spurte, begynte å legge ut bilder som normalt og brydde meg ikke lenger om hva folk måtte mene om det. Det er jo min kropp, og den må jeg få gjøre akkuratt hva jeg vil med uten at noen burde legge seg opp i det. 

Har du hatt noen komplikasjoner? Nei, enn så lenge har jeg vært heldig på den froten. Det eneste som har skjedd er at jeg har fått nedsatt følelse på undersiden av puppene, altså over arret. Det er ikke noe som påvirker meg til vanlig, men ekkelt om jeg feks plutselig klør der, for jeg kjenner nesten ingenting. Ellers lurer mange også på om det er noe jeg kunne gjøre før, men ikke kan gjøre nå. Jeg trener som normalt, heller ingen problem å feks ta øvelser som benkpress. Alt er er egentlig slik det var før operasjonen, bortsett fra at det kan være litt ubehagelig å ligge på magen. Thats it!

Hva slags medisiner fikk du til tiden etter operasjonen? Jeg fikk paracet (500 mg) som jeg skulle ta ganske mange av hver dag, en kvalmestillende medisin som jeg tror var de 3 første dagene og oxynorm (supersterk smertestillende) som skulle taes en gang om dagen eller ved sterke smerter. Oxynormen gjorde meg faktisk litt dopet ned, så den tok jeg ikke med mindre jeg måtte.  

Føler du at du er et dårlig forbilde siden du har silikon? Nei, det føler jeg ikke. Egentlig hadde jeg jo vært et mye dårlige forbilde om jeg latet som at puppene mine var ekte, fordi da får jo følgerne mine et veldig falskt bilde av hvordan pupper ser ut. De er veldig fine ja, men de er ikke ekte og det er ikke slik ekte pupper skal se ut. Det er jo flere andre store bloggere i Norge som uten tvil har silikon, men som til og med nå flere år etterpå unngår spørsmålet. Jeg tenker at så lenge jeg ikke oppfordrer til silikon, så ser jeg ingen grunn til å ikke være ærlig om det. 

Er du glad du gjorde det? Hadde du gjort det igjen? Jeg er veldig glad jeg gjorde det, og hadde uten tvil gjort det igjen. Resultatet var akkuratt slik jeg ønsket meg, og selv synes jeg puppene mine er perfekte nå (må være lov å si, hehe). Jeg glemmer faktisk at jeg har silikon og det føles veldig naturlig. Men jeg anbefaler alle som vurderer silikon å lese seg opp om det, og så veie opp for om den er verdt det. Gjerne også lese om de mer negative sidene også, evt historier hvor det har gått galt. Det er ikke bare-bare å legge seg under kniven, det kan oppstå komplikasjoner og du kan risikere å måtte operere flere ganger senere. Kan heller ikke se for meg at puppene vil bli så veldig fine om man tar ut implantetet, i og med at huden strekker seg veldig.. Derfor er det viktig å tenke på at dette er et valg for livet, og ikke noe man burde gjøre helt ut av det blå. 

Da jeg skulle dra til Fornebuklinikken // Rett før jeg skulle operere // Rett etter jeg hadde våknet og var ferdig operert

Fikk ekstremt mange spørsmål, men mye gikk i det samme og jeg føler at jeg fikk svart på det meste i dette innlegget. Om det skulle være noen fler spørsmål er det bare å spørre i kommentarfeltet, så svarer jeg der. Håper dere likte innlegget og at det kan være til hjelp for dere som skal ta/vurderer å ta silikon!! 

  1. Fantastisk! Du skal være stolt over den du er, Andrea! Du inspirerer så mange, og du er et forbilde og et idol for veldig mange der ute – den rollen kler deg! Du har bein i nesa og du er skikkelig dyktig i alt du foretar deg. Jeg syns ikke bare du er modig, men du er ei skikkelig tøff jente som gjør det som gjør DEG glad. Det er det viktigste! Du gjorde ikke dette for å tilfredsstille andre, men DEG selv (!) Du visste det ville garantert komme negativ respons, men igjen – du gjorde det for deg selv! Det syns jeg er fantastisk rett og slett, slike mennesker som deg er det få av, men den type menneske er det beste! Vi nordmenn må leve litt mer i nuet og gjør det som gjør oss glad der og da, ikke planlegge alt i punkt og prikke. For til syvende og sist så lever vi på lånt tid alle mann. Tusen takk for at du er den du er, og for at du er du! Ta godt vare på deg selv og de rundt deg! God helg til deg og dine fra meg og mine. Ikke glem dette: DU er fantastisk! Klem Fride F.

  2. Åå, misset helt denne “spørsmålsrunden”.. Jeg lurer litt på fasthet o.l. En venninne hadde veldig lite fettvev og tok under muskel, og de ble veldig faste og fine. Så har jeg sett flere i ettertid som har, men syns ikke helt det er passelig å spørre om de har over eller under. Men nå skriver jo du at du har over, så jeg lurer bare på om de blir fastere? I og med at de fylles veldig ut. Har vurdert brystløft, men tror nesten silikon kunne vært bedre om man ikke får mer “hengepupper” siden de er tyngre? Eller om de rett og slett ser fastere ut. Blir veldig glad for svar. Fantastisk at du er så åpen og ærlig på alle måter <3

  3. Føler at du ikke svarte skikkelig på spørsmålet “Føler du at du er et dårlig forbilde siden du har silikon?”. Jeg var ikke en av de som stilte det spørsmålet i utgangspunktet, men hadde vært interessant å høre hva du hadde svart.. Du skriver liksom om det å være åpen om silikon, ikke om selve det å ha tatt silikon.

  4. Såå rart å se disse bildene! Tok akkurat samme bilde som deg med morgenkåpa på og den kjolen på kontoret før legen kom inn igjen.. jeg følte meg trygg på fornebuklinkken, var som du nevner veldig kjapt inn og ut igjen, men de visste veldig godt hva de gjorde, selvfølgelig 🙂

  5. Har selv vært på konsultasjon på fornebuklinikken .. Men nå ble jeg litt usikker om jeg skal operere der når du forklarer at du følte at du ikke ble tatt så godt vare på? Kan du forklare litt nøyere hva du mener? 🙂

  6. Hva tenker du i forhold til graviditet og amming? Mange velger jo å operere på nytt etter graviditet fordi puppene blir veldig “ødelagt”

  7. så du skrev et innlegg om det som skjedde i Paris. Kanskje du også skal skrive om det som skjedde i dag i Mali?!! Eller bryr du deg bare folk i Europa?
   #EuropeanLivesMatter #AfricanLivesMatter #BlackLivesMatter #AllLivesMatter

  8. “Har selv vært på konsultasjon på fornebuklinikken .. Men nå ble jeg litt usikker om jeg skal operere der når du forklarer at du følte at du ikke ble tatt så godt vare på? Kan du forklare litt nøyere hva du mener? :)”
   Jeg kan skrive under på akkurat det hun sier. Jeg angrer ikke et sekund på at jeg valgte Fornebuklinikken, da de virket profesjonelle og visste hva de dreiv med, pluss perfekt resultat. Men, det føltes virkelig som om dette var like hverdagslig som å dra på en time hos frisøren, for dem, ikke for meg. Jeg fikk han ene til å stryke meg i håret til jeg sovna av narkosen (haha), og etter at jeg våknet oppførte jeg meg som et stakkarslig barn for å få den trøstende oppmerksomheten jeg ønsket fra “sykepleierne” hehe 😀 Det funka da, men jeg skulle ønske at de var “varmere” å ha med å gjøre. Problemet er at disse opererer flere kvinner hver eneste dag, og vet at det er “trygt” – mens vi kvinner som opererer oss gjør det mest sannsynlig 1-2 ganger i løpet av livet, og da er det klart at det er nervepirrende.

  9. Det stemmer ikke at man kun får under muskel dersom man har lite fettvev 🙂 Det mest vanlige er faktisk å ta under muskelen, fordi det gir det mest naturlige resultatet og skal gi mindre ripling og andre komplikasjoner. Dessuten vil ikke puppene henge like mye som når man tar over muskelen over tid. Synes det er rart dersom kirugen din ikke sa noe om dette. Men det skal uansett sier at puppene dine er veldig fine 🙂 Ser veldig naturlige ut til å være over muskel!

  10. Har du bare 250? Jeg har 220 og dine ser kjempemye større ut enn mine! 😮 har alltid trodd at du hadde mer 🙂
   Jeg opererte meg på Fornebuklinikken, og jeg var kjempe fornøyd med “servicen” der! Hadde det så bra at jeg nesten ikke ville hjem, haha 🙂
   Har foresten under muskel, og jeg har ikke hatt noe smerter, følte meg kun litt støl i brystet og armene første uken, så det er nok veldig forskjellig fra person til person 🙂
   Min mor liker det heller ikke.. De liker oss best som vi er vettu 😉

  11. Thea: Jeg tenkte det samme som deg, og tok derfor både løft + silikon 🙂 Dette snakker du med kirurgen om. Jeg tok også hos Fornbuklinikken hos Dr. Schistad og var veldig fornøyd med “servicen” og resultatet! Hadde første timen den dagen og anestesisykepleieren var superhyggelig og tok en lang prat med meg først om det var noe jeg lurte på eller var redd for, og han passet supergodt på meg. Sykepleierne som var der når jeg våknet var også kjempesøte og passet veldig godt på, så Fornebuklinikken kan anbefales:)

  12. Hei! jeg har selv operert på fornebuklinikken i 2013! Er like gammel som deg. Hvilken kirurg hadde du?
   Jeg tok 350 g under muskel og er veldig fornøyd med resultatet. Gikk fra 65A til 65G! Jeg fikk beskjed om at jeg måtte ha under muskel. Men syntes egentlig ikke smertene var sååå ille. Var på jobb igjen etter 1 uke. Men jeg har gått ned i vekt etter at jeg opererte noe som medførte at jeg fikk “rippling”og veldig harde bryster pga. at det dannes vev rundt brystet for å beskytte pga lite fett rundt. Anbefales ikke! Har du oppleved noe av det samme? eller veier du det samme som da du opererte?
   Kjenner meg igjen i det å ligge på magen… Ikke like godt! Men absolutt verdt det!
   Uansett bør man tenke seg godt igjennom før man opererer, med tanke på komplikasjoner…

  13. Jeg er forresten veldig fornøyd med servicen jeg fikk på fornebuklinikken. Jeg bor et stykke unna oslo, og det var derfor veldig tungvindt for meg å reise på konsultasjon. Jeg sendte inn helseskjema på siden dems, ba om å få Dr. Schistad som kirurg og sendte bilder av brystene mine. Så ringte han slik at vi hadde konsultasjon over mobilen. Det fungerte veldig bra. Da jeg kom til fornebu operasjonsdagen ble jeg veldig godt tatt i mot, til tross for at jeg var nervøs. Damen i resepsjonen var superhyggelig! Jeg satt på venterommet og et par sykepleiere kom av og til innom for å spørre om det gikk bra. Etter en stund kom kirurgen, og han var suuuper hyggelig! Anbefaler han på det varmeste!! Han brydde seg veldig om hele meg og ikke bare operasjonen, noe som gjorde at jeg ble mye roligere. Da jeg våknet opp på oppvåkningsrommet etter operasjonen kom det med en gang ei veldig grei sykepleier med medisiner, mat, drikke og alt! Hun kledde på meg når jeg skulle dra, bærte tingene mine og ringte moren min for å si ifra at jeg kunne hentes. Dagen etter operasjonen ringte de meg for å spørre hvordan det gikk. Så jeg er suuuperfornøyd! Følte de brydde seg veldig og anbefaler Fornebuklinikken på det varmeste. De har også veldig bra garantier. Så skulle det skje noe får du gratis operasjon, noe mange andre ikke har. Venninnen min opererte der, og fikk kapsel etterhvert, fikk ny operasjon innen en uke, helt gratis!
   Mulig du var uheldig den dagen du var der.. jeg er hvertfall veldig fornøyd!

  14. “Har selv vært på konsultasjon på fornebuklinikken .. Men nå ble jeg litt usikker om jeg skal operere der når du forklarer at du følte at du ikke ble tatt så godt vare på? Kan du forklare litt nøyere hva du mener? :)”
   Tror det er sånn på de fleste steder som driver med plastisk kirurgi. Jeg tok selv silikon rett før sommeren, vel og merke ikke på Fornebuklinikken men hos en veldig dyktig privat kirurg som holder til på Frogner. Var veldig redd og nervøs, og følte ikke de var så opptatt av meg, bare få det unnagjort og få meg hjem. Tror det er bare sånn det fungerer! Kirurgen var så klart veldig hyggelig og dyktig, og sykepleieren som kom etter jeg våknet passet veldig godt på meg, noe som var veldig beroligende 🙂

  15. Men hvorfor investerer du ikke i ordentlig bher som holder brystene oppe og gjør det en bh skal? H&M bher er jo kun fine å se på. Du er ikke en 75D, du som er så slank:) Du bruker nok en mye mindre str, hvertfall i omkrets. Mål deg hos Change eller lignende, så får du riktig;) Bare et tips.

  16. Jeg har også operert på Fornebuklinikken. Jeg er virkelig -ikke- fornøyd med servicen der. Det var rett inn og rett ut. Vil ikke anbefale noen å operere seg der. Arrene min der ganske store og synlige, men heldigvis på steder som ikke synes i hverdagen.
   Sykepleier som var til stede da jeg stod opp under narkosen var veldig hyggelig.

  17. Maria Sofie: Feks 300 gram under muskelen og 300 gram over muskelen vil ikke gi samme resultat, så det er du synes mine ser større ut enn dine 🙂 Puppene vil bli mindre av under muskel om man tar i like mye. Altså vil kanskje 400 gram under muskel se likt ut som 250/300 gram over muskel 🙂

  18. Anonym: Det med amming og graviditet tar jeg som det kommer. Er sikkert 10 år til jeg får barn, så da får jeg bare se. Om puppene ikke er like fine etter svangerskap fikser jeg de sikkert på nytt 🙂

  19. Endelig, tusen takk <3 Jeg skal ta 300 under muskelen, og jeg kjenner nervene haha... Helt ærlig trodde jeg at du hadde tatt under muskelen siden dine ser så fine og naturlige ut 🙂 Skjønner godt at du ikke ville fortelle det til noen, har ingen planer om det selv. Som du sier, min kropp og ingen har noe med det 🙂 Jeg vet at foreldrene mine ville godtatt det, ikke likt det, men de ville nok blitt skuffet over at jeg brukte 33.000 kr på det, og sett på meg med litt "andre øyne". Selv om jeg syntes det er 100% verdt det selv. Såå, det blir bare meg og samboeren min som vet om det. Gleder meg som bare det 😀

  20. Hei. Anngående mat etter operasjonen er det noe mat man bør unngå de første måndene ? eller kan du spise hva som helst uten ”irritasjon” for såret?
   Skal snart ta silikon så litt nysgjerrig 🙂

  21. Liker bloggen din mye bedre nå som du har begynt å skrive litt mer personlige innlegg og ikke bare hva slags klær du har kjøpt og hva du gjør i løpet av dagen. Har alltid tenkt på deg som veldig overfladisk og tenkt at du føler deg veldig overlegen oss andre, men nå i det siste har jeg begynt å like deg mer og mer:)

  22. Husker selv det var fort ut og inn på fornebu. Men jeg har fått komplikasjoner og må opereres på nytt. Og når jeg snakker med de på mail og telefon er de så hjelpsomme og veldig service innstilte. Føler meg veldig trygg der. Tok 275/295 under muskelen, og de dagene etter føltes det som om jeg hadde trent benkpress. Så smerter er så utrolig individuelt. Du nevnte i en kommentar lenger opp at det varierer hvor store man får om man tar det under eller over muskelen. Men tror helt ærlig ikke det er så mye forskjell som du tror, jeg gikk fra en liken 75b til en 75d, og har bare litt større implantater enn deg. Så har nok mer å si på hva du har til å begynne med. Og fasongen har også mye å si på om de ser store ut.

  23. Ikke rart du følte deg dopet etter oxynorm da dette er et opioid. Inneholder stoffer med mofinliggnende effekt.
   Resultatet ditt ser super fint ut. Ønsket om at det skal se så naturlig ut som mulig, synes jeg har blitt innfridd hos deg 😀
   Virker som å være en nydelig jente!

  24. Jeg tok under muskel, hadde ingen smerter etter, brukte ikke smertestillende og følte meg som meg selv etter en uke. Så det er veldig individuelt fra person til person. Jeg var dog 25 år da jeg tok, mulig det har noe med alderen å gjøre. Ingen av mine venner som er like gamle som meg som også har tatt under muskelen har hatt noe vondt etterpå.

  25. Hei Andrea! Åh jeg er såååå glad for at du skrev dette innlegget nå! Det hjelper så sykt mye å lese om andres erfaringer rundt silikon. Jeg håper du kan svare på dette spørsmålet selv omd et er noen dager siden du la ut dette innlegget!
   -Du har kjempefine pupper, og syntes kløften din ser dritfin ut! Jeg har akkurat tatt silikon, tok 275 over muskelen med moderat profil. Jeg hadde en liten 75b cup før operasjonen. Nå har det gått 5 dager, og hevelsen går ned litt etter litt. Lurte på om puppene dine ble mye mindre etter at hevelsen hadde gått ned ? Hvor lang tid tok det før du så det resultatet vi ser nå for å si det sånn.. hehe. dårlig forklart. Og nå når jeg har på meg samme sportsbh som deg, så har jeg lite kløft. Ser sånn ut på bildet ditt også. Eller tar jeg feiL? vil puppene gå litt nærmere hverandre etterhvert, og vil det henge mer etter hvert??
   Du har utrolig fine pupper=) Skjønner godt at det tok tid før du fortalte om det offentlig, pupper er jo et ganske personlig tema:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg