ASK ME ANYTHING

Tenkte jeg skulle kicke i gang det nye året med en aldri så liten spørsmålsrunde. Dere lurer helt sikkert på litt av hvert, og jeg synes det er like gøy hver gang å svare på spørsmålene deres. Fin måte å bli litt bedre kjent med meg også :) Håper dere alle får en super nyttårsfeiring, dere kan gjerne følge med på hva jeg driver med i kveld på snapchat. Der heter jeg andriss ♥ Klem!

HAFJELL NEXT

Hellu ♥

Nå går turen opp til Hafjell! Blir første gang jeg ser snø denne vinteren, så det skal bli skikkelig koselig. Finnes vel ikke noe som gir mer vinterstemning enn hyttetur på fjellet? Gleder meg til peiskos, rødvin, kortspill, god mat og… nyttårsfeiring i morgen selvfølgelig! Vi er hele 15 jenter delt på tre forskjellige hytter som alle skal feire sammen, så det må jo bare bli sykt gøy. Blir en felles middag på den ene hytten først før vi fortsetter festen på Gaiastova hvor alle mulige andre kommer til å være! Blir min første nyttårsaften på fjellet noen sinne, så jeg er veeeldig spent. Heldigvis er jeg med mange gode venner, så kose oss denne helgen gjør vi nok uansett :)

– City strolling with my bff –

Det eneste som suger er at jeg SELVFØLGELIG har klart å miste bankkortet mitt på byen og passet mitt ligger hjemme i Bergen. Med andre ord har jeg ikke noe legg, haha- wæææ! Fant et gammelt bankkort som gikk ut april i år, så får vel bare satse på at det kan duge. Ellers ligger jeg litt dårlig ann! Har selvfølgelig bestilt nytt bankkort, men det har dessverre ikke rukket å komme frem i tide. Så typisk.. Kryss fingrene for meg og gi meg gjerne tips om det er noe jeg ikke har tenkt på, hehe. Vi snakkes snart igjen, babes! 

Bergen VS Oslo

Nå har jeg vært hjemme i Oslo en ukes tid, og Oslo får meg til å tenke mye. Det er uvant og rart for meg å ha to hjem, men også utrolig hyggelig. Jeg føler nesten jeg lever to forskjellige liv. I Oslo har jeg liksom familien og vennene jeg alltid har hatt + selvfølgelig endel andre, mens i Bergen har jeg min egen fine leilighet og helt andre mennesker igjen som jeg omgås med. Jeg liker både livet mitt i Oslo og livet mitt i Bergen, men selvom Oslo er hjembyen min merker jeg virkelig at Bergen har fått en stor plass i hjertet mitt.

Jeg ser faktisk litt på Oslo med andre øyne nå enn jeg gjorde før. Oslo føles mye travlere, kaldere og skumlere. Folk som lever i sin egen lille boble og rusher fra a til b uten å en gang titte opp. Bergen føler jeg på en eller annen måte er en mye varmere by, mer idyllisk og byen gir meg rett og slett bare ro i sjela. Og menneskene i Bergen gjør vel hele opplevelsen kanskje tusen ganger bedre, for jeg har aldri møtt noen så smilende, imøtekommende og ikluderende personer før. I hovedstaden føler jeg dessverre vi er litt for flinke til å holde oss til våre egne og ikke er like åpne for å bli kjent med nye mennesker. Selvfølgelig varierer dette fra person til person, men sånn over-all så har jeg virkelig merket stor forskjell. Og godt er jo det for meg som kom “alene” til Bergen, for å få venner har utrolig nok vært lekende lett. Føler nesten jeg har en større omgangskrets i Bergen nå enn i Oslo på bare 4 mnd, så det er ganske sykt! 

Som dere sikkert skjønner er jeg sinnsykt glad for at jeg valgte å flytte til Bergen i august, det må være et av de beste valgene jeg har tatt hittils i livet mitt. Bergen gjør meg lykkelig, jeg elsker alt ved byen og jeg digger menneskene jeg er med. Det er alltid så mye gøy som skjer og vi gjør så mye jeg aldri ville funnet på å gjøre i Oslo. Feks å dra på quiz kveld på en random bar.. Haha- det er sånt man bare gjør i Bergen. Eller fjellturer for den saks skyld. Tanken på å flytte tilbake til Oslo skremmer meg faktisk litt, så dere skal ikke se bort i fra at denne frøkna plutselig blir flere år til i regnbyen. Hvem skulle trodd det?! For bare et halvt år siden kunne jeg nok aldri i verden sett for meg å noen sinne flytte fra hovedstaden.. De spontane og litt crazy valgene er som oftest de beste, det erfarer jeg gang på gang :)

Lei av feriemodus

Body HER // Bh HER // Bukse HER (adlinks)

Nå kom jeg nettopp inn døren i huset her i Oslo, etter en lat langhelg med julefeiring på hytta i Sverige. Det var deilig å komme hjem, for jeg merket faktisk at jeg begynte å… Kjede meg! Haha- hvor barnslig er vel ikke det? Jeg er en veldig sosial person som helst vil ha selskap nesten døgnet rundt og finne på så mye som mulig, så når resten av familien var i skikkelig feriemodus og helst ville ligge med nesen i en bok dagen lang, så kjente jeg at jeg begynte å bli skikkelig rastløs. Heldigvis er jeg nå hjemme igjen og er klar for å finne på masse sprell med vennene mine 😉 På torsdag drar vi en stor gjeng opp til Hafjell for å feire nyttår der, og det kommer til å bli helt magisk. Vil egentlig ikke ha for høye forventninger, men har bare på følelsen at dette blir tidenes nyttårsfeiring.

Krysser fingrene! ♥

Snart i mål!

// i samarbeid med team trafikkskole

Turen går tilbake til Bergen allerede 3.januar, og hvorfor det? Jo- pga lappen! Nå er jeg ferdig med alt av det obligatoriske og har kun et par kjøretimer og oppkjøringen igjen 🙂 Helt fantastisk å tenke på at jeg snart er i mål og har lappen i hendene, denne dagen hadde jeg nesten aldri trodd skulle komme- haha. Å ta lappen er kanskje et ork for mange, og det tar mye tid, men det er jo rett og slett noe man bare må bestemme seg for å kaste seg ut i.

Jeg har alt å takke til kjørelæreren min Ronny og Team trafikkskole, de har virkelig vært helt fantastiske og motivert meg masse. Vi har kun holdt på i 3 mnd, og jeg startet helt fersk, så jeg er veldig overrasket over hvor fort det hele har gått 🙂 Ronny er sinnsykt flink, tolmodig, behagelig å kjøre med og ikke minst sykt morsom og hyggelig. Å ta kjøretimer med han har rett og slett bare vært en fryd, for jeg digger han også som person. Hvor hyggelig er vel ikke det? Ellers er Team trafikkskole veldig profjesjonelle, de har utrolig mange gode tilbud, flotte lokaler, dedikerte ansatte og ikke minst helt nye og flotte biler. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med valg av trafikkskole, og kan uten tvil anbefale de på det sterkeste om noen av dere lesere vil starte med lappen ♥

Ellers har jeg et lite tilbud å gi til dere fra Team trafikkskole! Dere får nemlig 20% rabbatt på trafikalt grunnkurs nå i romjulen med koden “Andrea” 🙂 Herlig deal eller hva? Dere kan bestille plass HER. Ellers har de også et tilbud nå hvor alle kan få en uforpliktende gratis kjøretime i enten desember eller januar, og det gjelder for både manuell og automat. Ønsker dere det kan dere bestille gratis kjøretime HER ♥

Min julaften via snapchat

Haha, her har dere en liten blanding av mystory´s og snaps til venner på den store dagen! Ikke så picture perfect, men hvem er vel egentlig det in real life? Jeg skal faktisk lage et innlegg hvor jeg viser bilder jeg legger ut på mystory vs snapper jeg sender til vennene mine, tror faktisk det kan bli sjukt gøy å se. Skal love dere forskjellen er brutal, haha! Jeg er jo egentlig virkelig en person med masse selvironi og som byr på meg selv, så hvorfor alt skal være et glansbilde for det “offentlige” er vanskelig å si. Men jeg er vel ikke akkurat den eneste som kjenner på denne problemstillingen i 2016! Uansett- julaften var superkoselig som alltid. Jeg er heldig som har en familie å feire jul med, mat på bordet og gaver under treet. Det er det dessverre ikke alle som har, så det er det viktig å være takknemmelig for. Jeg er også veldig heldig som fortsatt har både mormoren og morfaren min i live, det er noe jeg setter ekstremt stor pris på og ikke tar forgitt ♥

Håper deres jul også var fylt av altfor mye mat i magen, kjærlighet og hygge med de dere er mest glad i 🙂 

My little santa

GOD JUL til alle mine flotte lesere! ♥

Tenk at det er lille julaften i dag, tiden flyr så altfor fort. Har såvidt fått med meg at vi er i desember og egentlig levd som at det skulle vært hvilken som helst annen måned, så det føles litt uvirkelig. Vi har i allefall kommet frem til Sverige og hytta hvor vi skal feire jul med familien, så nå er jeg klar for noen skikkelig koselige dager her. Dette stedet har virkelig en stor plass i hjertet mitt, og det er alltid så godt å komme hit fra storbyen. Her kan man virkelig senke skuldrene, nyte de idylliske naturomgivelsene og slappe av i ro og fred 🙂

Hvor fantastisk søt er vel ikke lille Molly i juledrakten sin?! HAHA, jeg smelter… Nå skal vi straks spise risengrynsgrøt i tradisjon tro, og så blir det vel en julefilm eller to i kveld før vi er klare for den store dagen i morgen. Julaften er jo kanskje årets koseligste dag, så jeg gleder meg masse! Håper dere også får en fantastisk julefeiring ♥

SUNDAY

Helluuu ♥

Først og fremst: Utrolig hyggelig å få så mange tilbakemeldinger på forrige innlegg! Det motiverer meg absolutt til å ta opp flere temaer fremover 🙂 Ellers har det ikke vært så mye liv her inne de siste dagene, og det er vel egentlig fordi livet i seg selv har vært prioriteringen. Har vært masse festligheter og gøy de siste dagene, og man kan trygt si at jeg er ganske sliten i dag. Kroppen trenger absolutt hvile nå! Heldigvis har jeg Julia ved siden av meg her på sofaen, alltid deilig å kunne være litt slakt med noen og ikke minst kunne le sammen om gårsdagen- haha. Vi har bestilt pizza på døren (klassisk dagen derpå), og nå ser vi på julefilm og vurderer sterkt om vi skal orke å gå på butikken for å kjøpe godteri. Søndagen sin det!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fra bursdagen til fine Janne som fylte 30 år i går! ♥

Nett-troll

Nå skal jeg ta opp noe som både engasjerer og provoserer meg veldig, nemlig drittslenging på nettet. Etter å ha blogget i 8 år og generelt vært en stor profil på diverse sosiale medier i flere år, kan jeg love dere at jeg har en haug av erfaring på dette punktet. Jeg tror ikke det finnes kommentarer jeg ikke har fått. Opp gjennom årene har jeg sikkert fått hundrevis, om ikke tusenvis, krenkende og stygge kommentarer slengt etter meg av anonyme nett-troll. Og vet dere hva som er morsomt? Ikke en eneste gang har det skjedd at noen har kommet til meg face to face og sagt noe stygt, ikke EN gang. Med andre ord er terskelen ekstremt mye lavere for å få seg selv til å skrive noe dritt så fort man har en skjerm å gjemme seg bak eller en anonym identitet. 

Så, hva er det egentlig folk skriver? Jeg har fått kommentarer om alt fra at jeg er feit, stygg, burde operere nesen min osv til kommentarer om at jeg burde ta mitt eget liv. Også drapstrusler for den saks skyld. Eller kommentarer som at kjæresten min er utro, at vennene mine baksnakker meg, at ingen liker meg, hvor grusomt menneske jeg er.. Og ja, the list goes on.

Hvordan er det å få disse kommentarene? Dessverre blir man vant til det med tiden. Men dere kan jo tenke dere selv når man er en 14-15 år gammel jente, usikker på seg selv, vet ikke helt hvem man er enda eller kanskje ikke helt har funnet sin plass i verden, og så blir man daglig bombandert med sånt dritt. Det gjør noe med deg. Det er ikke så lett å overbevise seg selv om at man er bra nok når man daglig får høre alt annet. Men det skal sies at det blir mye lettere å takle ettersom årene går hvor man blir eldre og tryggere på seg selv. Visse kommentarer kan selvfølgelig fortsatt stikke litt, men stort sett klarer jeg å overse det ganske så greit. 

Og jada, det er ikke til å stikke under en stol at mange unge driver med nettmobbing og drittslenging over nett. Men vet dere hvem jeg tror er de aller verste? Foreldregenerasjonen! Ikke oss “ungdommen”, men rett og slett godt voksne mennesker. Og det er ekstremt trist. Hvordan skal barna lære at nettmobbing ikke er greit når foreldrene selv er de værste trollene? Vi har vel alle sett “Gunnhild 53 fra Halden” spy ut de mest sjokkerende kommentarer på diverse nettartikler på facebook. Det er virkelig ikke grenser for hva godt voksne mennesker her i landet får seg til å skrive i offentlige kommentarfelt. 

For noen år siden oppdaget jeg kvinneguiden, som et nettforum. Forum er vel stort sett kun populært for de på 30-40+, og jeg skal love dere at nettopp her finner dere de største nett-trollene. Jeg fikk virkelig hakeslepp av å lese gjennom diverse tråder om oss bloggere, det er faktisk helt sinnsykt hva de skriver. Jeg fant for eksempel en tråd hvor de skulle diskutere hvor vidt jeg er pen eller ikke, og bare det i seg selv er helt sykt. Altså- hvor lite innholdsrikt liv kan disse menneskene ha? Er det virkelig dette de ønsker å fylle dagene sine med? Å diskutere hvorvidt en jævla blogger er pen eller ikke? 

Utdrag fra forumet:

“Godt vi alle er forskjellige. Selv synes jeg hun er verken søt eller pen.”

“Konklusjon: den jenta var da ikke mer enn middelmådig. Helt girl next door bare med det touchet av fikset Majorstua-jente.”

“Det som for min del gjør at hun absolutt ikke er noe annet enn søt; ikke sexy, vakker, eksepsjonelt pen, etc, er at hun (i likhet med meg selv) har et veldig barnslig utseende.”

“Haha nei, hun er ikke over gjennomsnittet, helt alminnelig (etter min mening er hun til og med litt mindre pen på grunn av det falske utseendet hun har). At noen syns hun er over gjennomsnittet sier noe om standarden deres.”

“Hun er ikke vakker fra mitt ståsted – rett og slett fordi vakre kvinner har andre trekk i min bok. Store øyne og fyldige lepper, feminin ansiktsfasong. Hun har ganske smale øyne og et bredt ansikt, ikke en veldig velproposjonert kropp.”

Ganske utrolig, eller hva? Dette er tydeligvis hva visse mennesker bruker tiden sin på. Krangler frem og tilbake, og argumenterer for hvorfor jeg ikke er pen. Veldig meningsfullt. Jeg synes faktisk synd på disse menneskene, for du kan virkelig ikke ha det bra med deg selv når du har behov for å skrive slike ting om andre. Men uansett hvor trist liv man enn måtte ha, så er det fortsatt helt uakseptabelt å skrive slike ting på nettet. Og jeg skal ærlig innrømme at dette ikke er veldig hyggelig lesing for meg. Blogger eller ei, jeg er fortsatt et menneske med følelser. Om dere er nysgjerrige på å lese mer er det bare å google kvinneguiden + andrea badendyck, eller andre bloggere, så skal jeg love dere at dere har timesvis med lesing av drittslenging i vente. 

Vet ikke hva konlusjonen med dette innlegget skal være, men jeg synes i alle fall alle burde bli flinkere til å følge en god, gammeldags regel. “Vær mot andre slik du vil at andre skal være mot deg”.  Når du legger igjen en kommentar et sted, eller i virkeligheten for den saks skyld- prøv å tenk deg om 2 eller 10 ganger: Hadde jeg synes det var ok om noen hadde sagt/skrevet dette til meg eller en jeg er glad i? Hvis du når du tenker deg om innser at nei, jeg hadde faktisk ikke synes det hadde vært noe hyggelig å lese dette selv, så IKKE skriv det. Dropp det! Du er bedre enn en sånn kommentar. Fuck janteloven, vær en av de som heller løfter andre opp enn å være en av de som vil dra andre ned. Verden hadde vært et så mye bedre sted om alle bare hadde unnet hverandre det beste og klart å legge sjalusien til side. Be the change ♥

BERGEN BOUND

Hei fra Bergen, fine lesere 🙂

To innlegg på en dag, hæ?? Ikke dårlig til å være meg! Fanny ble med meg tilbake til favorittbyen, så nå blir det et par bestissdager her før hun forlater meg igjen. Fanny har faktisk besøkt meg tre ganger i Bergen nå på 3 mnd, DET kan man ikke klage på! Ellers er det veeeldig deilig å være hjemme igjen. Har jo bodd hjemme denne uken hvor jeg var i Oslo, så var sykt digg å komme tilbake til sin egen leilighet igjen og alle pliktene som hører med. Vasket klær så fort jeg kom hjem og koste meg som bare det, haha! Voksenlivet <333

Jakke fra Zara // T-shirt HER (adlink)

Er ikke min nye jakke kuuuul? Er samme som den gule alle har, og den andre brune i “semsket” skinn. Min første røde skinnjakke faktisk! Nå skal jeg rydde litt rundt før vi legger oss, jeg hadde nemlig forlatt rommet mitt helt bomba før jeg dro til stockholm.. Siden det er så lenge siden jeg var hjemme sist hadde jeg helt glemt det, så var et litt småtrist syn å komme hjem til- haha!

Sov godt dere, snakkes mer i morgen ♥