9/11

I dag er det ti år siden ellevte september 2001. Da terrorister fra Al Qaida kapret fire sivile fly på selvmords oppdrag. Et av dem krasjet i Pentagon, et gikk i bakken og to av dem styrtet inn i World trade center. Nesten tre tusen mennesker døde, og det et det mest omfattende terrorangrepet i USA´s historie- både når det gjelder matrielle skader og antall drepte.

Selv husker jeg denne dagen godt. Jeg hadde akkurat startet i første klasse. Læreren hadde en alvorsprat med oss, fortalte det som hadde skjedd. Vi var såpass små at vi egentlig ikke skjønte hvilken katastrofe som hadde intruffet, men jeg husker læreren ba oss tegne en tegning slik vi trodde det hadde sett ut i det flyene styrtet inn i World trade center. Det må ha hatt ganske stor innvirkning på meg alikevell, fordi jeg tror det er det eneste jeg husker fra første klasse. Et sterkt minne, husker også tegningen, akkurat hvordan den så ut.

Jeg anbefaler alle å se filmen united 93, en film om det ene flyet som som gikk i bakken. Dette er en helt sykt sterk film, jeg gråt gjennom hele. Virkelig en av de beste filmene jeg noensinne har sett. Jeg synes dere skal tenne et lys i kveld for alle som mistet livet og sine nære den ellevte september 2001. Tenk hvor mange som har hatt en tung dag i dag… 11 september vil aldri bli glemt ♥

 

– ANDREA BADENDYCK

85 kommentarer

Siste innlegg