Oppklaring

Hei!

Jeg skulle egentlig skrive et innlegg isted om elendighetene i verden, med halalslakting som et av ti punkter. Men så fort jeg så videoen, ble jeg så utrolig påvirket og sint, at jeg følte for å skrive et eget innlegg om det. Det ble mye mer diskusjon på forrige innlegg enn forventet, jeg valgte å slette det fordi mange ble såret og fordi det oppstod mye aggresjon. Jeg beklager til alle som følte seg truffet, det var absolutt ikke meningen. Jeg synes fortsatt at inholdet på videoen er uakseptabelt, og at det som ble gjort der er ekstremt dyreplageri. Men det godt kan være som mange kommenterer at videoen jeg la ut var et grovt eksempel av halalslakting og at det i mange tilfeller foregår anerledes, på en mer human måte. Så unnskyld til alle som ble lei seg.

Vi må jo også huske at her i Norge skjer det også utrolig mye elendighet! Kyllingindustrien er et godt eksempel, regner med at mange har fått med seg videoen VG la ut i dag om Mc Donalds sin kyllinglevrandør (link). Ikke minst hvordan sauer ol. blir fraktet rundt i trailere, dør underveis og gnager på hverandre. Egentlig synes jeg bare at hele kjøttindustrien er helt forferdelig.  Hvordan vi mennesker dreper UNØDVENDIG mange dyr! Kjøtt er viktig for kostholdet, men du må ikke spise kjøtt til middag hver dag. Jeg tror ikke jeg kommer til å klare å bli helt vegeterianer, men jeg prøver å begrense kjøttspisingen så mye som mulig. Ikke minst kan pelsindustrien også være helt forferdelig, men dette kommer jo an på fra sted til sted. Dyretesting er også helt forjævlig! Hva med alle de utrydningstruede dyrene? Ja, det er mye å nevne når det kommer til all grusomheten mennesker påfører dyr. 

Det er ikke alt vi kan gjøre noe med.. Men dette er eksempler på hva vi som enkeltpersoner kan gjøre:

* Ikke kjøpe pels

* Ikke kjøpe kosmetikk testet på dyr

* Begrense kjøttspising så mye som mulig, kutt den ut om du klarer

* Støtte organisasjoner som WWF, som prøver å bremse utrydningen av Isbjørner, er selv isbjørnfadder.

Dyrene har følelser, og har like stor rett til å leve et godt liv som du og jeg ♥ 

 

– ANDREA BADENDYCK

  1. Syns du er et godt forbilde Andrea. Men syns kanskje at folk tok seg LITT vel nær av det forrige innlegget? Det oppsto sykt mye usaklighet og dritt. Stå for det du mener 🙂 Er flere som var enige!

  2. folk tok seg for mye nær av det forrige innlegget, men så er det kanskje sånn det er å være bloggeR? Jeg håpr du klarer å skille blogg fra virkelighet, for jeg merker hvor mye godhet som ligger bak innleggene dine

  3. du har mange gode poeng andrea, og jeg er helt enig med deg. Men jeg bare lurer, siden du virker så gira på det med dyreplaging. hvorfor kjøper du deg da 2 par med nye ugg’s og planlegger å kjøpe enda ett par? Mens du kjøpte deg et par i fjor også? og i tillegg har du vinterjakke med ekte pels, og (har vert leser lenge) pelsvest med ekte pels?

  4. Synes forrige innlegg var veldig bra. Skjønner at noen kanskje ble truffet siden de selv spiser halal kjøtt, men det må ikke stoppe folk fra å si meningen sim.
   Du må få lov å si din mening. Det å tappe blod fra et dyr før man slakter det er ikke humant i det hele tatt. Så lenge det ikke er nødvendig ser jeg ikke poenget med det. Ser heller ikke poeng med dyrepels på jakker el.(uansett om det står at de ikke har blitt plaget). Man trenger ikke ekte pels eller halal kjøtt, så hvorfor kjøpe det hvis det i det hele tatt kan være en fare for at det er mishandling?

  5. Enig med deg Andrea. Men jeg har selv pels jakke, men ikke med kanin. Jeg har kanin selv, og synest det hadde vert litt rart hvis jeg skulle gått rundt i en jakke av kanin.. Jeg har sånn som jakke med pels,,norge holder på og rydde ut en sånn livfs farlig ulv. Den kan drepe mennesker og alt den ser dreper den!.. Men hvis du er så hektet på at det ikke skal være dyreplageri, hvorfor har du da parajumpers som er av kanin og ulv? Og pluss Uggs,( Pelsen inni Uggsene blir laget av saue pels, og de klipper sauen så lagt inn i pelsen at den får infeksjoner og betennelser og kan dø ) .. Det er seffølgelig du som bestemmer, men synest det er litt rart når du har alle de tingene, og så er du i mot :S

  6. Du ble nok betalt for å skrive et innlegg imot muslimer. Mistet virkelig all respekten for deg nå, trodde du var en av de få bloggerne på topplisten som var en snill og grei jente. Men nei, der tok jeg feil. Ble utrolig lei meg nå, leste ikke det forrige innlegget. Men selvom du skirver “jeg vet at det skjer mange andre steder” osvosv, men hvorfor valgte du akkurat halalslakting? HÆ?

  7. Det finnes mange mennesker som er slemme mot dyr, en dag tar dyra igjen! Jeg elsker dyr! Dyr er livet mitt!! <3

  8. uansett om man som enkeltpersoner stopper å kjøpe pels, spise kjøtt osv, betyr det ikke at dyrene slutter å bli slaktet og at butikkene ikke selger de varene lenger..

  9. Halalslakting er en negativ ting. Og folk får bli så fornærmet som de vil, men dyr lider stort på grunn av denne slaktemåten.
   Jeg fatter ikke at mennesker kan være så ondsinnet!
   Halalslakting ER dyrplageri og en MINST like ille som pelsindustrien. Unødvendig og grusomt.
   Ikke kjøp pels, ikke spis halalkjøtt, ikke bruk kosmetikk som er testet på dyr og ikke torturer dyr. Det burde alle mennesker vite og følge..
   Fint innlegg, Andrea! Håper på flere innlegg rettet mot denne grusomheten, så fler forstår hvor vondt noen dyr har det.

  10. jeg er også imot folk som behandler dyr på en forferdelig måte men jeg er ikke imot spising av kjøtt fordi kjøtt er viktig for kroppen og dyra er skapt for at vi mennesker skal kunne slakte dem og spise dem 🙂

  11. Nå kom respekten tilbake! Syns det ble litt mye når du henvendet deg til en spesifik type mennesker, men alle gjør feil. Det er greit du syns dyreplageri er grusomt og det er det mange som gjør.

  12. Leste ikke forgje innlegget ditt, men regner med det var noe imor muslimere? halalslakting? Syntes det er så utrolig egoistisk av dere å dømme oss muslimere, hvorfor ? hva har vi gjort som fortjener det? å hvorfor er det altid islam ditt, islam datt? det er vell flere religioner i verden?
   OG halaslaktig ? asåå det er den mest bamhjertlige måten å drepe ett dyr på, herregud!
   For dere osm ikke vet ossen det gjøres så skal jeg forklare det :
   Man beroliger dyret, får det til å slappe av helt, dekker så til øynene, INGEN dyr i nærheten, legger den ned, kutter strupen så dyret dør MED EN GANG, så ligger det der i 20-30 minutter, så mye av blodet renner ut, derretter tar dem pelsen, og henger hele sauen opp til ALT blodet er tømt, hvorfor det tømmes? for i islam så er blod skittent og vi spiser det ikke ! + når vi slakter så slakter vi i guds navn !
   og dere som hører eller ser annet, DET ER IMOT vår religion ! alle vil jo ta fram det verste å kalle dem en muslim !
   Det dere burde se på er folk som skyter ett dyr i huet mens enn hel hau med andre dyr ser på og blir så redde att dem svimer av, ja i norge gjør dem faktisk det !
   Er det noen dere burde se på så er det dere selv som driver å dømmer alle andre.

  13. parajumpers er den verste jakka man kan kjøpe! med tanke på pelsen! Viste du at det blir drept flere dyr til å lage hettene på jakker, enn det blir til å lage pelskåper?
   er ikke bare å skrive et innlegg om dyremishandling når man selv kjøper jakker som det er pels på… enten er man imot eller så er man for, finnes ikke noe mellomting.

  14. Helt enig med deg, Andrea! og til stine: en forandring må jo starte et sted! videoen du linket til var foressten helt forferdelig! skjønner ikke at folk kan gjøre sånn!

  15. anonum: finn fakta før du skriver. parajumperpelsen består av en kanin, mens en pelskåpe består av feks over 30 mink. skjerp deg

  16. synes det var voksent gjort av deg å beklage deg, Andrea!:) jeg følte meg ikke truffet eller noe, men likevel. og du har så rett. viktig å fokusere på dyrene også 🙂

  17. først av alt, sarah: dømme muslimene? det er vel for faen meg ikke muslimer som blir sett ned på, men måten man slakter dyr på! og det gjelder ikke bare muslimer det gjelder alle andre også 🙂 og at dyrene som ser på besvimer? hahahha latterlig.
   og sånn ellers: jeg er SYKT imot dyreplageri, dyretesting og alt som er. vil tørre å påstå at jeg har mer medlidenhet for dyr, enn mennesker. selvom jeg er såpass imot det kommer jeg ikke til å slutte å spise kjøtt. det er en så viktig del av kostholdet, og vi vil aldri i verden få med nok mennesker til å bli vegeterianere at denne industrien stopper. så sånn som jeg ser det, er det helt meningsløst å slutte å spise kjøtt. det kommer ikke til å hjelpe.

  18. Du “Sarah ‘<3", jeg tror du ikke selv vet hva dyrene gjennomgår ved halalslakting. Se på video av det..
   Dyrene er i panikk når de får "bind" for øynene og de har det grusomt!
   JA, det finnes mye grusom slakting, og halalslakting er også en av dem.
   Forresten.. Å skyte et dyr i hodet, går mye raskere enn å kutte over strupen på et dyr som må blø ihjel før de dør.
   Jeg har ikke noe imot muslimer, men det er halalslaktingen som jeg er imot. Det sier seg selv at dyrene lider gjennom det.
   Jeg kjenner flere muslimer som IKKE spiser halalkjøtt, som også er imot måten dyrene blir slaktet på.

  19. Er helt enig med “Sarah<3", og synes hun hadde en veldig bra forklaring:
   "Man beroliger dyret, får det til å slappe av helt, dekker så til øynene, INGEN dyr i nærheten, legger den ned, kutter strupen så dyret dør MED EN GANG, så ligger det der i 20-30 minutter, så mye av blodet renner ut, derretter tar dem pelsen, og henger hele sauen opp til ALT blodet er tømt, hvorfor det tømmes? for i islam så er blod skittent og vi spiser det ikke ! + når vi slakter så slakter vi i guds navn !"
   Andrea du burde ikke ha lagt ut det forrige innlegget uten at du viste noe om hvordan muslimer slakter dyr. Halalslakting er faktisk til for at dyrene skal føle minst mulig smerte. Det er derfor også lov i Islam og gi dyret bedøvelse før man kutter over strupen.
   Så det vil si at den videoen du la ut på det forrige innlegget var helt feil, og at de menneskene er forferdelige. Jeg skriver ikke dette for å kritisere deg, det er bare sånn at du skal forstå hvor jeg som muslim kommer fra. Ble jo litt truffet når jeg leste det forrige innlegget. Spesielt når jeg så alle kommentarene om at det er slikt halalkjøtt som er er i kebab. Men alle kan gjøre feil, så nå er du i det minste litt informert om hvordan ordentlig halalslakting skal foregå.

  20. skjønner ikke greia med at man skal dømme de som har kjøpt seg en pelsjakke etc. før man ble oppmerksom på at det sto dyreplageri bak.. jeg for min del er i mot dyreplageri, men hadde nok ikke kastet ei jakke med f.eks pelshette om jeg hadde lagt i en del kroner i den og ikke visste hvordan den ble laget før jeg kjøpte den. det hjelper ikke dyrene så veldig mye når de allerede er drept, om man kaster jakka?
   veldig bra innlegg 🙂

  21. Herregud, når du sier at dyret slaktes i guds navn sier det seg selv at de som slakter dyret ikke bryr seg så veldig mye om hvordan det slaktes, bare det gjøre i guds navn og som gud vil osv. Og alle muslimer tar det som et personangrep hver gang man så lite som stiller spørsmål til deres tradisjoner og ritualer. Ro ned, vi kritiserer ikke dere som enkeltpersoner eller religionen deres direkte, men måten dere slakter dyr på! Og hvis dere er så jævla misfornøyde med ting man gjør i Norge så dra herfra da, ikke klag!!! jesus christ!!

  22. Hanne, du kan da ikke mene at siden vi slakter dyr i guds navn så bryr vi ikke oss om hvordan dyr slaktes så lenge det blir slaktet i guds navn. Det er jo ikke noe sannhet i det. Hele konseptet med halalslakting er at det skal være rent kjøtt og at dyret skal bli påført minst mulig smerte.
   Det er lov å mene hva man vil, og hvis du ikke liker hvordan dyr blir slaktet på den “halale” måten så er det jo greit. Jeg ville bare at du og alle andre som leste dette innlegget skulle vite hvordan halalslakting forgår så det ikke blir noen misforståelser.
   Det å be oss dra fra Norge var å dra den litt langt, det er jo ingen som har sagt noe om at de er misfornøyde med ting man gjør her i Norge.

  23. Jeg vil gi litt creds til deg jeg, Andrea. Det er bra at du beklager og det viser virkelig at du er ei ordentlig jente som i tillegg kan stå for hva du sier.
   Ser du får mye kritikk for parajumperen din, og uggsene dine.. Kan jo forsovidt si meg enig i de som kritiserer deg, men ærlig talt – du har selv sagt: Aldri mer en jakke med pels på. I tillegg til enkelte ting som uggs er “nødvendig”.
   Har selv en ekte pelsvest laget av kanin, men den er laget av kaniner som har hatt en naturlig død, for så å tatt av pelsen. I tillegg så eier jeg jo to canada goose jakker, og en parajumper.. Er vel heller jeg som bør føle synd?
   Dyreplageri er forferdelig, men samtidig så er jo dette en bransje? Nyskapende, og ikke alle dyrene er drept på den forferdelige måten.

  24. Snakker om dobbelmoral, du e klar over at uggsan dine e laga a mishandla dyr? Va stor sak før ikke lenge sia at Uggs e dyremishandlera, å du støtt di…

  25. Eni, delvis. Man må jo få spise kjøtt! Det har alltid vært dyr som har dødd fordi vi mennesker skal ha næring, varme osv. Det er sånn det er, og det er sånn det alltid vil være. Det er ikkeoe å gjøre med.

  26. njaa. vet ikke det med følelser, men de har iallefall instinkt
   -btw. så har du det bare å kaste de Uggs’a dine :p de er veeertfall ikke laget på human måte!

  27. kast jakka di før du skriver sånne innlegg, og uggsa hvis du har så sykt mye imot dyreplageri, blir kvalm bare rett og slett.. mista lysten på å lese bloggen din og

  28. Hvis man skal slutte å kjøpe sminke som er testet på dyr(det er utrolig bra at så mange som mulig gjør det!!), må man slutte å kjøpe tannkrem, hårspray, såpe og alt annet som er testet på dyr også. Dessverre er det alt for mye som blir testet på dyr og det er ikke alltid like lett å vite hva som er dyretestet og hva som ikke er.

  29. Hvis man slutter å spise kjøtt kan man bli hjerneskadd eller noe, lærte det i mat og helse på skolen. Forsi kjøttet har mere/mest næring til hjernen og planter har såvidt. Men bra innlegg!

  30. Jævlig patetisk å skrive om dyremishandling i teorien når du ikke kunne brydd deg mindre om det i praksis. Èn ting er å si at du er i mot det og lage et “fint” innlegg for å vise hvor godsinnet du er, blitt en trend å fortelle at “jeg er så opptatt av verden, dyrene og at alle skal ha det godt. Jeg er ingen overfladisk blogger”? Alle ble plutselig opptatt av dette når sophie postet første innlegg. ALLE syns det er fælt å se en video hvor dyr lider, ALLE, poenget er å gjøre en insats, og IKKE bestille seg splitter nye UGGS og fortelle hvor smaaart der er å bestille to så de ikke blir slitt ut. Patetiskt. Blir så irritert!

  31. Synes innlegget er fint, men legger igjen en tanke 🙂
   Selvom du og kanskje et par andre som ble påvirket av dette innlegget begynner å begrense inntaket av kjøtt, betyr ikke det at det kommer til å minske tallet av anntall drepte dyr..

  32. hvordan går det med den fine jakka de som er med ekte pels a, Andrea`? :))) er den varm eller? 🙂

  33. for en gjeng med idioter dere er!!! uggs og parajumpers har pels og ull fra dyr som har blitt drept fritt eller drept fordi de skal bli spist. det vil med andre ord si at pelsen blir tatt av når dyrene er døde. dere burde kanskje sjekke litt fakta før dere rotter dere sammen og sier hun ikke er i mot dyreplageri fordi hun har de klærne og skoene. seriøst, ta dere sammen. du er så nydelig Andrea:) jeg elsker bloggen din og du er en så søt jente. stå på videre.

  34. Dette med at plutselig alle bloggere skriver om dyreplageri er vel egentlig bra, siden de fleste av dere paraderer rundt med uggs, canada goose og parajumpers. Hadde vært mer imponert om jeg faktisk så forandring i klesveien, altså ikke gå med UGGS (de ser ut som lav kvalitet tøfler, og så betaler dere dyre dommer for dem, OG de er laget av saueskinn?!) og verstingene innen jakker. Men synd om alle skal kopiere Sophie og så bare la det ligge.

  35. Du er flink til å skrive og supert at du tar opp dette tematet, men blir litt provosert av deg også.
   du har selv flere par med uggs og en jakke med pels på, blir ikke da dette litt feil?

  36. Jeg synes bloggen din var kjempebra og jeg var en fast leser helt til nå..
   Hadde det ikke vært for at folk hadde drevet med sau og ku, hadde ikke folk her i Norge hatt mat i det hele tatt.. og hadde ikke folk vært bønder hadde det ikke vært så jævli godt i Norge som folk skal ha det til… Sauer er for det første ikke innesperret i konteinere, hvor har du det fra? Du skal ikke uttale deg om noe du har null peiling på! Jeg er enig i det her med pelsdyr til tider, men selv om du har sett på film at de har det vondt, så er det faktisk ikke alle pelsfarmer som har det sånn.. det finnes mange fine pelsdyrfarmer i Norge. Man kan ikke bare se på det negative.
   Jeg er også helt klart i mot dyreplageri, men det er ikke alt som har med pels, ku og sau og gjøre som er dyreplageri.. face it!

  37. Å jasså? Har dyr følelser? Er det derfor du har en pelsjakke? Du driver faktisk og sier imot deg selv. Ikke fremstill Islam som en dårlig religion og lek “frøken jeg vet alt”, det ender med at folk ser enda mer ned på oss og det trenger vi ikke

  38. Halalslakting har vært praktisert i 1400 år og kommer ikke til å slutte fordi du synes det er forferdelig. Jeg har selv vært vitne til det, og videoen du legger ut er ikke representabel. Det er mange regler som skal følges når et dyr slaktes. Feks skal andre dyr slippe å se hva som skal skje, man skal skåne de. Dyrene er helt rolige før de skal slaktes. De legges ned og man må bruke en skarp kniv slik at dyret dør ved første kutt.
   Som andre har nevnt før meg blir dette veldig dobbeltmoral.. du driver å bruker pelsklær her og der… men du er imot dyreplageri?
   Jeg eier ikke et fnugg av en pelsdott men jeg spiser halalkjøtt og bare det. Ville heller gitt meg selv en award enn til pels-andrea for å si det sånn.

  39. Du møter deg selv litt i døren når du kjøper 3 par uggs i året da.. Det er jo lam! Søte små uskyldige lam.. Tenk på det du! 🙂 Vurdere å bli vegetarianer kanskje? Synes det er teit av deg å snakke om en sak du aner absolutt ingenting om. Man skal ikke tro alt man hører eller ser heller.
   Ellers synes jeg bloggen din er fin 🙂

  40. Jeg synes ikke du bør oppfordre folk til å ikke spise kjøtt. For det er veldig viktig for kroppen. Er enig i mye av det du sier. Men synes du bør tenke litt før du sier at vi ikke må spise kjøtt.
   Ellers har du veldig fin blogg, stå på 🙂

  41. HELL NO BITCH, du sletta den forrige fordi du viste det de fleste hadde å si var sant.. you twisted broke ass girl… ikke legg ut sånne greier som du overhodet ikke har peiling om… fyfaen du gjør meg så kvalm at jeg nesten kaster opp! enig med deg, ikke kjøp PELS jakker, sko, you named it!

  42. Flott at du bryr deg om dyrene, Andrea. Jeg leser bloggen din nesten hver dag, men syntes du er litt dobbeltmoralsk i dette innlegget.
   Du bruker selv pelsvester og pels på jakker osv, så da er det kanskje ikke så lurt å skrive at en ikke burde bruke pels? Stå for den du er og hva du gjør. Ikke skriv masse for å “please” leserne dine. Det er ikke et godt forbilde.
   Lykke til 🙂

  43. wtf?? så kjøper du deg selv parajumper? hva om alle skulle gjort det samme som deg… hadde vi jo alle drept over 7 milliarder dyr til pelsen på jakka di

  44. du er et godt forbilde du Andrea.Etter jeg har sett dei videoane du har lagt ut har jeg på ein måte forstått mye mer av dette,synst de er kjempe bra at du bryr dej:)

  45. Poenget er ikke at folk føler seg truffet, men at det du skrv var feil! Det er ikke halalslakting på noen som helst måte, men dyremisshandling? Hva er det du driver med egentlig, skjønner du ingenting?

  46. jeg syntes du er flink.
   jeg er enig det er ikke vits i å drepe dyr for å få fks.pels tenk det er synd på de . de har like stor mening i livet som oss mennesker. og det er dårlig gjort at de slakter dyr. hadde det vert meg som var slakter hadde jeg stoppet drifta. og det er faktisk mange som tjener penger på å drepe dyr 🙁
   ps.så ikke siste innlegget så jeg er ikke lei meg men sjønner godt at noen ble lei seg når jeg ser kommentarene på dette inlegget.

  47. Blir litt skuffet over deg når du må slette et innlegg fordi det skaper debatt. Det viser jo bare at du ivertfall ikke står for det du mener.

  48. da er det ganske ille at du driver og kjøper Ugg’s på Ugg’s. Der er det ekte pels kjære deg. det burde du tenke litt på hvis du er så innmari opptatt av det.

  49. Det e ikke rett å slutte å spise kjøtt, kroppen treng d, og du oppfordre mange mindreårige til å gjøre det sia dem e så fan av dæ. Det blir helt feil, kroppen treng kjøtt osv. E jo faktisk derfor dem slakte dyran, for at vi skal kunne overleve. Dessverre så e bare verden e Andrea! Men ser den med dyremisshandling, og d fins mye av det ja, men dyran har blitt slakta i mange år pgr menneskan, og det kommer dem til å gjøre og for resten av livan vårres.

  50. Trine: Jeg står for det jeg mener, men når det begynner å komme trusler mot meg og folk rager helt, kaller meg de styggeste tingene de klarer å komme på osv, blir det bare for mye.
   Anonym: Det er ikke pels i uggs, men ull. Guud, ikke kom med slike kommentarer når du ikke har peiling
   Og alle som kommer med pelssnakking, at jeg er så dobbelmoralsk osv. hva har dette med dette innlegget å gjøre? Det er dyremisshandling generellt jeg snakker om, skriver bare en setning om at pelsindustrien KAN være fæl, men er ikke nødvendisvis det. og jeg sier ikke noe i dette innlegget om at jeg hater pels blablabla eller at jeg ikke har det selv. Jeg bare skrev hva enkeltpersoner kan gjøre som ikke vil støtte disse industriene.

  51. Jeg synes det er flott at du bryr deg om dyremisshandlig og slik, men jeg synes det blir for dumt å skrive at man foreksempel kan slutte å kjøpe pels når DU nettop har postet et inlegg om DINE 4 par uggs! Men.. Du vet kanskje ikke hvordan uggs blir laget?

  52. men problemet her er at du skal få oss til å slutte å kjøpe ting som er laget av skinn også skal du få lovt til å bruke det selv.

  53. Jeg blir jævlig provosert når du sier at måten sauene blir fraktet til slakting er så ille, og at de gnager på hverandre(?). Dette tror jeg ikke du kan så mye om, de FLESTE sauene i Norge har det bra, og at de blir fraktet til slakting er nødvendig, er du ikke enig i at det er bedre at vi slakter dyrene på et slakteri istede for å gjøre det hjemme med hagla? 🙂 under denne frakten så har ikke sauene det så jævlig som du prøver å få fram. Når du skriver slike innlegg, så tviler jeg på at du tenker over alle familiene rundt om i landet og verden for den saks skyld som får inntekta si fra at vi spiser kjøtt. Når du sier at vi skal spise mindre kjøtt, blir det også mindre inntekt til bøndene, og det fører igjen til at det blir mindre bønder fordi de ikke klarer seg på grunn av for lite inntekt. Vær så snill å tenk deg om før du skriver slike innlegg igjen, Andrea 🙂

  54. Hvis du er så i mot pels og slakting av dyr burde du vel legge bort pjs’en din og uggsa dine;-)

  55. Jeg hater alt som har med dyreplageri å gjøre! Spesielt kosmetikk som er testet på dyr, jeg har sett så utrolig mange fæle videoer om det! Folk tenker jo faktisk ikke over at dyrene har føleleser, men de kjenner faktisk akkurat det samme som oss. De kjenner det kanskje enda bedre også, for om et menneske får et stikk av en nål for eksempel – så kjenner vi bare et lite stikk. MEN, en nål vil jo være mye større i forhold til en rotte/mus! Det ville jo vært som en kniv på oss.
   Jeg synes det er så utrolig bra at du blogger om det her! At Sophie Elise også har gjort det er bra. At dere ikke bare blogger om hverdagen og outfits, enda jeg elsker å lese det også, men at dere blogger litt om hva som faktisk skjer i verden osv! Det er en underskriftskampanje som Sophie Elise har lagt ut her: http://www.kosmetikk.info/underskriftskampanje/ – om du legger den ut også så får de jo mange flere underskrifter!

  56. Åherre! Er det mulig å overdrive så jævlig mye!?! Og ja, dette er til alle dere som skriver dritt om hvor fæl andrea er! Er det ikke bra at hun legger ut et innlegg om hvor grusomt det er med dyreplageri? Og jeg trodde kanskje at dere leste bloggen hennes, men dere har tydelig vis ikke fått med dere at hun skrev at jakka var det siste hun skulle kjøpe med ekte pels? Og ugg’s! hallo!!! Skal vi fryse i hjel eller??!! dyra er jo allerede drept, mye vits å kaste skinnet..? og hva i helvette hjelper det å kaste en jakke når man allerede har kjøpt den?? skjærp dere! støtter deg fullt, Andrea! Stå på videre:)

  57. Kjøt frå landlevande dyr er ei proteinkjelde, men det er ikkje den einaste moglege kjelda. Fisk inneheld også mykje protein, men det er vel ikkje like spanande å ete sild med poteter som det er å ete hamburger (ungdommen no til dags…). Med tanke på dyrevelferd kan ein også leggje til at forskarar ved UiB har konkludert med at fisk kjenner smerte, og at dette må ha konsekvensar for slaktemetodar for fisk. Ein kan også få i seg protein ved å ete ulike bønner, så det eksisterer alternativ.
   For eit par år sidan gjekk Mosaisk trusamfunn og Islamsk råd saman og uttalte at det var rasistisk å tvinge dei til bedøve dyr som skal halal eller kosherslakta. Det strid visstnok i mot dei religiøse tekstane. Personleg meiner eg at det å kappe strupen på eit dyr er barbarisk og bør bli forbudt. Eg tvilar på at Al-Quaida kappar strupen på gissel fordi det er humant… Ei kule mellom augene er det beste alternativet. Dersom ein brukar ei skytemaske unngår ein skadeskyting, og dyret er dødt på mindre enn eitt sekund.
   Eg les at det er eit par personar som meiner at halalslakt er humant, og at det skjer i rolege omgjevnader. Eit slakteri er ikkje ein roleg omgjevnad, uansett slaktemetode. Dyra merkar at det er noko som skal skje, og blir redde. Eg tvilar sterkt på at det er særleg rolege forhold i slakteområda rundt muslimske og jødiske høgtider, då står dei stakkars dyra samla og kniven flerrar strupar så blodet sprutar. Det tek mange minutt før ein dyrekropp er tømt for blod, og dyra er ved bevisstheit inntil hjerna ikkje får nok blod og dermed oksygen. Eg vil då seie det er langt meir humant at dyret får ei kule i hovudet ved hjelp av ei skytemaske som hindrar skadeskyting.
   Religion høyrer ikkje heime i slaktehallen, der er det dyreetikken som skal stå øverst. Ein bør også tenkje seg om før ein kjøper mange par skinnsko, skinnvesker, jakker med ekte pels, dunjakker o.l. Dersom eit par Uggs ikkje held meir enn ein sesong, så kjøper du ikkje fleire Uggs fordi det er elendig kvalitet. Kjøp heller eit par vanntette sko med skikkeleg såle som du kan bruke i mange år. Det er meir dyrevenleg, miljøvenleg og økonomisk.

  58. Hei Andrea 🙂 Nå må du ikke si at mcdonalds videoen, og videoen fra halalslakting osv er noe som absolutt skjer i NORGE. Det er stor forskjell på hvor humane vi i Norge er, og hvordan det er i USA, det må du også huske på 😉 Spiser selv ikke nooe særlig kjøtt selv, og har ikke produkter som er testet på dyr, men igjen, mat er ne helt annet, og en stillstand på ET sted, betyr ikke at det er sånn alle andre steder..

  59. er sykt enig med deg, Andrea! Tenk om noen store dyr hadde gått å torturert oss sånn. Det er veldig lurt som du sier f.eks å ikke kjøpe kosmetikk testet på dyr. F.eks the bodyshop, mac osv merker er jo ikke dyretestet 😀

  60. Uansett om man hadde sluttet å spise kjøtt, selvom det er fordi man støtter det, så slutter ikke kjøttsalget og dyreslaktingen. Det er egentlig null poeng i å støtte det ved å unngå å spise kjøtt, fordi det skjer ingenting med slaktingen på en positiv måte, de fortsetter slaktingen selv om det er noen som ikke spiser kjøttet

  61. Bra skrevet, men du har jo parajumpers og mange par ugg… Så jeg skjønner ikke at du er så imot pels og sånn, men kanskje du har skiftet mening? Helt forferdelig video!

  62. Er også skikkelig imot dyreplageri! Begynner å gråte hver gang jeg ser slike videoer.
   Men de kyllingene som ble mishandlet på en McDonalds gård var i Amerika. Tror ikke de gjør det i Norge…
   Men bra skrevet! : D

  63. Tror nok du burde svare på hvorfor du har pelsvest, jakke med pels og uggs når det virker som om du egentlig er en forkjemper for dyrs rettigheter? Helt ok om du har skiftet mening, men syns du burde komme med et svar, for regner med at det er fler enn meg som lurer?

  64. Ja. Helt enig med deg! Jeg tror ikke jeg klarer og kutte ut og spise kjøtt, men å gjøre det litt mindre kan jeg helt sikkert klare. Var på Friday’s igår og spiste kyllingvinger. Kunne ønske jeg bare kunne spole tilbake i tid så jeg ikke spiste det og heller bestilte meg en salat. Huff x[[ I dont like.

  65. For dere som sier at halal-slakting ikke er humant: kan jeg få kilder til dette? Forskning viser at dyret lider minst når man slakter det på den måten muslimer gjør. Det at noen muslimer ikke følger den riktige måten å slakte dyr på er en annen sak. Da får dere heller være imot de personene, men å være imot halal-slakt er det mest patetiske man kan gjøre hvis man er for minst mulig lidelse av dyr.
   Har dere dessuten tenkt over hvordan folk slakter dyr når de ikke har noen retningslinjer å ta hensyn til? Kanskje de skyter dyret i beinet og lar det ligge der til det blør igjen? Halal-slakt er med på å pine dyret minst mulig! Jeg selv er ikke muslim, men jeg spiser mest mulig halal-kjøtt fordi det er mer humant enn vanlig slakt.
   På grunn av det forrige innlegget ditt Andrea, er det sannsynligvis utrolig mange som sitter igjen med et feil bilde av halal-slakting (og muslimer, siden noen folk ikke har vett nok til å skille mellom det). Dermed synes jeg det er absolutt riktig at du unnskylder deg. Håper ikke på å oppleve noe slikt på bloggen din fremover.

  66. ville bare si at den siden der du kjøpte uggsene dine sleger falske ting just sayin så du ikke blir lurt neste gang, men fint å handle der siden det ikke er ekte skinn osv 😉

  67. SÅ NÅ ER KJØTTSPISING ULOVLIG????? HVA FAEN! DET ER NATURLIG FOR FOLK Å SPISE KJØTT! JEG HAR MASSE PELS HJEMME, OG JEG SPISER KJØTT HVER DAG OG JEG SKAL IKKE SLUTTE!

  68. Kjempebra at du bryr deg! Veldig bra skrevet 🙂
   Du? Jeg lurte på to ting: hvilklen rase er hunden din og hvor gammel er den?

  69. Jeg synes det er rart at folk sidestiller skinn med pels her inne på diskusjonen. Jeg synes det er bra at dyrene som slaktes for kjøttets del, også kan brukes på flere måter. Dyret har allikevel måtte bøte med livet, skal alt skinnet bare kastes da? Når dyret først har blitt slaktet for at jeg skal kunne spise det, synes jeg det er fornuftig å nyttiggjøre seg av alle delene. Jeg er selv veterinær og har vært på mange slakterier, så jeg vet veldig godt hvordan dyrene blir slaktet her i Norge. Jeg skriver dermed ikke dette innlegget i uvitenhet.
   Pelsdyrene blir holdt i fangenskap og slaktet kun for menneskenes egen forfengelighet. Dette er noe HELT annet i mine øyne.
   For meg som ikke er vegetarianer, blir skinn og pels to totalt forskjellige tema.

  70. syns du har så rett andrea!!<3 vil rose deg masse!! MEN, før du begynner å oppfrodre andre til å ikke bruke pels og ikke spise så mye kjøtt, så prøv å gjør litt selv og da<3 beste mening<3

  71. unnskyld meg andre, men er du helt idiot!? jeg mener. ja, alt det der stemmer jo. men det å slutte å ete kjøtt ? trur de folk vil slutte å drepe dyr pga folk slutter å spise det ? de selger det jo te andre land osv. og vi mennesker er jo skapt for å spise kjøtt og planter …. -.-

  72. Andrea, jeg elsker bloggen din. Jeg vet at du har en jakke med ekte pels på, og det respekterer jeg, fordi det er vanlig.
   Ugg derimot bør du slutte å kjøpe fordi pelsen blir tatt av dyrene mens de ennå lever. i enkelte tilfeller har også pelsen blitt tatt fra en spesiell type hund/villhund.
   Så til alle dere haters: Hvis andrea kaster sine Ugg og jakken sin, vil dyrene ha dødd for ingen nytte.
   Og for alle dere overbeskyttende som ikke kan tenke seg at andrea har gjort noe galt, sjekk fakta, hun er ikke en skytsengel.

  73. Unnskyld meg, men du har jo akkurat kjøpt deg Uggs. Det er faktisk ekte pels i ekte Uggs.
   PS. Jeg digger bloggen din! 😀

  74. også burde man prøve å kjøpe så mye økologisk kjøtt/egg(fra fritgående høner) fordi disse dyrene har et bedre liv.

  75. Enig med at dyreplageri er kjempe fælt, men du er veldig dobbeltmoralsk, for du har mange klær med ekte pels. Vet du hvordan uggs blir laget? Og parajumper jakka di har faktisk ekte pels.. tenk litt over det..

  76. Sorry, men debt blir feil for meg. Du står her så skriver im dyreplageri, vi må slutte å spise kjøtt, ikke kjøpe pels skinn osv. også hr du faen meg 3 par uggs (kanskje fler) pelsvest, og parkas med pelskrage. Jeg er forsåvidt enig i det du skriver, men det kunne ikke kommet fra en mer feil person enn deg. Begynn med deg selv før du prøver å forandre andre og slutt å være så hyklerisk.

  77. Har aldri sett makan til dobbeltmoral. Ikke be oss bry oss om de dyra før du selv kvitter deg med PJ jakka di og uggsene dine som er stappa med dyrepels.
   Neste gang før du skriver noe negativt om Islam og muslimer, gjør et ordentlig research. Tenker du å komme på topp av bloggverden på trass av muslimer? Du er så fake, orker ikke lese drittbloggen din lenger.
   FOLKENS DRIT I DENNE DRITTBLOGGEN, EN TWOFACE HORE SOM HENNE SKAL MAN LETE LENGE ETTER.

  78. Hvorfor skriver du et langt innlegg om hvor jævlig dyremishandling er, når du har mange plagg som er laget av ekte pels? Vi har alle skjønt at du egentlig ikke er i mot ekte pels ettersom du har vist oss mange outfiter med ekte pels. så hvorfor leke uskyldig og søt?.
   Men ellers er bloggen din veldig bra, Andrea!.

  79. Braa innlegg! 🙂 Men synes det er litt dumt å oppfordre andre til å spise minst mulig kjøtt, og kanskje kutte ut kjøtt, fordi kjøtt er noe man trenger for å leve..
   Man MÅ spise kjøtt! eller vitamin, proteintilskudd.. Men det beste er nok kjøtt.
   Selvom det er trist at dyr må lide og dø, så er det faktisk livsviktig for oss mennesker å få det kjøttet som kommer fra dyret. Dessverreeee, men sånn er det bare

  80. Jeg er helt enig med deg, jeg syns du er en fantastisk blogger å se opp til,du er vakker søt og omtenksfull!
   veldig bra blogg ! 🙂

  81. Se på videoen ? hva faen ?
   Dere som sier lar dyret blø til døde? herregud, muslimer kutter jo HOVED strupen, blodet som pomper rett til hjerte, kuttes den dør dyret spontant, asså hva har dere lært på skolen a, av att dyret beveger seg, 100% NORMALT, det er jo kramper, ALLE DØØR MED KRAMPER, IDIOTER, gå å les før dere driver å skriver, dere driter dere jo ut til det fulleste og ‘Anette ikke kom her og lær meg, jeg er muslim, det vil si jeg veeet, har vitnet hvordan man slakter dyr, tror u jeg snakker fra hva jeg leser, nei jeg snakker fra hva jeg oppplever, noe dere alle burde gjøre, har INGEN lært att man ikke skal stole på alt, herregud !
   JEg sier ikke att Alle muslimer er perfekte, men islam for oss er perfekt, det er ikke alle som praktiserer den riktig, følger punktene. men herregud, alle vet att mennesker ikke er perfekte !
   Er jo ikke en muslim som er terrosisten i norge 🙂 er det vell ? 🙂
   Just saying, slutt å døm !

  82. BARE TIL DE SOM SIER AT: “JA DU KJØPER JO UGG’S DA”? DET TELLES IKKE UGGS ER AV ULL! OG ULLLLLLLLLL TRENGER SAUVER Å FÅ KLIPPET AV!!

  83. Uansett hvor mange som blir lei seg er det ikke nødvendig at du sletter innlegget, det er din blogg og det var kanskje et ømtålig tema. Du kunne heller bare tatt opp de forskjellige meningene i ett nytt innlegg.
   En annen ting er at litt ordentlig reasearch skader aldri, da blir det lettere å begrunne hvorfor du mener det du mener.
   MEN til hovedpoenget med å kommentere dett innlegget var å si at; Hvordan blir det i verden hvis mennesker sluttet å spise dyr? Hvor skulle dyrene vært? Hvor mange dyr tror du det ville blitt til slutt? Det at man spiser kjøtt er ingen dum ting, men jeg er ening at man kan sjekke litt hvem som behandler dyrene på en bra måte før man bestemmer hvilke merker man skal kjøpe fra.
   Takk for at du gadd å lese dette <3

  84. Vis alle ska slutta å spisa kjøtt komme det te å bli sultkatastrofer, å pelsene e som regel tatt av på di dyrå så alikevell e døde.

  85. Jeg er med deg at folk bruker og dreper dyr på en forferdelig måte! men når du er så i mot det, hvorfor kjøper du da uggs? du vet vel det at uggs blir laget av sauer som er blitt mishandlet? hvis du ikke vet det, så er det nok fordi uggs produsenten ikke vil at dette skal komme ut, for da slutter jo salget drastisk! og uggs er heller ikke orginalen av disse skoene, det er nemlig EMU som er de orginale skoene. Tenkte jeg bare skulle si ifra 😉

  86. Enig , men du har prajumper som er laget av masse pels, pelsvest laget av kanin og lue med pelsdott oppå så vetikke helt hva du tenker på.

  87. det er vel kanskje litt å si i mot seg selv da, når du driver å kjøper uggs.
   Det er saueskinn…og det må jo komme fra ett sted.

  88. Jeg tenker at å slutte å spise kjøtt, blir noe helt annet. Vi er jo avhengig av å spise mat? så jeg føler det å spise kjøtt ikke er lite gale som fks. ekte pels på jakker osv! Det er noe vi kan leve uten, og vi må ikke bruke ekte pels for å overlver. Og det med å teste sminke på dyr er også helt forferdelig og veldig unødvendig.. Men er veldig enig i det du sier, veldig bra innlegg!

  89. Det å si at noe av det vi kan prøve, er å slutte å spise kjøtt, blir HELT feil! Det er naturen sin gang at vi mennesker skal spise kjøtt, og hvis alle kutter ned på det, blir det jo bare dyr her i verden. Vi trenger faktisk kjøtt for å leve! Men man trenger ikke en ekte canada goose, ekte pelsluer osv for å leve! Enig det med at man kan slutte å kjøpe produkter som er tester på dyr, men å slutte å spise kjøtt er HELT FEIL!

  90. Setter kjempe stor pris på unskyldningen,og du har rett på mange måter. Dette viser bare at du er rettferdig og et menneske som faktisk er ydmyk selv om det er snakk om mange mennesker å være det foran.. fortsett å blogge slik 🙂 Det hjelper kanskje ikke så mye å kutte ned på kjøtt, men heller unngå å spise på resturanter eller mcdonald som vi vet driver med ekstrem dyremishandling.

  91. har ingenting imot halalslakting jeg , i norge bedøver de dyrene da!
   den videoen var jo helt feil!
   det er mange mat eller kjøtter da som blir slakta sånn fordi NOEN er så dumme at de syns det er gøy å plage dyr!
   men det er ikke bare med halalslakting!
   og som jeg sa istad man bedøver dyrene så det er ikke noe værre enn anderledels slakting : )

  92. Gjort Er Gjort. Du Skrev Det Innlegget Og Bare Fordi Du Trakk Slett Innlegg Knappen, Betyr Det Ikke At Alt Er Godt Igjen. Neste Gang Tenk Før Du Publiserer Et Inlegg, Spess Hvis Du Ikke Kan Noe Om Det 🙂

  93. Hvis noen har så sinnsykt sterke meninger: skriv dagbok eller noe, jeg synes ikke det skal gå utover Andrea! hun skriver bare hvordan hun ser på ting. plis ta med dritten dere skriver et annet sted!

  94. Du vet at UGGs er laget av saueskinn? Sauer blir DREPT for at du skal ha noe på beina. stakkars sauer.

  95. hvis du er så imot dyrepels som du sier, hvorfor annbefaler du andre til å kjøpe så mange par uggs i året da?

  96. dyr har faktisk ikke følelser. Men de kjenner smerte. De handler ut av instinkt og opplæring. Og foresten, slakterbilene har båser som dyrene står på i slakterbilen.
   det er sånn naturen er. dyrene spiser hverandre, og vi spiser de. hvis ingen skulle spise kjøtt, som du sier, ville det blitt en sinnsyk matmangel.
   Bare noe å tenke på, liksom 😉

  97. Mer enig kunne jeg ikke blitt. Jeg liker veldig godt at du tar det opp. Jeg er selv i mot dyreplageri og jeg er dritt lei av at folk ikke kan forstå at det er unødvendig å plage dyrene så drøyt slik som de gjør. Pels derimot, kan dem bare fjere – det er ingenting med pels vi trenger, vi hadde fint klart oss uten. Stå på, Andrea! Stå for det du mener.

  98. Kan ikke alle bare glemme hele greia med halalslaktining og hele kjøtt/dyre temaet? Jeg ble litt skuffet på Andrea da hun skrev i mot Islam, men jeg skjønner hvorfor hun gjorde det nå. SÅ HVIS ALLE SOM ER I MOT ISLAM OG HELE DEN PAKKA, KAN DERE BARE SLUTTE Å BRY DERE OG RO NED? KAN IKKE ALLE BARE LEGGE DET BAK SEG OG LATE SOM OM DET ALDRI HAR SKJEDD?? JEG TROR AT ANDREA SJØL VET AT HUN GJORDE EN STOR FEIL, MEN DET AT DERE TAR OPP DET TEMAET I KOMENTARENE ER IKKE GØY, IKKE FOR HENNE ELLER FOR ANDRE. SÅ JEG BER DERE Å BARE LA DET GÅ, JEG SKAL OGSÅ LA DET GÅ. DET SOM ER GJORT, ER GJORT!! SÅ SLUTT MED Å BRINGE TEMAET OPP IGJEN!! PLEASEE! 🙂 🙂 🙂 NO HARD FEELINGS PEEPZ <3

  99. jeg mener ikke å være frekk, men på den ønskelista di så så jeg blant annet en mulberry veske. jeg ønsker ikke å irritere eller provosere men jeg skulle bare informere om at disse dyre veskene er laget av ekte skinn så vidt jeg vet(?). og det er jo like ille som pels. igjen dette er ikke for å være frekk eller noe. jeg skal bare informere, tilfelle du skulle kjøpe en å ikke være klar over det 🙂 jeg liker bloggen din veldig godt<3

  100. til dere som sier : ja de blir slaktet på en bra måte de er rolige med bind forran øynene. ja kanskje noen steder er det sånn men noen steder er det helt forferdelig! sånn som på videoen! og det er det andrea prøver å si tror jeg,, hun er imot at de gjør det på DEN MÄTEN sånn som på videoen!! skjerp dere!!

  101. Bra du tar opp dette med dyr, men det virker ikke som du bryr deg med tanke på at du har uggs og pelsjakke. comon, ikke lat som du bryr deg! eller så kan du jo forklare oss hvorfor du har så mye pelsprodukter?

  102. BEST FOR DEG AT DU BEKLAGER. Men vi fikk alldri vite hvorfor du skrev om det og hvorfor du brukte makten din på sånnt tull. Vi skjønner at du har yttringsfrihet og at du har forbilder, men å få folk til å se negativt på muslimer fordi de spiser halalslaktet mat erbare så uakseltabelt. Kan du ikke som AMINA sier slutte og bry dere om hva vi spiser ? . Mange kommenterte at de var enige , og det gjordet de fordi du er forbildet dems og de gjør som deg. Tenk godt gjenom neste gang du har tenkt til å diskriminere en religons mat eller tekster.

  103. Du er et utrolig godt forbilde Andrea!! 😀
   Jeg blir deprimert over dyre- plagerie/mishandling..
   Det er fælt… Jeg blir helt ødelagt.
   Stakkars forsvarsløse dyr.
   Jeg orker ikke å se på videoer og bilder av dyr som har det vondt.. Det er fælt.
   Jeg elsker dyr, og spiser sjeldent kjøtt.
   Har ALDRI kjøpt noe av ekte pels, og vil bli med på noe organisasjoner angå. slikt
   Dette er følt at noen dyr har det slikt.
   ALLE dyr fortjener et hjem! Et GODT hjem!

  104. Syns det er bra at du skriver innlegg om dette på bloggen ettersom det er temaer som ikke alle er så veldig opplyste om, det er viktig at folk vet hva som skjer med de stakkars dyrenen ute i verden pga oss mennesker! Selv bruker jeg ikke noe som helst skinn eller pels, ikke en gang i sko, ikke dyretestet sminke, jeg er vegetarianer, medlem av dyrebeskyttelsen, PETA, isbjørnfadder, har en nydelig kanin og elsker dyr av hele mitt hjerte 🙂

  105. digger bloggen din, du skrev et veldig bra innlegg på det du sletta og dette her.. men andrea, seriøst du har pels sjæl, og uggs

  106. Det var ikke noe galt med det forrige innlegget! Skjønner ikke hvorfor folk blir sure. Hvis det hadde vært mot kjøtt laget i forbindelse kristendommen hadde ingen blitt sure.. Heh:)

  107. Etter at jeg så det som skjedde meg fuglene rant det noen tårer må jeg si. Jeg har selv en fugl, og ville alldri gjort noe sånn mot henne. Skakkars små uskyldige dyr! Skal man drepe dyr, skal de ikke pines! (Kjøper alldri MC’ Donaldsmat fra nå av!). Folk som gjør dette på en vond måte burde skamme seg. Sånt dyreplageri burde man få en stor straff for.

  108. Fint at du unnskylder deg. Men når du legger ut forslag på hvordan det kan forbedre seg så syns jeg du selv burde følge det siden du er så sterkt i mot dyremishandling. To par uggs, (planer om å kjøpe et til) og vest og jakke med ordentlig pels. blir kanskje litt feil?

  109. Andrea jeg er stor fan av bloggen din <3 men det du skriver om halalslakting er dessverre helt feil. Islam sier at dyret skal lide minst mulig , og jeg tror en 10 år gammel muslim også vet det. Så vær så snill ikke kristiser Islam før du vet litt mer info om det. Ellers har du veldig rett i det med pels og testing av kosmetikk på dyr. Jeg håper du skjønner hva jeg mener 🙂

  110. du glemmer ukas spørsmål, hele tiden…
   hva skjedde mellom deg og maria esholdt? dere var jo mye sammen før.

  111. er enig med deg ja! personlig liker jeg ikke store dyr, er mer fan av gnagere og hunder, katter and so on (små dyr) men alle dyr fortjener et fint liv akkurat som vi mennesker! på The Body Shop er veldig bra produkter som ikke er testet på dyr btw 🙂

  112. Det verste jeg vet er når folk skriver de er i mot noe, også har de selv mye av det samme. Ikke skriv innlegg om at du er i mot pels og dyremishandling når du selv har jakke med (mye) ekte pels, og uggs, og pelsjakke. Takk!

  113. Jeg er helt enig! Synes det er fint at du som kan påvirke folk med noe så positivt!
   Men bruker ikke du uggs, parajumpers etc? Mener det absolutt ikke på en frekk måte, men føler bare at det blir litt hyklerisk når du bruker pels selv.
   Jeg spiser selv kjøtt, men bruker ikke pels. Det hadde uansett vært greit for meg å bruke f.eks saueskinn fordi jeg spiser sau, men jeg kunne aldri brukt pels fra dyr som mink fordi det er ikke naturlig for oss mennesker å spise kjøttet til mink. Mink blir dyre mishandlet på pelsfarmene og får ikke levd naturlig slik som en sau i Norge får. Sauene i Norge får jo gå på fjellet, noe som bare er en liten del av det naturlige livet de vil leve før de vil bli slaktet på en human måte.
   Stå på med bloggingen! Jeg digger deg 🙂 Du er et flott forbilde! Liker at du tar opp saker som dette 🙂

  114. Folkens, ro dere ned! Det er så mange som angriper bloggere fordi at de kjøpet uggs eller jakker av ekte pels, kan de ikke velge selv? Det er greit at folk har meninger, men når det kommer til hva folk velger å kjøpe så burde noen roe seg ned. Det er akuratt det samme som om du spiser kjøtt eller ikke. Hvis f.eks Andrea hadde lagt taco eller kjøpt en burger, ville ikke folk klagd eller kjeftet på henne!
   Jeg skjønner jo at folk reagerer på at hun skriver om at hun elsker dyr og er i mot dyreplageri osv., men kjøper uggs fordi om. Dette er HENNES valg, selv om hun velger å dele dette med alle, betyr det ikke at hun har fått 100 000 mere mammaer som skal kjefte på henne og passe på henne! Det er tydelig at hun er i mot dyreplageri uansett.

  115. Tenker du noen gang på følesene på alle dyrene du går rundt i bare for å føle deg fin?
   haha, det blir rett og slett for dumt 🙂

  116. Jeg digger at du engasjerer deg så veldig, og at du tenker på andre ting enn bare deg selv, og heller velger å bruke litt av dine bloggpenger på ting som betyr noe for noen der ute i verden! du går fram som et godt eksempel og du inspirerer andre til foreksempel å bli fadder for barn som lider og i dette tilfelle isbjørnfadder. Syns også det er skikkelig modent gjort av deg å beklage! Digger deg og liker veldig godt innlegg som gjør at det blir diskusjon. la dem diskutere, det er også noe vi mennesker er laget for å gjøre 🙂 syns du er den beste bloggeren på topplisten når det kommer til sånn her ting! stå på, jeg digger bloggen din.

  117. Hei! Dette er noe jeg BRENNER for, og jeg skulle gjæne klart å skrive et sånt innlegg selv, men siden du ligger på andre plass, på topplisten i norge, så er det flere som bryr seg om det DU skriver.
   Så jeg lurte på om jeg kunne linke dette innlegget ditt til det innlegget som jeg holder på å skrive om dyreplageri? Skal seff skrive at det er du Andrea Badendyck som har skrevet 😉 Ta kontakt med meg på denne e-postadressen: [email protected] hvis du sier at jeg kan gjøre det, eller kommenter på bloggen min er du snill;)

  118. Flott innlegg, Andrea! jeg synes du er flink og sterk som står imot så mye kritikk og som virkelig viser at du er oppriktig lei deg for å treffe noen mennesker på et vondt punkt, selv når det er noe du er opptatt av!
   Du skal vite at vi er uendelig mange som synes du er et fantastisk forbilde og utrolig flink! Stå på og glem aldri at du er sterkere enn du tror:)

  119. Lol Andrea xD æ digge bloggen din, men er litt uenig med deg. Du spise kjøtt også ser du på det videoe å si : omg! dyreplggeri!!!

  120. Du er utrolig filnk med dette! Du er utrolig med å redde dyr! Siden du er en av toppbloggerne leser jo mange dette, derfor reddes sikkert enda flere dyr. `NOE BARE på grunn av deg<3 du er et utrolig forbilde for mange:)

  121. Du som skriver at ingen ville brydd seg om det gjalt kristendommen , DERE VILLE DEFIITIVT GJORT. Og du som sier at dere bor i vårt land , DETTE ER IKKE DITT ELLER MITT LAND, LANDET HAR YTTRINGSFRIHET, OG RELGIONSFRIHET MAN SKAL KUNNE LEVE I DETTE LANDET UTEN AT NOEN KRITISERER OSS. og til slutt denne er til andrea . SKAL DU SLUTTE MED PELS OG SKINN? DA SKAL DU SIKKERT KASTE PAPRAJAUMPER JAKKA DI, UGGSENE OG MULLBERRY VESKA DI ? TROR IKKE DET , BLIR LITT SÅNN LEI AV AT DU LVER PÅ BLOGGEN DIN. Skal ikke slutte å lese bloggen din, du er faktisk et forbildet for meg også . Men jeg vil ikke vise like mye respekt til deg.Fanny virker åpenbart mer realistisk enn selveste andrea badendyck. Ville bare si STÅ PÅ OG LYKKE TIL VIDRE MED LIVET DITT !

  122. virkelig trist det de gjør med dyr!
   vet det er litt ute av temaet, men lurte om du kunne skrive hvilken måte du bestilte uggsene på? med vanlig levering eller den som kostet 20 dollar ekstra (express) ?

  123. Hei, jeg ville bare si at det er helt sykt hvor utspekulerte enkelte av dere er. Alle i Norge har rett til å si sin mening, og Andrea er ikke noe unntak, selvom hun er blogger så trenger ikke hun å ta ¨hensyn¨ til noen av dere. Det er hennes blogg, og da er det selvfølgelig hennes meninger som er i fokus. Jeg har ikke noe imot at dere sier det dere mener, men å annklage henne for å rakke ned på Islam, oppfordre folk til å ikke spise kjøtt osv er kanskje litt drøyt.
   Dere vet like godt som meg at forrige innlegg ikke hadde noe med Islam eller muslimer å gjøre, det hadde noe med halalslaktingen å gjøre. Ikke all halalslakting blir utført på den måten, slaktingen skal bli utført på en human måte der hvor dyret opplever minst mulig smerte. Jeg tror hun bare uttalte seg om den videoen og det som skjedde i den, ikke Islam i seg selv, kun slaktingen. OG for dere andre som er helt imot Islam og alt det der, det ligger i folks natur å få frem det værste i alle, men det betyr ikke nødvendigvis at det er sant. Islam er en harmløs religion som har akkurat samme utgangspunkt som kristendommen, hinduismen o.l, ¨VÆR ET GODT MENNESKE!¨at noen enkelte mennesker personlig driter i det, gjør ikke selveste religion fæl og farlig. Jeg syntes ikke dere burde føle dere truffet egentlig, fordi hvor mange ganger prøver hun ikke å si at det ikke er personlig rettet mot religionen?
   Og når det kommer til dyreslaktingen og alt det der; her er ett ordtak som dere burde huske! ¨Ghandi once said, you should be the change you want to see in the world¨ At en person bare så lite som reduserer bruket av kosmetikk som er testet på dyr, eller innkjøpet av ekte pels vil gjøre en stor forandring!
   takk for meg 🙂

  124. Det er veldig bra at du er opptatt av dyremisshandlidling, for det er veldig alvolig og mange dyr pines for at vi skal få jakker, klær og sko. Men jeg synes det blir litt feil at du skriver om det når du selv kjøper deg flere par med Ugg sko, etter som jeg har lest er ikke de helt flinke med dyrene..

  125. Der var det mange gode poeng, Andrea! Men jeg må si meg uenig i at vi skal stoppe å spise kjøtt. Jeg mener at hvis dyrene (som ku, sau, gris, kylling osv) blir avlivet på en human måte, så er det greit å spise kjøtt. Kroppen våres er laget slik at vi skal og trenger å spise kjøtt, for ja, vi er jo kjøttetere, ergo ikke født “veggiser”. Det er dessuten en del flinke og ordentlige bønder her i landet som lever av kjøttprodusering. Men for all del; vi må jo få luket ut bønder som driver med dyreplageri! Ellers er jeg enig med deg 🙂

  126. Lise har helt rett angående bønder. tror ikke Andrea har så mye peiling på hvordan et dyr fraktes og slaktes i Norge. Sauene i Norge har de beste levevilkårene på jord. de går å beiter opp i fjellet hele sommeren og koser seg.
   og det med at folk skal slutte å spise kjøtt er bare tull. Vi mennesker har et fordøyelsessystem som ikke tåler å bare spise grøntfor. Det er rett og slett for kort for å tåle slikt tungtfordøyelig mat. derfor er vi tilpasset, siden menneskearten oppstod å spise kjøtt. vi er tross alt rovdyr, og da er det ikke rart vi lever som et.
   og man kan IKKE slutte med slakt og jakt på dyr. dette er noe som kalles bestandsforvaltning. hvis man ikke jakter på f.eks elg, vil det bli altfor mange individer av elg, som da går å spiser all den mat den trenger. men da vil det bli tomt for mat etterhvert på en plass og flere dyr og elger vil dø ut… pga. mat og plassmangel. dette er snakk om nisjene til dyr… dette blir derfor en ond sirkel vi ikke klarer å komme oss ut av. derfor må vi jakte.
   Vi kan heller ikke slutte å slakte dyr… f.eks kyr (kuer for de som ikke forstår), har blitt avlet fram som enten melkekyr eller kjøttfe. kyr har i flere tusen år vært husdyr som har gjort at de har endret kroppsfasong og levesett. hvis man skulle ha sluttet å drive med denne produksjonen av dyr og bare sluppet disse kyrne ut i det frie. ville de ikke ha klart seg særlig bra. Kyrne har ikke lenger den samme kroppsbygningen som til et flukt dyr og har mistet noe av sitt instinkt.
   så til dere som er imot slakting og jakt av dyr. ta dere et besøk ut på landet slik at dere virkelig får se hvordan slike ting foregår i Norge. Har selv vært med på å slakte dyr. og dyret dør momentant, og det blir ikke drept av gass Andrea… bare høner og den slags dyr i Norge blir gasset. Andre dyr som kyr og hester får en slaktebolt i krysset i hodet. dette er en bolt som skytes rett inn i hjernen, som lammer og dreper hele dyret på et sekund…
   så til alle dere som ser på bondeyrket som unødvendig… tenk neste gang på at maten kommer ikke fra butikken!!! vi lager salaten deres, mel til brødet deres, melk til frokosten deres og kjøtt til middag.
   IKKE klag på bønder, uten oss ville dere stå der utmagret og ikke viste hva dere skulle ha gjort…

  127. Bra innlegg Andrea !! Bra at du velger å blogge om dette, selv om mange kommer med negative kommentarer. Jeg er helt enig med deg. Vet ikke vilken video du la ut, men har et annet eksempel på hvordan vi (i dette tilfellet Australia) utnytter dyr. Australia er jo verdens største sauetransportøren i verden og sender hvert år 4 milloner sauer til midt østen….
   “http://www.humanechain.org.au/learn-the-facts”
   Uggs kommer jo desverre også derfra 🙁 og Sauer i Australia blir utsatt for noe som hetter “mulesing” (anbefaler ikke å google bilder av dette) Bare for å gjøre deg ops på det, visste det ikke selv for noen uker siden, derfor har jeg sluttet å kjøpe uggs, men kan fortsatt bruke de jeg har fra før ;).

  128. Venninnen min sluttet å spise kjøtt et år, og beynte på hjernetabeletter. Men hun måtte slutte fordi hun mistet menstruasjonen hennes, og hadde ikke hatt det på over et halvt år etter at hun sluttet. Heldigvis så fikk hun det igjen da 🙂
   Stakkars hun trodde hun aldri skulle få barn!

  129. Jeg er sefølgelig imot dyreplageri og andre forferdelige ting. Men jeg synes allt dette har gått litt langt når store bloggere oppfordrer folk til å ikke kjøpe pels, når de selv har klessplagg laget av pels. Men vi må huske på at Ugg’s og da mener jeg ekte, er laget av sau som igjen er brukt i matproduksjon og jakker som parajumpers er laget av dyr det er for mange av. De dyrene det er for mange av blir fanget på en human måte, hvis dyrene hadde fortsatt og leve hadde de tatt opp plass og spist opp mat som andre dyr trenger for å oveleve. Livet består av et stort kretsløp der dessverre kun de sterkeste overlever, og ved å minske bestanden av noen dyr kan andre få overleve. Vi må huske på at mennesket har brukt pels i tusenvis av år for eksempel huleboerne brukte mammut. Og mennesket er et rovdyr, som betyr at det er skapt for å jakte og at det spiser andre dyr. Jeg er enig i pukntene til Andrea men jeg mener at vi ikke må “anngripe” alle som har pels sko eller jakker for ikke alle som har slike ting er dyremisshandlere, de færreste av oss er jo det. Det er veldig lett å forestille seg små søte dyr i trange bur, men det er slettesikke slik de fleste plagg av pels blir laget. Verden er uredferdig det er mange mennesker som må slite hver dag for at du og jeg skal få akkuratt den mobilen vi har så lyst på eller slik at du skal få din Bik Bok genser. Jeg synes også at det er veldig merkelig at når det er snakk om ulv eller andre rovdyr som tar husdyr, blir det ikke sympatisert med rovdyrene. Ulv og bjørn spiser sau og slik har det alltid vært og slik vil det alltid være! Når vi snakker om søte små minker ja da skal alle plutselig være så dyrevenner, men når man snakker om ulv da er ikke alle så vennelige. Jeg synes alle burdet tenke seg nøye om før de fyrer løs på andre mennesker det er massevis av produkter vi alle har hjemme som er laget av dyr eller testet på dyr, masse av tingene vi har rundt oss eller husene vi lever i er laget av tre. Men jeg se ingen som kjefter eller truer hverandre på grunn av dette. Vi er alle dyr og men burdet slutte å oppføre oss som den, ta lærdom av “løvenes konge” der er det mye å hente fot enkelte!

  130. Enig at da e forfærdelig me da folk gjer me dyr og alt, men du seier du ikkje skal eta kjøtt. Fisk då? Fisk blir no ikkje akkuratt så mykje bedre behandla?

  131. jævla rasist? du kritiserer halalkjøtt? jødene slakter det samme måte? ka er det dere har imot islam? du er bare en liten hore,gå og skaff et liv?du har pels osv.. du er bare en liten drittunge……….. kem gidder og lese bloggen din,og du vet ikke bedre en gud… kafaen?

  132. helt enig med deg, Andrea <3 godt å se at noen bryr seg! 🙂 jeg prøver å kutte ned på kjøtt og kjøper aldri pels! Du er en inspirasjon for mange, og det er bra og se at du bruker påvirkningskraften dn til noe positivt! STÅ PÅ! 🙂

  133. Veldig bra innlegg. Skal sies at jeg òg var enig i ditt forige! Halalslakting er grusomt, at religion er motivet er meg rivende likegydlig. Ingen skal behøve å lide på grunn av noens tro! Verken dyr eller kvinner (ikke til å legge under en stol at det også skjer i visse land…).
   STÅ PÅ!!
   Kan forresten tipse deg om at på Meny selger de økologisk kjøtt! Det er fra dyr som kommer fra gårder hvor de ikke blir “masseprodusert”, og blir slaktet på gårdsslakteri, så de slipper lang frakt. Du merker at dette er kjøtt av høy kvalitet, smaken er helt utrolig mye bedre! 🙂

  134. Andrea, jeg er HELT enig med deg når det gjelder den videoen du la ut i går. Det var forferdelig grusomt. Men poenget er at halalslakting IKKE foregår på den måten som ble vist i videoen. Det var derfor jeg ble litt skuffet over deg i går, fordi du la ut informasjon som ikke var riktig. Videoen er sikkert ekte, men det at det står at halalslakting foregår på den måten er HELT feil. Kanskje det er noen som halalslakter dyr på den måten (de TROR det er halalslakting), men deg er ikke slik det foregår. RIKTIG halalslakting foregår mest mulig smertfritt, og det kan jeg si 100%. Men det er fint at du beklager deg, etter å ha hengt ut islam og muslimer på den måten du gjorde i går.

  135. joda godt forbilde er hun, om hun bare at følgt sine egne regler.
   Det er bra at hun skriver et engasjerende innlegg med godt budskap, men du vet “WHAT ARE WORDS IF YOU REALLY DONT MEAN THEM”

  136. lurte på en ting! kjøpte nettopp en selvbruningskrem, men så sa pappa at han hadde hørt at selvbruning kunne være skadelig for kroppen! jeg bruker selvnruning for å ikke utsette kroppen for solarium, men hvis selvbruning også er skadelig så hjelper det jo ikke så mye akkurat. så jeg lurte på om du vet noe om dette? :p du bruker jo selvbruning selv, så tenkte kanskje du hadde hørt noe om det?

  137. Jeg må bare si at; DU, Andrea, skriver dette innlegget mot din vilje. Du har da faen meg ekte uggs med ekte skinn og pels, så sitter du her og klager? Skal du faktisk ville ha en forandring, så burde du ikke kjøpe noe av den dritten selv og støtte produksjonene av uggs så mye som du gjør.
   Skjønner ikke problemet om halalkjøtt, JA DET ER EN RELIGION, men det er ingen bevis på at de på liv og død ikke kan spise vanlig slaktet kjøtt. Tull. Enig med deg om det.

  138. Hei!
   Eg vil bare komme med en liten opplysning som gjelder canada goose jakken.
   Den virkelige canada goose jakken koster 6.000kr og den falske 999kr. Mange tror at den blir kalt for falsk fordi det er falsk pels MEN det er det IKKE!
   På den falske er det ULV. På den falske er det HUND! Det er mest sannsynlig German sheperd/schäfer! Jeg har en schäfer hjemme og hadde ikke ord når jeg leste denne artikkelen på tv2:
   http://www.tv2.no/underholdning/hjelperdeg/den-ekte-canada-goosejakka-koster-6000-kr-og-den-falske-999-kr-3355604.html
   Jeg ber alle ta seg fem minutter til å se videoen og lese artikkelen ! Tenk dere om, er det vært at flere hunder og ulver dør bare for at vi skal ha en jakke? Det går an å bruke en annen jakke(?)
   Det er dyremisshandling !! (for å få vist dette til flest mulig hadde eg sett stor pris på å legge denne “kommentaren” ut på bloggen)
   Takk for oppmerksomheten!

  139. Ja, du har uggs! og du har pels jakke, så du burde kanskje ikke legge ut sånne innlegg og motsi deg selv? 😛

  140. Jeg er veldig enig med deg Andrea og bra at du legger ut slike innlegg for å informere andre!
   Men seriøst!? Du kan virkelig ikke legge ut et slikt innlegg RETT etter at du poster et innlegg med “I want” hvor du legger ut bilder av en Louis Vuitton veske og en pels vest…Skal du legge ut et slikt innlegg må du hvertfall være FOR det. Det blir for dumt, som de andre skriver, å poste et slikt innlegg når du selv eier mange produkter laget av dyr.

  141. De lammene som blir brukt til uggs blir faktisk flådd levende, og så slaktet etterpå. De blir ikke bare klippet ullen av sånn som i Norge skjønner du. Blir overveldet over hvor smart du er as.. Tenk og gjør ordentlig research før du skriver neste gang! 🙂

  142. TIL DERE SOM TROR AT KROPPEN VÅR SKAL SPISE OG TRENGER KJØTT, SÅ ER DET FEIL!
   Det er legevitenskapelig bevist at menneskekroppen IKKE på noen som helst måte har behov for å spise kjøtt. Årsaken til at kjøtt er anbefalt å spise, er fordi den er rik på proteiner, og en enkel måte å få i seg nok på, MEN, de proteinene kan vi også få ifra andre matvarer – så det er ingen grunn for at kroppen har et biologisk behov for kjøtt.
   Hilsen ei som har vært vegetarianer i 5 år!

  143. ÅÅÅÅÅ er det mulig? Hun skrev jo spesefikt at det ikke var noenting mot religion men mot måten dyrene ble slaktet på?! Hvorfor skal enkelte muslimer alltid ta seg så nær av alt. Hadde da vært like ille om kristne eller hinduer gjorde det. Her er det ikke religion men etikk det er snakk om. Det står også mye rart i biblen. Det er de færreste som velger å følge dette pga bla. etiske grunner…

  144. hahahha jeg ler av alle som kommer med kommentarer om uggs. Uggs er det som er til overs fra det vi spiser til mat. Så ikke kom her å si “stakkars sauer som dør fordi du skal være varm på bena”. Folk bør sjekke fakta istedet for å drite seg loddrett ut.

  145. Er helt enig det du har skrevet om Andrea. Synes det ikke var noe negativt av deg som blogger å skrive om et sånt tema! Det gjør jo bare at enda flere blir bevisst på hvordan det er for dyr rundt om i verden. Slaktingen av dyr er jo helt forferdelig! Å at du støttet de som er i mot slike ting, synes jeg er supert! Men er jo også et litt vansklig tema å skrive om da…siden det er så mye religion og meninger blandet inn. For meg synes jeg det er dyreplageri.

  146. Jeg kjøper aldri ekte pels, og jeg skal kutte ned kjøttspisingen og jeg skal alltid sjekke kosmetikk før jeg kjøper det! Noe av det verste jeg vet er dyreplageri, og jeg kunne ikke vært mere enig med deg!

  147. Det blir bare så dumt å si til andre at de ikke burde kjøpe pels når du har jekke som er laget av hele tre døde dyr….. det er bare så ironisk!
   da kan du ikke si at du er imot dyreplageri iallerfal! storesøstra mi har pels på en lue men hun står iallerfal for det
   martine 8 år

  148. Er så helt forferdelig enig med Lala, som skrev en kommentar 16 kommentarer lengre oppe her.. kommer fra bygda og har 9/10 naboer som har bondegård.
   Forstår meg virkelig ikke på mennesker som er vegetarianere.., er det ikke sånn vi er skapt? til å spise kjøtt? Dyrene på gårder i norge har det faktisk helt utrolig godt! Og det at ulv og bjørn spiser sau er jo en helt naturlig ting.. noe som man ikke kan unngå helt uansett. MEN det som er for tida nå er at det er ALT FOR MYE, og da tenker noen da.. skal vi utrydde alt da eller? svaret er NEI, det er ingen som har sakt at vi skal utrydde alt som er.. det vil heller ikke vi bønder. Men det finnes en begrensning, det tror jeg flere burde tenke på! 🙂 spesielt de som ikke vet så mye om dette selv.

  149. Det verste jeg vet er når folk skriver de er i mot noe, også har de selv mye av det samme. Ikke skriv innlegg om at du er i mot pels og dyremishandling når du selv har jakke med mye ekte pels, uggs, og pelsvest. Mener du det ikke så ikke skriv det da!!!!!

  150. Hei! Du, jeg er ganske enig i det du sier her, og synes det er bra du skriver om detre temaet, men jeg synes kanskje det blir litt rart når du har parajumper selv? Jeg er selv HELT imot dyreplageri, og synes det er bra at du f. eks skriver at man burde kjøpe sminke som ikke er testet på dyr. Og til noen oppe i kommentarfeltet her: Jeg har vært vegetarianer absolutt HELE livet, helt siden jeg ble født, og jeg lever fortsatt! 😉 Haha! 🙂

  151. takk for at du slettet innlegget :)jeg ble veldig lei meg og skuffa igår. Men syntes det var best at du sletta det innlegget 😉 <3

  152. Marita Isabell: Eh, på samme måte som Andrea fant den videoen av halalslakting, har jeg også sett det forferdelige videoer! Av hva dyr må gå gjennom når pelsen blir dratt av! Her er en link: http://www.youtube.com/watch?v=hQId0ob7cW0 , Så ike kom her å si at å bruke pels ikke er dyreplageri! Og Andrea, setter veldig stor pris på at du ba om unnskyldning :)! Men tenk litt før du publiserer et innlegg :)!

  153. hvorfor i all verden bruker du parajumper når u skal komme her og si så mye imot dyremishandling, jaa det å spise halalkjøtt er dyremishanlding, mn det å bruke den jakka u bruker der dyr blir mishandlet til døde er ikke dyremishandling ikesant? fikk du betalt for dete forrige innlegget? Mistet all respekten fro deg nåå, bare fordi selv ik spsier halalkjøtt så betyr det ikke at du ikk skl prøve å forstå hvrfor muslimer kun spiser halal kjøtt….Dessuten så burde bli bedre selv før u kommer og kritiserer andre :)Best at du slettet det forrige innlegget ditt, som en av bloggerne på topplisten burde du ha tenkt litt om før u faktisk publiserte det…umodne jente…det eneste u bryr deg om er dine nye fine dyrbare klær, jg likte deg før, men jo mer jeg leser bloggen din desto barnsligere blir du :L “ååhh se på mine mine nye uggs og blabla” :F Har du kommet til verden for å vise oss hvor mye klærne dine koster osv? :L Det u kjper er jo betalt av bloggen også leker du så deilig :L

  154. dessuten så bra at du føler deg som kjendis ved å publisere innlegg om dyremishandling, flott at du følger trenden :L..men småen, hold deg til motetingen, og ike kom her og fortell folk hva de skl gjre for å unngå dyremishandling…du har tydeligvis utrolig lite peiling om saken så shut ur mouth om den saken 🙂 what are words like if u dont really mean them ?!?? :F hva er neste steg å adoptere barn ? tror u er angelina Jolie :F Herreeegud, stop it…kjendsene ( de fleste ) de mener det de sier for å ike drite seg ut, men du er …:L spess jentee…dreit deg ut som faen…så slutt å følg hollywood trenden og vør deg selv…

  155. du er faen meg rar i huet du. for det første det forrige innlegget var helt forferdelig, du er på topplisten og du har en del mindreårige som faste lesere, og det var 18 årsgrense på videoen selv min mor ble påvirket og grein. Og om at du skal be oss om å slutte å spise kjøtt. Det er ikke all kjøtt som er halalslaktet, og det er forresten en del muslimer som MÅ spise halalkjøtt, men ikke all halalkjøtt et slaktet på den måten. Noen dyr er faktisk skapt for at vi mennesker skal leve av dem og spise dem. Du spiser selv kylling, biff +++ du har parajumps og ekte uggs? Hva faen! Hva tror du det kommer av? Hæ? Kan du fortelle meg det eller? Det er helt håpløst gjort av deg, i forrige innlegg så – så jeg at du skrev at du så at det var nesten ingen bloggere som hadde blogget om det. Er det noe rart? Du jager vekk leserne dine, og spesielt de mindreårige som så den videoen, det er helt forferdelig. Og om du har muslimske lesere og og noen andre, så tar de det kanskje rasistisk ment siden du er imot noe som innebærer religionen dems. Værsåsnill å slutt med disse unødvendige innleggene, og pass på deg selv ang. å kjøpe pels og spise kjøtt for du er ikke noe bedre selv, kjære deg 🙂 Takk.

  156. Liker at du er imot pels og dyreplageri, men har en parajumper hengende i skapet. Liker enda mer at flere mener det samme som meg. Gleder meg til å høre hva unnskyldningen din er for det.
   Ha en fortsatt fin dag!

  157. Det andre innlegge du lagde om dyr osv. Å kutte strupen på ett dyr er brutalt , det dør ikke med en gang og det bare venter på å dø. Akkuratt det samme hvis du gjør det med ett menneske , det dør ikke med en gang.
   Selv om Andrea har UGGs så blir sauen klippen uansett. Kanin blir drept pga kjøtt den også. Det er bedre att vi uttnytter alt vi kan så lenge dyra skal dø uansett. Det er sånn verden er og alltid har vært , Folk som ikke tåler sannheten , synd for dem. Jeg har selv veldig mange dyr. Men slike ting må skje for å holde mye av naturensbalanse.
   Ulver andre dyr som blir drept pga pels , er feil !

  158. jeg så at du bruker sminke som er testet på dyr i et innlegg på bloggen din, og du har jakka mad MYE pels, du har vest med MYE pels og du bar til og med halen til en kanin på lua di….

  159. Nå har jeg lest en GOD del av kommentarene her innpå, og må si at jeg er utrolig sjokkert over hvor dum folk egentlig kan bli. At Andrea skriver om sine meninger og sitt syn på ting har ingenting med rasisme å gjøre. Hvor lavt går det an å synke? Det fins flere grusomme måter dyr blir behandlet på, Andrea kom opp med 1 av de. At de ikke slakter/torturerer dyrene på samme måte OVERALT har jo ingenting å si!!!!De gjør det noen steder og det er nå ille nok som det er. Dere kan ikke bestemme over hva som er rett og galt? det kalles å ha forskjellige meninger! Aksepter det. Først klager dere over at hun støtter dyremisshandling og aldri skriver om hvor dumt det er, så når hun faktisk tar opp temaet så klager dere over at det ikke var rett? vær nå glad for at jenten i det hele tatt GIDDER å skriver om det og PRØVER å gjøre en forskjell!!! Dere oppfører dere som noen frustrerte unger i puberteten… BLIR SÅ FORBANNA! hun hjelper dyr nå, slutt å klag!!!! om Andrea bruker parajumper med pels er det hun som driter seg ut, uansett prøver hun å hjelpe.. så holdt kjeft

  160. HERREGUD! HVA FAEN ER DET SOM FEILER FOLK? HUN VALGTE Å SKRIVE OM HALALASLAKTING (?) FORDI DET VAR DET SOM FALT HENNE INN. Hun har aldri sagt at det ikke fins andre måter som er værre? Skal hun remse opp hver jævla dyremisshandling som fins her i verden fordi dere ikke er fornøyd nok når hun nevner 1? eller dere mener det er rasistisk? fordi canada goose slakter dyrene sånn i canada vil det ikke si at vi er rasister fordi vi sier canada folkene må stoppe med det! tenk litt før dere skriver!! Andrea syns det var en viktig ting å ta opp og DET var en ting som hun syns var ille! hun har aldri sagt det ikke fins flere måter

  161. OG PS: ANDREA ADVARTE MOT AT VIDEOEN KUNNE VÆRE STERK! OG DET ER JO FAKTA, DET ER SLIK DE BLIR SLAKTET NOEN STEDER! ingen tvingte dere til å se den

  162. lol? det er ikke hollywood ting å være imot dyremisshandling? oppegående mennesker er imot det. Andrea må få lov til å støtte dyr så mye hun vil! jævla idiot

  163. Halalslakting er dyreplageri, innse det eller ei. Det fins flere slakterier som dreper dyrene på en like grusom måte, men Halalslakting er EN av de, OK?! Ikke klikk vinkel på Andrea fordi hun selv velger å skrive om en av de tingene hun syns er ille. Det er ikke rasistisk. fordi vi nordmenn slakter kyllinger på en brutal måte, vil ikke det si at vi kaller andre rasister fordi de syns det er gale. Slutt å grin og voks opp! religion er ingen unnskyldning for dyreplageri!

  164. Jeg syns veldig mange her overdriver. Jeg har skjønt at flere av dere følte dere truffet fordi dere er muslimer? Dere leser ikke innlegget godt nok. Og dere har tydeligvis fremmedfrykt selv, da dere rakker ned på henne kun minutter/timer etter hun skrev innlegget! Det er jo helt insane. Islam ER en fin religion for dem som er troende, og jeg tror ikke Andrea mente noe vondt mot den. Det var selve halal-slaktingen, IKKE religionen. Greit nok, dere er kanskje ikke enige i at det er en fæl, fæl form for slakting, men ro dere ned- selvom dere ER muslimer bør dere ikke skrive så mye dritt, ingen fortjener det:-) takk for meg

  165. jeg er enig i at andrea driter på draget når hun skriver om at hun er imot dyremisshandling og pels når hun selv bruker det selv, MEN! jenten prøver nå bare å hjelpe! det er ikke så lett å være obs på agressive blogg lesere hele dagen. skal hun være redd for å poste hva hun mener pga dere?

  166. Bare litt fakta.. Om alle skulle kuttet ned på å spise kjøtt og mange bare skulle sluttet helt så hadde det blitt for mange dyr på jorden som igjen trengte mat for eksempel i form av planter som igjen vil føre til at det ikke er nok mat på jorden til menneskene. Syntes det virker som om du har en fin blogg, men jeg tror ikke det er helt riktig å gi anbefaling om å slutte å spise kjøtt 🙂

  167. Omgggggg dere om som sier halal slakting er dyre mishandlig. Ikke lek for smarte
   tror folk som er muslime vet bedre enn kristne. du er aldri med muslimer så slutt å døm dem. ser u andrea hva du driver med ? dittt lillle fake inllegg gjorde mye. tenk neste gang at halvparten mer er muslime i verden -.-

  168. Hvis du har så mye i mot slakting og kjøtt spising og alt det så ikke spis det da, den sminka og pels tinga hvor kommer det fra planter eller?? Herregud! Selvfølgelig er det greit at du har din mening, men dere som er enige i det hun skriver enten norske eller ikke er faen ikke bedre, alt som skjer har noe med muslimer å gjøre, det er bare muslimer som blir brukt som eksempler, dere kan bare stikke så langt opp i helvete det går ann, hvem faen hadde skylda 22.juli??? Var det en muslim?… NEI, hvem hadde skylda når den kirka i Porsgrunn ble brent var det også en muslim??? resultat……NEI, DET VAR IKKE DET. Og alt det der med dyremishandling og unngå at dyr blir mishandlet…lol dyr blir faen behandlet bedre enn mennesker her i Norge! En hund har sin egen trygd.

  169. Hva du synes eller mener gjør ikke så mye mening for meg , men det jeg vil si her er at , menesker blir VÆREE MISHAN DLET EN DYR ! MEN SER INGEN INNLEGG AV DET ! men når det gjelder (MUSLIMER) og andre så er det alltid vi dere ser ned på .. å som dere alltid kaller oss terrorister , det gjør mer vondt , en å slakte en dyr på en mishandlings måte som du kaller det for … mening med å slakte dyret slikt at allt blod skal vekk er for at muslimer kan ikke spise mat som ineholder blod ! å det er vel de kjøtta dere spiser til vanlig.. dere slakter ikke dyra noe særlig bedre driver å mishandler kyllingene på Mc og dere slakter ikke grisa slik gjør dere -> http://www.youtube.com/watch?v=fHozOxRK5zI
   Som nå som du er en stor blogger , burde du ikke skrive slike innglegger for du skaper konflikter mellom de som spiser hallal og de som ikke gjør det !

  170. Nå må vi ikke ta av helt da!! Mange dyr er til og blir avlet opp slik at vi kan spise dem! Det du kritiserte var måten slaktingen blir gjort på, vi kan da ikke slutte å spise kjøtt pga. dette… Folk overreagerer så sjukt.

  171. Ikke kjøpe pels? Du har jo MASSE pels:
   -jakke
   -vest
   -lue
   -sko
   og på innleg hvor du sier at du ønsker deg dette er det jakker med store mengder pels…
   du bruker i tillegg sminke som er testet på dyr!
   ikke si hva andre skal gjøre når du er helt jævelig på det selv! dyremishandling… ja det er du med på!

  172. Hei! Har ikke lest noen av de andre kommentarene, så jeg vet ikke hva du har fått med deg osv, eller hva du vet fra før, men jeg ville bare fortelle noe.
   Jeg bor på en går selv og vet litt om hvordan slakting osv foregår i Norge. Jeg synes ikke du skal være redd for å spise norskt kjøtt, fra kjente norske merker! Disse dyrene blir slaktet på et ordentlig vis, for vi har nemlig visse regler for hvordan et dyr skal slaktes her. Selv halalslakting foregår ganske “harmløst” her i landet, for her er det ikke lov å tappe blod fra dyret før det er “bedøvet”, når dyret er bedøvet dør det omtrent med en gang, i mellom tiden (i det det blir bedøvet til det dør) kjenner den uansett ingen. Det er det som er forskjellen fra halalslakting i Norge og muslimske land, der kutter de dyret over halsen for så å tappe blod fra det, noe som fører til at de lider en lengre stund

  173. Herregud jeg sitter og gråter nå. Den videoen er det værste jeg har sett noen sinne. Tårer randt nedover mine kinn. Herregud jeg har ikke ord. Dyr har også følelser og det at sånne folk som de på videoen ikke skjønner det er helt uakseptabelt. Herregud. I’m speechless.

  174. er enig med deg.. men du kjøper mye pels selv da, uggs er ett godt eksempel. føler ikke at du skal ta opp religion pg slakting dette er bussines,. å nå som du har 2.plass i lista betyr det ikke at det er greit å `ikke like muslimer` det er faktisk veldig trist at en som deg skal ta dette opp : /

  175. 90 % av de negative kommentarene MÅ jo være fra muslimer/utlendinger som blir fornærmet av fakta. At dyrene slaktes på den måten noen steder er sant, den videoen er ekte. Andrea har aldri påstått at de gjør den type slakting overalt, hun bare tok opp akuratt det DER OG DA fordi hun syns det var ille. Det er kipt at Andrea må slette innlegget pga trusler, dritt kommentarer og andre ting. Folk bør faen lære seg og holde seg saklig. Selv om Andrea kommer med sin mening er hun ikke hore?! Dere muslimer tar dere alt for nær av ting. Det er akuratt det sammme som om noen fra utlandet skulle klaget på måten norge slaktet dyrene på, også skulle vi kalt de for rasister og horer? wtf. Andrea nevnte en ting hun syns var ille, hun kan ikke remse opp alle verdens ting. En ting er bra nok! selv om dere følte at hun gikk imot dere pga av det, gjorde hun aldeles IKKE det. Hun sa bare sin mening, og det må da være lov. Hun er ikke alene om å være sjokkert over hvordan de menneskene slaktet dyrene på den videoen, men det vil ikke si det ikke fins andre som er like syk.
   Uansett hva du gjør/skriver Andrea, er det alltid noen som vil klage 🙂 ikke ta deg nær av det. Du var overhodet ikke rasistisk eller dum, du prøvde bare å hjelpe. Det fins 100 vis av idioter der ute og noen har alltid noe negativt å meddele..

  176. -haha så slutt å kjøp UGGS og klær med pels 🙂
   tror du jeg skal kutte med å spise kjøtt , sug meeg a … xD hva skal jeg spise gres og korn er det du over lever med ahhahahah xD så jævlig dum har du idette helletatt gjerne engang *

  177. kjøtt er ikke viktig for kostholdet. det er meget unødvendig og kun skadelig. mennesker er faktisk planteetere og får sykdommer på grunn av kjøtt. ingen kjøttetere får sykdommer på grunn av at de spiser kjøtt. utrolig mange lever vegansk og vegetarisk og får i seg alt de trenger og lever godt med det. Jeg skal selv ble veganer, utrolig mye lidelser i meieri og egg-industrien også. Dessuten henger det ikke på greip at man skal spise og drikke morsmelken til kalven og eggcellen til en høne. Men bra at du tar opp dette, men du kan hjelpe dyr ennda mer om du leser deg opp på dyrsrettigheter.no og dyrevern.no og eventuelt veg-veg.no hvor du kan lære mye og finne ut hvordan landbruket virkelig er, så kan du spre det på bloggen din og få folk til å bry seg. Veganisme og vegetarisme er ikke farlig, men veldig trygt og godt for helsen din, dyrene og miljøet. Dessuten bidrar kjøttspising til sult i andre land fordi vi bruker opp alt kornet til mat for dyrene og, i stedet for å gi det til sultende mennesker.

  178. Det som var på videoen er helt forferdelig, men du bør tenke deg om før du kaller det halalslakting på en offentlig side som dette. Det er ikke sånn halalslakting foregår. Selv om man tapper dyrene for blod, så er det ikke meningen å utføre det på denne måten, og derfor kan man ikke påstå at dette er halalslakting. Mange, mange spiser kjøtt som kommer fra halsaktede dyr, men nesten så få som ingen støtter denne behandlingen av dyr.

  179. Gi faen i å påstå at muslimer eller andre mennesker vil at dyr skal bli behandlet på denne måten!! Det som er på videoen er rent dyreplageri, og det er ekstremt dyreplageri! ORDENTLIG halalslaktning foregår på en kjapp og human måte, og man bruker bedøvelse for å unngå lidelse. Menneskene på videoen som kutter opp dyrene og lar de dø på den VERSTE måten som er overhode mulig, er syke, syke mennesker. Poenget med halalslakting er ikke å plage dyr, hvis dere ikke har fått med dere det så bør dere sjekke ut litt mer før dere er så idioter og våger og kritisere muslimer eller andre mennesker som er tilhengere av dette, som sier at dette ikke er hvordan det skal foregå. Selvfølgelig blir muslimer fornærmet av dette,selv om videoen er ekte så kan dere ikke påstå at muslimer er tilhengere av dette. Det er direkte dømmende og det samme som å si at dere liker at kyllingene har et forferdelig liv bare fordi dere spiser kylling. Jeg er ikke muslim, men skjønner ikke hvordan dere kan skrive sånt og fremdeles ha det bra med dere selv. Pass på at dere vet hva som ligger bak det dere sier, og ikke si sånt om mennesker uten at dere har grunnlag for det.

  180. det var ikke til andrea, men andre idioter som snakker uten og tenke og dømmer andre mennesker uten å tenke på at de faktisk spiser dyr som også blir mishandlet.

  181. Er det noen som er patetiske så er det dere som refser denne stakkars jenta når hun bare prøver å hjelpe. Ja, hun har kanskje uggs og pelsjakke. Men jeg husker at når hun skrev det innlegget om den jakka så skrev hun at hun ikke ville legge ut link til hvor hun hadde kjøpt den, fordi hun ville ikke at vi andre skulle være like ille som henne. Tenk også på hvor mange det egentlig er som har kjøpt uggs. Jeg tror ikke Andrea forandrer saken selv om hun kjøper to av flere millioner par. I tillegg så er det helt vanvittig mange som kjøper ekte pels, og sånn vil det være i en lang tid fremover. Jeg bruker selv sminke som ikke dyretester, for når de dyretester sminke og andre ting, skjærer de opp en del av huden til dyret og putter opp i sminke og lignende, og ser om det kommer noen reaksjoner. Dette er jo helt vilt. Tenk så vondt dette må være for dyret. Jeg vet at de dyretester shampo, balsam, tannkrem osv, men det er det umulig for oss å unngå. Så det jeg tror Andrea vil få fram er at man skal gjøre det beste man kan for å hindre dyreplageri. Det er veldig få som klarer å hindre å bli en del av dette, enten det er å bruke vanlig håndsåpe som er testet på dyr eller det gjelder å kjøpe pels. Men vi kan alle prøve å minske det, og det jeg tror at Andrea også mener.
   Forresten det var ingen som fikk med seg at hun for eksempel var isbjørnfadder? Noen burde lære seg å se de positive sidene også! 😉

  182. Uansett hva de kaller det så er det å kutte strupen på et dyr som er ved full bevissthet uten noen form for bedøvelse svært vanlig over hele verden, spesielt i muslimske land. I Norge er det takk og lov påbudt med bedøvelse. (Boltepistol håper jeg.) Det å gjøre noe sånt uten bedøvelse er en forferdelig måte å ta livet av et dyr på uansett hvordan man vrir og vender på det, dyrene får panikk og opplever helt utenkelig store smerter før det omsider blør ihjel og jeg blir så jævlig forbanna, det faktum at en regligion tillater noe sånt i “guds navn” and so on, det er helt motbydelig! At dyr skal oppleve slike enorme lidelser fordi folk er totalt hjernevaska, det er ingenting som gjør meg så sint .. Så bra du legger ut sånne ting Andrea, folk får bli så såra de bare vil, det er virkeligheten at denne typen ekstrem dyremishandling foregår og slike videoer skremmer forhåpentligvis flere og flere til å la vær å støtte kjøttproduksjonen og spesielt slakting der dyr drepes ved at strupen kuttes når de fremdeles er ved full bevissthet. Kall det hva faen dere vil dere som støtter denne typen mord – det er mishandling, ekstremt smertefullt og en helt grusom opplevelse for dyret.
   Men en ting du skriver er veldig feil, kjøtt er IKKE viktig for kostholdet i det hele tatt. Tvert imot så er det å spise kjøtt usunt, og vegetarianere lever ofte lengre fordi de blandt annet er mindre utsatt for kreft enn de som spiser kjøtt. Kjøtt er hverken sunt, snilt mot dyrene eller miljøvennlig, men det er bra du oppfordrer folk til å spise mindre av det, er veldig takknemmelig for at du, som når ut til så mange, gjør noe fornuftig ut av det og gir ut slike tips som dette. Tommel opp!
   Jeg er selv veggis og lever i beste velgående, kjenner folk som har vært vegetarianere i 30 år og menneskekroppen klarer seg utmerket godt uten kjøtt, det er ingenting kjøtt inneholder som menneskene ikke kan få fra annen mat!

  183. Det hjelper jo ikke å slutte å kjøpe pels laget av dyr, eller kjøtt som man kan spise osv, da er det jo uansett noen andre som spiser det eller kjøper det? skjønner ikke poenget ditt, + at du selv har flere ting som er av pels osv. Dette blir veldig usaklig andrea, du kan bedre enn dette.

  184. hvorfor sier du at man ikke skal kjøpe pels, når du har masse pels selv! vet du ikke hva uggs er laget av? det er dobbeltmoral!

  185. sier til andre hva de skal gjøre og ikke gjøre er ok i seg selv… men når du kjøper jakker, sko, luer, sminke og vester selv som er laget av mishandla dyr synes jeg ikke du skal kritisere andre!

  186. til dere som sier at det ikke er farlig at andrea er med på å drepe noen få dyr vil jeg bare si at hun har utrolig mange lesere og får da andre til å kjøpe jekker, sminke, sko også videre. så da har hun en stor skyld i at mange dyr blir mishandlet og torturert!

  187. herregud da! ANDREA SKREV ALDRI NOE I MOT MUSLIMER, HUN SKREV HUN VAR I MOT HALALSLAKTNING.
   og det faktisk en syk måte å slakte dyr på, face it.
   blir så provosert av alle som kaller henne raist, det hadde jo ingen ting med saken å gjøre ..

  188. til karoliine:
   ingen kaller henne en rasist alle kaller henne en dyreplager med dobbeltmoral, noe som er sant

  189. Hei, jeg syntes dette var et kjempe bra innlegg, og jeg er glad for at du er imot dette og skriver innlegg om det. Men jeg tenker på at du har en jakke fra parajumper med “litt” pels på, på hetta. Jeg vet du likte jakka veldig og det var derfor du bare MÅTTE ha den. Jeg vet hvordan det er. Men hvis du er i mot det så “støttet” du det når du kjøpte jakken. Når folk kjøper, lager de mer.Jeg syntes jakka var så sykt fin, men pelsen på hetta får meg til å tenke på alle de stakkars dyra. Så selvom du er imot det så støttet du det. Men jeg syntes at det var kjempebra at du skrev dette innlegget, Andrea 🙂 Blir så provosert av folk som går rundt med ekte pels. Man må få folk til å våkne opp. At dyr skal lide for at vi skal se fine ut er i mine øyne helt fullstendig galt og absurd. Og Andrea,denne kommentaren her er ikke for å være slem eller slenge dritt. Jeg liker faktisk bloggen din:-) Du virker som en kjempe nydelig og herlig jente! Ha en fin dag, og stå på! -S

  190. Herregud, nå er jeg så dritt lei klagingen om pels! DYRENE BLIR SLAKTET SOM OFTEST FORDI DE LIDER OG SOM F.EKS SVEA ER TIL OG MED MED I DYREBESKYTTELSEN OG DE HAR EKTE PELS, SÅ NÅ MÅ FOLK FAKTISK SLUTTE Å KLAGE OVER ABSOLUTT ALLE SOM HAR PELS. omg

  191. Jeg er enig i mye av det su sier.. Men jeg er også uenig.. Det at vi skal prøve å kutte ned på kjøttspising og eller slutte helt med å spise kjøtt – Blir helt feil. Dette er en del av næringskjeden, akkurat på samme måe som med dyr, de spiser “hverandre”, de må ha mat og finner et bytte, på lik linje som vi gjør det. Dette har hengt på oss i urtider og er fullt nødvendig for et “perfekt” kosthold. Og hva skjer om hele verdens befolkning slutter å spise kjøtt? Det kommer til å bli en overflod av dyr, det er meningen at vi skal spise kjøtt skjønner du. Pels, er noe helt annet, det forbyr jeg også, selv om jeg kan godta det om det virkelig er slik at enkelte faktisk slakter dyr nødvendig pga sykdom etc. og dermed lager pels av det.. Ikke en vond tanke, dyret måtte dø likevel.. Men etter alle filmene jeg har set og alt oppstyr i media, forstår jeg at det blir store forvirringer blant folk. Det finnes forferdelige måter å ta livet av dyr på og det støtter jeg så absolutt ikke – Det er ikke det jeg sier. Men jeg håper jeg fikk fram et poeng, fordi det jeg sier er faktisk sant. Det er ikke bare en mening.

  192. Muslimer vil ikke at slaktingen skal foregå slik!! Skjønner ikke folk det? Norske mennesker vil jo ikke at dyr skal behandles som gjenstander og lide til de dør bare fordi vi velger og spise kjøtt. Dere er like ille om vi hadde sett det fra andre siden. Hadde vi vært født inn i islam, ville vi også ha spist halalslaktet kjøtt, men ikke fordi man vil at dyrene skal lide. Det er det veldig få som vil, er ikke det opplagt?

  193. Altså folkens, kjøtt er IKKE en viktig del av kostholdet! Det er heller ikke andre produkter av animalsk opprinnelse, mennesker er faktisk ment for å ha et plantebasert kosthold. Og la meg være ærlig, dere som sier dere har stor medlidenhet for dyr men fortsatt spiser kjøtt og animalske produkter, dere er rett og slett en gjeng hyklere 🙂

  194. Syntes det du skriver er veldig bra!
   Håper du ikke har noe i mot at jeg blogget om dette, syntes det bare er så utrolig bra at du tar tak i slike saker, Dyr fortjener å bli behandlet med respekt! 🙂

  195. andre bare dø kjapt please du er drit lø blogger legg opp , du fant en amatørvideo på youtube og bruker det som utgansgpunkt! imot muslimer!! kanskej du ikke liker muslimer, kanskej du er rasist? men ikke del slikt på nettet , din jævla diskriminerende potet!

  196. jeg synes virkelig syn på de stakkars dyrene.vet hva du føler.
   jeg elsker bloggen din den er veldig bra<3

  197. Du har jo både ekte pels og skinn selv? Dette var sinnsykt twofaced, Andrea. Produktene du skriver om på bloggen er også ofte fra dyretestede merker.

  198. hva er poenget å skrive om noe , du ikke har kunnskap om , det var ikke noe hallalslakting måtte . muslimer bedøver dyret 😛 så ikke dritt deg ut så jævla IQ

  199. Hadde vært fint om du faktisk hadde fulgt dine egne råd her. Du har jakke med pels på og i hetten selv, så det er jo en smule spesielt.

  200. ikke skriv en dritt om islam du vet ikk noe om islam stgge jente! bare sleng deg i veggen.
   tenk før da du skriver om du sårer andre folk! ikke bare tenk på deg sjæl! aldri skriv noe da du ikke vet om islam! vi har ett grunn for å slakte de! det står i koranen at vi muslimer må slakte di! såå ikke snakk du!!!

  201. jeg er ganske enig, men hvis vi ikke kjøper tingene, dør jo dyrene uten grunn, og de lager jo ikke mindre av det, de setter jo bare ned prisen. og dyr tenker jo ikke, de har ikke følelser men jeg ELSKER DYR så syykt, men de er jo døde fra før av

  202. Det blir som å si at fly er en miljøvennlig distribusjonsmåte. Sikter til at du fikk UGGsene dine etter kun to dager? Tenker helt ærlig mer på miljøet enn på døde dyr som uansett vil dø en dag. Er ikke som at produkter blir testet på hvert eneste dyr her i verden helelr.

  203. Jeg har lest flere steder at uggs’ pels/sauefor er REN dyrplageri.
   Og du har pels selv, mulig det ikke er dyrplageri, men du burde tenke litt på det hvis det er så viktig for deg!
   Ellers er jeg veldig enig i det du skriver, så lenge du klarer å stå opp for det selv!:)

  204. Værste innlegg på lenge! det du skriver om halalkjøtt er rett og slett feil! Neste gang se om det du skiver er riktig før du skriver det! 😉

  205. å kutte ut spising av kjøtt syns jeg er latterlig!
   kjøtt må vi ha! ellers blir man syk eller får mangel på vitaminer som finnes i kjøttet.
   spise kjøtt er helt normalt.

  206. Word ! Jeg klarer ikke se på at noen dyr blir urettferdig behandlet. Jeg mener virkelig ikke at vi skal behandle dyr som mennesker, men som faktsike som levende vesner. Herregud Jeg blir så j***** frustret av folk som ikke skjønner det. Hadde ALDRI hatt hjerte til å jobbe med slaktting på noen som helst måte. Jeg syns det er utrolig bra av deg som en kjent blogger å ta opp dette temaet for å folk til å få opp øynene, så takk :-))
   -Maud på 13år <3

  207. Du oppfordrer leserne dine til å ikke kjøpe pels, men du bruker det selv? Også snakker du om at du elsker uggs og skal kjøpe enda flere par? Men du sier du er i mot dyremisshandling.. Dobelt moral hvor? Synes det er kjempe flott at du skriver om dette, men det ser ikke ut til at du bryr deg så mye selv når du bruker pels og uggs..
   Jeg er veganer og synes det er kjempe lett! ikke noe problemer i det hele tatt, jeg savner verken kjøtt, egg eller noe form av animalske produkter. Det er bare til å lese om det, finne oppskrifter på nett å sette i gang med å ha en livsstil som ingen lider av! 🙂 Man trenger ikke kjøtt i kostholdet sitt, og det er ikke en nødvendighet på noen som helst måte!

  208. Hei 🙂
   Jeg er utrolig enig med deg. Dyremisshandling er et utrolig viktig tema som flere må få kunnskap om! Derfor synes jeg det er bra at stadig flere bloggere skriver om dette!
   Det er fryktelig urettferdig at forsvarsløse dyr skal bli behandlet på så fryktelige og ufølosomme måter. Mange mennesker tror de bare kan bruke dyr som gjenstander. Dyr er levennde vesener, med følelser de også!
   Jeg er selv dyreelsker og vegetarianer. Jeg bruker ALDRI ekte pels, og aldri kosmetikk som er testet på dyr. Man skal aldri si aldri, men når det gjelder dette sier jeg ALDRI!
   Det er egentlig ikke så vanskelig å være vegetarianer. Det vanskeligste er egentlig presset fra andre, og alle som er i mot deg. “Du kommer aldri til å vokse og bli sterk. Du ødelegger kroppen din. Herregud!” er vanlige setninger som jeg hører. Det eneste jeg tenker da er at de har lite kunnskap om kosthold. Ja, jeg har hatt mangler som gjorde at jeg ble sliten, men etter det ble jeg mer fokusert på å ha et sunt kosthold. Akkurat nå har jeg INGEN mangler. Så kom ikke her å si at det er usunt å være vegetarianer. Jeg får i meg alt det jeg trenger. Hvis du ønsker å være vegetarianer kan det være lurt å finne matvarer som gir mange vitaminer, proteiner, mye energi, jern osv.
   Mange store klemmer fra veggisen <3<3

  209. Flott! Jeg slutta å spise kjøtt for en stund siden, bruker ingen produkter som er testet på dyr (gjelder også vaskeprodukter, vaskemidler osv). Og den dagen jeg kjøper pels, tror jeg faktisk jeg kommer til å legges inn. 🙂

  210. Helt enig<3 syns d er forferdelig sån som noen mennesker behandler dyr på :-/ de fortjener et like godt liv som oss, og har rett til å bli behandlet på samme måte:-/ syns jeg <3 elsker bloggen<3<3

  211. åh, jeg reagerer sånn på at folk hører på absolutt alt media sier. Hvis media sier at uggs, eller goose har slaktet på akkuratt denne måten (legger ut film) hallo! ikke hør på absolutt alt media sier, vær så snill! Og til deg som sa at du ikke kan være midt i mellom, men enten for eller mot. Jeg er imot dyremishandling, men jeg ønsker meg en canada goose, og moren min har 2 pelser, som hun ikke har kjøpt selv, men arvet. Blir litt sjokkert over alle som rakker ned over internett på andrea. Håper dere skjønner at det er dette som river ned alle kjendiser…. JA, hun har klær med pels, men NEI hun trenger ikke støtte dyreplageri fordet… og sauene blir kokt levende???? hvafaen? hvor har du det fra? de barberer gjerne heller av ulla også koker den ingen forskjell, for de må uansett rense ulla sykt før de bruker den, uansett om de koker en levende sau eller ikke! Uff, blir rett og slett sjokkert over alle kommentarene!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg