“Er jeg bra nok?”

Hei!

Sliter litt med å skrive slike “tankeinnlegg”, fordi jeg synes det er skummelt at så mange leser det jeg skriver. Synes også det er vanskelig å vite hva jeg skal skrive om og hvor jeg skal starte. Men når jeg har så mange jeg kan nå til og mange yngre som ser opp til meg- så føler jeg det er viktig å komme med slike innlegg i blant. 

Det jeg vil ta opp i dag, er det enorme fokuset på utseende og kropp vi har nå i 2013. Jeg føler faktisk at det aldri har vært værre. Du kjenner sikkert på det selv og jeg skal love deg at jeg gjør det! Først og fremst tror jeg at det er nåtidens teknologi og globaliseringen som er en av de største grunnene til det store fokuset på kropp og utseende. Her i den vestlige delen av verden, er de fleste på internett. I Norge har vel så og si alle ungdommer tilgang til internett og bruker sosiale medier som facebook, blogg og instagram flittig. Kanskje spesielt på instagram, ser vi daglig disse perfekte jentene med de uvirkelige kroppene. Vi følger fitnessprofiler i håp om å få inspirasjon til å kanskje klare å oppnå en så “fantastisk” kropp selv. Vi ser bilder av Adriana Lima, Megan Fox og andre vakre kvinner fra verden rundt og blir skuffet i det vi ser vårt eget speilbilde. Vi lager havrepannekaker, smoothies, spiser supersunt, trener og mange kanskje sulter seg i håp om å en dag nå idealkroppen vi daglig ser på sosiale medier. Vi legger ut bilder av oss selv ferdigfikset hvor vi kanskje har brukt lang tid på å retursjere bort urenheter, lagt på forskjellige effekter, stiller oss i vinkler hvor vi ser tynnest mulig ut ++. Disse legger vi ut på sosiale medier som facebook og instagram fordi vi søker bekreftelse på at vi ser bra nok ut. Som oftest av ansikt men også bikinikropp- og håper selvfølgelig på flest mulig likes og gjerne followers (instagram). Slik er det nå i år 2013.

Fy faen så slitsomt det er. Jeg føler dette presset så ekstremt selv og blir nesten kvalm av hvor fiksert jeg har blitt på min egen kropp og mitt eget utseende. Jeg vet at en stor grunn til at jeg har fått dette syke presset over meg er fordi jeg er en så offentlig person. Jeg har mellom 30 og 40.000 lesere på bloggen min hver eneste dag og det har jeg hatt i mange år. På bloggen min kan hvem som helst legge inn anonyme kommentarer og kommentere mitt utseende. For ca 1 år siden var jeg veldig missfornøyd med kroppen min og hadde gått endel opp i vekt. Dette fikk jeg daglig høre på bloggen min, hvor feit jeg var, hvor store lårene mine hadde blitt, at jeg hadde bollefjes, at jeg måtte slutte å spise og at jeg ikke var tynn som de andre bloggerne. Dette slet veldig på selvtilitten min og det er utrolig tøft å være i tenårene og lese slikt. Jeg turte ikke legge ut bilder av underkroppen min, i frykt for at noen skulle kommentere at jeg hadde store ben. Bikinibilder la jeg kanskje ut 2 ganger til tross for at det var sommer, der trakk jeg inn magen så mye jeg kunne, holdt armene over hoftene og turte ikke lese kommentarene. Dere som ikke har blogg opplever mest sansynlig ikke dette i og med at ingen tør å vise identiteten sin når de skriver slike kommentarer. Det kom selvfølgelig til det punktet hvor jeg hatet min egen kropp, var overbevist over hvor feit jeg var og ikke så noen annen utvei enn å omlegge kostholdet mitt og begynne å trene. Jeg skal ikke si at jeg ikke er glad for at jeg gjorde det i dag, for jeg har det mye bedre med meg selv nå men føler meg dårlig når jeg tenker på grunnen til at jeg gjorde dette. Jeg vet selv at jeg er med på å øke kroppspress når jeg legger ut feks bikinibilder på instagram og blogg, men grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg ønsker bekreftelse. Akkurat som dere gjør. Jeg har SÅ lenge hørt hvor feit og ekkel jeg er og håper at jeg nå kanskje er bra nok. Disse anonyme knuste selvtilitten min og ved å legge ut slike bilder prøver jeg å bygge den opp igjen. Jeg synes det er skummelt at jeg bryr meg så mye om andres meninger, trenger den jævla bekreftelsen for å ha det bra med meg selv og noen ganger skulle jeg faktisk ønske at internett ikke fantes. At jeg ikke hadde 87000 følgere på instagram og titusner av lesere på bloggen som jeg føler jeg må se best mulig ut for. Ingen som dømmer meg og ingen anonyme kommentarer om hver minste feil ved useendet mitt.

Det er selvfølgelig ikke bare kroppspress, selvom jeg har kjent spesielt mye på dette. Ansiktet mitt blir jo selvfølgelig også vurdert av disse tusentalls menneskene og jeg skal love dere at jeg får vite det som er feil. La oss ta et eksempel, nesen min. Jeg har aldri i mitt liv tenkt over nesen min, verken positivt eller negativt. Jeg har aldri hatt en annen mening enn at den er helt grei og passer mitt fjes- selvfølgelig helt til jeg ble en “kjent” person. Jeg får ofte kommentarer om at nesen min er alt for stor og at jeg burde opperere den. For noen uker siden fikk jeg en kommentar her på bloggen som lød slik ” You should do a nosejob, then ur perfect”. Dette er noe jeg aldri hadde fått høre med mindre jeg hadde hatt denne bloggen. Jeg husker kommentaren ordrett og den gikk rett inn på meg. Jeg løp rett inn på badet og studerte nesen min- kanskje er den for stor? Kanskje jeg hadde sett mye penere ut med en mindre nese? Etter den kommentaren har jeg tenkt mye over nesen min, prøvd å konturere den mindre med sminke og studert den på bilder. Hvordan kan man bli så obsessed av anonyme kommentarer?! Det værste av alt, for ca en uke siden tok meg selv i å google “nosejob” og så lenge på før/etter bilder. For å ha sagt det så er dette IKKE noe jeg kommer til å gjøre, for jeg skal ikke la de anonyme vinne igjen. Jeg er født slik jeg er, den nesen er MEG og sånn får det bare forbli uansett hvor stygg den kanskje er. Men jeg synes det er så ekkelt av å se hvor påvirket jeg faktisk blir- føler meg teit og svak. 

Jeg vet egentlig ikke helt hva konklusjonen på dette innlegget skal være, for jeg vet at sosiale medier tar av og at både utseende og kroppspress mest sansynlig bare vil bli værre. Kanskje det bare kan hjelpe dere å lese at jeg også er akkuratt der dere er? At jeg føler minst like mye på det selv og både sliter og har slitt veldig med det? Det er jævlig kjipt, det er sykt slitsomt og jeg skulle av hele mitt hjerte ønske at jeg ikke brydde meg om andres kommentarer og meninger om meg og min kropp. Men vi er tenåringer, vi er sårbare og det er ikke så lett. En ting vi må huske på som jeg ofte prøver å minne meg selv på, er at vi ser oss selv mye “styggere” enn alle andre gjør. Hvor mange ganger har du ikke hørt en veninne si at hun har dårlig selvtilitt og føler seg stygg, når du genuint synes hun er utrolig vakker og ikke skjønner hvordan hun kan tenke slik om seg selv? Uansett hvor mange som skriver til meg hvor pen jeg er, klarer jeg ikke tro på dem. Jeg ser kun feilene ved min kropp og ansikt, ikke det positive. Jeg vet jeg ikke er den eneste og jeg regner med at mange ikke visste at jeg har slike tanker om meg selv. 

Jeg synes vi skal prøve å tenke at vi er den vi er, og da får vi bare gjøre det beste ut av det. Uansett hvor mye jeg trener eller hvor sunt jeg spiser, vil jeg aldri kunne få like lange og tynne ben som VS modellene. Enkelt og greit fordi jeg kun er 165 cm høy og ikke har en slik kroppsbyggning. Sånn er det bare. DU er den perfekte versjonen av deg selv og DU er bra nok som du er. Noen er høye, andre er lave, noen har spinkel kroppsbyggning- andre kraftig. Vi er alle forskjellige og fine på hver vår måte. Du kan ikke bli noe du ikke er.  Og om du tenker over det, hvor mye bryr du deg egentlig om veninnen din har litt ekstra fett på magen i sommer? Nei, du hadde vel ikke tenkt over det en gang. Men om du selv hadde lagt merke til litt ekstra hoftefett, ville det vært krise i dine tanker. En er sin egen værste fiende, desverre. Vil avslutte innlegget med å si at DU er vakker, og jeg synes vi sammen skal prøve å overbevise oss selv om at vi er bra nok som vi er. Prøv så godt du kan å ikke sammenlign deg selv med andre, for du er du, jeg er meg og de er de! ♥

 

 

 

 

– ANDREA BADENDYCK

  1. Ville bare si at du er perfekt, du har perfekt ansikt, kropp og alt. Men du er med på å lage kroppspresset selv med å legge ut bilder av kroppen din veeeeldig ofte!

  2. For et utrolig vakkert innlegg, Andrea. Er utrolig glad du er så åpen mot leserne dine. Trodde vi hadde mistet deg, men det var utrolig dumt tenkt. For ja, du er som alle oss andre, og føler garantert et enormt press. Håper du vet at du er vakker, og hadde en utrolig fin kropp før du begynte å trene også. Men, hvis treningen hjelper med selvtillitten er det noe du skal fortsette med! Du er bra nok, bedre enn de fleste også. Ansiktet ditt er utrolig vakkert, og smilet ditt er perfekt. Ikke ta til deg drittkommentarer, du er bare bedre enn alle sammen.

  3. ingen er perfekt. sliter selv med slike tanker. ville egentlig bare skrive at bildene dine av den “nye” kroppen din er en av de få som ikke bare gjør meg svært misunnelig, men også inspirerer meg til å ville bli et sunnere menneste. synns du stråler sunnhet, ikke sykelighet. og det er viktig og huske på.
   kos <3

  4. føler det samme, bare at jeg ikke får anonyme kommentarer, venninna mi har faktisk blitt lagt inn på sykehus nå pga. at hun ikke spiser, og ja pga. bilder der det står : Sommerkropp 2013. Neglene hennes har blitt gule og håret hennes er dødt. Jeg skulle ønske at presset ikke hadde vært så mye at noen sulter seg. Det verste er at vi som ikke gjør det fortsetter med å ødelegge andre og tenke : jaja de bare overdriver… men nå først som jeg har sett en person bli verre med hver dag som går har jeg faktisk skjønt at du trenger ikke å ha den perfekte kroppen eller det perfekte ansiktet… Vi sier at det er det vi tenker, men innerst inne så bryr vi oss såpass mye om utseendet at vi glemmer personligheten.
   Hvorfor er de peneste alltid bestevenn med de peneste ??…
   Det du skrev var utrolig bra, og håper at flere begynner å skjønne at “sommerkropp 2013 bilder” ødelegger mere enn det man kan forestille seg.

  5. Tusen takk for at du skrev dette innlegget. Betyr utrolig mye at du tørr å si akkurat hva du mener om dette temaet, for er det noe jeg og mange andre jenter sliter med så er det nettopp dette. Jeg er for eksempel ei jente som er veldig med høy og har kraftig beinbygging, og dette er noe jeg skammer meg over hver dag. Men dette innlegget gav meg utrolig mye motivasjon til å akseptere meg selv for den jeg er. Du er fantastisk Andrea, både på utsiden og innsiden. Ikke la noen få deg til å tro noe annet!
   Klem fra Linn-Marita.

  6. TAKK. Jeg har sett de bikini-bildene dine på instagram, og du har virkelig en fin kropp, men jeg kjente jeg ble ganske irritert da du la det ut. Fordi det skaper kroppspress. Derfor er det bra du skrev dette innlegget, for nå skjønte jeg HVORFOR du la det ut. VELDIGBRA, Andrea

  7. Veldig bra innlegg, Andrea. Trodde nesten du hadde blitt tatt av alt presset, men her viser du jo at det fortsatt er en del av den “gamle” Andrea fortsatt hvis du skjønner hva jeg mener. Ikke bare den fit, healthy og eatclean-andrea. Kjempebra, jeg har lelst bloggen din gaanske lenge, å tenkte da ALDRI over at du hadde store ben eller hadde lagt på deg. å det er helt sant 🙂 Men såklart, du er jo suuuperflott nå med en sunn og sterk kropp!

  8. Innlegget er så utrolig bra skrevet, kjenner meg alt for godt igjen og syns du er tøff som skriver det! At det andre sier har så mye påvirkning er forferdelig, men hva skal man gjøre med det? Prøve å ikke bry seg, men på et punkt knekker man nesten uansett. Når det er sakt merkes det at du har jobbet hardt for de resultatene du har fått, og selvom du kanskje ikke tar dette til deg er du perfekt i mine øyne.

  9. Jeg er så enig i det du skriver, spesielt på slutten der! Fint at du skriver om det, har gjort det selv, handler mer om generelt hviordan fokuset idag er osv. legger ved linken jeg:)

  10. Utrolig bra skrevet Andrea! Jeg har aldri tenkt over at du har noe store lår i det heletatt, jeg har aldri tenkt en negativ tanke om deg! Jeg ha alltid syns du var perfekt og har alltid vært døds missundelig på hele deg💕💕 jeg føler også veldig det presset med at jeg må se ut som alle andre, ha like fin kropp som alle andre. Sommerkroppen 2013 er noe mange snakker om, jeg føler jeg også må få en fin sommerkropp, men jeg prøver å tenke på det du sa, at jeg er bra som jeg er:-) jeg synes det du skrev var veldig fint og bra skrevet, du er perfekt! Du er det største forbilde mitt, Andrea!
   Tusen klemmer fra Ane<3

  11. Så utrolig bra skrevet! Jeg må bare si at jeg har lenge vært leser av bloggen din og har alltid vært litt minsunnelig på utseende ditt! Jeg syntes du er så utrolig flott og syntes det er dumt at du henger deg opp i en teit kommentar. Personen er kanskje missunnelig. Ingen vet.
   Jeg har alltid sett på deg som en av de peneste jentene jeg vet om 🙂

  12. veldig bra skrevet 🙂 Bloggen din er bare super! Og sånn btw, har du ingen ting på ditt utseende og være missfornøyd med, husk det 🙂

  13. Du aner ikke hvor mange ungdommer som ser opp til deg og skulle ønske de så akkurat ut som deg! Du er nydelig!

  14. Pleier som regel og lese slike innlegg veldig ofte, og egentlig bare krysse siden videre til neste blogg, men å lese om en jente jeg trodde at hun syntes at hun selv var perfekt og vakker. Det var annerledes, jeg kan ikke helt si at jeg er med deg og at jeg skjønner deg, for det skal mye til! Det du skal vite er at du egentlig lever et liv akkurat sånn som jeg gjør. Helt vanlig, et menneskeliv i Norge. Ingen ting av det du sier og gjør er feil, men det er kanskje visse ting du gjør som fremstiller deg som en annen person enn det du egentlig er. Jeg vet at det er utrolig vanskelig å være seg selv, legge ut “all natural” bilder av seg selv der 40.000 andre kan lese og se. Men du må bare banke det inn i hodet på alle sammen og fortelle “This is me”. Gi langt faen i hva folk mener, du får garantert kritikk de første ukene, men syns du ikke selv at det er verdt det? Det går rundt, du får rykter på deg, men du er faen meg et menneske du også! Har så mye mer jeg vil skrive, men tror det skal holde. Er ganske sikker på at du får mange slike støttende kommentarer der det står akkurat det jeg har skrevet, men følte virkelig for å skrive det jeg mente. Første gang et innlegg fra en blogger som fremstiller seg på en annen måte og faktisk klarer å overbevise meg om at du egentlig ikke er den typen du viser deg som. You go girl! 🙂

  15. Wow, dette må være blant de beste innleggene du har skrevet på bloggen din Andrea!! Jeg er helt enig i det du sier, og tenker ofte over selv hvor skremmende verden er blitt..

  16. Syns du har et jævlig tøft liv, samtidig så er du veldig heldig 🙂 Husk det! Etter en nedover bakke, kommer det en oppover

  17. Flott innlegg ! Blir veldig glad av å lese dette! Du snakker samt og rett! Veldig bra skrevet Andrea, fornuftig og klok er du:) du er ikke bare en normal blogger du har mye bra på hjertet:) du burde skrive flere slike typer innlegg du er kjempeflink til det:) imponert

  18. Thank you for that, remember..the ones that write that you’re ugly are the most insecure people themselves. They look for negatives in pretty girls to feel better about themselves.

  19. Kjenner meg veldig lett igjen. Syns det er bra at du tar opp dette temaet, i og med at du har såpass mange lesere som kanskje får opp øynene litt. Jeg er selv veldig kroppsfiksert og prøver å gjøre alt for å se bra ut, men det er ikke alltid like lett når man føler at alle er mye mere perfekt enn seg selv.
   Utrolig bra skrevet forresten, heier på deg!

  20. Du skriver så bra! Dette får meg til å se at det er ikke alle som er fornøyd med kroppen sin, må ikke bare være at man er tjukk men feks det du skriver om nesa di, hvis noen kommenterer noe stygt om den ser vi den anderledes. Jeg sier alltid til meg selv at jeg er vakker, uansett hva! Sier noen noe stygt til meg, så betyr det bare at de er sjalu på meg.
   Har selv en kompis som har sikkelig dårlig selvtilitt, og jeg prøver å få økt den siden han er så mye mer en et dårlig selvbilde for seg selv. Prøver å få han til å tenke mer positivt og ikke konkurere med alle andre. Jeg vil bare at alle skal være glad for at de er slik de er, UANSETT hva.
   Hvorfor skal jeg gå rundt å sutre fordi jeg er litt større enn venninene mine? De liker meg jo for den jeg er, og jeg går fint i bikini rundt dem. Men kan selv si at jeg ikke er verdens største fan av å gå i bikini i offentlighet, men det er bare fordi jeg rett og slett ikke liker det. Har aldri gjort det heller. Men det betyr ikke at det stopper meg? Det stopper meg ikke å gå i shorts når det er sommer? Jeg gidde ikke sitte inne å gjemme meg for andre siden jeg er større. Vi er laget som vi er laget. Det er ikke sikkert man kan for at man enten er for stor eller for tynn. For det er også de som er tynne som også sliter. De får mange kommentarer om at de må spise mer mens de store får mange om at de ikke må spise? Hvorfor er det egentlig slik? Alle har forskjellige historier, født forskjellig og er forskjellige. Tenk om alle hadde vert som VS modellene, det hadde ikke vært så gøy? Jeg liker å skille meg ut med at jeg faktisk har slevtilit nok til å si at jeg er pen, uansett hva! En dag er jeg pen på en måte og en annen dag en annen måte. Det er fordi jeg har lært at det ikke hjelper å skjule hvem man er.
   Jeg liker feks veldig godt når du legger ut bikinibilder, fordi du er så pen. Alt med deg er pent i følge meg. Men det betyr ikke at jeg vil se ut som deg fordeom. Jeg vil fortsatt ha mitt utsende og være meg selv enn å prøve å bli lik en person jeg ikke er en gang. Selv legger jeg ikke ut slike bilder, men det er fordi jeg ikke har lyst, men legger ut andre bilder av meg selv.
   Du har en veldig stor blogg og da får man noe negativt uansett, sikkert hver eneste dag. Jeg vet selv hvor vansklig det er, bare det at jeg fikk det slengt i trynet. Men disse som gjorde slik at vi fikk dårlig selvtilitt, sier ikke det noe om dem? Jeg endert meg helt i hvordan jeg var og nå prøver jeg bare å se det fine i folk. Hadde hele verden klart dette, hadde vi nok reddet mange liv og fått det mye bedre.
   Dette ble en lang kommentar men innlegget var sikkelig bra skrevet og jeg følte jeg hadde litt å si. Sikkert litt rotete men sånn skjer klokka 12 på natta. Håper du skjønner hva jeg mener hvertfall 🙂

  21. Tusen takk for dette innlegget Andrea! Det fikk meg til å gråte jeg som har begynt på barnemat dietten KUN for å gå ned 8-10 kg innen sommerferien starter. Det er kanskje ikke verdt det å være så obsessed i å gå ned av vekt(?). Som du sier så er alle perfekte på hver sin måte, og jeg burde virkelig ta til meg det du har skrevet i dette innlegget.
   Du er mitt største forbilde når jeg er ute å jogger hver dag, jeg ser på bilder av deg og har lyst til å se ut som deg hehe (Litt flaut å si men men ..) Du skriver kanskje en del om trening men det gjør ikke deg til et dårlig forbilde som mange skal ha det til. Jeg forstår at det blir et stort press når du har så mange som ”følger med” på alt du gjør. Men pliiiis aldri operer nasen, ikke la haterne vinne. Nesen din er perfekt :-* Nesen din er ikke stygg/stor eller noe sånt, det er bare bullshit. Du ser dødsbra ut Andrea!
   Hilsen en fast leser, http://www.lauriiee.blogg.no , ta gjerne turen innom bloggen min 🙂

  22. Nei, jeg visste ikke at du hadde slike tanker om deg selv… Jeg har lest bloggen din så lenge jeg kan huske, og jeg har alltid syntes at du er den peneste bloggeren og jeg ville se ut som deg. Jeg ble utrolig glad en gang ei venninne fortalte meg at hun syntes jeg lignet på deg, men jeg klarte aldri å se det selv. “Nei, hun er jo SÅ pen, brun, med den kroppen, de øynene, det håret og alt annet.” Det tenkte jeg om deg! Jeg tror jeg snakker på vegne av mange andre enn meg selv også, når jeg sier at jeg synes du ser helt perfekt ut. Skulle ønske jeg kjente deg og fikk vite hvordan du var som person også, ikke bare blogger, hvis jeg kan si det sånn. Stå på!

  23. VELDIG bra skrevet. Kommenter veldig sjeldent inleggene dine men måtte bare nå. Kjenner meg veldig godt igjen i det du skriver. Jeg syns du er utrolig vakker for hva det teller. Stå på!

  24. Bra innlegg! Man trenger å lese sånt og få en tankevekker i blandt:)
   Ikke gjør noe med nesen din btw. Bra som du er! Verste man kan gjøre, er plastiske operasjoner med fiksing i tryne og kropp.. blæ! Verste jeg vet hvertfall.

  25. Utrolig bra innlegg!
   Helt ærlig, jeg hadde gjort hva som helst for å se ut som deg både nå og for 1 år siden.
   Du er villt pen!!

  26. Utrolig bra skrevet! Ble egentlig ganske imponert over formidlingsevnen din du viste i dette innlegget.
   Jeg kan ikke en gang se for meg hvor mye press du som er en så offentlig person må føle i hverdagen. Som du sier du er jo bare i tenårene og du var ganske ung da du startet og blogge. Det er nettopp i den tiden i livet hvor press og hakking på utseende treffer oss unge mennesker mest, vi er usikre på oss selg og har kanskje ikke funnet seg selv enda, så jeg forstår veldig godt du må ha hatt det tøft når det kommer til dette med utseende. Men jeg må bare ærlig si, uansett hvor mye du har dratt inn magen eller retusjert deg på bilder så er du en utrolig vakker jente med en kropp og ansikt mange jenter gjerne skulle ønske de hadde. Så stå på, prøv og ikke la dritt kommentarer påvirke deg mer, JEG HEIER PÅ DEG!

  27. Wow, for et utrolig fint og ærlig innlegg! Det er veldig trist å høre om grunnen til at du har blitt så fokusert på kropp som du har blitt, men jeg tar meg selv i å tenke “ENDELIG en som innrømmer det”. At det faktisk er et enormt press på dette i dag. Jeg er helt enig med deg i at presset aldri har vært verre. Og jeg lar meg også påvirke, selv om jeg ikke blir påvirket i like stor grad som deg. Når det er sagt, så syns jeg du ser fantastisk ut, og jeg syns det er flott at du faktisk ser selv at du har et “problem”, om jeg kan få kalle det det. Ta vare på deg selv, og ikke la dette gå for langt <3

  28. Bra innlegg Andrea! jeg har merket at du har lagt om din livstil. Men om dette gjør deg lykkelig, så er det jo bra. Men jeg har alltid tenkt at du har vært så fin og tynn. jeg ser jo at du har trent, men har alltid syntes du har vært perfekt. Du er fin uansett hvordan du er. Om du trener elle hva du gjør.

  29. Fysøren for et bra innlegg.. Dette burde alle jentene i Norge får med seg, kunne ikke tenkt meg en bedre måte å skrive et slikt innlegg på! Og forresten så er nesen din perfekt, tenk på at din nese er unik neste gang du leser drittkommentarer. ♥

  30. bra skrevet andrea, jeg er helt enig med det! du skal bare vite at du virker som ett fantastisk flott menneske, og du ser sykt bra ut 🙂
   klem mia, 21 år

  31. sånn helt ærlig. du har perfekt nese, kafaen. lol, those losers. jeg er en jente på fjorten og jeg vet dette ikke kommer til å gå så mye inn på deg, det vet jeg selv i og med at jeg har hatt en spiseforstyrrelse, eller jeg har.. er på vei ut av. og jeg skjønner at det positive folk sier går faktisk aldri inn på deg. uansett hvilken tankegang man har… sånn er det desverre.. men det er en ting jeg vil si som er ett jævlig bra stitat. du må lese det om og om igjen helt til du skjønner det hvis du ikke skjønner det.. ; hvorfor kaste bort tiden av livet ditt på å hate deg selv? være så opphengt, ha dårlig selvtillit og bry deg om hva andre sier? du har ett helt liv forran deg. Ikke kast bort ett minutt på å hate deg selv, for det minuttet får du aldri tilbake. livet er for kort, og derfor må du gjøre det beste ut av det!
   håper du skjønte det. du er en fantastisk person. OG IKKE MINST VAKKER. ja du er perfekt, men det er også jeg. og alle andre. hvis du skal kontakte meg så kan du svare på kommentaren så kan vi snakkes via mail ,for da kan jeg kontakte deg, vil ikke utgi meg for hvem jeg er i ett kommentarfelt i og med at det ikke er så mangen som vet det om spiseforstyrrelsen min. eller folk har en tanke, men vil ikke risikere å røpe det via en kommentar…

  32. Utrolig bra skrevet! Jeg vet jeg har et par kilo for mye, bmi’en min er litt høyere en den skal være, så dette fitness greiene som har kommet for fult i 2013 har slitet utrolig mye på meg. Jeg føler meg så utrolig svak, for jeg har så sykt lyst til å se fit ut, men er ikke barebare å ta seg en treningsøkt. Det handler om prioriteringer.. Såklart hadde jeg hatt tid hvis jeg hadde tatt meg tid. Men andre ting kommer alltid først. Jeg har tenkt på dette siden januar, nå er vi i juni.. Var nettopp i syden med to veninner, som er mye slankere en meg, det er ikke noe bra følelse, føles som jeg har tapt over min egen psyke. Likevell er jeg en super positiv jente, men kan ikke si jeg er fornøyd med kroppen min, er fornøyd med alt annet untatt det. Tror 90% av jentene over hele verden er i samme boks. Jeg håper en dag jeg er en av de 10% som ikke har en eneste ting å pirke på – uten å ha lagt meg under knvien.

  33. Dette er virkelig noe av det beste jeg har lest på lenge. Jeg syns det er så utrolig bra gjort av deg å være så ærlig og åpen med oss lesere. For å være helt ærlig med deg, så skal jeg si det at jeg har vært litt irritert over at du bare skriver om trening, kropp, sunn mat osv, men når jeg leste dette så fikk jeg et helt annet inntrykk av deg og det tror jeg kanskje mange andre gjør også. Så takk for at du skrev dette innlegget! Jeg føler det på en helt samme måte. Jeg syns 2013 har vært ille når det gjelder fokus på utseende og kropp, det skal jeg være helt enig med deg i!

  34. KJEMPE bra at du skriver dette!
   Det er virkelig sant det du sier. Det er et utrolig stort press på hvordan man skal se ut nå til dags, spesielt for jenter/kvinner. Holder faktisk på å se en dokumentar som handler litt om dette, utrolig interessant og vekkende (http://www.youtube.com/watch?v=MXJqspNwGGE – hvis du er interessert).
   Jeg synd du er NYDELIG Andrea, det har jeg alltid syntes. Du stråler og har en supersøt nese! 😀
   Ha en fin dag 🙂

  35. Hei,
   Et tips til hvordan få bedre selvfølelse kunne vært å slutte å blogge. Da vil fokuset i din hverdag bli på dine tanker, i stedet for tankene andre har om deg som du leser i kommentarfeltet. Grunnen til at du sliter med disse tankene er jo som du nevner bilder på f.eks. instagram og kommentarer på bloggen din- Ta det bort og du finner ut at det finnes mange andre mer morsomme ting enn å stalke vs-modeller på instagram.
   Hilsen normalt pene meg!

  36. Du er egentlig min største grunn til å hate kroppen min, haha! Du har jo fått DEN perfekte kroppen, du er ikke FOR tynn heller, men perfekt trent liksom. Sykt pent! 🙂 Så egentlig er du jo bare en stor inspirasjon, for jeg hadde lett klart å bli fornøyd med kroppen min om jeg ikke var så lat, ahah!

  37. Å, der fikk du sagt det. Flott skrevet i motsetning til mange andre blogginnlegg om det samme, fra andre bloggere. Takk

  38. Wow, dette innlegget var helt utrolig bra! Utrolig befriende å lese, du har seriøst drømmekroppen i mine øyne…

  39. veldig, veldig bra skrevet!! syns det på en måte var bra at du plutselig ble så flink til å trene, men innerst inne syns jeg det at du ble en del av kroppshysteriet var litt.. merkelig. ikke helt deg på en måte. huska deg som ei som klarte å smile bredt selv om du spiste pizza, og ikke bare smilte fordi du presset deg selv til trening.. hvis du forstår hva jeg mener. helt utrolig tøft av deg å åpne deg slik på bloggen, som med dette innlegget – men samtidig var det bra for leserne dine å forstå at du er helt lik alle andre 🙂 og det med nesen din, den er jo på iiiingeeen måte for stor eller fæl! du hadde sett verre ut med mindre nese, for all del! takk for innlegget, og takk for at du blogger!! 🙂

  40. Veldig bra skrevet, kan si meg enig i det meste! Men jeg tror du bør tenke over at du er med på å øke presset på unge jenter. Det er bra at du er opptatt av et sunt kosthold og trening, men det kan bli veldig overveldende 🙂 Så når du legger ut bilder med lite klær på, er det som å se bildene du snakker om på instagram (som du mener har en negativ effekt).

  41. Åhh, som om jeg skulle sagt det selv. Hvis jeg hadde visst hvordan du har det og at de anonyme kommentarene fikk deg til å føle deg slik, da skulle jeg ha kommentert hvert eneste innlegg på bloggen din for å overbevise deg om at du er perfekt. Og det som gjør deg enda penere i mine øyne er personligheten din. Jeg er ikke den peneste jenta i klassen, og jeg tror ikke at folk kommenterer bildene mine på face og insta fordi jeg er så ufattelig pen, men jeg tror det er fordi jeg har en bra personlighet. Utrolig bra skrevet!!

  42. Jeg vet ikke om jeg burde skrive det her, med tanke på at du bare tenker enda mer.. Men måten du ser på adriana Lima, megan fox og alle de, det er slik vi ser på deg. For mange av oss er du faktisk en av de uoppnåelige bikinikroppene man ser hver dag. Jeg tror greia er at du, eller forsåvidt ingen, ser selv hvor bra man selv faktisk ser ut! Jeg er veldig opptatt av og få den perfekte kroppen, jeg er godt i gang med prosessen, men jeg er som du sier, dritlei kroppspresset.

  43. Du er nydelig Andrea! Det har du alltid vært! Og du har veldig pen nese. 🙂
   Men husk at det er det man har på innsiden som teller! Men det virker som om du har en veldig fin personlighet også. 🙂

  44. Det er utrolig fint å lese dette innlegget! Jeg skjønner veldig godt det du skriver om – har selv vært igjennom det. Har det siste året gått igjennom en ganske tøff periode hvor jeg har vært utrolig kroppsfokusert, og tenkt mye på hva jeg spiser og hvor mye jeg skal trene. De fleste vennene mine er også slik, og sier alltid ting som “i dag skal jeg jogge 1 time på mølla, vet du hvor mange kaleorier det forbrenner eller?!” og “hvis jeg får bort dette fettet mellom låra, litt strammere pupper og trener slik at magen blir helt flat, da er jeg klar for sommer!”. Når jeg hører slike ting, tenker jeg selvsagt at, jo, kroppen min hadde sikkert også vært finere uten det ekstra fettet rundt låra, og disse tankene påvirker meg psykisk. Men nå har jeg faktisk kommet til et stadium der jeg ikke orker å bry meg lengere. Det er trossalt min kropp, og som regel er det også andre JENTER vi prøver å se bra ut foran, sånn at vi skal “passe inn”. Jeg er faktisk fornøyd med min egen kropp nå, og er superklar for sommer. Tusen takk for dette innlegget, forhåpentligvis blir enda flere jenter obs på dette, og lærer seg å like den man er. 🙂

  45. Wow, Andrea! Dette innlegget er virkelig en tankevekker for mange. Utrolig bra skrevet. Jeg blir nesten litt rørt. Jeg håper virkelig at mange leser dette, så vi alle kan prøve å endre det forferdelige kroppspresset som er i år. Det er så rart hvordan vi alle sier at vi er lei av alt presset, men allikevel skriver om hvor høyt vi skulle ønske vi så annerledes ut, eller i det minste tenker det. Men det er vel som du sier, fordi vi alle ønsker å få en bekreftelse på at vi er bra nok. Jeg er naturlig tynn, og har alltid vært det. Faktisk så tynn at jeg er ganske undervektig, og ikke klarer å legge på meg. Mange har alltid sagt at jeg er heldig som er så tynn, og selv om jeg kanskje har hatt mye komplekser med den spinkle kroppen min, har jeg valgt å ikke si noe om det, og heller bare late som jeg er fornøyd. Men i år kan jeg faktisk si at jeg for første gang i hele mitt liv har studert meg selv i speilet og sagt at “Jeg må trene lårene mine, de er tjukke”. Det var virkelig da det slo meg, hvor sykt alt dette er. For jeg har jo faktisk ikke tjukke lår, men med alt presset som er rundt meg, så føler jeg at jeg også må ha en kroppsdel som er tjukk. Jeg rett å slett tvinger meg selv uten vilje til å tro at jeg har litt tykkere lår enn jeg burde ha. Dette blir jo bare helt feil. Og det ødelegger både selvtillitten og selvbildet til så alt for mange mennesker. Det gjør faktisk vondt å tenke på det.
   For før var det jo om å gjøre å være tynnest. Men nå er det ikke bare det å være tynn som gjelder lenger. Nå skal man være “fit”. Man skal ha stram sprettrumpe, store pupper, flat og trent mage, markerte arm og ben muskler, og man skal være “tan” Da kan man begynne å måle seg med alle de perfekte kroppene vi ser bilder av overalt hele tiden. Men vet du hva? Alle kan ikke bli like brune, alle er ikke født med stor rumpe, og alle har ikke store pupper. Og det er absolutt ikke noe galt i det. Alle er forskjellige. Og isteden for å dømme hverandre for hvordan vi ser ut, burde vi sette pris på at ingen av oss er like. Det er jo det som er bra.
   Det er kjempe flott at mange legger om kostholdet sitt, og kommer i bedre form. Men det behøver ikke å bety at man MÅ gjøre det. Jeg føler at kroppspresset er så ekstremt stort i år, at jeg ikke har lyst til å gå ut i sommer. Jeg føler at jeg må trene fordi det er en trend, ikke fordi jeg trenger eller har lyst. Jeg skjønner at det er vanskelig for deg som toppblogger å måtte klare å være et godt forbilde for så mange, men allikevel ikke gi oss et større press. Men hva forventer folk at du skal gjøre da? Du er jo akkurat som alle oss andre, bare at det er veldig mange som leser om deg og ser bilder av deg. Men det er jo faktisk vårt valg, så vi kan ikke legge skylden på deg.
   Mange sier (inkludert meg) “fuck samfunnet” når vi tenker over alt dette presset. Men gjett hvem samfunnet består av? : deg og meg. Det er VI som lager alt presset. Så vi har ingen andre enn oss selv å skylde. Men dersom vi skal få gjort noe med det, må vi få med mange. Veldig mange. Og det at du skriver dette tror jeg betyr mye for mange av oss. Kanskje vi sammen kan klare å godta hvem vi alle er. Ikke bare lære å godta at alle rundt oss ser forskjellige ut, men også å godta oss selv. Jeg tror det er der vi må starte. Så neste gang vi ser oss selv i speilet, skal vi ikke ønske oss noe annet enn oss selv. For det er det vi er. Jeg tror at grunnen til at vi går rundt å dømmer andre, er fordi vi mistrives med den vi selv er. Og dersom du kan klare å være fornøyd med din egen kropp i sommer, så tror jeg de fleste andre kommer til å være fornøyd med den også.
   Stå på videre Andrea! Du er fantastisk, og ikke minst vakker! Du er et stort forbilde for meg og mange andre!

  46. Hei! Så utrolig bra innlegg. Viser at du også er menneske. Unfollowa deg på instagram i forrige uke fordi jeg må slutte å sammenlikne meg med folk som i mine øyne er perfekte. Jeg er også utroolig misfornøyd med de korte, tykke stubbene av noen ben jeg har, og blir deprimert av å tenke på at uansett hvor mye jeg slanker meg vil jeg aldri få tynne, fine ben. Sukk, men jeg prøver å tenke at alt kunne vært verre. Det er et ordtak som sier at de som er perfekte blir beundret, men ikke elsket. 🙂

  47. Hei Andrea 😊
   Jeg kom over det siste innlegget ditt, som traff meg mitt i hjertet! Jeg har vært aktiv innen idrett men etter så mye plager med knee og rygg har jeg gradvis slutter og ikle minst gått opp i vekt! Har ikke klart å gå ned i vekt enda, og sliter på selvtilliten. Er 161 og veier 59 og har former 😊 MEN poenget mitt, jeg så videre på bloggen din som jeg følger på face men er dårlig på å bruke tid til å lese:)
   Jeg ser du har pom, noe som jeg skal kjøpe, og er på jakt etter den perfekte oppdretter. Så hvor kjøpte du din molly? Og er du fornøyd? Er det bra stamtavle?
   Eg håper virkelig du vil ta deg tid til å svare 😊 jeg snakker med mange oppdrettere men finner ikke den jeg føler er det rette 😊

  48. Eeeendeliiiiiiiig!
   Dette innlegget har jeg virkelig ventet på. Du er helt nydelig som du er, Andrea. Og du har en veldig fin kropp! OG ikke minst et fantastisk ansikt, hvor nesen ikke er annet enn helt perfekt formet til ditt ansikt. Jeg har mistet litt respekten for deg den siste tiden, men nå står du på beina igjenn!

  49. AMEN!
   Endelig, er så lei av alt det presset på sommerkroppen 2013 og folk som kommenterer hvordan andre ser ut. Vi må se på oss selv og være fornøyd med hvordan vi ser ut!

  50. Jeg har aldri tenkt på at nesen din ser rar ut. Synes du ser kjempe bra ut. Selv når du var litt “større” i fjor. kvinnelige former er vakkert!
   Tenkt deg det at det er 14-15 åringer som kommenterer de stygge kommentarene. Det de ikke vet er at jenter en gang ut i puberteten naturlig går opp i vekt og får mer former. Du gikk bare igjennom denne fasen som hver en jente en gang vil gå igjennom. Så vær stolt av dine vakre kropp! Du er helt naturlig 🙂

  51. Hei andrea ! Håper du leser denne kommentaren. Jeg er 17 år og er 1,50 høy og veier 62 kg.. På bmi er jeg overvektig og ligger på 27. Jeg er oppvokst på en liten øy med lite mennesker og derfor veldig bundet til alle rundt meg. Jeg er i en veninne gjeng på 5 der jeg er størst og lavest,en alikevell andt eldst. Jeg føler meg som en liten bolle blandt veninnene mine.. Jeg føler meg stygg og som om jeg er 12 år. I år er det så sykt med kroppspress og veninnene mine trener men ingen av dem er noe nazi og har ett strengt kosthold, men spiser jeg det samme som dem kommer jeg til å trille imens. Jeg har så lite å gå på, og jeg har ikke noe å strekke meg på. Jeg er lav og må derfor jobbe noe sykt for å holde meg ok, det er vanskelig når jeg vil sitte å kose meg med veninnene mine å spise godteri.. Jeg klarar det ikke fordi jeg er feit i forhold til dem, jeg klarer ikke å slutte å sammenligne meg med andre.. Jeg har begynt på lavkarbo og føler det går greit og for en gangs skyld føler jeg att jeg kan føle meg ok i bikini blandt andre folk. Kroppspresset tar over men jeg føler jeg gjør noe rett selv om jeg føler hjernen tar over.. Jeg er livredd for å ende opp med spiseforstyrrelser fordi jeg tenker feks spiser jeg denne sjokoladen må jeg trene den bort, men jeg spiser mat ! Jeg føler meg ikke fin uansett ! Håper du skjønner att du ikke er alene om dette.

  52. Hei, utrolig bra skrevet Andrea! Er innom bloggen din en del, og føler ofte at du på mange måter er plettfri. Synes det derfor er fint at du innimellom har innlegg der du viser en annen side, slik at det kanskje blir lettere for leserne og relatere seg til deg. Både i forhold til dette innlegget, og senere innlegg. Jeg setter stor pris på at du deler dine tanker. Det er mye rett i det du sier, og jeg er helt enig.
   En annen ting som det er mye fokus på i dagens samfunn er presset om å være brun. Hele tiden er det snakk om å gå ut å sole seg for å farge. Men tenk på de som faktisk ikke får noen farge da, hva med dem? Jeg er en av de som ikke får noen farge uansett hvor mye jeg er i sola. Jeg har litt fregner, men har ikke det typiske røde håret. Inntil til for et par år siden tenkte jeg ikke noe på hudfargen min i det hele tatt, men nå er det nesten alt jeg tenker på. Det er pga alt presset rundt meg hele tiden. Vet ikke om du har tenkt over det så mye, for du har en helt nydelig hudfarge, men hvis du ser på nesten alle inspirasjonsbilder på tumblr, instagram og lignende, enten det er for kjoler, bilder for frihet, sommerferie, fitness bilder eller hva som helst, har nesten (fjern nesten ) alltid modellen en gylden farge. Stiller meg hele tiden spørsmålet “hvorfor er det slik?” “Er det såå stygt å være blek at det nesten ikke finnes ett inspobilde med en blek modell fortiden!?” Hater at samfunnet presser oss til å ikke være fornøyd med oss selv, føler jeg nesten ikke kan se noe sted uten å føle “søren, hvorfor er ikke jeg også brun?” . Det skal vel ikke være sånn?
   Stå på Andrea, du er virkelig ikke alene om dette! Kunne ikke bare alle spilt på lag?

  53. Men betyr dette at DU også skal være fornøyd med deg selv, uten å trenge bekreftelser på det. Så du endeeeeeeliiig kan slutte å legge ut “skrytebilder” av magen din. Mange som føler et kropppress grunnet deg og bildene du legger ut.

  54. Tusen takk for at du skrev dette innlegget, jeg tror det er til stor hjelp for mange, inkludert meg selv. Du virker som en reflektert og fantastisk jente, og slike innlegg som dette er nettopp det som gjør at du fortjener å ligge på topplisten. Takk. <3

  55. bra skrevet! Jeg fikk kyssesyken for to år siden og har nå ME… Jeg trente hver dag før fordi det var noe jeg elsket(spesielt fotball)! Nå er ikke tanken på å starte å trene igjen gøy i det hele tatt.. jeg må trene meg opp igjen for å bli frisk. Jeg savner den fine magen min og de fine bena mine. Alle musklene mine er borte og jeg føler meg kjempesvak og sliten. Jeg har kjempelyst til å trene supermye og få den perfekte kroppen som alle snakker om, men jeg har ikke mulighet til det. Jeg blir trist og lei meg fordi jeg vet at jeg ikke har fin nåkk kropp til å gå på stranden med. Jeg er langt ifra overvektig. Er like høy som deg og veger rundt 50-53 kg. jeg gruer meg så utrolig mye til vi skal til syden pågrunn av kroppen min og det er en forferdilig følelse, men dette innlegget hjalp mye på selvtilliten min. Jeg skal lese dette innlegget hver dag jeg er lei meg over kroppen min! Tusentakk andrea<3

  56. Andrea, du er rett å slett perfekt. Kanskje du ikke leser denne kommentaren, fordi jeg ikke skriver så langt og mye men jeg håper du kan føle deg bedre av få og meningsfulle ord. Jeg tok meg tid til å lese alt, og du har virkelig et talent til å skrive forresten, men jeg er helt enig i alt du sier.. Når til og med jeg, som er på nr 1 i byen min får stygge kommentarer om mitt utseende, og lar det gå inn på meg – kan jeg forestille meg hvordan det er for deg som ofte er nr 1 i Norge.. Vakre deg, du trenger ikke noen nosejob eller ‘Job’ i det hele tatt.. Alle er bare misunnelige fordi dem ikke er like suksessful og pen som deg. Elsker bloggen din og skulle gjerne blitt kjent med deg så vi kunne hate sammen på alle de dårlige menneskene som elsker å trykke ned andre 🙂 Håper du har det bra <3

  57. kunne ønske du skrev slike innlegg oftere. du får frem en så utrolig god, ærlig, jordnær og snill side av deg selv. altså det er veldig lett og dømme offentlige personer og jeg føler værtfall at jeg har dømt deg siden du viser så utrolig sjeldent denne siden av deg selv. husk andrea det er DISSE innleggene som gir folk selvtillit, får de til å føle seg bra og forstå deg.. Altså jeg syntes du er helt drit pen og jeg lover deg jeg skriver annonymt, kjenner deg ikke, du aner ikke hvem jeg er og jeg behøver ikke å være snill mot deg for jeg er verken din venn eller sier det ikke for at du skal like meg for som sakt vet du ikke hvem jeg er. Men jeg mener det du er faktisk veldig veldig veldig veldig vakker og du trenger ikke faen noe neseopperasjon hva er det forno?!??? hvis DU begynner å opperere på deg selv som alt har peneste ansiktet da gir jeg opp liksom da knuser det selvtilliten min da må jeg oppereres fra topp til tå haha…!! bare kunne ønske du kunne tro på hvor vakker du er! venninna mi pleier å lese bloggen din i timen og bare: se på ho her a(og ruller opp og ned på bildet av deg haha) ! hun ligner på eva langoria! altså tror du hun gidder å sitte å si det til meg hvis hun syntes du er støgg liksom? og tror du jeg gidder å sitte her klokka halv ett å skrive det til deg hvis det er jug? nei. Jeg husker første innlegget jeg leste av deg var da du fortalte at du ble fulgt etter i Oslo og faren din kom akkurat og redda deg haha det er lenge siden! Og siden den gang har jeg lest bloggen din og jeg husker jeg elska det innlegget fordi du fortalte så bra og det gjør du her og.. Du skriver så utrolig bra!!! og jeg tror du får mange gode tilbakemeldinger på slike innlegg og. Da føler jeg liksom at wow det sitter faktisk en ekte person bak sjermen ikke bare en pen perfekt brunette som elsker sushi livet haha. jeg elsker slike innlegg og du bør ikke være så alt for redd tror jeg for slike innlegg. vi som leser er bare vanlige mennesker som deg, tennåringer som går igjennom mye av det samme…
   wow nå har jeg skrivd mye haha…

  58. Tror det er mange som ikke tenker over at du er like sårbar som alle oss andre når det kommer til presset vi føler på å måtte være hundre prosent perfekte. Det kan være lett å glemme dette fordi mange av dere bloggere legger opp en fasade som får det til å virke som om dere lever på en rosa sky (og det skjønner jeg, egentlig, for man har jo ikke lyst til å dele absolutt alt av livet sitt, spesielt ikke det mest personlige, for fremmede på nettet), så derfor syns jeg det er fint at du skriver dette innlegget for å minne oss på at ikke alt er rosenrødt selv om man har “alt”.
   Håper du også tenker litt over hvilke signaler du sender ut ved å reklamere for så mye overfladiske ting. Jeg vet det ikke kun er ditt oppdrag å minske presset på perfekt kropp og utseende– det er noe alle må være med på å gjøre — men både fordi du er et forbilde for mange unge og fordi du som enkeltperson stiller deg kritisk til dette presset, syns jeg du bør begrense hvor mye du skriver om slike emner. “I always wondered why somebody doesn’t do something about that. Then I realized I was somebody.”
   Og til slutt: du er veldig pen og det er ingenting galt med nesa di! Så lenge man ser menneskelig ut, tror jeg ikke utseende bør ha så altfor mye å si for livskvaliteten sin uansett; jeg tror det hellet går på hvordan man har det med selvfølelsen og selvtilliten sin, og de bør egentlig ikke la seg begrense av utseendet sitt (men tror ikke du behøver å bekymre deg for det, da).
   Fikk forresten et bedre inntrykk av deg nå. Syns du noen ganger har gitt inntrykk av å ha en ovenpå-og-ned-holdning mot leserne dine, men skjønner nå at det kanskje kommer av at du føler du må svare slik for å ikke føle deg tråkket på og nedverdiget, og ikke fordi du har større tanker om deg selv enn oss.

  59. Tusen hjertelig takk for dette innlegget, Andrea. Det var akkuratt det jeg trengte nå. Har nettop ligget og grått over at man må være sånn og sånn og ha den og den rumpa, ++. Kroppspresset har aldri vært verre før og man blir faktisk helt utslitt, lei, sint og alt annet mulig over det. I tillegg er vi tenåringer og har andre vanlige hverdagsproblemer og bagateller. Jeg har bestemt meg for å være hjemme fra skolen i morgen for å få litt pause fra de jentene som ser rart på meg fordi jeg spiser f.eks to brødskiver og ett eple, mens de spiser en halv yoghurt og sier at de er så mette at de nesten spyr. JEG spyr nesten når jeg hører på alt det drittet som de snakker om. “Hallo, spiste en halv Grandiosa i går og jeg har ikke klart å spist på 18 timer, fordi jeg har vært så mett”. HALLO?!?! Hva søren feiler? Du blir verken tjukk eller lubben av å spise en halv Grandis. Sånn som mamma sier: det er sunt å kose seg. Og jeg blir så fly forbanna på de paparazziene, journalistene ++. De tar bare bilder av overkroppen til Adele (fra de puppene hennes er ca.), fordi de mener at hun er for tjukk, feit, lubben og alt det der for å ha et bilde av hele kroppen sin. Hun er faktisk bare en vanlig, ung jente akkuratt som alle oss andre. “I make music for ears, not for eyes” sa Adele til en av paparazziene. ELLER sånn som vakreste Demi Lovato sa: “I´m not skinny like a VS model, I eat Mc Donalds and I DON´T CARE.” GO DEMI!!!! Hater kroppspresset nå i år, har aldri opplevd verre… og det piner og unge, usikre, hormonelle jenter. Bare la alle få være i fred og la dem får spise så masse Mc Donalds de bare vil, de er fine UANSETT om noen sier i mot. Igjen, tusen takk for innlegget. Det betydde mye for meg i kveld <3

  60. Tror vil kanskje moralen av dette innlegget er at Andrea Badendyck er like fullt som alle oss andre 17, og 18-åringer, lett påvirkelig og at det er samfunnet rundt henne som skaper usikkerheten hennes. Trist, for hun er en så utrolig vakker jente som bare forsetter og fortsetter med ”personlige forbedringer”, selv om hun er over gjennomsnittet for de fleste, la oss være ærlige. Stå på Andrea! (Med eller uten blogg)
   Kristin, 18 år.

  61. Bra skrevet, hvis du ikke allerede har sett “Real Beauty Sketches” fra Dove, burde du det. Den tar opp det du skriver på slutten der om at en alltid ser på seg selv mye styggere enn det andre gjør, og desverre er det jo så sant! Jeg synes feks nesa di er helt fin til ansiktet ditt, selvom du selv kanskje ikke synes det lengre.. og ikke føl deg teit/svak, det er jo ikke rart du blir påvirket, og dessuten, for å dele dette må du jo være litt sterk hvertfall!;)
   Dove-klippet: http://www.youtube.com/watch?v=XpaOjMXyJGk 🙂

  62. Du er så vakker og søt! og jeg må si meg enig at kroppspress har blitt utrolig mye større nå i 2013. Og det jeg synes er litt rart, er at folk sier at toppbloggere er dårlig forbilde fordi de tar restylane, silikon, og bruker hair-exstansion. Men hvem er det som har påvirket dem til det? jo nemlig anonyme personer som rakker ned på dem……. men du fikk opp utrolig mye intressangt, som jeg kommer til og ta med meg videre. tusen takk! 😀 klem

  63. Nå fikk jeg et helt nytt syn på deg. Har alltid følt at du legger ut bilde av kroppen din for å vise hvor fit du har blitt i det siste. Bra du skrev dette innlegget. Vil bare si at du var ekstremt vakker før du “slanket” deg, og du er akkurat like vakker nå også. Ikke hør på hva noen sier. Du ser helt nydelig ut.
   Stå på, Andrea. DU er unik. DU er vakker.

  64. Bra skrevet, hvis du ikke allerede har sett “Real Beauty Sketches” fra Dove, burde du det. Den tar opp det du skriver på slutten der om at en alltid ser på seg selv mye styggere enn det andre gjør, og dessverre er det jo så sant! Jeg synes feks at nesa di er helt fin til ansiktet ditt, selvom du kanskje ikke synes det selv lengre.. og ikke føl deg teit/svak, det er jo ikke rart du blir påvirket, og dessuten, for å dele dette må du jo være litt sterk hvertfall!;)
   Dove-klippet: http://www.youtube.com/watch?v=XpaOjMXyJGk 🙂

  65. Wow! Dette var et utrolig fint innlegg, Andrea. Jeg er enig i alt du sier og føler virkelig at 2013 har blitt et år hvor man fokuserer ALT for mye på utseende, og da spesielt kropp. Jeg trener selv flere ganger i uken, har et normalt kosthold hvor jeg er sunn i hverdagene men koser meg i helgene. Jeg føler at presset om og ha den perfekte kroppen; flat mage, sprettrumpe men fortsatt pupper, har tatt helt av! Jeg blir nesten litt skremt av at vi lever i et slikt samfunn. Da mine foreldre var små var det absolutt ingen form for “kroppspress” i nærheten av hvor mye det er nå. Jeg har alltid vært fornøyd med kroppen min, den er ganske normal, jeg bruker s og xs i klær og føler meg egentlig ganske normal, ikke tynn men heller ikke tykk. Alle bildene av “perfekte” kropper som flyr rundt på sosiale medier har virkelig fått meg til og føle meg usikker på meg selv. Er jeg feit?
   Jeg har dager hvor jeg føler at kroppen min er helt forferdelig, og at jeg er blek og feit. Jeg syns vi har blitt altfor opptatt av utseende, og det og se perfekt ut. Men hva er perfekt?
   Jeg mener at trening skal være noe man gjør for og få ekstra energi i hverdagen, rett og slett fordi det er bra for kroppen og bevege seg og være ute i naturen. Men synet på trening i dagens samfunn har forandret seg til at; grunnen til å trene er for og se bra ut i bikini og naken. Jeg syns det er tragisk, rett og slett. Er det derfor man trener? Ikke for og ta vare på kroppen sin?
   Her om dagen leste jeg jeg såkalt “quote” som liksom skal motivere til og trene. “I don’t train to be healty, I train to look good as fuck naked”. Da måtte jeg le. Herregud, noe så tragisk. Tren fordi det er godt for kroppen, ikke fordi man skal se digg ut naken. Jaja, det er min mening om trening og “kroppspresset” nå til dags.
   Du er forresten nydelig Andrea, virkelig! Du skriver kjempefine innlegg, og er en positiv og vakker jente. Stå på!

  66. Dette fikk meg til å felle en tåre. Imponert over hvor bra du skriver! Må si det har gått over streken med presset i år. Sliter selv med å “akseptere” meg selv og være fornøyd med meg selv. Ble ganske deprimert noen måneder tilbake, fikk bulimi. Tenkte at det ville gjøre meg mer “perfekt” som de kaller det. Klarte ikke slutte, turte selvfølgelig ikke si det til noen heller. Måtte gå til legen selv og spørre om hjelp. Kan ikke si at det hjalp meg så alt for mye, men litt hjalp det. Følte ikke at jeg hadde eller har noen venner som kunne støtte meg. Jeg sluttet med det noen uker tilbake da jeg innså at det hadde blitt et stort problem. Søvnløse netter, lå i senga å gråt mesteparten av tiden. Har så mye vekt på skuldrene, det er for mye, jeg takler det ikke. Føler ikke at jeg er noens favoritt. Jeg er alltid femte hjulet på vogna eller hva man sier. Jeg har så mange problemer, for mange. Tenkte på å dra til psykolog, men hvordan skal det hjelpe meg egentlig? Ikke vet jeg. Føler meg alene, og følelsen er helt jævlig. Føler at ingen ville brydd seg om jeg faktisk døde. Ingen hadde lagt merke til at jeg hadde vært borte. Kanskje det hadde vært for det beste? Nei, jeg skal stå imot. Jeg vet hvordan det er å ha selvtillitt på bonn og det er ingen som burde oppleve det. Man er som man er. For hva er egentlig fasit-svaret på perfekt? Jo, det er deg, dere, jeg, hun, han. Alle er perfekte på sin egen måte.

  67. Jeg skal ærlig innrømme at jeg selv har mistet respekt for deg da du selv har startet å lage kroppspress på din blogg. Selvfølgelig, det du gjør er bra med deg selv, men ALT du framstiller er PERFEKT. Det perfekte kostholdet ditt og treningen din. Og du legger ut bilde av magen din OFTE. Hvordan kan du klage på andre som gjør det, når du som også er en offentlig person som du kaller deg, gjør det helt selv? Jeg likte bloggen din bedre før alt ble så “perfekt”. Men skal sies at jeg fikk tilbake litt respekt etter dette innlegget. Men for å bevise det du står for må du gjøre noe med det du selv skriver, og viser, og legger ut bilder av. Jeg har selv spiseforstyrrelser, og jo hvor mange ganger har ikke jeg tenkt hvorfor ikke jeg kan ha det slikt som deg, perfekt kropp, fornøyd med seg selv og et bra kosthold. Men så viser det at det bare er løgn?

  68. Når du i forrige innlegg skriver at du skal ta resyltane, og så i dette innlegget skriver at alle er bra nok som de er, så skurrer det litt, uansett hvor naturlig resyltane er. Syns ikke du trenger det, er nok en kortere vei fra resyltane til nosejob enn du kanskje tror. Begynner man å fikse på seg selv på den måten, er det fort gjort å ville fikse mer og mer.

  69. Veldig bra innlegg! Du e ærlig og hærlig! Trur mongen sette pris på da du skreiv her! Likte veldig godt delen med å sjå seg sjøl fra andres synspunkt! Viktig!! Ha ein fin sommar og du e superfin og ikkje minst ein god person!(virke da som vertfall, haha) Klem

  70. Jeg synes at dette var så utrolig bra skrevet, hadde gåsehud underveis…!!! Du ER, VAR, og vil FORBLI PERFEKT i andres øyner. Om folk ikke larer å se det fine i folk så er det deres problem, det er de som er sjalue og der er de som sliter med seg selv! Hvis man ikke har noe bra å si, kan man like godt la være å poste en kommentar på en blogg, eller åpne kjeften og ødelegge noe som folk har brukt årevis på å bygge opp (selvtilliten). Dette du skriver nå, får mange til å skifte mening om deg (på en positiv måte, vel og merke). Før trodde jeg at du alltid skulle gi et inntrykk av du var heeeelt perfekt og bla bla bla…. men nå skjønner jeg hvorfor, jeg skjønner deg så utrolig godt og er glad for at du deler dette med oss! Jeg liker når folk viser sin svake side av seg selv og viser at de ikke er perfekte. Det viser bare at vi er alle sammen helt like! Selvom du er veeeeldig kjent, betyr ikke det at jeg er noe mindre verdig enn deg! Alle har de like rettighetene og SKAL IKKE BLI MOBBET bare på grunn av at de er populære og lettere utsatt for nettmobbing!

  71. Tror dette må være det beste blogginnlegget jeg noen gang har lest, greit nok at bloggere står opp mot det ekstreme kroppspresset, men det er få som er så ærlige som du er her, spesielt angående deg selv. Det er så rett av deg, og det er så viktig at det blir skrevet! Du virker som ei helt herlig nydelig jente, som virkelig har intelligens i tillegg. STÅ PÅ!

  72. Hei Andrea!
   Ser deg stadig vekk på majorstuen, og du er bare så nydelig jente:)
   Du er utrolig pen!
   Jeg er selv på 23 år, men digger deg og bloggen din:)
   Stå på Andrea!
   Stor klem Heidi

  73. Utrolig bra skrevet, fikk et litt annet syn på deg nå 🙂 Det med nesen må du ikke bry deg om, for det er absolutt ikke sant. Det er sikkert en som ikke har det godt med seg selv som har skrevet det. Ellers vil jeg bare spørre, hvem er egentlig “perfekt”? Finnes det virkelig en fasit på det? Hva er det som gjør Victoria Secret modellene perfekte for eksempel? Jeg mister iallfall ikke selvtilliten min av å se på dem, slik som mange sier at de gjør. Det burde ikke være “perfekte kroppsideal” som folk sammenligner seg med. Det blir bare for dumt. Som du sier er vi alle spesielle og fine på hver vår måte.

  74. Et ord: wow! Dette innlegget er utrolig godt skrevet og gjennomtenkt, og det her tror jeg går rett igjennom hos enhver som leser det. Du beskriver det så presist, og som veldig mange kan gjenkjenne seg i, både jenter OG gutter! Mange rakker ned på andres kropper, og uten at noen sier det høyt, så er det vel rett og slett for å høyne sin egen selvtillit om egen kropp..
   Synes faktisk media kunne blitt tipset om dette innlegget, for så BRA skrevet var det. Da kan de voksne og alle andre se hva som faktisk går rundt i et tenåringshode, i et reflektert et.

  75. Jeg synes faktisk at nesen din er utrolig fin! Jeg hadde en blogg for noen måneder siden, jeg hadde ikke fått en eneste negativ kommentar, men så hadde jeg ca 200 daglige lesere (ikke mye i forhold til deg, men er vel en ok statistikk i forhold til alle som bare har 20 og later som om de har flere hundre heheh), jeg hadde alltid lyst til å legge ut outfits osv i og med at jeg personlig synes en blogg bør ha d en gang i blant, så jeg lagde et slags outfit innlegg? Jeg hadde bare et random bilde av meg selv fra siden “min tynneste vinkel”. Jeg har relativt liten overkropp i forhold til resten av kroppen min, så jeg antar at alle hadde tenkt jeg hadde en helt normal kropp, men i mitt neste innlegg hadde jeg tatt bilde av en bolle, og fikk en kommentar: “av denne blir du feit ere” (sitert helt ordrett), da slettet jeg bloggen min med en gang. Saken er den at jeg alltid har vært feit, og når jeg var 10-13 år greide jeg å forandre det.(begynte ikke å blogge før jeg var ca 15 da) Jeg gikk den ca 20 kilo og fikk høre hele tiden hvor tynn jeg var blitt. Så kom den forferdelige sommeren da vekten vår ble ødelagt og jeg gikk opp absolutt alt. Jeg var fortsatt ikke greid å ta av kiloene, men prøver en bukse i str 34 nesten hver dag, kan ikke tro at den passet når jeg må skvise den opp til over knærne nå. Livet suger pent sagt, føler egentlig bare at jeg har vært helt ødelagt de siste fem årene, kjekt
   Skjønner om du ikke gadd og lese alt dette, det får vel være det samme, ville bare lufte tankene i og med at jeg ikke har noen å snakke med

  76. I thought before that you are some blogger who just look perfect (not kidding,
   I swear you are the prettiest person I have ever seen with a perfect hair, perfect
   body, perfect face, perfect clothes etc.) but I had to translate your text and
   have to say that now I see you prettier as I ever have seen you. You have a good
   heart and I can agree 100% with this text, except I’m not perfect looking famous
   blogger. I don’t know how to put my thoughts to text, but just wanted to say that
   this was awesome text and you are really really really pretty girl, and I’m one of
   those girls who are so jealous to you.. Hope you realise some day how perfect you
   seriosly are.

  77. Skulle ønske jeg kunne tenke sånn men er ikke så lett. Føler jeg blir dømt uansett hvor jeg går og at alle rundt meg tenker at jeg er feit. Det har kommet til det punktet at noe av det verste jeg gjør er å gå forbi en gruppe folk, gå rundt i klasserommet eller gå forbi folk generelt. Føler meg så feit, ekkel og stygg. Føler meg og ekkel når jeg spiser foran andre. Er så enig i alt du har skrevet men klarer ikke ta innover meg at jeg er vakker eller tynn nok osv… Vil liksom gjerne snakke med noen om det men er ingen jeg føler jeg kan si slikt til.

  78. hei
   jeg er litt full nå, men tusen mllioner takk for dette innlegget!!! du er virkelig en fantistisk jente

  79. Fy fader. Da jeg leste dette innlegget, tenkte jeg bare: jeg hater menneskeheten.
   Vi er så onde mot hverandre. På barneskolen var det noe som het “pass på deg selv!” I voksen alder gjelder det mer enn noen gang. Du har min fylle sympati og støtte, Andrea. Husk at den viktigste personen i livet ditt er deg selv, og du må gjøre hva som er best for deg!
   Personlig synes jeg at når bloggen har en så negativ innvirkning på selvfølelsen, så er det kanskje på tide å revurdere? Ikke lett, da dette tar opp mye av hverdagen din og du tjener vel på det, men det skal ikke gå på helsa løs. Som du sier, du er glad for at du fikk en sunnere livsstil. Men GRUNNEN til at det skjedde er ikke riktig, uansett positive konsekvenser. Det samme gjelder vippene, restylane i leppene, selvbruning, og hva det nå måtte være du fikser på med utseendet. Å gjøre det er helt i orden, men du skal gjøre det for din egen del! Ikke for andres!
   Ta vare på deg selv, Andrea.

  80. Utrolig bra skrevet Andrea! Kjente meg veldig igjen, selv om jeg bare er 14 år.. Du har og har alltid hatt en nydelig kropp. Vi har ca. lik kroppsbygning og jeg ser på deg som inspirasjon. Det var utrolig fint å få høre hvorfor du begynte å trene, at du var ærlig mot leserene dine. Du er nok den peneste av de bloggene jeg leser, og den jeg ser mest opp til. Jeg har aldri i verden tenkt over nesen din! Du er utrolig vakker, Andrea! Ikke bry deg om de anonyme, det er noe feil med dem ikke deg!

  81. veldig bra skrevet ;);) men du skriver: “Jeg føler dette presset så ekstremt selv og blir nesten kvalm av hvor fiksert jeg har blitt på min egen kropp og mitt eget utseende.” du skal jo ha restylane time i dag da 😉 😉 ikke frekt ment, er 100% med deg i dette innlegget!!! 😀 😀

  82. Jeg har vært fast leser i flere år, men har sjeldent kommentert. Nå kan jeg ikke annet enn å kommentere. Sitter her med øyne som er blanke, og tårer som renner. Du er, selv om jeg ikke kjenner deg annet enn gjennom bloggen, en fantastisk person. At du tar opp et sånt tema, og går så dypt og personlig – sier så mye mer om deg enn om all verdens kommentarer. Tusen takk for at du ga meg en kjempe fin start på dagen, og nå skal jeg faktisk gå med shortsen og singletten som kanskje får lårene og armene mine til å se større ut enn de er.
   Du er god!
   <3 <3

  83. Bare så du vet det, så er du med på å øke dette presset med alle bildene du legger ut av deg selv, i tillegg til all den kalorifattige maten du skriver om.

  84. TUSEN TAKK! Jeg har lenge tenkt at du er med på å øke presset, osv osv. Nå har jeg et helt annet syn på det, og jeg tror dette innlegget åpner øynene til mange!! Igjen- tusen takk!

  85. Skikkelig bra du tar opp dette Andrea! Du er perfekt akkurat som du var før og slik du mener du har blitt nå! Uansett:)) jeg heier på deg!

  86. TAKK Andrea! Dette tror jeg mange av leserne dine og kanskje mest deg selv tenkte å lese. Og selv om det så å si er umulig å ikke bli påvirket av de stygge kommentarene så er du en vanvittig flott jente og det har du vært både før og etter omleggingen av livsstilen din 🙂

  87. Utrolig fint innlegg, Andrea!
   Jeg har vært leser både før og etter du endret kosthold, og begynte å trene. Jeg må ærlig innrømme at jeg likte bedre bloggingen, og den deg som var før kostholdet. Jeg skjønner jo nå at årsaken til kostholdendringen i bunn og grunn ikke var helt det du hadde lyst til, og jeg syns det er leit at anonyme lesere skal få deg på slike tanker! For du er en utrolig vakker jente, du både var og er, og det vil jeg du skal vite. Det er bra du trives med livet ditt nå, så du ikke gjorde noe forgejves, eller bare for andres skyld.
   Stå på Andrea, og husk at også du er vakker, akkurat som du er <3

  88. For et bra innlegg! Synes det er kult at en som faktisk trener legger ut et slikt innlegg! Det her hjalp faktisk, iallfall en stund. Trener selv 5-6 ganger i uka og har vært stressa for tanken på at jeg skal bort i 2 uker i sommer der jeg ikke kan trene, men hvem bryr seg egentlig? Om rumpa mi blir bittelitt slappere eller om magen min blir litt mindre definert? Ingen. Ingen bryr seg, utenom meg. Ah, det er jo helt tull egentlig!
   Men takk for innlegget! Utrolig bra 🙂

  89. Jeg leser så og si aldri bloggen din, men etter dette innlegget har jeg blitt en stor fan av deg. Jeg hører godt det du sier, og jeg syntes det er så jævlig trist at folk kalte deg feit og kommer med slike kommentarer som er helt unødvendige. Det er kvalmt. Jeg håper du er fornøyd med den du er, fordi du er en vakker jente! Fortsett å ta bilder av hva du vil og blogg om hva du vil, folk med stygge ord kan bare ta de ordene og stappe dem langt ned i halsen, så kanskje de kveldes av ordene selv sånn som slike ord kan kvele andre.

  90. Utrolig bra skrevet!<3
   du har den perfekte kropp og det perfekte utseende,drømmmeutseende!<3 du er forbildet mitt og du er perfekt på alle måter Andrea!<3

  91. Veldig bra inlegg! Du ser bra ut nå, men det syns jeg også du gjorde før! Du hadde en slags glød over det og jeg husker jeg alltid tenkte at du var en av de bloggerne som faktisk ikke var så opptatt av kropp og trening og at det var veldig bra. Du var den bloggeren som kunne spise godteri i uka med god samvittighet, og på den måten syns jeg du var veldig inspirerende. Nå er du inspirerende i forhold til trening og kosthold i steden, men for og være ærlig ble jeg mer inspirert før 🙂

  92. Veldig sant 🙂 Har lenge følt på kroppspresset og hadde en periode i vinter hvite jeg trente 6 ganger i uken . Etter hvert ble jeg helt utslitt, og jeg måtte innse at dette ikke var noe for meg.
   Idag er jeg sykt glad for nedtrappingen , jeg har det faktisk mye bedre med meg selv 🙂 Trener 4 ganger i uka, spiser sunt , men koser meg i helgene . I tillegg har keg overskudd til venner og skole. Kroppspresset i dag er enormt , men det hjelper faktisk å unfollowe fitnessbrukerne osv. Alle er forskjellige , og det er noe vi burde akseptere!

  93. Fantastisk innlegg, Andrea! Respekt for at du tør å være så åpen om temaer som er veldig sårbare, og det er godt å se at du er akkurat som alle oss andre når det kommer til utseende og kroppspress, ikke bare en overfladisk rosablogger som ikke bryr seg om hva andre sier og mener. Du er herlig, stå på videre!

  94. Kjære Andrea..
   Jeg ser opp til slike modige jenter som tørr å si at grunnen til at dem gjorde slik dem gjorde var fordi presset var for stort. Du er en slik jente, som alle ser på, og som alle lurer på om har så høy selvtillit som vi tror. Vil begynne med å si at “du er en utrolig nydelig jente, du har vert veldig heldig med både utseende og alt”. Jeg ser opp til deg (igjen), fordi du står fram som en omsorgsfull jente, i håp om at leserne dine skal se at du er akkurat slik som du fremstiller, bare litt bedre. Jeg tror på deg, jeg tror du har et hjerte av gull og at du bryr deg om leserne dine 110%. Jeg har lenge lurt på om du hadde blitt som de andre, og mange av mine egne venner har sagt at du ikke er noe å lese om og at du virker slem og selvopptatt. Men jeg bryr meg ikke, jeg har alltid sagt “jamen, hun virker som en utrolig herlig jente, en jente som virkelig kan stå og si at “ja jeg er fin, og ja jeg bryr meg om dine meninger men det betyr liksom ingenting” samtidig så er hun en blogger jeg ser veldig opp til, ikke bare for det jeg ser, men for det jeg leser også”.
   Jeg har lest bloggen din i gud vet hvor mange år, og nå i dag når jeg leste dette, fikk jeg gåsehud. Du rørte meg faktisk til innerst i hjerte. For jeg har egentlig ingen selvtillit jeg, men i dag fikk du meg til å mene at selvom jeg ikke er det, så er jeg nydelig og vakker uansett, tusen takk !
   Andrea, sist så vil jeg si at bloggen din har inspirert meg i noen år, både i nedganger og oppganger. Du har gjort det på en måte litt verdt i å prøve å se en person ut fra en blogg. Jeg finner bloggen din og deg utrolig interessant, og håper du fortsetter å blogge om ting som er slikt viktig fremover i tid også 🙂
   Takk for meg 🙂

  95. Kjære deg, du er jo så vannvittig vakker! Kjenner tårene nesten pipler i kanten av øyet når jeg leser dette innlegget. At anonyme mennesker virkelig kan ødelegge såpass mye for et menneske de mest sannsynlig ikke kjenner, det er helt utrolig. Hvis det er noen trøst, så er det slik at de fleste som rakker ned på andre har noe de sliter med selv! Og ja, du èr god nok! Nesa di er kjempesøt og lårene dine er slanke og fine. Håper du kan ta til deg noe av komplimentene, for jeg er 100% ærlig 🙂

  96. Veldig bra skrevet ! Men noe av det jeg tenker på da, er at kanskje du skal slutte på legge ut så mye om trening osv hele tiden? Når du skriver om det så er du med å lage ett kroppspress. Jeg syntes du er utroli pen og tynn og perfekt, men når du legger ut sånne bilder om å være fit osv føler jeg meg feit og stygg. Jeg føler jeg må bli super tynn fordi du legger ut så mye, jeg elsker bloggen din (ikke noe med det) men om du skiver dette her, burde du kanskje tenke på å ikke ha så mye fokus om dette på bloggen din?

  97. jeg er SÅÅÅ misunnelig på utseende ditt! syns du har den perfekte kroppen, og nydeligste ansiktet! du er vakker, Andrea! tenker alltid på kroppen din når jeg ser for meg den perfekte sommerkroppen. og helt ærlig så syns jeg du er penest når du har ingen/lite sminke.. naturlig er alltid myyyyyye finere enn fake 🙂

  98. Veldig bra skrevet, og veldig nødvendig tror jeg. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver og det tror jeg alle jentene som leser gjør! Utrolig sterkt gjort av deg <3
   PS: jeg la aldri merke til nesen din

  99. Jeg tror grunnen til dette presset, er mangel på nærhet. Hjelper å chatte med tilfeldige menn og få komplimenter. Min mening på dette presset, er at utrolig mange jenter ser direkte ufyselig ut nå. Det å bruke utrolig masse sminke og selvbruning, er bare ikke fint.

  100. Utrolig bra skevet, Andrea. Syntes alle er perfekte uansett! Ikke la de stygge kommentarene vinne, det er sikker bare noen få, noe jeg vet gjør det verre, men tenk på alle de fine kommentarene du får. Prøv å glemme de stygge og konsentrer deg om de fine. Lev det livet du ønsker og ikke la folk påvirke deg. De bestemmer ikke over deg!

  101. Jeg mener ikke Andrea øker kroppspresset ved å legge ut bilder av kroppen sin selv! Det er våres annsvar å ha en viss kontroll på våres eget selvbilde og ikke bli påvirket av andre. Andrea viser guts ved å legge ut bider av kroppen, og det viser bare at hun er stolt over den! Så det er opp til oss om vi vil bli påvirket av andre eller tenke at alle er perfekte på sin måte, for det er vi!

  102. TAKK ANDREA! Noe av det beste jeg har lest på lenge. En sak som er utrolig vanskelig å ordlegge seg innenfor, men du får det til. Fordi du er bra nok!

  103. Hei Andrea.
   Jeg pleier verken lese blogginnlegg eller kommentere, men dette følte jeg for å sette av tid til. Du skriver godt og kommer med mange gode poeng. Takk for et flott innlegg. Jeg er så enig på så mange måter.
   (Ps: nesen din er vakker!)

  104. Ton article j’ai adorer Andrea! Personne et parfaite et ont et comme ont et il faut s’aimer comme ont et et ne pas vouloir ressembler a les mannequin ou autre Love you Andrea

  105. Kjempe bra skrevet! 🙂 Er helt enig med deg! Det blir feil å sammenligne seg selv med damer som Megan Fox, de har profesjonelle makeup-artister, utrolig mange tar botox/operasjoner, og nesten alle bilder blir redigert. Ingen er perfekte, absolutt ingen! Måten media fremstiller kvinner på, er umenneskelig. Bildene er redigerte, alle feil er tatt bort, og man sitter igjen med et bilde av en fantasi. Vi er bra nok som vi er, vi må slutte å dømme hverandre og begynne å oppmuntre og støtte hverandre! Alle er vakre på sin egen måte, det eneste som kan gjøre deg stygg er en fæl personlighet. Vi burde kjempe for å reduserer dette presset, det er sykelig, farlig og fører til mobbing.
   Ja det er viktig med trening og kosthold, men det er alt for stort fokus rundt det. Du må ikke trene 4-5 ganger uken for å være ”bra nok”, og du kan unne deg lørdags snop uten at det er noe galt i det! Det gjør deg ikke ”feit” eller usunn. Ikke vær selvkritisk, for alle er spesielle, og ingen i verden er akkurat som ”deg”, vi er alle helt unike. DU er unik, INGEN er som deg. 🙂

  106. Fantastisk bra innlegg! er i bunn å grunn sant det du sier, så folk burde jo være mer oppmerksomme på hva di legger ut.

  107. Det er utrolig bra at du skrev dette innlegget! Jeg tror det vil hjelpe mange av leserne dine! Stå på! Ikke bry deg om teite kommentarer fra anonyme folk! 😀 😀 😀

  108. Wow! Dette innlegget var modig av deg å skrive. Jeg må innrømme at når jeg har lest bloggen din har jeg følt mer kroppspress osv, fordi du trener så mye og dermed har så sinnsykt fin kropp. I tillegg til at du gikk fra å være skikkelig imot trening og sa at du omtrent aldri trente og spiste det du ville til å blogge mest om trening og sunn mat! Likevel synes jeg dette innlegget har vært det beste du noensinne har skrevet, og jeg forstår så mye mer hvorfor du legger ut mye kroppsbilder nå. Det er utrolig deilig å vite at du tenker på samme måte som meg! Du er et kjempe bra forbilde Andrea, ikke glem det 🙂

  109. jeg syns nesen din er det fineste med deg! den er litt bred, men det er jo det som er fint og søtt! skulle ønske jeg hadde sånn nese, skjønner aldri jenter på sminkevideoer som tar solpudder på siden av nesa for å få den smalere, syns det ALLTID ser bedre ut før en etter 🙂

  110. Takk for at du skriver dette. Jeg kjenner meg igjen i det du skriver. Noen ganger blir jeg ganske deprimert av alt kroppshysteriet.
   Jeg har fått et mye bedre syn på deg etter du skrev dette.

  111. Tusen takk Andrea!! Dette innlegget har hjulpet oss kvinnelige lesere med å forstå deg og kanskje forstå oss selv også! Du er et forbilde!

  112. Utrolig bra skrevet! Du er utrolig tøff som tørr å skrive om alt dette. Stå på og ikke latt anonyme dritt kjerringer trekke deg ned, for de ser nok ikke bedre ut selv. Dette innlegget fikk meg virkelig til å begynne å tenke, positivt altså. Ble veldig inspirert. Tusen takk og fortsett sånn som du gjør Andrea, for du er så flink.

  113. Utrolig bra skrevet!
   Jeg synes du er kjempe pen, og jeg skulle gjerne sett ut som deg! Selv har jeg alltid blitt fortalt at jeg har et tjukt ansikt, og store bollekinn. Det er veldig sårt å høre og selv om det kanskje ikke er sant, er det mye “lettere” å tro på det negative enn det positive. Kroppspresset i år er ekstremt. Men jeg tenker: nå som sommeren kommer, vil man vel ikke tenke på alle andres utseende, men heller være glad for å ha ferie og bare nyte sommerdagene. Eller så er man vel så opptatt av seg selv og sitt eget, at man overser alle andres utseende.

  114. Det er trist at du føler det sånn! Hver gang jeg ser bildene på bloggen din tenker jeg at du er så ufattelig pen, og det er flere anledninger hvor jeg har tenkt at du er så tynn at du burde begynne å spise – ikke slutte. Du er så ufattelig fin akkurat som du er! Jeg vet det er vanskelig å ikke bry seg om slemme og anonyme kommentarer, men jeg håper du ikke tar de til deg lenger. For du trenger absolutt ikke å bry deg om de, for du er nydelig!

  115. Utrolig flott sagt. Å jeg er helt enig med deg, selv om jeg ikke er på alderen din.
   Å jeg vet at det er mange hundre damer/ jenter som er enig med deg der.
   Som jeg pleier å si det er ikke hvordan vi ser ut på utsiden som teller. Det er hva vi har på innsiden, du har et fantastisk hjerte som har skrevet slikt på siden din og jeg vet at det er mange som har lyst å komme med dette men di tørr ikke.
   Jeg syntes du er kjempe flink og sterk som klarer å skrive om dette.
   Stå på du er et fantastisk menneske.

  116. utrolig bra skrevet! Herregud det du skrev beskrev nøyaktig hva jeg tenker.. det er nok sånn nesten alle tenåringer føler..
   Vet ikke om det hjelper, meen jeg har aldri lagt noe spesielt merke til nesa di. Jeg tror at de hatersene som sa at nesa di var stygg og stor bare lette etter noe å hakke ned på. Det er jo ikke så lett å finne feil på utseendet ditt. <3 vet at det ikke hjelper å si det men jeg syns du er dritpen <3

  117. Åå, så utrolig bra skrevet! ihvertfall den siste setningen. Den gikk virkelig inn på meg. Og du er nydelig akkurat som du er, du er sterk som har klart å bygge selvtilliten din opp igjen.

  118. Utrolig bra skrevet! Kanskje det aller beste innlegget jeg har lest om kroppsfiksering og utseendepress på lenge! U go girl

  119. Fantastisk innlegg! Dette var virkelig bra, Andrea 🙂 Jeg synes ikke du i det hele tatt skal TENKE over det med nesen din, fordi du er fantastisk vakker og jeg har aldri noen gang lagt merke til at den er for stor eller for liten. Den er som du sier deg og den passer deg, som akkurat den du er! Har aldri tenkt over det en gang. Du er flott, du ser flott ut og du gjør en fantastisk jobb!

  120. Du, som du sier, er en offentlig person med stor påvirkningskraft.
   Du, som du også sier, føler kroppspresset.
   Hvorfor bruker du ikke dette til å prøve å gjøre slutt på kroppspresset? Du har stor nok makt til å påvirke ungdommer ved å fokusere mindre på restylane, bininikroppen, hva det enn er.
   Nei, det er ikke ditt ansvar å få leserne dine til å føle seg bedre. Men du har kanskje lyst likevel? :- )

  121. Så flott at du tar tak i dette problemet på en fornuftig måte! Alle burde respektere seg selv og være fornøyd med utseendet sitt. Når det er sagt bør vi kanskje spørre oss selv HVORFOR vi egentlig bryr oss. Skulle virkelig ønske unge jenter ga litt faen og ikke alltid vurderte seg selv og andre etter utseendet hele tiden.
   En jente i dag blir lært opp til at de mest vellykkede kvinnene er de vakreste kvinnene. Vi lever i en syk verden der vi ser på det som en norm å alltid vurdere og kommentere en jentes utseende FØR hennes egenskaper. Vi bør bli litt mer feministiske og rose hverandre og fremheve andre ting ved våre medsøstre enn utseende! Ja, jeg syns alle venninnene mine er faktastisk vakre, men i bunn og grunn kommer utseende på sisteplass. Jeg verdsetter heller andre ting som deres intellekt, deres personlighet, deres gode verdier, deres kunnskaper, deres humor og deres evne til å få meg til å smile og le. Om de er hva majoriteten anser som pene eller ikke har null verdi for meg. Og nøyaktig det samme gjelder meg selv. Jeg vil mye heller framstå som smart, intelligent, hyggelig og morsom å være sammen med enn pen.
   Jeg skjønner det er kjempe vanskelig. Jeg skal innrømme jeg har tatt meg selv i å studere den begynnende appelsinhuden bakpå lårene mine, noe jeg kan takke både sosiale medier og ulike reklamekampanjer for. Heldigvis har jeg et såpass realistisk selvbilde og god selvtillit at dette ikke har fått større konsekvenser. Men som nevnt tror jeg hovedproblemet ligger i at vi må slutte å vurdere jenter først og fremst etter utseende. Ja, vi kan fortelle andre jenter at de er pene og vakre, men utseendet er bare en brøkdel av en person. Kommenterer vi andre jenters utseende hele tiden , på godt og vondt, forteller vi disse jentene om hun er vellykket eller ikke måles etter hvor pen hun er. Vi jenter fortjener bedre!

  122. Dette var et utrolig forfriskende innlegg og det er så bra du skriver dette. Jeg syntes det er så leit å se alle disse bloggerne som tyr til restylane, løsvipper, silikon og hårextensions når de er så vakre som de er. Jeg har så lyst å skrike ut at de må slutte med det, de ødelegger jo sin egen skjønnhet og sitt særpreg. Din nese passer til DEG og ditt vakre ansikt. ALDRI forandre på det!
   Jeg er i tyveårene, og jeg skal love deg en ting; selvfølelse rundt egen kropp bedrer seg betraketelig med årene. Før kunne jeg aldri FINNE på å gå ut uten sminke, nå gjør det egentlig ingenting hvis jeg gjør det. Jeg har kanskje litt appelsinhud og litt magefett, men jeg spiser noelunde sunt og holder meg i form. Det er helt ok. Jeg kunne selvsagt vært enda tynnere, penere o.s.v. men jeg er lykkelig slik jeg er.
   Et råd, hvis du har lyst på en realitysjekk kan du gå på et offentlig bad/trenigssenter og kikke deg rundt i dusjen. hva ser du? HELT NORMALE NORSKE KROPPER. Noen store, noen små, noen tykke, noen tynne, litt appelsinhud, store og små pupper. det er DISSE som er de ekte kroppene, ikke de retusjerte modellene.
   Når du om 5 år ser tilbake på deg selv nå kommer du til å tenke “wow, jeg var jo dritpen”. Men det er kanskje vanskelig å se nå når presset rundt perfeksjon er overalt. Så det eneste jeg kan si til deg er; du eller andre tenåringer trenger virkelig IKKE alt det falske dere tar på/i kroppene deres, dere er så nydelige som dere er mn dere bare ser det ikke selv desverre. Vær sterke nå så kommer selvtillitten med tiden. Og alt det du sier til deg selv i speilet…ville du noen gang sagt det til en god venninne?

  123. Er ikke sikkert du leser denne kommentaren. Men må bare si TUSENTAKK for et fantastisk innlegg! Det hjalp meg så mye, og fra nå av skal jeg gi faen i hva alle andre tenker. igjen TUSENTAKK. Og foresten må jeg bare si at den tullingen som kommenterte nesa di må ha vært blind, for nesa di er faktisk sykt fin! haha, litt rart å si, men det er ikke fint med mini-nese. du har normal størrelse på nesa og den passer rett inn i det nydelige annsiktet ditt. Har heller ALDRI syns du har vært tjukk, mest sannsynlig bare anorexikere som er sjalu som har kommentert sånt. Du er en definisjon på perfekt! og Helt klart den peneste av norges bloggere <3

  124. Wow, bra skrevet! Trist at du føler det slik. Men du har så rett i alt. Ikke operer nesa! De som kommer med slike kommentarer tror jeg ikke har det bra med seg selv!
   Stå på. Selv om du ikke tror det. Du ER nydelig akkurat slik du er. Ung også!! 😀

  125. Utrolig bra skrevet, selv om det var helt “absurd” for meg å lese et slikt innlegg fra deg. Absurd av den grunn at jeg ikke kan forstå hvordan Du kan tenke sånn. Kroppen din har alltid vært helt perfekt, også for et år siden! Og den nesen din, ah, jeg skal innrømme (og dette er helt sant) at jeg har beundret nesen din, fordi den er så utrolig søt og passer det fine ansiktet ditt helt perfekt.
   Jeg kan absolutt forstå at du, jeg og nesten alle jenter føler et press på utseende! Jeg føler på dette presset hver eneste dag! Men selv mener jeg at jeg har grunn til det, fordi jeg har tross alt litt mer flesk enn det du har, og uansett hvor mange som forteller meg at jeg ser bra ut, så hjelper det ikke. Men det var på en måte overraskende for meg å høre at du føler det slik, og at det faktisk finnes så jævla dumme folk her i verden at dem rakker ned på DEG, når jeg har forgudet ditt utseende fra den dagen du startet å blogge!
   Stå på Andrea! Jeg håper at i hvert fall du klarer å snu om på ditt eget syn!

  126. Andrea, jeg håper du noen gang ser deg selv slik du virkelig er : utrolig vakker! Det hadde vært løgn om jeg sa at jeg ikke hadde sett tegn fra deg at du er revet med av det uvirkelige utseendepresset. Mange av bildene dine retusjeres, både de du legger ut her og på instagram, og du lever en “picture perfect” hverdag – slikt tar på! Jeg hadde det slik før, retusjerte bilder før de ble lagt ut, og bildene skulle vise meg som uendelig lykkelig og selvfølgelig tynn, to begrep som var synonymt for meg før! Med årene ble jeg mer sikker på meg selv, og nå møter jeg gjerne opp uten sminke og i joggeklær når jeg handler på søndager om humøret tilsier det, jeg ønsker ikke lenger å dikteres av noe press. Jeg trener jevnlig, men har ikke unaturlig høyt fokus på “eat clean” og “supersunn” mat, siden jeg vet at kroppen er på sitt sunneste når den spiser både fett og karbohydrater, og en “ripped” kropp faktisk er en kropp som kjemper mot omgivelsene. Jeg har en flott og fyldig kropp, med fine muskelkonturer, kjæresten min digger det og flere venninner uttrykker at de er misunnelige på meg! Og enda er jeg ikke like tynn som deg. Men igjen, så har jeg ikke en så stor blogg som deg, og jeg må ikke svare til hundrevis av kommentarer om man postet noe. Andrea, du må finne en balanse som passer for deg, og gjør det som gjør deg lykkelig! Bare husk, JEG synes hvertfall at du er så og si så flott som noen noengang kan bli! Og nesen din : søt som få og passer deg perfekt – det er jo DIN nese 🙂 mvh Marthe!

  127. DU er fantastisk slik DU er Andrea! Det er ikke mulig og bli likt av alle, og det er alltid noen som ikke kommer til og like deg uansett hva du gjør slik som alle andre mennesker i verden. Men det blir såklart maange maange fler som dømmer deg enn oss ikke-bloggere, jeg synes det er utrolig synd at folk er nødt til og komme med dritt og skrive stygge kommentarer, de må liksom pirke og hvis det ikke er noe galt så skal de finne det uansett, jeg lurer veldig på hvorfor de gjør dette. Jeg skjønner utrolig godt at dette kan være veldig vanskelig for deg, det er så mange bloggere som sier de ikke tar til seg den negative kritikken, men jeg har alltid hatt problemer med å skjønne hvordan et menneske kan bare luke vekk alt av negative kommentarer på den måten, endelig en blogger som står opp og sier at kommentarerene faktisk sårer deg. Folk burde tenke seg litt mer om før de skriver stygt til deg. For du har ikke gjort noen noe galt. Du fortjener ikke all den negativiteten du får, du fortjener og være glad, du fortjener og ha det fint, du fortjener ikke at folk sier at du ikke er bra nok, for det er du Andrea! Virkelig.
   Jeg leser ikke så mange blogger, men jeg har fulgt din fra starten av, og det er sånne innlegg som det her som får folk til og skjønne at det ikke er en dukke som ikke blir berørt av noe man sier som sitter og blogger, det er en jente akkurat som ikke-bloggere. Jeg merket selv at alle på facebook, instagram og blogger legger ut bilder av flate mager og alt for mye muskler hos jenter, jeg har selv begynt å slanke meg fordi du gjorde det, så at du har stor makt over mange er det ingen tvil om! Jeg vet det er dum grunn til og begynne å slanke seg, men når jeg så bildene av deg når du hadde trent bare noen ganger ble jeg helt besatt, jeg klarte ikke slutte å tenke på at jeg ville også se slik ut og at jeg skulle klare det. Det har desverre gått litt over stokk og stein og jeg har tatt dette litt for seriøst. Det er nok mange andre som meg som har blitt påvirket av deg når det gjelder dette. Men det gjør ikke deg til en dårlig person, det viser bare hvor mye makt du har. Har folk en anelse i det hele tatt hvor irriterende det må være å ikke kunne legge ut bilde av et antrekk uten at du får 1000 spørsmål om hvor den helt vanlige grå hettegensern din er fra, det er idiotisk, det kan være en genser som finnes overalt som alle har sett, men den er ikke fin før du har den på deg, å de må ha HELT lik.
   Det jeg prøver å si er at jeg kan prøve å sette meg inn i din situasjon, og jeg hadde aldri klart og være en så stor blogger som det du er, jeg hadde ikke klart at så mange mennesker dømte meg, jeg hadde blit lei meg og sint av alle kommentarene og de hadde knekt meg. Du er sterk som klarer det å du er sterk som sier at det faktisk sårer deg med slike kommentarer. Men husk – Du FORTJENER så utrolig mye bedre! Og det finnes mange lesere som bare vil deg godt! Glem aldri det! Stå på

  128. Tusen takk Andrea.. Du vet det kanskje ikke selv, men jeg tror dette innlegget kan redde mange fra en vanskelig periode. Du er sterk

  129. Hvis du har følt så jævlig på kroppspresset selv, hvorfor bidrar du da? Tenker på alt du legger ut på bloggen om sminkeprodukter folk bør kjøpe, fikse vippene osv… Dette innlegget forsvarer ikke det i det hele tatt, det gjør deg bare enda verre. Du er en av de som er verst av bloggerne når det kommer til press, så du får skjerpe deg eller slutte åsyte som du gjør i dette innlegget synes jeg.

  130. Men Andrea, du er noens Adriana Lima? Har du tenkt over det? over at så mange småjenter ser opp til deg? Og ser bikinibildene på insta, og Føler seg flaue for at de ikke er så tynne som deg eller for at de tok seg en sjokoladebit mens du spiser avocado havregrøt og salat. Du som er et idol for mange jenter må tenke på å si at det er greit å ikke trene så intensivt som deg og det er ok og spise litt godteri iblant. Du er fin Andrea og du trenger ikke rediger øyenvippene dine eller legge ut bikini bilder for bekreftelse at du er fin, jeg elsket at du hadde fått litt fett på krobben og lårene dine var fine, jeg så deg noen ganer på actic og du har ikke noe å være flau over. Bare tenk på det at du er noen andres Adriana Lima som legger ut konstat bilder av “bikinikroppen” og “sunnhetsbilder”. Bare tenk over det, haha jeg er kjempe glad for at du har vært i svergie å fått kjøpt litt godis du kan kose deg med. Det er ikke farlig!

  131. Jeg synes det er utrolig dumt at det er noen som er nødt til å oppleve det du har gått igjennom.. det er så feigt og forferdelig at noen poster anonyme og frekke, ubehagelige kommentarer. Hvem har gitt de retten til å bestemme hva som er fint eller ikke? Er de selv perfekte? Gjør meg utrolig provosert… Du er en fantastisk vakker jente, Andrea! Håper du aldri tenker noe annet. Det er trist at det har blitt sånn at jenter nesten ikke tør å gå i bikini fordi de er misfornøyd med kroppen sin. Jeg er nok en av de.
   Som Madrugada sier: “One good friend makes up for ten bad ones”. Fokuser derfor på de alle de positive kommentarene du har, for det er de som virkelig betyr noe!

  132. Åh, kjære søte Andrea.. Jeg er ikke den som pleier å lese bloggen din (ikke helt målgruppen da jeg er 21), men da jeg så på facebook at blogg.no hadde lagt ut innlegget ditt valgte jeg å titte innom allikevel. Jeg ser noen ganger innom toppbloggene for å se hva den nye ungdomsgenerasjonen driver med og tenker, og har til nå blitt vettskremt! (du vet.. silikon, botoks, sulting…?) men så kom jeg altså over dette innlegget da.. og det første du gjør er å vise hvor genuint opptatt du er av leserne dine. Du skriver slike innlegg fordi du har yngre lesere sier du.. men vet du, det treffer SÅ utrolig mange! Jeg synes det er helt fantastisk at ei jente som er midt oppi det selv ikke bare klarer å se problemet, men klarer å overbevise seg selv om å gi faen, i tillegg til å forsøke å overbevise andre også. Det er FLOTT å se, og det gjør meg utrolig glad! Rett og slett 🙂 Dette kroppshysteriet som er i dag.. det er som du sier utrolig mye større nå enn tidligere. Og for meg og min generasjon var det i og for seg ille nok.Jeg undrer meg da veldig på hvordan spesielt noen har det i dag… Men jeg er glad de har forbidler som deg å se opp til! Og du, den “store nesa di”? jeg fatter ikke hvor folk får det fra, for ikke en gang etter du sa det var den folk så på som stygg og fæl ser jeg det absolutt ikke. Uten den ville du ikke vært Andrea, for den nesa er kjempe søt, og på sett og vis juvelen i ansiktet ditt! Så ikke våg å la noen kirurg røre den 🙂 Den er spesiell, ja-a, klart det, men er det ikke det som gjør oss mennesker unike? At vi ikke ligner hverandre? 🙂

  133. Helt enig med deg Andrea, det er dødsbra at du lagde dette innlegget! Utrolig bra skrevet. Jeg føler også på dette presset, og det gjør vindt å si det, men det er også pga deg, siden du legger ut slike bilder. Jeg får så sykt dårlig samvittighet, huff 🙁 Men du skrev jo det selv, så du har god selvinnsikt! Du er fantastisk pen, og mange mange ser opp til deg! Keep on going

  134. det er faktisk utrolig trist å tenke på hvor mye kroppspress det faktisk er. å tenke på at så sinnsykt pene jenter som for eksempel deg, til og med kan være usikker på kroppen sin. jeg som alltid har syntes du har vært så nydelig og at du alltid har hatt perfekt kropp. du er nydelig andrea, ikke la noen fortelle deg noe annet <3 man burde heller fokusere på de tingene man liker med seg selv, ikke det negative. men sånne ting er egentlig lettere sagt. hater kroppen å det stygge trynet mitt selv

  135. vet du? dette tror jeg er et av de bedre innleggene jeg noen gang har lest. du bruker deg selv som eksempel, og innrømmer at du faktisk også er med på å lage et kroppspress samtidig som du også forteller hvor sårbar du er. hvor mye folk forventer av deg som “toppblogger” for det er jo faktisk det det er. en blanding av sjalusi og forventninger til hvordan du skal være, og burde være. du som “toppblogger”. at noen skal kunne tørre å si “du burde ta en nosejob”, er bare helt utrolig. jeg kan ikke fatte hva som står i hodene på de. det verste er at de alltid gjemmer seg bak en anonymitet. å være anonym når man ikke skriver noe fælt, synes jeg er helt ok. men når man da skriver frekt- så viser det bare hvor dårlig selvtillit en selv har.
   slike dype innlegg, Andrea – burde du skrive mye oftere, det er da vi virkelig får kjenne deg, og se at du er mer enn bare en rosablogger, for det tror jeg ikke at du er! 🙂
   stå på, og lev livet som du vil!

  136. Utrolig bra skrevet! Holder på med akkurat det samme tullet selv! Og du har alltid vært vakker, og kroppen din er tipp topp!

  137. Helt idiotisk at du skriver om dette, for du er en av de som er med på å skape slankepress/kroppspress. Du legger ut sinnsykt mange bilder av kroppen din, og som du sa, du har 40k “fans”, og da vil de selvfølgelig se ut som deg de også, og det skaper slankepress. Tenk litt på det!

  138. Wow, nå ble jeg positivt overrasket! Mange bloggere har lagt ut innlegg der de kommenterer akkurat dette, men de har vinklet det på en annen måte. For meg virker det som de ljuger. Du skriver at du blir påvirket, og snakker rett fra hjertet med ærlighet og refleksjon over dette som en tenåring. Som en av oss, for en gangs skyld. De skriver at de velger å ikke bli påvirket, noe som blir for dumt. For sannheten er at vi alle blir det. Selv om vi prøver å stenge det ute, krever det utrolig mye av oss, og siden presset er så stort, blir man LETT drevet med. Tusen takk for et meningsfullt innlegg, nå har du respekten min! Vi må lære å være vår egen bestevenn. Vi må elske oss selv, vi må være den som stiller opp for oss selv. Hvem ellers skal like deg, hvis du ikke liker deg selv?

  139. Utrolig bra skrevet! Så utrolig godt å vite at det er andre som går igjennom det samme! <3 stå på!

  140. Utrolig bra at du skriver det selv om du vet at det er så mange som leser det! Jeg tror dette innlegget vil hjelpe mange unge jenter til å få litt støtte i den kampen både de og du står i!

  141. I alle år har jeg misunnet utseende ditt og du har absolutt ingen ting du burde være missfornøyd med! og nesen din? haha jeg skjønner ikke hvorfor noen har sagt så mye stygt om den? helt ærlig så synes jeg den er drit fin og skulle ønske jeg hadde sånn selv! og det med at du var så feit før? bullshit! syntes faktisk at det så litt finere ut før jeg! og du var LANGT i fra feit! men i det siste hvor du har lagt ut bilder av all den sunne havregrøten, inspo bildene og den super fit’e kroppen din har jeg faktisk syntes at du har blitt litt som det du skriver så negativt om i innlegget her. Hører hele tiden snakk om folk som vil bli som deg nå og trene drit masse og spise så sunt som plutselig startet etter at du starta med det. Jeg ser yngre og yngre jenter som melder seg inn på treningsstudioet hvor jeg trener. Å trene seg til døde 5 ganger i uka er jo ikke sunt og er egentlig skadelig for helsa. Men hører jo at du merker det selv! og det er jo veldig bra! Stå på Andrea! Du er yndlingsbloggern! <3

  142. Bra skrevet! Men jeg blir skikkelig lei meg å når jeg leser dette! Du skulle sett hvordan jeg ser ut.Jeg er 12 år,og jeg er tykkere enn deg Andrea! Jeg spiser sunt og trener 3 ganger i uken.Styrke trening,jogging,og turer i skogen.Pluss gymnen på skolen vi har 1 gang i uken.Og ingenting forvandler seg.Også har jeg utrolig mange kviser,ikke i ansiktet,men på ryggen.Jeg tørr ikke p dusje etter gymmen på skolen,og jeg tørr nesten ikke å gå i bikine lenger. Jeg og mamma har dratt til legen for å få noen råd,men ingenting forvandler seg.
   Poenget mitt er: Du syns du ikke er vakker nok! Du skulle sett meg du! Jeg syns du er utrolig pen Andrea,i forhold til meg.Så slutt å skriv at du har dårlig selvtillit.For om noen så pene som deg har dårlig selvtillit,så har IVERTFALL jeg dårlig selvtillit,jeg som er så stygg.
   Jeg mener ikke dette vondt forresten!

  143. Tror du rørte mange der ute akkurat nå, fordi dette var helt utrolig bra skrevet. Du fikk til og med meg til å gråte.

  144. Thank you for this post. A lot of girls need this. I’m Spanish and I read daily your blog! I think your amazing! Your beautiful and an amazing person I’m sure:) Congrats for your blog! Kisses:)) xxo

  145. Vakkert skrevet, Andrea! Virkelig noe av det nydeligste du kunne ha skrevet! <3 Jeg er veldig ung, men håper allerede jeg får en så klok og gjennomtenkt datter som deg! 🙂 Virkelig!
   Nesen din er perfekt? Neser er jo helt ubetydelige uansett. Du er perfekt som du er. Du er den beste versjonen av deg selv. 🙂

  146. TUSEN TAKK! Et av de beste innleggene jeg har lest! Hvor skal jeg starte? Jeg håper virkelig for deg, at du en dag kan se hvor vakker du er, og ikke bry deg om hva andre tenker. Bare tenk over hvor mange tanker det finnes i verden, og ikke minst hvor mange forskjellige meninger det finnes. Med så mange forskjellige meninger kan du aldri gjøre alle fornøyde, desverre… Ahh, og jeg kan bare tenke meg til hvordan det er med flere tusen meninger slengt i fjeset. Å være toppblogger kunne jeg aldri ha vært. Selv om det ser ganske perfekt ut, ville jeg aldri ha klart det du går igjennom hver dag med kommentarer. Jeg har det ille nok med å tenke på hva andre tenker om meg, og ikke minst hva jeg selv tenker om meg selv. Jeg ville aldri klart å fått bekreftet mine tanker, fra idioter som ikke tenker lengre enn hvor den korte opprerte nesa deres rekker. Vi skal alle være perfekte i alles øyne, men hvordan skal det gå? Ikke alle har den samme meningen om hva som er pent. Tenk litt på det neste gang du leser en som syntes ett eller annet om ditt utseende. Og tenk istedet på alle de som syntes du virker som en fantastisk person, og ikke minst syntes du er vakker akkurat som du er! For det er utrolig mange fler enn de som mener det motsatte av disse personene som leter etter dine “feil”.
   Når jeg leste om det med nese-kommentaren ble jeg bare ordentlig irritert… hvilken person er han eller hun som mener at en annen person burde gjøre noe som helst med sitt utseende? Skal du endre på nesa di, for at han eller hun skal bli fornøyd? Det verste er at slike personer som uttaler seg så hjernedødt sikkert ikke vil blitt fornøyde uansett, de ville sikkert funnet noe annet. For dette er jo personer som leter etter feil på andre mennesker, og faktisk sier det rett ut. Sosialt selvmord spør du meg. Så bare drit i dem, de har ingenting å komme med, og har sikkert et stort nese-kompleks selv.
   Ta til deg alt det positive, og legg heller fra deg det negative. Du er fantastisk pen, og mange skulle ønske de var nettopp deg, slik som du kanskje beundrer VS modellene. Tenk litt over det. Ønsker deg virkelig alt godt, og at du kanskje klarer å se bort fra enkelte teite kommentarer! Du er deg, og det er deg de følger. Stå på videre Andrea og slå hardt tilbake med å ignorere fæle kommentarer, med å være glad og carefree!

  147. Kjempe bra skrevet Andrea! Jeg ble rørt til tårer. Du er en veldig vakker person, vær stolt av deg selv 🙂

  148. Dersom du ønsker å gjøre noe for å endre kroppshysteri bør du la være å legge ut bikinibilder og likende bilder. Ikke vær din egen verste fiende, vær en foregangsfigur. Sett fokus på sunne treningsvaner og sunt kosthold.

  149. Bra innlegg Andrea, herlig å se så mye selvinnsikt. Jeg må inrømme at jeg synes du har bidratt til kroppsfiksering selv, men hvem gjør ikke det? Jeg sikker på at de fleste jenter ville gjort det samme om de hadde hatt muligheten til det. For alle prøver jo å vise seg fra sin beste side. Alle ville lagt ut et bilde hvor man er fornøyd med kroppen sin. Noen får bare mer oppmerksomhet for det . Håper du tar disse tankene med deg videre i bloggkarrieren og ikke anstrenger deg for å legge ut de peneste bildene av deg selv, for vi vet allerede at du er vakker. Husk at du kan gjøre en forskjell angående kroppsfiksering!

  150. Jeg skriver dette her rett fra hjertet.
   Du aner ikke hvor mye det betyr for oss å lese det du nettopp har skrevet. Det betyr alt. Jeg sitter her og kjenner meg igjen i alt det du skriver, og jeg blir nesten glad inni meg fordi jeg kjenner meg igjen i alt det som står. Ikke missforstå meg, for jeg er ikke noe glad fot dette kroppspresset, men det betyr så utrolig mye å vite at man ikke er den eneste som oppfatter ting slik. Du gir meg og veldig mange andre jenter høy selvtillit når du skriver om slike emner, og du skriver det fordi du faktisk mener det. Det er så bra at du deler av dine erfaringer og tanker, for det hjelper så utrolig mye – i alle fall for meg – å vite at jeg ikke er den eneste som føler det slik. Når alt dette er sagt vil jeg bare si at du er en utrolig vakker person, Andrea. Aldri la noen andre fortelle deg noe annet!

  151. Hvis du noen ganger tenker at den tykke jenta i klassen må ha det vanskelig, kan godt være du tar feil.
   Overvektige jenter har i hvert fall generelt mindre tendens til å være depressive enn jenter normal vekt som tror de veier for mye.
   Det viser forskning fra Pennsylvania State University i USA, hvor psykologer har undersøkt data fra over 12 000 tenåringer.
   Det kan være bedre å være tykk enn tynn:
   Ifølge Elklit kan det faktisk være bedre å være overvektig enn å være tynn.
   ? Ofte blir overvektige nærmest straffet, for eksempel fordi andre mener at de skal arbeide med overvekten deres. Men det er også andre forestillinger forbundet med overvekt, for eksempel mer glede og livsnytelse. Derfor er det ikke utelukkende negativt å være overvektig, og det kan gjøre en forskjell for hvordan man har det, forklarer Elklit.
   Psykologens vurdering er helt på linje med de amerikanske forskerne.

  152. Utrolig bra innlegg Andrea! Beste på lenge.. ble veldig stolt av bloggnorge nå. Fortsett å belyse denne saken, det er SÅ viktig. Du har så stor påvirkningskraft og dette innlegget håper jeg traff mange. Dette var ekte og ærlig fra bunnen av. Du har gjort en kjempebra ting for mange ungdommer ved å skrive det her, og belyse sannheten på den måten. Det traff meg hvertfall, og det er godt å vite at jeg ikke er alene om å føle presset på hvordan kropp og ansikt skal se ut. Fortsett med slike innlegg 🙂

  153. Jeg anbefaler deg sterkt å gå til psykolog hvis du føler deg presset og overrumplet av massemedienes påvirkning på kropp. – Påvirkningen kan føre til mentale skader, som kan være med på å påvirke din mentale helse gjennom livet. Husk at du selv har tatt valget å lese kroppsfikserte blogger, magasiner og Instagram-profiler. – Dette kan ikke sammenlignes med realiteten av en kvinnekropp.

  154. Fint innlegg, Andrea! Men jeg håper virkelig du skjønner hva du selv har lagt ut på denne bloggen i 2013! Du har selv lagt ut innleggene på en måte at du ønsker det skal være til inspirasjon, og for noen kan det også bli oppfattet på den måten, men for andre kan det bli oppfattet som det forferdelige kroppspresset som du har beskrevet så godt i dette innlegget. Det burde du virkelig tenke over. Du har som du selv sier en veldig stor påvirkning på unge jenter.
   Men når dette er sagt, synes jeg du er flott og ikke har noe å skamme deg over! 🙂

  155. Jeg sliter veldig mye selv med akkurat det du skrev om. Jeg har aldri vært fornøyd med kroppen min, og ikke utseendet heller. Det er som du sier, kropppresset har aldri vært så stort som det er i år. Jeg HATER det. Jeg har begynt å trene, og prøver å spise sunt, men det eneste jeg får høre av vennene mine er: du har blitt så treningsnarkoman sara, herregud. Dette sårer nesten mest av alt. 2 av mine beste venner er født med slanke, fine kropper. De veit ikke hvor mye jeg faktisk sliter. Det hjelper å lese at også du føler deg slik, jeg har fulgt bloggen din i flere år og ser virkelig opp til deg. Håper både du og jeg klarer å innse at vi er bra som vi er, det hadde vært en sinnsyk lettelse.

  156. Du er jo kanskje en av de som legger ut flest bilder i bikini, bilder av mat du lager og treningsbilder. Det du skriver om her er jo du med på å gjøre selv. Du bidrar mye til dette fokuset, hvertfall her i landet blant unge jenter som leser bloggen din og ser opp til deg.

  157. Utrolig fint skrevet, tøft av deg å legg ut om tankene dine på den måten. Står stor respekt av det 🙂

  158. Dette var så sykt bra skreve av deg andrea 🙂
   det er ingenting i veien med nesen din andrea, i mine øyner er du perfekt og jeg hadde gjort mye for å få kroppen og utseende ditt.

  159. Utrolig bra innlegg, Andrea! Er så og si enig i alt du har sagt. Og for å få det sagt: du er utrolig fin som du er, og det er ingenting galt med nesen din 🙂 Folk kommer alltid til å finne feil ved deg – feil som kanskje egentlig ikke er der. Om du hadde gjort en “nosejob”, hadde de nok funnet noe annet de kunne bruke for å rakke ned på deg. Det beste er vel å lære seg å elske seg selv for den man er – og fokusere på det positive 🙂

  160. Er så enig i alt du skriver! Du er en stor inspirasjon når det gjelder kosthold og trening! Stå på videre Andrea!

  161. Flott skrevet! Du tar opp et veldig viktig tema for mange jenter i dag – og gutter forsåvidt. Kloke ord.

  162. Dette var et utrolig bra innlegg ,Andrea. Du forklarer utseende og kroppspresset blant unge akkurat slik som det er,og det er virkelig skummelt å tenke på at det er slik livet for tenåringer er idag. Jeg føler selv dette presset med og spise sunt og trene,selv om det ofte blir til at jeg spiser usunt spesielt i helgene og ligger i senga å “trøstespiser” på søndager. Jeg føler et kroppspress som jeg av hele mitt hjertet kunne ønsket at jeg hadde sluppet. Det er ikke alltid like enkelt å tenke bra om seg selv,men det viktigste av alt er å godta den personen som du selv er,akkurat slik som du forteller. Takk for at du skrev dette innlegget,Andrea. 🙂 Du er fantastisk!

  163. Takk for dette innlegget Andrea! Sosiale medier er litt av et fenomen, og jeg tror mange kan miste seg selv litt opp i det hele. Bloggere som bretter ut livet sitt til ukjente mennesker, og blir dømt på så utrolig mange måter. Folk som leser blogger, og føler de får et persoling forhold til dem. Samtidig er man i virkeligheten et totalt ukjent menneske for en person du har fulgt i flere år.
   På facebook og twitter forventes det at man skal legge ut om alt man gjør til enhver tid, mens det på instagram forventes daglige bildeupdates. Man blir dømt etter antall likes og følgere. Det er generelt et stort fokus på kropp og utseende. Man skal hele tiden gi av seg del, og stråle av personlighet. Slitsomt i lengden spørr du meg.

  164. Så utrolig bra skrevet, og utrolig bra at du tar opp dette. Selv føler jeg også på dette, ikke fordi jeg hverken har mange lesere eller følgere, men fordi samfunnet er blitt sånn. Har gått et år på idrett, og kjente kanskje mer på det der, at jeg er ikke like trent og spreke som de andre i klassen min. Det er så slitsom, for jeg vet jeg egentlig er helt normal, men.. Ja…
   Du skal vite, at jeg har lest bloggen din i lang tid, og alltid tenkt at: “HUN er et godt forbilde. Hun ser så bra ut, en fin trent kropp!” Stå på videre 😀

  165. Dette innlegget var rett og slett helt fantastisk. jeg har faktisk ikke ord for hvor glad jeg lbe når jeg leste det,av at bloggere endelig tørr å innrømme at de ikke trener for å leve sunt men rett og slett på grunn av presset. Jeg angrer på at jeg begynte å lese blogger , jeg angrer på at jeg begynte å bli så utrolig nøye på hva jeg spiste. For akuratt et år siden var jeg lykkelig å spiste hva jeg ville. Jeg hadde selvfølgelig litt mere fett en det jeg har nå,men jeg var absolutt ikke feit. Den dag idag klarer jeg ikke ta meg en matbit uten å tenke , trenger jeg virkelig dette? Er jeg virkelig sulten? Hvor mange calorier innholder dette, ? Og hvis jeg spiser en sjokolade sitter jeg igjen med tidenes værste samvittighet. Hvorfor skal det være sånn? Hvor har menneskene blitt slik at vi må ha den flateste magen, og det tynneste ansiktet? Hvorfor kan ingen være fornøyd med seg selv. Vi har ett eneste liv, og enda velger vi å bruke vår tid på å klage og fikse på oss selv når vi burde være ute å nyte det før det en gang tar slutt.

  166. Det er her faktisk første gangen jeg kommenterer et blogginnlegg. Selv om du antakeligvis ikke kommer til å se denne kommentaren uansett, velger jeg allikevel å skrive en kommentar til deg. Jeg synes dette var et veldig fint innlegg som var utrolig bra skrevet! Jeg kan se at du er en veldig god person ut ifra hva du skriver på bloggen din, Andrea! Ikke minst er du nydelig også på utsiden, det skal du vite og jeg håper ikke du tviler på det!

  167. Du er flink til å skrive, det skal du ha. Men jeg håper du skjønner at du er en de av bloggene som skriver mest om akkurat dette temaet, og får andre til å føle seg akkurat som du gjorde for 1 år siden. Det er bra du har blitt både sunnere og sterkere, men vær så snill og kutt ned på treningssnakket!

  168. Fikk så utrolig mye mer respekt for deg nå Andrea 🙂 Men føler det er et litt blandet budskap i teksten.
   Du er en utrolig vakker jente!

  169. Så sinnsykt bra skrevet! Kjenner meg mye igjen og merker jeg ble litt stolt no etter å ha lest alt på Twitter. Stå på Andrea! Du er nydelig

  170. Du er tøff som tørr å snakke åpent om dette. Har fulgt med på bloggen din i flere år, og du har alltid og kommer alltid til å være en kjempe pen person!

  171. Selv om det kanskje ikke gjør det bedre vil jeg du skal vite at jeg alltid har vært misunnelig på nesen din! Den er UTROLIG søt, og passer perfekt til ansiktet ditt, jeg LOVER! Jeg er glad du har valgt å ikke gjøre noe med den. Folk har forskjellige meninger, og kan alltid finne noe de ikke liker ved en person som andre kan synes er kjempe nydelig. Små øyne, store øyne, små bryster, store bryster, liten nese, stor nese. Uansett hva man gjør vil aldri alle synes det er fint, man kan ikke gjøre alle fornøyde. Så da driter man i dem som ikke kan takle at en annen har en nese de ikke liker. Lettere sagt enn gjort.. Bildene dine gjør ikke at jeg føler meg styggere, de gjør så jeg får enda mer lyst til å oppnå det samme som deg. Ikke via sulting, men dine tips. Spise sunt, trene. Kose seg en gang i blant. Stygge kommentarer har alltid mye mer å si for en person enn fine, men vit at det er en grunn til at du får masse flere fine kommentarer enn stygge! 🙂

  172. Åh ble så utrolig glad for at du tok opp det her Andrea. Det får oss til å se deg i et HELT annet lys og som du skrev hadde jeg aldri trodd det om en så vakker jente som deg!! Du må jo også skjønne at de som sier noe annet er bare sjalue på deg, for det kan jeg innrømme at jeg er! Og ja jeg kjenner meg igjen i absolutt alt som du har skrevet nå, men ser ingen grunner til at akkurat du kan tenke sånn.
   Tusen takk for at du som selv er så mye i media faktisk tørr å åpne deg opp for så mange og rett og slett bare være ærlig ♥

  173. For å qoute sangen til Lil-mo:
   Hold your head up high, then realize that no matter what you`re going through there`s someone out there who wishes they could walk in your shoes…

  174. Jeg vil anbefale deg (og alle andre som svarer her) å lese Lene Alexandras bok “Bra nok” som finnes i salg hos alle landets bokhandlere og som e-bok.

  175. Det var et bra innlegg, men kanskje feil person som skrev det? Du legger jo ut bilder av deg selv hele tiden, kroppen din osv, og skriver bare om sunn mat og trening. Du har restylane og er en av de peneste bloggerne. Det er du som er en av de personene som legger skjønnhetspress på andre!

  176. nå ble jeg virkelig rørt! viste ikke at du hadde dårlig selvtilitt, som er så nydelig! det må du bare skjønne, for du er virkelig den peneste personen jeg vet om:*
   Elsker blogger din, stå på verdens peneste jente!<3
   klem<3

  177. Hei Andrea!
   Dette innlegget ga veldig stort inntrykk på meg. Jeg vet akkurat hvordan du har det. Utseende jeg går å bærer på har ødelagt alt, så og si. Jeg har hatt tøffe perioder, men også veldig tøffe år hvor jeg har måttet takle at folk legger merke til stygge ting ved utseende mitt. De stygge tingene er tydeligvis fremhevet eller noe, for jeg hører sjelden at jeg er fin eller lignende. Men uansett. Jeg sliter veldig med kroppen min, og i mitt tilfelle blir ikke kroppen bedre om jeg trener. Sånn er oppbygningen min, og det gnager meg innvendig at jeg kun kan være bra nok for et eneste menneske i verden. Jeg har hatt dette problemet lenge, men med tiden har jeg lært meg å akseptere det, og leve med det.
   Jeg vil bare si til deg at selv om du har trent en stund og kanskje er fornøyd nå, var det aldri noe galt med den kroppen eller resten av det utseende du hadde før. Det er bare tull, rett og slett fordi folk er misunnelig på deg fordi du lever et bra liv og opplever fine ting i livet. Du har ikke stor nese i det hele tatt, så ikke ta det innpå deg. Jeg klarer selv ikke å legge ut bilder av kroppen min, det føler jeg ubehag av..men det jeg vil frem til er at det trenger ikke du heller. Så lenge du er glad og har det bra skal folk kunne respektere deg for akkurat den du er. Ingen har rett til å dømme deg, i hvert fall ikke før de kjenner deg. Du virker som en utrolig koselig jente 🙂 lev livet ditt selv om folk pirker på deg. Jeg vet du er sterk nok til å takle det. Lykke til!

  178. Veldig bra skrevet! Dette kroppspresset har ødelagt for så mange, og det burde vell snart ta slutt? Vi er alle enige om at kroppspresset er helt sykt, og at man burde være bra nok sånn som man er. Så hvor kommer kroppspresset fra? For meg (og selvfølgelig flere) endte det med anoreksi, noe jeg virkelig ikke håper andre tyr til.
   Synes det er utrolig bra at du forteller leserne dine at man må gå den sunne veien, ved å trene og spise riktig. Ja, det gir vell et visst kroppspress av at du legger ut bilder av magen din. MEN hvem bryr seg? Du viser at du er sunn, så kanskje flere vil herme etter deg istedefor å gå den farlige veien. Skulle ønske jeg selv forsto dette før det var for seint. Nå kjenner jeg deg jo ikke, men du virker rett og slett herlig. Nydelig er du også. Stå på Andrea!

  179. Hei Andrea!
   Dette var et utrolig bra innlegg, og jeg digger deg! Synes det er bra at slike offentlige personer som deg og andre selfølgelig, tar opp dette kroppsfikserte fokuset som vi opplever i dag! Det er faktisk helt sinnsykt! Jeg synes du har en vakker kropp, og nesa de?; den passer deg helt perfekt! Ikke for stor, ikke for liten; perfekt!
   Jeg har også mine dager der keg bare vil grave meg ned i bakken, men jeg har lært meg å ikke bry meg så mye lenger 🙂 gjør det samme!! Stå på, Andrea!!!

  180. Setter kjempe pris på dette innlegget! Utrolig modig av deg å skrive alt dette. Jeg har flere venner med spiseforstyrrelser dessverre og skulle ønske av hele mitt hjerte at alt dette kroppsfokuset tok slutt. Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive dette inlegget. Og du er foresten helt sinsykt nydelig som du er! Stå på og ikke ta de negative kommentarene til deg. Er helt sjokkert over at det faktisk er så ignorante mennesker som skriver slik. Klem

  181. Jeg skulle akkurat til å si at du er perfekt, men ingen er det, så det får holde med at du er super duper beautiful! 😀 Jeg skjønner ikke hvordan folk kan være så jævelig fiksert på utseende som å faktisk kommentere nesen din. Jeg har faktisk ikke lagt merke til den før nå og jeg ser ikke et eneste problem med den. Den er akkurat som den skal være. Den minner kanskje en liten smule om Harry Styles sin nese(noe som ikke er negativt i det hele tatt!:D). Og det med at folk sa til deg at du hadde lagt på deg, det er bare bullshit. Ja, greit du hadde kanskje lagt på deg litt men ikke så mye at du skal regnes som feit. Du er tynn, var tynn og du har alltid vært tynn i mine øyne. For å være helt ærlig har jeg vært litt sjalu på utseende ditt og kroppen din 🙂 You are beautiful girl :*
   Btw, elsker bloggen din. Du inspirerer veldig!

  182. SÅ fint at du skrev det og delte det med oss! Veldig bra skrevet!!! Så fint at du tar opp det temaet med kroppspress. Føler meg egentlig litt fornøyd med kroppen min, men jeg har litt former osv og lårene og leggene ja er ikke så tynne, og denne sommeren har jeg skikkelig dårlig selvtillit med tanke på kroppen, har prøvd å spise dritlite i løpet av uken, så jeg går ned raskt med ender alltid med en smell… Sykt at du får slike kommentarer, hvem er liksom de taperne som sitter bak skjermen sin egentlig, og hvorfor bryr de se?? skulle likt å sett dem, sikkert dritpene XD :ppppp og nos-job? really? HAHA NEI! herregud de må slutte! OG du MÅ bare forstå hvor vakker og nydelig du er, seriøst!!! 😀

  183. Åh, som jeg elsker deg!! du er fin og perfekt på alle måter, kroppen din også er ganske så perfekt, men jeg er helt enig, det begynner å ta litt for mye av synes jeg! Men, du har alltid min støtte, om noen sier du er stygg, tykk, stor nese osv.. For DET er du ikke!!

  184. Wow, Andrea! Dette innlegget var fantastisk skrevet. Du er utrolig dyktig, og har mange gode tanker! Jeg vil si at du er ett utrolig godt og sunt forbilde, stå på med det du gjør og vær deg selv. Du er perfekt sånn du er:) Ikke la noen knekke deg!
   Stor klem fra Stine 🙂

  185. Sykt bra innlegg, Andrea! Dette innlegget trengte mange av leserne dine, og kanskje du også 🙂 det er en sikkelig øyenbryn når det kommer svart på hvitt! 🙂 lykke til videre, og som du sa, alle er perfekte!! N

  186. Tusen takk for at du skriver dette Andrea! Det betyr så mye for så mange! Men en ting du må huske på, du er Nydelig UANSETT :* HVorfor skal noen feige personer som skriver seg selv som anonyme ødelegge så mye for så mange….? STÅ OPP OG VÆR STERK! Hev deg over alle de som skriver sånt, alle er mennesker med øyne, nese og munn. Alle har en sjel og det samme inni, hvorfor er det så viktig da å være perfekt på utsiden? Hva hva er så da perfekt? STÅ PÅ <3 DU EIER

  187. Bra innlegga andrea:-)
   Men kan du legge ut “timeplanen” din på hvordan du trener og spiser? Hva du spiser og hva du trener?
   Hver så snill. Hpåer du gjør det for lesere og andre sin skyld, tror nok det ikke bare er jeg som vil det<3

  188. Bra skrevet Andrea! Jeg synes du ser kjempeflott ut. Det finnes ingen “fasit” på hvilken kropp som er rett eller ikke. Alle er forskjellige og det er bare slik det er. Tror kanskje folk inbiller seg at de ikke er “gode nok”, men slik tror jeg nok de fleste har det. Ikke bry dere, folk fokusere mer på seg selv enn andre!

  189. Selv om du velger å blogge og være en offentlig person vil det jo ikke si at du framtilles som perfekt. Selv syntes jeg du er veldig pen, men jeg er sikker på at hvis jeg satt meg ned for å finne feil med deg hadde jeg gjort det, men det vil ikke si at det er noe man burde gjøre. Jeg syntes det er helt utrolig hvordan de jentene( det er vel for det meste jenter?) som sitter og kommenterer sånne ting faktisk klarer det. Du sier jo ikke “jeg er perfekt”, eller noe i den duren, du bare skriver om deg selv og legger ut bilder, akkurat som om de skal motbevise noe som ikke har blitt bevist. Man finner feil ved alle, rett og slett fordi folk liker forskjellige ting, noen syntes kanskje at store neser er fine, andre syntes ikke det, “less is better” er ikke noe regel, selv om noen mener det. Jeg vet at denne kommentaren forsvinner i mengden, men jeg syntes det er viktig å få fram at du ikke prøver å bevise noe for oss i den grad at vi som dine lesere på motsi deg. Jeg har gitt opp det med å legge ut bilder av meg selv for å få bekreftelse på noe, jeg trenger det bare av kjæresten min egentlig.. og hadde jeg ikke hatt kjæreste hadde det vel vært for den jeg evt. likte..
   🙂

  190. Fy søren! SÅ utrolig bra skrevet! Men du trenger virkelig ikke å mislike deg selv, jeg er sikker på at tusenvis av jenter ville sett ut som deg 🙂

  191. Helt enig med deg vi blir veldig påvirket av andre og hvordan de ser ut og nettet og andre ting men dette hvar et kjempe bra innlegg jeg syns du er drit pen og tyn og perfekt men jeg skal fremdeles følge råde ditt du er et supert menneske elsker bloggen din hver gang jeg er lei meg og ser deg blir jeg så glad du er et godt forbilde og jeg syns ikke du trenger og forandre på noe du er bare den du er og mer kan du ikke hvere <3

  192. Så utrolig voksent innlegg !!!! HÆRLIG å høre noen “offentlige” personer si det! Jeg som bloggleser, er en av de som ser på deg som, den perfekte jenta, pen, supert liv, tynn, fin kropp osv, og det er så sinnsykt modent av deg å skrive ett slikt innlegg! Forresten så må du aldri gjøre noe med nesa di, den er perfekt som den er, og jeg tror resultatet på en operasjon hadde sett veldig falskt ut 🙂 du har så rett i at alle er seg selv perfekt og ingen er like, jeg selv er 160cm, og kommer heller aldri til å få like lange, tynne ben som VS modellene! Jeg har fått ett tips av noen, skriv ti positive ting om deg selv hver dag, om du ikke får til det i starten, start med to og jobb deg oppover 🙂 og endre de tingene hver dag, til slutt vil hjernen din automatisk jobbe for å finne positive ting med deg selv, ikke negative, det hjelper! Men ta det seriøst og gjør det HVER dag etter du har ordnet deg litt(da man ofte føler seg litt bedre med litt maskara eller klær) 🙂 skriv det opp i ei bok, med datoer, så kan du gå tilbake å se at: oi, forrige onsdag var jeg fornøyd med nesa mi 🙂 !
   Lykke til og stå på! Dette innlegget var mektig imponerende og det står av stor respekt at du skriver slike innlegg!! 🙂

  193. Hei, dette du skrev i dag var veldig bra og ikke minst sant!
   Jeg går 2. året på idrettslinja, og på min skole er det ikke akkurat kroppspress det er snakk om, men det er sånn at de med best kondis er liksom de populæreste. Det er veldig synd, for mange til og med jeg bruker mye av fritiden min på å jogge hver dag for å komme i toppform. For 2 ganger i året er det tidtakning, og de 5 som har best tid på 1000 m får vær med på tinestaffetten. Å det er sånn alle vill være med på av en eller annen grunn.
   Jeg greide å bli en av de 5 i høst, etter 1 år med hard trening, men jeg føler meg ikke lykkelig eller spessielt stolt over meg selv. Jeg er egentlig ikke noen løper.

  194. Heilt enig me deg , me blir så fort påvirka … eg har liksom aldri likt kroppen min på den måten meren eg blir så utrolig glad når du har sånne innlegg ! <3 føle meg liksom ikkje aleina, at dt ikkje berre e meg som tenke sånn !! Eg har lenge hat lyst på den ekstremt fine kroppen din å du må væra då stolt me at du har komt så langt <3 du sa at me var fine osv... ville berre sei at du er eot stort forbilde som person og har fine øyne og vær stolt over kroppen din <33

  195. Utrolig bra skrevet, Andrea! Jeg sliter med akkuratt det samme.. Jeg trener så mye jeg kan og spiser sunt, og det gjør jeg for å kunne gå på stranden i sommer med det som er ”sommerkroppen” Det er utrolig vanskelig å få den kroppen som er godkjent, fordi jeg kan ikke bli så slank som modellene! Det går bare ikke! Så jeg skulle ønske at kroppspresset ikke hadde vært så stort som det er nå. Trening og ”den perfekte kroppen” tar helt over i verden, og det er dumt.. Alle skal få gå rundt på stranden i bikini, uten å måtte føle at de ikke hører hjemme der.. Det er en helt forferdelig følelse å kjenne på.. Tusen takk for en kjempefin tekst, og husk; DU ER UTROLIG VAKKER, ANDREA!<3

  196. Fy søren! dette var bra skrevet!
   åh du er virkelig det beste forbildet altså! og gud så mye jeg håper jeg møter deg en dag!! du er best, i mine øyne er du perfekt! Men selvføelig syns du ikke det selv, selvom folk sier til meg at de syns jeg er perfekt tror jeg ikke på dem, samme som deg, jeg ser også nesten bare det neggative i meg selv, som om at jeg fek.s hvis jeg har en kvise.. jeg tenker på den og tar på den 24/7 og skammer meg over den og er flau, men så viser det seg at andre ikke engang har sett den! Elsker når du skriver sånne innlegg! vi får holde ut og prøve å ikke være så sinnsykt krisiske om oss selv 🙂

  197. Okei, jeg kommenterer aldri blogger, verken negativt eller positivt. Men herregud så bra dette innlegget var! Du skriver utrolig bra og du formidler dette helt fantastisk! Må bare til slutt legge til at jeg kunne gjort sååå masse for å se ut som deg, vær stolt over deg selv Andrea 🙂 du har oppnådd såå mye!

  198. Du er jo en av dem som bidrar til kroppspress da, så mye som du blogger om kosthold og trening.. 🙂

  199. Dette er faktisk det beste innlegget jeg har lest og det er så trist at det du skriver er alt for sant! Føler akkurat det samme. Har selv pt-trener og trener masse, tenker på kosthold og gjør så godt jeg kan for å trene vekk alle ting jeg ikke er fornøyd med. Legger også ut bilder for bekreftelse, men har egentlig aldri turt å inrømme det .. Du ser dødsbra ut, Andrea! og det har du alltid gjort 🙂

  200. Even though I am an American reader and use google translate, this post got me in the heart . It was beautifully written. Now I can look at myself and say ” I am beautiful , and fuck what others think” . You inspire me everyday . And I love you for that , thank you .

  201. åh dette var et bra innlegg! sliter med så mange komplekser, men å vite at mange andre også føler press gjør det vel lettere. Selv er jeg naturlig slank, men føler meg så ukomfortabel med kroppen min likevel. Må vel bare stå foran speilet noen ganger og si: du er bra nok som du er. Det er du også, forresten!

  202. Må bare si at den nesen din er som skapt til ditt fjes!!! Og at jeg føler det presset hver dag! Hver eneste dag så går jeg hjem, begynner å grine fordi jeg er litt større enn de andre. Folk er så dødla dumme! De trøkker ned deg bare for å føle seg selv bedre. Og jeg må bare si at du er syykt flink når det gjelder trening og kostholl! Du har mange nydelige ord i dette innlegget som alle som leser burde ta til seg :):):)<3

  203. Nå fikk jeg endelig et glimt av den gamle, godhjerta Andrea med beina godt planta på jorda som jeg ikke har sett på lenge. Velkommen tilbake 🙂

  204. Hva er vitsen med å skrive sånt innlegg? Helt til du er overvektig og kan føle på hvordan det er å ikke føle seg vell i bikini og til og med vanlige klær, kan du bare være stille. Du vet ikke hvordan det er, fordi du har så perf kropp selv, si så mye du vil om at man ikke skal tenke på det osv.. men du kommer aldri til å forstå hvordan det er, før du har det sånn selv.

  205. Wow dette var virkelig bra skrevet Andrea! Jeg selv som bare går i 6. Klasse tenker også på at alle har blitt kalt noe , av noen personer som trur de er kule med å fornærme folk
   Tusen takk! Det må jeg si etter jeg leste dette fikk jeg bedre selvtillit, Andrea hjertig takk<3 endelig noen som skriver ordentlig fakta om 2013 om hvordan man skal se ut eller hva man må gjøre ? Jeg fikk mye bedre selvtillit kjære deg <3 du er en nydelig person

  206. Ikke bry deg om hva folk sier!! DU ER PERFEKT!! Akkurat som ALLE andre. Folk som skriver sånn er bare sykt missunnelig. De skriver kommentarene anonyme fordi de ikke tørr å stå for det de sier. Jeg synes vi bare må prøve å ikke la andre mennesker påvirke hvordan vi skal ha det med oss selv.selfølgelig blir vi jo litt påvirket. Og jeg skjønner virkelig ikke hvorfor offentlige personer skal være så mye mer perfekt enn det vi andre er. De er jo helt normale de også. Den eneste forskjellen er at flere vet hvem de er. Hadde en jeg kjente godt kommet å sagt noe til meg, hadde jeg selfølgelig brydd meg. Men en helt anonym person som jeg ikke kjenner i det hele tatt skal ikke få ødelegge livet og selvtilgitten min.. Jeg håpet virkelig folk slutter å “dømme” jenter, og gutter etter utseende i sommer. ALLE ER PERFEKTE PÅ SIN EGEN MÅTE!!

  207. jeg har lest bloggen din en stund nå, eneste jeg har lest er enten om trening eller sponsing. Jeg kan helt ærlig si at jeg har visst hele tiden at du har lett etter bekreftelse, fordi du er ikke den eneste som gjør slikt! Men jeg må si det, jeg ble stolt av å lese dette:)
   Endelig andrea, Et innlegg som faktisk er basert på ærlighet!

  208. Du sier at vi blir utsatt for kroppspress, men du er jo med på det når du legger ut sånne bilder av deg selv.

  209. Veldig bra innlegg, men du trenger ikke en nese operasjon, du er god nok AKKURATT som du er. Du er et veldig godt forbilde, og du er nok det for mange.

  210. Så bra skrevet! Du er perfekt Andrea. P.E.R.F.E.K.T. Og det er jeg også. Alle er perfekte på sin måte!

  211. Dette innlegget fortjener en stor applaus! Jeg kjenner meg sykt igjen i det du skriver dessverre… Men vi alle må bare innse at vi er forskjellige. Alle er vakre på hver sin måte.

  212. Kjære du, skal jeg fortelle deg noe? Jeg skal operere nesen min i midten av august i år, og på konsultasjon hadde jeg en del bilder av forskjellige jenter lagret på iPad’n som jeg hadde med for å vise legen. Vet du hvem en av jentene på bildene var? Det var deg. Jeg pekte på bildet av deg og sa at jeg syntes du hadde så fin nese. Legen var enig i det. Noen av de andre jentene var Cara Delevingne, og Blake Lively for å nevne noen. Jeg hadde med mange for å få til en helhetlig forklaring på hva jeg vil ha. Jeg kommenterer sjelden på blogger, men denne gangen måtte jeg bare for jeg måtte smile når jeg leste det du skrev om nesen din. Jeg tenkte på konsultasjonen min og det ble så merkelig å tenke på at du har tenkt negativt om nesen din, den som er så fin. For det er den virkelig, Andrea. Du er ubeskrivelig vakker, akkurat som du er. Glem aldri det. Hilsen en spent 24-åring som gleder seg til august. (PS: Si fra om du vil ha før-etterbilder, hehe!)

  213. Du er jo så vakker, Andrea! Helt sykt, faktisk.. En ting du kanskje ikke tenker på som blogger er at vi som lesere kan føle at dere er veldig langt unna på en måte, vanskelige å nå. Du har jo mange tusen lesere hver dag, en liten kommentar fra en enkelt betyr vel ingenting i det store og det hele? Jeg tror det er derfor mange legger igjen sånne kommentarer, de blir mer lagt merke til blandt alle kommentarene som “fint antrekk”, “søta” osv. + at de kanskje føler at bloggere er høye på pæra og vil jekke dere ned litt. Særlig det siste tror jeg har masse å si, for dere virker veldig selvsikre og er så klart superpene, det er lett å legge igjen en stygg kommentar da 🙂

  214. Eneste jeg kan si nå er at jeg bøyer meg i støvet! Et utrolig bra, ekte og rørende innlegg. Har selv tenkt over at “SK2013” har aldri vært mer omtalt enn tidligere. Ble veldig inspirert av deg når du begynte å trene, spise sunnere og være lykkeligere. Selv om jeg er 18 år og egentlig “voksen” har du blitt en rollemodell for meg. Du har aldri vært feit, bare missfornøyd med noen få kilo. Det kjenner jeg meg igjen i og dermed har jeg trent mer og spist sunnere. Av og til tenker jeg kanskje at jeg har blitt ekstrem på akkurat det med å følge akkurat dette til punkt å prikke. Du er helt fantastisk Andrea! Jeg er helt fantastisk! Jeg trodde det å bli “fit” til sommeren kom til å gjøre hele livet mitt bedre, men jeg har fått en real realityskjekk den siste tiden. Du og Axel slo opp for en stund siden og du begynte å trene mer. Akkurat det samme har skjedd med meg og jeg føler en trøst i å trene og se og føle meg så bra som overhodet mulig.

  215. Tusentakk for at du skrev dette innlegget, Andrea! Dette var bare helt utrolig bra, og nå er jeg sikker på at du har fått halve Norge til å føle seg bedre! Du er fantastisk 💗

  216. Veldig bra og utrolig VIKTIG innlegg, Andrea! Det er et enormt press, særlig på unge jenter – mer enn det noensinne har vært. Det å oppmuntre til en sunn og aktiv hverdag er virkelig ikke det samme som det en gang var.. Jeg håper de aller fleste vil klare å vike for presset og heller tenke på det at vi lever bare en gang, så vi må gripe livet og NYTE DET til det fulleste. Tanken på at du bare lever en gang, og det du skal bruke tiden din på er å være misfornøyd med deg selv eller strebe etter det uoppnåelig, er en tanke mye verre enn å måtte finne seg i at man er som man er.. Takk for et flott innlegg, du viser virkelig god innsikt ved å skrive dette.
   ♥ Lizbethosnes.com

  217. Hei Andrea. Jeg er leser en del blogger, men kommenterer sjelden på innlegg, men når du har skrevet noe så flott fortjener du absolutt og få høre det. Jeg ser du har fått mye kommentarer allerede, så det spørs om du legger merke til min, men jeg skriver til deg likevel i håp om at du får tid til å lese den.
   Jeg har alltid vært liten 163 cm og 55 kg. Jeg har alltid vært aktiv både med håndball og generell aktivitet, og ikke før nå i en alder av 21 år (hvor man egentlig ikke skal bry seg lengre) har jeg vært missfornøyd med mitt egent utsene og min kropp. Det du sier om instagram, blogg osv kunne ikke vært mer riktig i mine ører. Mitt fokus har aldri vært å være tynn, men godt trent. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg syntes det var stas når det nye kroppsidealet ble “strong is the new skinny”, uten at jeg tenkte over de store konsekvensene som kom ved dette. Plutselig følte jeg ikke lengre at jeg tilfredstilte de kravene samfunnet satt til meg. Jeg hadde ikke helt flat mage, nok sprett i rompene og armene mine var for små. Jeg begynte å bli helt fanatisk i spisingen min, hvor jeg ikke fikk spise det jeg ville andre dager enn lørdager. Jeg begynte å bli trøtt og sliten av tanken på at jeg ikke fikk kose meg når jeg ville og måtte selv dra meg på treningstudio 5-6 ganger i uken for å se ut slik som jeg ville. Jeg sov mye, fort 12 timer for dagen og jeg hadde ikke stor glede i hverdagen lengre. For å sette det på spissen ble det rett og slett litt slitsomt å leve.
   Jeg har bestemt meg for at jeg ikke vil ha det slik lengre. Jeg må verdsette den kroppen jeg har fått tildelt og ta vare på den på en SUNN måte, ikke en fanatisk en. Innlegget ditt hjalp meg mye Andrea og jeg blir glad når andre ungdom ser problemet med det kroppsidealet vi har fått nå. Får tilbake troen på at det faktisk finnes normale folk igjen der ute som faktisk vet at det peneste en jente kan bære er smilet sitt!
   Fortsett slik du gjør Andrea. Du er en fantastisk jente på alle måter!
   Maren

  218. Kjære flotte fantastiske Andrea.
   Utrolig bra innlegg du har skrevet! Tror dette var en tankevekker for mange, du fikk tårene til å presse på. Jeg er utrolig takknemlig for at du delte dine tanker og meninger om dette kropspresset, jeg syntes du er utrolig! Jeg tror veldig mange er takknemlig for at du delte dette.
   Jeg tror at alle mennesker er perfekte på hver sin måte. Det er bare det at vi ikke kan se det selv, det er utrolig trist, men jeg håper så inderlig at du en dag forstår hvor fantastisk vakker du er! 🙂 ikke bare fra utsiden, men også fra innsiden. Du har lært meg og gitt meg så utrolig mye gjennom bloggen din og jeg er utrolig takknemlig for deg!
   Håper du har en fantastisk uke og må helgen din bli like fantastisk som deg! 🙂 super stor klem fra meg

  219. Jeg må bare få si at dette innlegget her var utrolig bra! Det er så utrolig trist å høre at andre sliter. Jeg også gjør det. Jeg har blitt kalt feit før i en alder av 11. Aldri hadde jeg tenkt på hva jeg spiste, hvor usunt det var osv før jeg fikk høre det. Jeg hadde godtestopp i 2 år for å ikke spise så mye usunt, jeg ville bli tynnere. Aldri har jeg vært så mye fokusert på kropp. I en liten periode sluttet jeg å spise kveldsmat selv om jeg var sulten. Når alle vennene mine kjøpte godteri og is sa jeg at jeg ikke ville ha, jeg løy. Jeg ble veldig tynn i løpet av en liten stund og da ble jeg fortalt av de samme som kalte meg feit at jeg måtte legge på meg, at jeg var altfor tynn. De sa det med en kjeftete stemme. En gang sa de at det så ut som jeg hadde anoreksi. Når jeg kom hjem fra skolen den dagen gråt jeg lenge og var lei meg. Nå er jeg 14 og er jeg fortsatt veldig fokusert på å ha en tynn kropp. Faktisk føler jeg meg litt kvalm etter hvert måltid jeg spiser, det kom ca i løpet av denne uken. Når jeg spiser godteri eller annet usunt får jeg skikkelig dårlig samvittighet og spør alltid om noen vil gå tur med meg så jeg kan forbrenne det vekk. Jeg er så lei av dette, jeg vil bare leve fritt uten å tenke på hvor mye kalorier det er i enhver matbit jeg spiser. Dette innlegget hjalp meg veldig, Andrea. Det er trist at du også sliter, jeg ønsker deg det beste <3

  220. Woooow, Andrea! Du inspirerer meg stadig! For meg så er du et utrolig bra forbilde, tror ikke jeg er den eneste for å si det sånn. Den kommentaren du fikk om nesen din må du bare glemme helt. Du har en HELT normal nese som passer perfekt til ansiktet ditt. Du har et veldig spesielt utseende som jeg syns eg utolig vakkert. Selv om du ikke syns du har et pent nok ansikt så vil jeg bare si at jeg syns du har et helt nydelig ansikt.
   Du fortjener det beste og du er veldig inspirerende med så og si alt du gjør!!! Det skal du vite.

  221. Dette må være det beste innlegget du har skrevet på bloggen din, og jeg har fulgt deg i over 2 år!

  222. kan vell si at du ikke er den eneste som har det sånn ! folk er jo så respektløse og rett å slett frekk fordi de slev føler seg bedre av det ! jeg skal til syden snart å har ikke lyst å dra fordi alle søstrene mine er tynne og så å si perfekte. når jeg går forbi 9.ende og 10.ende klassinger på skolen krymper jeg sammen og håper på at de ikke ser meg, fordi jeg er redd de skal syntes jeg er stygg og feit. jeg har mobbet før selv. noe jeg angrer sykt på, først etterpå tenkte jeg på hva som måtte være galt med meg, herregud. tanken på at jeg nesten øddela et menneskes selvtillit. jeg mistet min egen å jeg har meg selv å takke…

  223. WOW
   for et innlegg! Alt jeg leste nå er helt og absolutt sant om hvordan tenåringer er i dag! til og med helt ned til 10 kanskje 11 års alderen er det altfor stort kroppspress! Du er vakker og nydelig! jeg misunner deg Andrea! virkelig! ikke ta til deg det negative! du er virkelig perfekt! 🙂
   KLEM fra en utrolig misunnelig og fast leser!
   elsker blogen din og ,btw!

  224. Well said!! Andrea, please trust me when you are told you are gorgeous, anyone would die to look like you! You are prettier than Megan Fox and you look like you could be Adrianna Lima! Girls need to stick together and make each other feel good about ourselves rather than bringing one another down. You are such an inspiration.<3

  225. Andrea, du er vakker. Og via dette innlegget viste du at du har en vakker sjel også. Jeg kjenner deg ikke, men er innom bloggen din og ny og ne. Vær deg selv, for det er bra nok! Gjør det som gjør DEG lykkelig – ha troa på at du er bra nok. For det er du. Se skjønnheten i deg selv, fordi den er der. Stå på og ikke gi deg. Ikke la noen knekke deg. Når noen sitter bak en skjerm og sier “sin mening” betyr det vel egentlig at meningen dems er motsatt og at de er misunnelige. Jeg synes iallfall du er vakker, men det viktigste er at du tror på det. Stå på! Klem <3

  226. Jeg kunne ikke vært mer enig! Du er et forbilde for mange tenåringsjenter og når jeg leser dette skjønner jeg med en gang hvor sterk du er som person! når jeg leser kommentarene dine på instagram f.eks når du har lagt ut et bikini-bilde av deg selv, at folk gidder å skrive hate? hvorfor forstår ikke haterne at du er stolt over resultatet du har oppnådd og at du derfor legger ut bilde av det?, jeg skjønner bare ikke hvorfor folk ikke får så ekstremt dårlig samvittighet når de kommenterer dritt til en sånn nydelig person som du er? og btw, så er nesen din nydelig,det er ingenting feil med den! dette veldig sterkt skrevet! jeg blir så ufattelig glad når jeg leser dette innlegget, jeg håper at dette får flere til å tenke seg om før de poster en kommentar på nettet! <3:) okei dette var en litt rotete kommentar men budskapet mitt var å fortelle at du er en nydelig person og du burde være stolt over den du er!

  227. hei, jeg vet ikke om det kommer to kommentarer fra meg nå, men jeg tror den andre ble slettet så jeg skriver det på nytt! du er en så omtenksom person, og dette var helt utrolig å lese noe som stemmer helt med det man selv opplever daglig. dette er det beste innlegget jeg noen gang har lest og jeg håper dette får folk til å tenke seg om før de skriver hate til en så vakker og nydelig person fra deg! man skjønner helt fra første setning du skrev at dette kommer fra innsiden! stå på, Andrea du fortjener det beste! klem<3

  228. jeg vil ikke si at jeg er misfornøyd med hele kroppen min, men jeg er ikke fornøyd med nesen min, fingrene mine osv. jeg vil bare si at dette innlegget hjalp meg virkelig å ikke tenke på alle feilene mine men det positive med meg. tusen takk Andrea, dette hjalp meg virkelig!

  229. Kjemppebre innlegg! du er et godt forbilde!
   Du gjorde dagen min bedre, takk!
   Jeg vil bare si at DU er nydelig både utenpå og inni!

  230. Lett for deg og si Andrea, du har endelig nådd målet ditt! du er utrolig vakker og tynn som du egentlig alltid har vært men.. jeg har trent hardt siden fjor sommer, spist sunt! uansett om jeg kanskje har blitt litt tynnere så endrer ikke det faktumet av at jeg ikke har kunne gått i short og bikini på 3år. jeg har gått rundt og svetta i bukse og topp uansett vær og kommer med dumme unnskyldninger når folk spør hvorfor. det er ikke fordi jeg ikke er tynn nok, jeg er ikke spesielt feit men det er pga fra underlivet og ned eller altså lårene og leggene mine er dekket av små brune/mørke prikker, nesten som fregner. jeg har prøvd alt! alt! før spurte alltid folk hva det var fornoe på beina mine og hvor ekkelt det var.. aldri gått i shorts eller vist beina mine siden. jeg hater de. hadde gjort alt for og fått normal hud, selv om jeg måtte vært smellfeit ville det vært bedre enn dette. sier ikke jeg har verre kroppspress en deg, du hadde det sikkert jævelig, sier bare at tenk over hvor heldig du egentlig er!:)<3

  231. Det er fint du er litt klar over det selv, men du er jo en av de i Norge som legger mest press på jenter. Jeg vil ha det klesplagget eller den sminken, for det har Andrea Badendyck, er noe jeg faktisk hører ofte. Det er ikke direkte på kropp, men det gjør noe med utseende det og.
   Og det at du syntes du var for feit fordi noen kommentarer du fikk. Jeg hadde nok også blitt knust. Jeg hadde nok også prøvd å gjøre no med det. Men nå sier du at “hvis du ser i arkivet mitt for ett år siden, og du har omtrent lik kropp som meg, da burde du også begynne å trene, spise mindre og droppe skolen.” selvfølgelig er det bra å trene, men du har for stort fokus på det, og at hvis man gjør som deg, blir man bedre. Utseendemessig.
   Du hadde stooooore, fyldige lepper før, noe som var et særpreg ved deg, som gjorde deg enda vakrere. For det er du. Men så fant du ut at du skulle gjøre dem enda større. Tror du ikke det gjør noe med selvtilliten for oss som ikke har noe spesielt store lepper fra før?
   Andrea, du er vakker, du har alt, stort hus, masse penger, som du dessverre nesten bare bruker på kjempedyre plagg, og en “perfekt familie”. Jeg vet ikke om du er klar over det, men du hadde den perfekte kjæresten også en gang. Før leste jeg bloggen din. Jeg ble inspirert av outfitene dine og sminketips, men nå er alt du bruker for dyrt for meg uansett.
   Du har det sikkert ikke så lett du heller, men du gjør det ikke bedre for andre som sliter med selvtillitten. Jeg vil ikke at dette skal være “enda en hat kommentar”, men samtidig som det du skriver er veldig viktig, sant og aktuelt, blir jeg egentlig bare mest provosert over at det er DU som skriver det. Du er som er så perfekt. Virker det iallefall som.

  232. Jeg har alltid vært sjalu på både utseende ditt og kroppen din! Jeg må helt ærlig si at du er seriøst en av de vakreste jentene jeg noensinne har sett, om jeg er så misunnelig! Kroppen din har alltid vært et idealet for meg, den var fantastisk før og fantastisk nå.

  233. Tuuusen takk for at du skrev dette innlegget! Begynte nesten å gråte. Kunne rett og slett ikke vært mer enig med deg. Synes du bruker din “makt” som offentlig person og forbilde utrooolig bra. Det er slike personer som deg som lyser opp dagen min. Og det med nesa di- den er kjempe fin. DU er kjempe fin. Tusen takk igjen. Tror alle trengte denne oppfriskeren.

  234. Vet ikke om du kommer til å lese dette, men det hjelper å skrive det uansett…: /
   Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre lenger… jeg spiste is i stad og det river meg opp innvendig nå. Har så dårlig sannvittighet! Den “perfekte” kroppen har tatt helt over meg det siste året. Tidligere denne uken så jeg et bildet fra jeg var 12 år (jeg er 15 nå) – jeg så ut som en helt normal jente. Da jeg fikk se det bildet som 12åring husker jeg at jeg var helt fra meg da det ble lagt ut på facebook. Jeg syntes jeg så FEIT ut. Det er helt forferdelig, fordi jeg ser ikke feit ut på det bildet i det hele tatt…. ikke i forhold til hva jeg føler meg nå. Føler alle rundt meg ser perfekte ut, og at jeg er den eneste som ikke ser bra nok ut. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg gjør dette mot meg selv. Jeg trener 5-6 dager i uka, og spiser nesten aldri usunt i ukedagene. Jeg veier 60 kg, og jeg føler meg alt for feit! Dette innlegget gjør inntrykk på meg, og jeg forguder deg for å skrive det. Du aner ikke hvor mye det betyr for meg og mange andre <3 Men det er ikke nok. Jeg kommer fortsatt til å kjempe for sommerkroppen, fordi det er ikke nok personer som deg. Jeg skulle ønske jeg sto i mot presset, at jeg ikke brydde meg...
   Det er selvfølgelig en gutt med i bildet også. Jeg liker han, og jeg har gjort det siden jeg var 8 år. Han liker ikke meg... derfor har jeg fått for meg at hvis jeg bare får den "perfekte" kroppen kommer han til å like meg tilbake. Det er bare helt tragisk.
   Men det varmer og vite at jeg ikke er alene, og at selv de jeg ser opp til har det likt som meg - You´ll never walk alone <3

  235. Tusen takk for ærligheten! Du er utrolig flott! herlig å se at du er med å snu dette vonde fokuset og de teite verdiene vi baserer livene våre på!
   Digger deg!

  236. Wow, dette var utrolig bra skrevet! Du har helt rett. Tror alle jentene føler dette presset, jeg har i allefall kjent det i flere år og det er rett og slett jævli. Det handler om å godta seg selv som du sier! Har så utrolig stor respekt for det du delte med alle dine lesere! Fortsett sånn. Du er nydelig <3
   -nicoline

  237. Nå ble jeg nesten rørt til tårer! Dette innlegget traff meg virkelig. Godt skrevet! Du er en flott jente! Virkelig mitt forbilde 🙂

  238. Vær så snill, ikke vær misfornøyd med den du er. Du er av de vakreste toppbloggerne fordi du er naturlig. Du har en naturlig kropp, et naturlig hår og et naturlig ansikt. Det er slike forbilder vi vil ha, selv om vi blir misunnelige hver gang vi ser et bilde av deg fordi du rett og slett er helt nydelig. Ikke føl deg skyldig fordi du legger ut bilder av kroppen din for å få bekreftelse. Du er ikke et dårlig forbilde av den grunn. Du legger ikke opp til annet enn et godt kroppspress, fordi kroppen din er sunn. Du har ikke sultet deg, men trent og spist på en sunn måte som har gjort at du har oppnådd den fantastisk fine kroppen du nå har. Du har jobbet for kroppen din, og det er ikke galt å være fornøyd eller å søke bekreftelse da i det hele tatt. Jeg skal innrømme at jeg har vært misunnelig på deg gjennom alle årene jeg har lest bloggen din, og at jeg satt med tårer i øynene da jeg leste dette innlegget. Det er godt å vite at jeg ikke er den eneste som føler det slik, og at til og med du, vakre du, har hatt følelsen av å ikke være bra nok. Selv om du virkelig ikke har grunn til det! Håper du leser dette med et smil og tar det med deg videre. Tenk på alle leserne dine som synes du er helt fantastisk nydelig!!

  239. Nå ble jeg glad! Kjekt at du kan skrive et slikt innlegg der du viser oss lesere at også du er menneskelig!

  240. Du er perfekt på din egen måte, du er jo like nydelig innvendig som utvendig. Vertfall slik du har framstil deg på bloggen! Elsker at du skriver slike innlegg:) Selv har eg blogg og er 13 og snart 14 år. Har ikkje så mange lesere, men får stygge kommentarer på kor små bryst eg har, men prøver ikkje å bry meg. Dette får eg ikkje ofte, så eg hyller deg som takler at fremmede folk skrive stygge ting om deg. Du er virkelig sterk psykisk!

  241. DU er nydelig!! Og vi er så mange som ser opp til deg! Jeg er ikke en fast bloggleser, men er innom en gang i blant! Og jeg tenker alltid det samme, du er en utrooolig vakker jente! Og jeg håper virkelig at du setter pris på alle de som forteller deg dette, men skjønner at de vonde kommentarene er de som blir sittende fast! Nesen din er kjempe fin, og det er du også! Stå på videre! Er like gammel som deg, og syntes det er så synd at alle skal tenke så mye negatvit om seg selv for tiden..

  242. Ærlig og et veldig godt innlegg! TAKK!! Fantastisk at du la ut dette. Du har et nydelig utseende, og en veldig fin utrstråling. Håper du en gang kan bli mer selvsikker og finne roen på at ingen skal “knekke” deg på den måten. Selv er jeg 22 år, så er noen år eldre enn deg, men jeg må bare si at du fremstår som et sunt og fint forbilde, både for meg som er i 20 års alderen og de yngre leserne. Ønsker deg lykke til videre og håper du ignorerer de stygge kommentarene fra de som har behov for å såre andre, og at du heller tar deg til deg alle de fine kommentarene du får 🙂
   STOR KLEM <3

  243. Jeg føler at du nettopp har vist en helt annen side av deg selv nå, og slapp av, det er positivt. Man føler seg tvunget til å være “pen” og gjør alt for å se bra ut. Hvis man har noe rart på seg, blir det mye visket og ledd av. Synd at 2013 skal være sånn…

  244. Utrolig bra skrevet. Jeg har aldri hatt så dårlig selvbilde som jeg har nå, og føler meg så rund og feit at det er til å bli gal av. Jeg prøver å trene og spise så sunt jeg bare kan, men det er ikke så lett heller, og jeg bor jo hjemme og når jeg ser godteri f.eks i skapet gjør jeg alt for å ikke bli fristet til å spise. Jeg har ikke like mye lyst til å gå ut lenger, og jeg gruer meg til å gå med shorts for lårene mine gnisser. Æsj jeg blir kvalm av meg sjæl

  245. la nesen din være som den er, da er du perfekt<3 fint innlegg, du inspirerer! ville bare si at du er en av de få bloggerne som oppfordrer til et sunt kroppsideal og som ikke fokuserer på å se tynn/perfekt ut, men å føle seg bra med sin egen kropp og å være sunn og trene på en sunn måte, det setter jeg enorm pris på og ser ofte innom bloggen din når de overfladiske og syltynne topplistebloggerne blir for mye. Og for the record, så har du alltid vært vakker, uansett.

  246. Du er drit fin Andrea!! Det er bare helt latterlig hvor fin du er! OG:
   1. Ser ikke noe feil med nesen din…
   2. Du har mye finere kropp en VS modellene, de er jo bare alt for tynne!
   3. Jeg er helt enig med det siste, jeg er meg og du er deg.. Værre er det ikke..
   Hilsen en som tenker jævelig mye på utseendet sitt! <3

  247. Andrea, du har skrevet en nydelig tekst. Jeg elsker teksten du skrev, det er bare nydelig skrevet, alt sammen. Du fortjener sååå mye respekt! Alle er unike og vakre på sin egen måte. Det er det som er så bra, alle er forskjellige og unike. Respekt!

  248. Hvordan kan du påstå at det er så mye kroppspress at du blir skremt? Når du selv, ved å legge ut bikinibilder av kroppen din, bilder av trening og bare sunn mat er med på å skape et større kroppspress. Men skjønner poenget ditt, men du er med på å skape et større kroppspress selv dessverre.

  249. Wow, dette var skikkelig bra skrevet! Det skal godt gjøres å ta det sånn på kornet, all respekt til deg.

  250. Tror aldri jeg har blitt så provosert av et blogginnlegg noensinne! Om jeg ikke husker helt feil legger du oftere enn de andre rosabloggerne ut bilder av den sunne maten du har kjøpt, om morgentreningen på treningssenteret, om de fantastiske resultatene du ser på magen osv osv osv. Du kjøper bikinier fra VS, syltrange kjoler fra Nelly og du har fylt leppene dine med Restylane. Du har også tatovert på deg øyenbryn. Jeg syns ikke akkurat DU er personen til å snakke om kroppspress da du den siste tiden trossalt har vært rosabloggernorges frontperson når det kommer til trening.. Du sier du elsker å spise “clean” og at du føler deg så mye bedre nå som du er sunn og trener, men så skriver du at kroppspresset er forferdelig og at du selv har følt på det, men nå er jo du en av de store bidragerne til det? Det er så utrolig hyklersk, og dobbeltsidig av deg at jeg kjenner jeg mister all tillit til deg..

  251. Andrea du er nydelig jeg syntes du var kjempe pen da du var litt større eller hva kan jeg si du er nyyydelig og du er så pen syntes ikke du skAl bry deg hva alle andre sier de er sjalue HATERS GONA HATE <3!

  252. Liker veldig godt at du skriver innlegg som dette. Du er sånn ca den peneste personen jeg har sett, å det at du ser sånn på deg selv som du gjør er ikke bra. Det er jo som du sier normalt i tenårene å bare se det negative, men helt ærlig så ser jeg ingenting ved deg som kan være negativt. Å den nesen må du slutte å tenke på, den passer deg 🙂 Du er kjempe pen Andrea. Og det at du skriver ting som dette viser at du har mer enn bare utseende med deg! Du er ikke som andre som oppfordrer omtrent til og ikke spise for å bli tynn nok, men viser heller at det både er gøy og bra og spise sunt og trene. Stå på.

  253. Andrea!!! Du er serriøst en av de mest pene personene jeg har vært borti. Jeg har alltid elsket deg, personligheten din, stemmen din, videoene dine, outfitene dine, humøret ditt, og sist ikke minst det pene ansiktet ditt. For et år siden synes jeg akkurat de samme tingene som jeg synes idag.
   Jeg vet ikke helt hva jeg skal si, jeg ble litt målløs. Jeg har merket at i løpet av de siste månedene har bloggen og du vært litt anderledes. Og for å være helt ærlig så savner jeg hvordan du var på bloggen før, jeg smilte etter hvert innlegg og video du la ut. Du virket så glad, og jeg synes du var perfekt, akkurat sånn som du var. Det er så ufattelig trist at du har det sånn her.
   Og synes i det siste at det har vært litt rart å lese bloggen din. Du har bare blogget om trening, kosthold, bursdagene og outfitene dine. Jeg har liksom ikke følt at dette var din blogg. Folk forandres jo selfølgelig, det skjønner jeg. Men jeg er bare så dritt lei alle disse som bare blogger om trening og kosthold, jeg vet at det er mange der ute som ikke føler seg like bra etter å ha lest slike innelegg, inkludert meg. Men når alt kommer til sist, så elsker jeg fortsatt deg og bloggen din! Du er en fantastisk jente, og håper alt ordner seg. Håper du en dag innser at du er perfekt akkurat sånn som du er, hadde lett byttet til kroppen og ansiktet ditt Andrea. Men jeg overlever med mitt utseende også 🙂 stå på, jeg heier på deg

  254. Jeg er stolt av deg Andrea! Du viste en annen side av deg selv, som jeg aldri hadde trodd skulle komme fram. Det er bra at du er så åpen med leserne dine 🙂 Jeg ser ikke noe feil med deg i det hele tatt! Du er perfekt akkurat som du er, og du er unik på en spesiell måte 😉 Alle er det! Jeg har dårlig selvtillit fordi jeg har litt ekstra fett på magen og ikke er like tynn som VS modellene.. Jeg tør ikke engang å bade på stranda lenger fordi jeg er redd for at noen skal se stygt på meg eller komme med en sårende kommentar…
   -Fast leser <3

  255. Et veldig fint tema å ta opp. Men når jeg først kommenterer her, så vil jeg påstå at du er faktisk èn av dem som er med på å skape dette presset. Presset om å ha klær som koster en formue, permanent sminke, dietter, trening 24/7, restylane, penger til å kunne kjøpe akkurat det man vil ha, og penger til å fikse på utseende sitt for å være “perfekt”. Jeg var fast leser av bloggen din før, men nå liker jeg ikke det du skriver om. Før skrev du om hverdagslige og jordnære ting som vennskap, kjærlighet og livet i seg selv. Det eneste du skriver om nå er hvor bra trent du har blitt, hvor slitsomt det er å stå opp og morgenen for å reise på skolen, hvor mye den nye veska di kosta, og hvor mye du betaler i husleie i mnd. Jeg kjenner deg ikke, men jeg vet at du i bunn og grunn er ei vanlig jente akkurat som oss andre. Hvorfor gi etter for presset “alle andre” gir etter for? Og i det hele tatt; hvorfor eksponere deg selv, utseende ditt og kroppen din for alle dersom du har disse såkalte “kompleksene”? Men jeg mener det jeg skrev i starten – et meget viktig tema du skriver om. Spørsmålet mitt til deg er derfor – hvor mye har du å si? For å konkretisere eksemplet mitt: dersom en person går på diett, trener døgnet rundt og publiserer bilde av sin allerede perfekte kropp – hvor mye har den personen å si når det kommer til dette forferdelige kroppspresset? Bare en liten tanke fra ei som er like usikker som mange andre jenter der ute.

  256. Hvorfor dette konstante jaget etter å være perfekt? Perfeksjon er kjedelig – å se menneskelig ut derimot, er vakkert!

  257. Jeg syns du har kjempe fin kropp og kjempe fin nese! Du er veldig vakker og burde ikke la andre styre selvbildet ditt. Du har virkelig mye å være fornøyd med når det kommer til kroppen og generelt utseende ditt! Ikke la dumme anonyme kommentarer vinne

  258. Wow. Fantastisk reflektert. Og fantastisk at du gir uttrykk for disse tankene, spesielt med tanke på hva slags inntrykk du har gitt de siste månedene.
   Det er jo fantastisk å ha en sunn livsstil, trene og spise sunt – men ikke HELE tiden! Å kunne kose seg er sunt for SJELA, og det er jo tross alt den som gjør om vi har det bra eller ikke:) Det er ikke sunt for sjela å bæde for at man heller dro med en venn på kafè enn på treningssenteret, for eksempel.. Jeg tror det viktigste er å ha en sunn livsstil, men ikke for at man skal bli tynn etc., men for at man skal kunne være fornøyd med seg selv – uavhengig av hva andre tenker, og for at man føler det er godt for en selv, for eksempel ved å kjenne energien man får etter en treningsøkt, eller hvor mye overskudd man får av å spise sunt. Det er ikke galt å trene og spise “riktig”, men det handler om hvorfor man gjør det. Og det er jo superbra at du har oppdaget at du trives med å gjøre det – ikke bare på grunn av hva andre sier, men fordi du føler deg bedre:)

  259. Jeg er så enig i innlegget ditt! Når jeg var 13 år, så var jeg fiksert på utseendet mitt at jeg fikk bulimi. Jeg klarte ikke å se på meg selv en gang, og hatet meg selv. Men en dag fant jeg ut, at dette måtte stoppe. Jeg spiste oftere, spydde ikke etter måltidene. Jeg fikk ingen hjelp, men jeg fant ut at ingen brydde eg om utseende mitt, det var bare meg selv. Så jeg bare sluttet. Og i dag så bryr jeg meg ikke om utseende mitt. Jeg er verken feit eller tynn. Noen ganger kan jeg begynne å tenke “kanskje jeg bør løpe litt ekstra, og få litt muskler.” men det er det eneste. Jeg liker ikke magen min så mye, men slik er kroppfasongen min, og det er sånn jeg er når jeg er sunn og frisk.. Og hvis noen er mer opptatt av hvordan jeg ser ut enn av personligheten min, så er det noe gale med dem, ikke med meg. Så man trenger ikke å tenke positivt, man trenger ikke å tenke over det i det hele tatt. Man skal rett og slett bare være frisk, og sunn. Man skal være seg selv, og være slik du er når du er sunn! For det finnes ingen fasit på hva som er sunt. Alle er sunn på sin måte, og det er å finne hvordan du kan være frisk!

  260. Utrolig bra innlegg. Men ser at du forteller at sosiale medier legger opp til en del av kroppspresset. DU er en del av dette ved og legge ut SÅ mange kroppsfikserte bilder. Det DU tenker når du legger dem ut, tenker også andre som legger ut slike bilder. Så selv om innlegget var utrolig bra, klarer jeg ikke ta alt like serriøst når det kommer fra deg. Det er ikke det at jeg ikke tror du er en god person! Langt ifra! Du virker som en herlig jente! Men som du sier så er du en profilert person, og innlegget blir liksom så “beskyttende” litt som at du unnskylder deg selv!

  261. Jeg må bare si at du har vært mitt største forbilde lenge nå, og jeg synes du er perfekt!
   Jeg selv tenker ikke over hvordan jeg ser ut kroppsmessig og hvordan jeg ser ut i ansiktet. Hvis jeg skulle ha gjort det så synes jeg at jeg selv er helt ok, og er fornøgd med meg selv. Man kan ikke være perfekt! Ikke bry deg om de stygge komentarene, og heller vise at du er stolt over det og gjør det til noe positivt.

  262. Skjønner hvordan du har det, Andrea! Det værste, synes jeg, er at jeg ikke ser ut som alle de andre, deg f.eks. Du har en vakker kropp, hud,øyne og hele pakka. Jeg er liksom 156, går i åttende klasse, er kritt hvit og veier 44-46 kg! Jeg føler meg SMELL FEIT! Kroppen min er ikke særlig jentete, ikke store bryst, ikke så fine former, små bein. Hver gang jeg har selvtillit, blir muren revet ned av thin-inspiration og jeg hater det!
   flott inlegg, forresten <3 🙂 liker bloggen din 🙂

  263. Et utrolig bra innleg!! Syns det er bra du skriver om dette og syns det er bra at vi får høre fra en som er forbilde til mange av de unge jentene her ute! Enig med deg ialt og har selv merket dette veldig:) syns DU er perfekt akkuratt som du er, det er viktig å prøve å trene fordi DU har lyst og ikke fordi du føler deg presset! Men vet hvor vansklig dette er. Stå på andrea, digger deg og din positive utstråling <3

  264. Tusen takk for at du skrev dette innlegget. Jeg trodde det bare var meg som hang litt etter, men i 2013 er virkelig kroppspresset og behovet for å se bra ut nådd et nytt nivå. Det er jo bra å spise sunt og holde seg frisk, men fokuset er så overdrevent mye på hvordan man ser ut. Det er jo rett og slett helt sykt. Hvert andre instagrambilde er treningsinspo, men det er ikke det verste. Det verste er nok at disse treningsinspo-bildene er bilder av sykelig tynne jenter. Jeg mener at vi går i en skremmende retning når man ser på generasjonene idag.

  265. sinnsykt bra skreve Andrea! Merke sjøl presset nå om sommeren, og strebe etter kroppene til alle victoria secret modellene pluss følger mange fitnessider på instagram! Det har faktisk endt opp med at jeg har startet og telle kalorier for å bli tynn, men noe som ikke fynker så veldig bra…

  266. Utrolig bra innlegg. Flott at du har guts til å innrømme at du tar deg nær av kommentarene du får, og at du blir like påvirket av sosiale medier slik som “alle oss andre”.
   Selv trener jeg flere ganger i uken, er altså med andre ord svært påvirket av dette kroppsfokuset. Jeg prøver også å spise sunt, drikke masse vann osv. Så da jeg var på shopping tidligere i uken å skulle prøve dongerishortser, og når de shorts etter shorts var for stramme over lårene mine så klarte jeg til slutt ikke å holde tårene tilbake. Stod å gråt inne i prøverommet! Alt jeg tenkte på var alle de andre tynne jentene jeg hadde sett i løpet av den dagen, og at jeg skulle ønske jeg var dem. Jeg følte at all treningen var bortkastet og all salaten var til ingen nytte. Men jeg “kom over det” og kjøpte meg heller noen ledige shortser som jeg følte meg komfortabel i.
   Jeg har egentlig alltid vært en ganske selvsikker person som tårer å si sine meninger osv, men når det nå kommer til kroppen min så er jeg like usikker som de fleste andre jenter nå til dags. Jeg kommer til å fortsette med treningen min, og forhåpentligvis så vil jeg oppnå den kroppen jeg ønsker til slutt.
   -Takk igjen for dette innlegget, Andrea. Det gjorde at jeg endret synet mitt på deg. Du er ikke en selvopptatt rosablogger, men en like usikker tenåringjente som alle oss andre. Og det faktum at du tårer å skrive det står det respekt i. Stå på videre, du ser utrolig ut. En sann inspirasjon!

  267. Herregud, må innrømme at jeg fikk en klump i halsen og begynte nesten å gråte når jeg leste dette. Du skriver så utrolig bra, og jeg VET det er mange (inkludert meg) som føler det sånn. Synes det er utrolig tøft gjort av deg å skrive et slikt innlegg, og veldig viktig å informere usikre ungdommer ( SPESIELT jenter) om dette. Masse respekt til deg Andrea. Stå på videre <3

  268. Synes dette var et bra innlegg, men vil også kommentere noe til det. Det er fint du tar opp slikt, og det er synd at du føler det sånn, for du er veldig pen, og livet ditt virker helt perfekt. Dessverre er nok du allikevel med på å skape dette kroppspresset. De bildene du legger ut når du legger ut “ftispo”, “sunn spising og trening gjør deg tynn kjempefort” osv, er veldig ødeleggende. Husker noen fitspo bilder du la ut for en stund siden – og også disse som blir lagt ut nå – der du faktisk ikke legger ut bilder av folk med en sunn kropp, men av unaturlig tynne jenter. Og det blir så feil at inspirasjonen til å trene og spise sunt skal være for å få en uoppnåelig kroppsfasong.
   Reagerte veldig på en setning du skrev en gang, der du sa du hadde blitt så fornøyd med resultatene, fordi de kom så fort. Du skrev at alle burde gjøre det samme, at det egentlig var veldig lett og nærmest at alle fikk resultater på 2-3 måneder. Sånn er det faktisk ikke. Du er utrolig heldig som fra før av har en kroppsbygning som du har, og det er lett å se at du er en lettrent person som det ikke skal mye til før du ser forbedring. Ikke for det, stor respekt for at du har klart å legge om kostholdet ditt og sånt – det er kjempebra! Men for de fleste tar det fort mange år å få en kropp der du ser en synlig forskjell, selv om det er med et strengt regulert (og allikevel sunt) kosthold og jevnlig trening.
   Jeg er idrettsjente og har drevet med langrenn og orientering i snart 10 år. Jeg spiser sunt, men sliter med at jeg for lett blir fristet av søtsaker. Jeg trener 15 timer i uka (fordi dette er kondisidretter som krever det), men fortsatt har jeg overflødig fett. Og vet dere hva – sånn er det faktisk bare! Jeg har en kropp som ikke tilpasser seg like lett, som bruker lang tid på å forbrenne mat og som har skapt opp en naturlig relativt såkalt “stor” beinbygning. Jeg er ikke feit, men har ekstra fett. Og fortsatt får jeg kommentarer når jeg passer på kostholdet og trener mye – selv om det er for å få gode resultater innen en idrett! Jeg får både kommentarer der folk sier “rart at du er så feit, når du trener så mye!” og også der hvor andre sier “hvorfor er du så jævla nøye på kostholdet? Det ser jo ikke ut til å hjelpe uansett”.Jeg lurer på når det skal være akseptert å være sånn som en er, men samtidig at det skal være akseptert å spise sunt og trene, fordi man har lyst – ikke fordi man må eller for å ha et mål om å bli syltynn.
   Synes det er synd du ikke klarer å se skjønnheten i deg selv, for du er faktisk veldig pen. Og du må ikke finne på å fikse mer på kroppen din, det er MER enn nok med leppene, håret, sminka, bruninga og øyevippene! Mer trenger du virkelig ikke!
   Håper alle kan få litt lærdom av denne VS-modellen (http://t.co/jogFttLiHZ), som har en UTROLIG flott kropp! Hun er ikke syltynn – men jeg synes dette bør være betegnelsen på tynn og flott. Håper virkelig den neste generasjon jenter har et mål om å se ut som henne, isteden for hva som er målet nå. Ikke misforstå, det er virkelig KJEMPEBRA at mange har blitt flinkere til å spise sunt og trene jevnlig, men det tar altfor for helt av for noen. Det er synd.
   Emilie

  269. Du innrømmer i hvertfall at du trenger bekreftelse, men syns på en måte du motsier deg selv. Du sier du er så lei av alt kropspresset, men du gjør jo ikke akuratt presset noe mindre av å legge ut mange bilder av kroppen din. Du ser bra ut og uttrykker veldig tydelig at du mener slik du så ut før ikke var bra nok, men veldig mange av oss ser jo slik ut som du gjorde før! Skjønner jo når jeg leser innlegget at du ikke følte deg bra nok på grunn av press og kommentarer, men syns du skal tenke deg litt mer om før du legger ut før og etter bilder av kroppen din osv, for det er faktisk med på å skape MYE kropspress!! Sefølgelig må det vere lov til å legge ut bikinibilder av seg selv, men jeg synes det er unødvendig å legge ut før og etter bilder når du på ingen måte hadde noe større kropp før en hva som er normalt. Og en ting til; det at folk tillater seg å vere så frekk mot deg, kan nok ha en del med at du er ganske frekk mot andre og! Har lest en del av diskusjonene på twitter og du går ofte til angrep på personer og er absolutt ikke noe bedre og like usaklig som de som kritiserer deg

  270. Andrea, Andrea! Du har alltid vert fin i mine auge og det er eg sikkert på at du har vert i andre sine. Vær så snill å ikkje bry deg om andre sine meininger, dei er berre misunnelige!

  271. Bra du tar det opp, Andrea. Vet du trenger bekreftelser, men tror du vet at kroppen din er fin nå.
   Jeg fulgte deg på insta før & leste bloggen din HVER DAG før. Men etter du begynte med kroppspresset sluttet jeg å følge deg helt, Pga selvtilliten min sank og sank. De siste månedene har du bare skrevet om hvor mye du trener og hvor sunt du spiser. Poenget mitt er at jeg synes du ikke trenger å legge ut bilder av hvor tynn du er og hvor sunt du spiser, hele tiden. Det er du som er med å skape kroppspresset, husk det

  272. Trodde du var en helt annen person. Trodde egentlig du var en sånn overfladiske jentene, som bare brydde seg om seg selv.. Så feil kan man ta! etter å ha lest dette innlegget har jeg fått mye mer respekt for deg. Hadde jeg vært deg hadde jeg vært så stolt av meg selv. Det at du tenker at utseendet ditt ikke er bra nok, skjønner jeg egentlig ikke. Du er jo så fantastisk pen! og det mener jeg fullt og helt. Men ja, vet hvordan du har det. Når noen sier at jeg er pen sliter jeg selv med å tro på det.. Men det er jo bare å prøve å ta det til seg i stedet for de negative kommentarene. Den som skrev at du burde ta neseoperasjon er tydeligvis bare misunnelig og vil at du skal ødelegge utseendet ditt… Jeg vil at du skal stå på, Andrea! du fortjener det beste

  273. Drit bra innlegg! du har helt rett! men du har alltid hatt en pen kropp og du har det fortsatt. det er ikke noe vits å bry seg om hva andre skriver! du har alltid hatt perfekte ben, og jeg kunne godt ha bytta nese med deg!
   selv om du hadde fin kropp før, så gir du mange motivasjon nå. du viser at det kommer resultat og gode måter man kommer fram til resultatet. Men husk å tren for din egen del og ikke pga hva folk skriver!
   Du er drit bra! stå på videre!

  274. Utrolig bra innlegg, fikk nesten tårer i øynene! Helt sykt hvor stort presset på å se perfekt ut er om dagen! Jeg sliter litt selv med anoreksia, men dette innlegget fikk meg virkelig til å beggyne å tenke på om det er verdt det! 🙂

  275. Tusen takk! du gjorde dagen min med å lage dette innlegget! Godt å vite at jeg ikke er den eneste som føler den sånn. Er så enig i absolutt alt du sier. Du har en fantastisk kropp og spesielt nese! Håper du aldri kommer til å tro noe annet for du skulle bare visst hvor mange som skulle ønske de hadde din kropp. Jeg vet du kanskje ikke leser denne eller tar dette til deg, men prøv i det minste! 🙂

  276. TAKK! utrolig bra skrevet:)
   Du er nydelig! Dette innlegget var bra for meg, haha. Det fikk meg virkelig til å tenke bedre om meg selv.

  277. Fantastisk bra innlegg! Dette innlegget kunne jeg virkelig kjenne meg igjen i. Du har satt ord på hvordan mange føler det, og jeg må virkelig applaudere deg for det!
   Det er så utrolig stort press på utseende nå for tiden, og jeg tror de aller fleste (om ikke alle) føler det sånn som du har beskrevet her. Ikke god nok, noe er alltid feil med oss og det er alltid noen som dømmer oss.
   Jeg synes det er utrolig bra skrevet, og iallefall det du avslutter med – “Du er din egen verste fiende”. For det er sant. Det er ikke bare samfunnet det er noe galt med, som legger ut thinspiration-bilder og sunn mat 24/7, men oss selv også som lar oss påvirke av det i en så stor grad at vi ikke klarer å se det vakre i oss istedet for det som er galt. For ja, det er noe vakkert i alle. De verste sidene med oss selv er det vi selv som ser og føler på – selv om noen gjerne peker ut det de mener er feil med andre for å føle seg bedre selv. Uansett hva de sier, så er vi alle vakre på vår egen måte. Det høres ut som en klisjé, men det er sant. Uansett hvor stor nese vi har eller hvor mye fett vi har på magen.
   Utrolig bra innlegg, Andrea, stå på videre! Vi trenger bloggere med innlegg som dette. 🙂

  278. Herregud!!!! Jeg begynte å gråte når jeg leste dette innlegget! Dritbra skrevet💕 kunne ikke vært mer enig! Stå på!😃💗

  279. ….ubeskrivelig flott innlegg <3 skulle bare ønske jeg virkelig klarte og ta det til meg og spise den brødskiven til lunsj i morgen....

  280. Så utrolig bra skrevet, andrea. det er så viktig å snakke om dette og presset vi ungdommer idag føler. du er så nydelig uansett, jeg er så glad du prøver å holde det negative unna! og husk vi er så mange flere som tenker på hvor nydelig du er hver gang vi ser ett bilde av deg <3

  281. Kjære fine Andrea. Jeg er en av de personene som aldri skriver kommentarer, men denne gangen har jeg virkelig noe på hjertet. Jeg vet ikke om du kommer til å lese det eller ei, men det er iallfall verdt et forsøk. Vi har vært igjennom det samme- kjærestebrudd. Nå vel, jeg hadde kun min i ett år, men likevel bygger deg seg opp sterke følelser. Det ble slutt i slutten av april, og siden da har jeg begynt å tenke på utseendet. ” Jeg er for stor”, “jeg ser ikke bra nok ut” og “jeg må ned i vekt” er kommentarer som stadig plopper inn i hodet mitt. I løpet av denne måneden+ noen uker, har jeg gått ned i vekt. Jeg har omtrent sluttet å spise, og det er ikke unormalt at dagsinntaket mitt går fra 0-1 måltid om dagen, og det ene måltidet kan gjerne være alt fra én yoghurt, til et måltid, kun hvor jeg begrenser meg. I det siste har ting begynt å gå nedover, og jeg sliter ekstremt psykisk. Jeg kan innrømme at jeg er suicidal, og jeg venter på den dagen det skjer. Jeg mistet et familiemedlem midt oppe i denne prosessen, noe som sliter enda mer. Men nok om meg, over til deg. Du ser FANTASTISK ut! Jeg har lest bloggen din i flere år, og til å være snart 18 år, så kan jeg være moden nok til å fortelle deg at jeg aldri har reagert på kroppsvekten din. Du har alltid vært en av de jeg har sett opp til, utseendemessig og personlig. Ikke at jeg kjenner deg, men man får jo et visst inntrykk. Stå på, vakre Andrea. Aldri la de anynome vinne, for både du og jeg vet at du er sterkere enn dem. Du er beundringsverdig så stå på 🙂 Klem fra meg

  282. Hei, Andrea! for et fantastisk bra innlegg! for meg ser du ut som en VS modell, ansiktet ditt stråler og du er mer enn nydelig. Du er en sterk person, det viser du blant annet ved å legge ut dette innlegget. stå på videre, ikke la de som vil trekke selvtilliten din ned gjøre det, vis dem at du er sterk. Personer som skriver stygge kommentarer gjør det kun fordi de syntes du er perfekt.
   En ide til deg Andrea er å kopiere noen av de fine kommentarene du får inn på ett dokument så kan du åpne det når du føler at selvtilliten din er lav eller du har en dårlig dag. Det vil kanskje hjelpe deg med å se at det er mange som syntes du er fantastisk.
   DU fortjener kun det beste. Masse lykke til, Andrea.
   Hilsen Vilde, 17år

  283. kjempe bra skrevet! nesen din er det absulutt ikke noe galt med, du er veldig pen og har en fantastisk personlighet 🙂 Det du skriver tror jeg er noe ALLE er enige med deg i, og du er modig som skriver noe så personlig! digger deg, stå på 🙂

  284. For å være helt ærlig, jeg har tenkt negativt om deg i det siste. Jeg digget deg før, men så forandret du deg helt. Men nå skjønner jeg hvorfor du gjorde det. Og Andrea, du skal vite at du er en nydelig jente, som virker dødshyggelig og søt, og du trenger ingen bekreftelse på det. Jeg vet du har gode venner som mener det samme. Det er en grunn til at titusener kommer innom bloggen din hver dag: du er et forbilde, nettopp fordi du er pen, hyggelig, morsom, søt, og fordi du er DEG. Skal aldri noensinne trekke konklusjoner uten å høre hele siden av saken, det beviste du akkurat. Stå på videre, love you!

  285. Andrea, jeg er helt serriøs nå. Du har ikke en eneste feil ved nesen din. Vi mennesker har forskjellige preferanser, og det er bare slik det er. Noen kunne sikkert ha dødd for å få nesen din. De som har slengt alle de stygge kommentarene anonymt er nok egentlig bare sjalu. Leppene dine er også utrolig fine, så restylane er heller ikke noe du trenger. Men om dette er noe som forbedrer hvordan du ser på deg selv, har du sevfølgelig lov til å ta restylane. Du er en utrolig inspirerende blogger og i det siste synes jeg du har blitt et enda bedre forbilde. Greit du legger ut bilder hvor festing og drikking står i sentrum, men du er tross alt myndig. Du er et forbilde, men ingen er perfekte. Tenåringene som leser bloggen din nå til dags hadde nok heller følt presset når det kommer til det sosiale i sitt område. Det kunne i alle fall aldri falt meg inn å starte å drikke, bare fordi du hadde lagt ut et bilde av et par glass med hvitvin. Om man starter å drikke i tidlig alder, burde man i alle fall ha vett nok til å starte fordi man faktisk har LYST, ikke fordi det er et press.

  286. Å herregud! Har ikke følt meg så bra på utrolig lenge, jeg liker kjoler, men går aldri i kjoler fordi jeg synes ikke jeg ser noe bra ut i dem, så ser jeg på sånne kjolevideoer bloggere legger ut, den perfekte kroppen liksom, jeg vil kjøpe kjoler, jeg vil tørre å gå rundt uten bokser hele sommeren, jeg vil gå meg kjoler, skjørt ,og shorts. Jeg er ikke tykk, ingen har noen gang kaldt meg det og jeg er jo ikke det! Men det føles ut som jeg er det. Jeg liker meg selv i høyhæler fordi de gjør kroppen så mye finere, får lange tynne ben! Det liker jeg, men når jeg ser på andre som har tykkere eller lik kropp som meg synes jeg ikke de er tykke i det hele tatt! Jeg blir fort misunnelig! Jeg har så lyst på en perfekt kropp! I forskjellige speil ser jeg forskjellig ut, jeg vet ikke hvordan jeg ser ut, i noen speil ser jeg ekstremt tynn ut, i andre speil ser jeg helt ok ut, og i noen andre igjen ser jeg tykk ut. Hater når jeg ser tykk ut! Jeg prøver å spise mindre, å når jeg først spiser så føler jeg meg tykk å helt håpløs! Jeg hater å føle på den måten å jeg er bare 12 år! Jeg lurer sånn på om jeg vil bli tykk som ungdom, tykkere ogsånn! Jeg klarer aldri å se noe positivt ved meg selv! Men mange andre gjør det, guttene gjør det, de synes jeg er pen og har en pen kropp, jeg er sterk også. Jeg blir så fort lei av jentene og de “perfekte tynne” venninene mine! Når de kommer med short ser de så fine ut! Jeg har en venninne som aldri klarer å si noe pent til meg, bortsett fra i ansiktet mitt. Hun kaller meg kraftig, sier at jeg har en sånn sterk kropp, men jeg tror ikke på henne for hun kaldte meg kraftig ikke sant!? Hun sier at hun selv ikke er sånn, så sier hun at hun selv som er ganske tynn at hun føler seg tykk, ikke i speilet men når hun er ute i shorts, jeg blir så såret av det, og konkurranse instinktet hun har! Hun skal alltid vinne, men jeg kan ikke miste henne, vi har vært venner i 9 år nå! helt siden vi var små, jeg kan ikke bare miste henne, men hvis jeg kommer på skolen i noe som får meg til å se litt tykk ut i bena så sier hun “OI” og fniser. En dag så kom hun tidlig på skolen, så hadde hun sagt til venninnene mine og klasse kameratene at jeg har sånne “utover lår” og liksom de fleste som har det blir tykke som voksne, er det sant? Nei det er det ikke, det har ingenting å si! Ikke i det hele tatt! Alle er perfekt på sin måte!

  287. Dette er det mest opne og ærlige innlegett jeg har lest. Du sier tingene akkurat som de er, og det setter jeg utrolig stor pris på! Sliter selv med selvbilde, og går rundt og sammenligner meg med andre hele tiden. “Hva om jeg hadde hennes ben” eller “hun hadde ikke spist den isen jeg spiste i går” er tanker som er dagligdagse. Og jeg blir sliten av det! Jeg vil være fornøyd med meg selv. Gå rundt med hode høyt og vite at jeg er meg, og ingen er som meg. Selv om jeg trener og spiser sundt, har jeg litt ekstra fett på kroppen. Å overbevise meg at det ikke har noe å bety er en hard kamp, men jeg vil vinne den! Fordi jeg vil nyte livet, ikke tenke på “hva om jeg” hele tiden.
   At du skriver ett sånt innlegg hjelper meg mye! Du er en person jeg ser opp til, og jeg har lenge sett på deg som en av de vakreste jentene jeg vet om! Dette gjelder før du begynnte å trene og. Du har ett helt nydelig annsikt som stråler opp. Og hvis du en dag våkner opp, føler deg forferdelig så synst jeg du burde gå inn på bloggen din og se hvor mange av lesere du har. Jeg garanterer at 95% av de synst du er nydelig, og leser bloggen din fordi de liker deg. Og de andre 5%? De er ikke noe å tenke på, de har nok sikkert problemer med seg selv.
   Jeg synst det er trist at samfunnet har blitt slik at det er kropp som teller, men når det først er slik må vi bare prøve å gjøre det bedre. Å stå sammen, tro på personligheten til hverandre er viktig. Jeg har hvertfall lært at skjønnet kommer innenfra, det er der personen er. Tusen takk for ærlige ord, du vet ikke hvor mye de inspirerer!

  288. Kjempebra innlegg. Du uttrykker deg så utrolig godt når du skriver sånne rett-fra-levra-poster. ALDRI GLEM at disse trollene som sitter og rakker ned på utseendet ditt gjør det fordi de har et behov for å være jævlige mot andre, og ikke fordi det er deg det er noe galt med. Så lenge du er en offentlig person i sosiale medier kommer sånne folk til å gjøre det de kan for å tråkke på deg, uavhengig av hvordan du ser ut. Blir du tynnere kommer de til å si at du er blitt radmager, at ingen gutter liker så tynne jenter, og at du dessuten er et dårlig forbilde for andre. Legger du på deg kommer de til å håne deg og si at du har blitt “feit”. Skulle du noen gang ta en kosmetisk operasjon blir det i hvert fall ramaskrik. Sånn fungerer mentaliteten til disse “netthurpene”, og sånn kommer det nok dessverre alltid til å være. De kommer aldri til å si at du er god nok.
   Jeg er bare imponert over at du holder ut dette hardkjøret. Kroppsfokuset er jo jævlig nok på privaten om ikke halve Norge også skal blande seg inn i hvordan man ser ut.
   Det er kjempeviktig at du finner noen interesser eller hobbier som du liker å holde på med, og som gir hverdagen mening. Hva føler du at du er god til? Hvilke mennesker føler du deg mest vel rundt? Jeg synes det er utrolig skremmende at så mange jenter har kropp, klær og utseende som hovedinteresse. Ordentlig selvtillit er ikke noe man får fra utseendet sitt, men fra følelsen av egenverd. Det er ikke dermed sagt at man ikke kan bry seg om klær, trening og sminke, men hvis DET er hovedinteressen ens, da vil tilværelsen etter hvert bli trist og tom.

  289. Sykt bra innleg, jeg fikk tårer i øynene. Nydelige ord fra en nydelige jente, digger bloggen din du er et bra forbilde. Love you og stå på videre<3

  290. Imponert over hvor reflektert du er, Andrea! Du er helt klart et forbilde for mange tenåringsjenter, er da er det flott å se at du skriver om et problem som tenåringsjenter ( og forsåvidt gutter) sliter med. Er sikker på at du med dette innlegget har klart å overbevise flere lesere om at utseende ikke er alt.

  291. Wow. Der beviste du for meg at du ikke er så overfladisk som jeg hadde trodd allikavell. Skal innrømme at jeg har blitt irritert over alle de dyrene tingene du kjøper og fronter, i tillegg til måten du har skrevet på. Har følt litt at du hever deg over andre og har høye tanker om deg selv. Men nå fikk du en fast leser. Takk for at du motbeviste meg, og takk for dette innlegget!

  292. Åå utrolig bra skrevet Andrea❤jeg sliter selv med dårlig selvbilde og har en skikkelig down periode nå, ig orker ikke å snakke med noen om det eller noe, men dette hjelper urolig mye❤jeg har lest bloggen din utrolig lenge nå og ser opp til deg hver dag. Jeg har alltid syntes du er urolig pen og du gir ubeskrivelig mye inspirasjon når det gjelder alt. Du skal vite at kjempe mange ser opp til deg som den perfekte jenta du allerede er, ig jeg hører flere ganger at folk kommenterer hvor pen du er og hvor fantastisk du virker. Jeg ser opp til deg og du virker som en utrolig bra person , stå på videre💜💜

  293. Det er såå betryggende å høre deg si dette! Jeg hadde faktisk aldri noengang trodd at du skulle ha det for du er så perfekt som du er!
   Må bare le av den kommentaren om nesen! Hahahaha, herregud så ufattelig teit og ubrukelig tid å skrive noe sånt!! Hahahaha!
   Jeg har hvertfall aldri sett noe feil ved deg, og tro meg, jeg er blitt mobbet på skolen om hvor feit jeg er og stygg (skadet meg selv en periode) og det har tatt knekken på meg helt til nå når jeg snart starter i tiende klasse, da begynte jeg hos sykolog, men siden jeg har lest din bligg og syntes at du var så pen har jeg gjort ALT for å finne en feil…det er ikke å finne!
   Dette er ikke noe jeg skriver til alle eller sier til alle!

  294. Bra skrevet, men du er de som er med på å lage dette kroppspresset blant tenåringer, ettersom at tenåringer og ungdommer generelt leser mye blogger. Jeg leser bloggen din fra tid til annen, og jeg hadde ikke tenkt så mye på dette med kroppspresset hvis jeg ikke hadde lest visse blogger, deriblant deg spesielt. Dessuten legger du ikke ut bare bikinibilder heller, de andre bildene du har lagt ut er ganske unødvendig å ta med, noe jeg tror du forstår selv. Samtidig var det innlegget du hadde for en stund siden hvor du la ut bilder av hvordan du så ut før og hvordan du ser ut nå, rett og slett latterlig og totalt unødvendig. Ettersom at de før bildene du la ut faktisk er veldig tynt. Derfor finner jeg dette innlegget og generelt alle kommentarene dine om kroppspress, rett og slett ganske latterlig.

  295. Utrolig bra skrevet!! Synes alltid du har sett fabilous ut. Tror selvtillit kommer litt med årene også, og at man er mest sårbar i tennårene, såklart – er aldri koselig å høre fra andre, ukjente hvordan man ser ut.. Men man er så mye mer enn ett utseende!
   Og du? Stor nese? Haha, seriøst det dummeste jeg har hørt..
   Stå på videre, du er like nydelig som alltid!

  296. Wooow. Bare wow! Dette. Det er bare så utroooolig bra skrevet! Jeg digger, neinei, ELSKER deg Andrea! Bare husk, at du er perfekt, og nesen din er nyyydelig! <3

  297. Åh du er tilbake <3 Utrolig bra skrevet, og du er HIMLA FIN, Andrea! Det var du før også, og jeg var så lei meg da du ble en av kroppshysteriets ambassadører - men nå ser vi jo mer av bildet, og det er lett å forstå hvorfor du ble det. Ikke la det ta deg, du er perfekt som du er!

  298. Jeg fikk plutselig veldig stor respekt for deg Andrea. Er utrolig glad for at du la ut dette innlegget!

  299. Utrolig bra innlegg, Andrea! Så modig av deg å dele dine meninger og erfaringer om dette temaet, da jeg tror 90% av jentene som leser bloggen din kjenner seg så forferdelig godt igjen i akkurat i dette..

  300. Idealet är hemskt! Pressen och trycket som är på oss människor i dagens samhälle är helt sjukt!
   Riktigt bra skrivet!
   Jag älskar din blogg, du är så himla vacker precis som du är <3

  301. Hei Andrea.
   Hvem har fortalt deg at det er utseendet som er det viktige?
   Du er et forbilde for utrolig mange, og joda, du ser over snittet pen ut. Men er det kun det du ønsker å bli kjent for?
   Du har muligheten til å få bort fokuset fra ditt eget utseende og faktisk hjelpe andre.
   Jeg har venninner som hver helg stikker opp i den lokale parken med hjemmesmurt frokost til de narkomane for å gi dem et bedre liv. De er aldri i fare for å bli ranet, fordi de narkomane ser at de vil hjelpe dem.
   Eller dersom du synes det er skummelt så kan du starte med å hjelpe eldre som ikke har så mange kontakter og venner lenger med innhandling av matvarer og slikt.
   Evt. reis til et eller annet u-land via en hjelpeorganisasjon for å oppleve hvordan andre mennesker har det i verden. Jeg skal garantere at det ikke bare vil få fokuset bort fra utseendet ditt (på sikt, siden det er en slags psykologisk barriære), men også få deg til å innse hva som faktisk er viktig her i livet.
   DU vil sitte igjen med utrolig mye, og kanskje inspirere 1-100stk unge jenter til å gjøre det samme via bloggen din. Og dermed har du bidratt til at fokuset ikke er på utseendet for disse også, men at verden har blitt et bedre sted.
   Et eksempel på andre som har vært i din situasjon med fint utseende, enkelte psykologiske issues, forbilde for mange og som har kommet ut av det på en heldig måte ved å fokusere på å hjelpe andre i stedet for er Angelina Jolie..
   Lykke til uansett. 🙂

  302. wow Andrea! fantastisk innlegg! Jeg føler meg mye bedre nå med meg selv og mitt utseende! du er vakker og et veldig godt forbilde Andrea! <3

  303. Bra innlegg! Men håper du tenker over at du er med på å øke vårt press igjen. Når du legger ut før og etter bilder av kroppen din og bare viser de mest perfekte bildene av ansiktet ditt, øker du fokuset på kropp og utseende og påvirker leserne dine. Håper du tør å vise en litt mindre perfekt og kroppsfiksert side av deg selv for å ta bedre vare på leserne dine.
   Men bra innlegg, håper du finner ut av det <3

  304. Virker litt egoistisk at du legger ut bilder for bekreftelse syns jeg. For når du legger ut bilder for å føle deg bra, vil mange lesere som ikke kan få den kroppen, få verre følelser rundt seg selv. Er jo mange som gjør det, og det er jo akkurat det som er problemet. Når man drar seg selv opp, drar man samtidig veldig mange ned

  305. Andrea, Dette er et av de beste innleggene jeg har lest noen gang. Det er helt utrolig hvor mye vi bryr oss om hvordan vi ser ut, hvor tykke eller tynne vi er, kostholdet og hvor mye vi må trene. Jeg skjønner utrolig godt at du blir sur når noen kommenterer deg.
   YOU CAN ONLY JUDGE ME IF YOU ARE PERFECT AND YOU ARE NOT!
   Husk det <3
   Nesen din er absolutt ikke for stor!!! Jeg skjønner ikke hvorfor han eller hun sa det! Det er helt teit! De som kommenterer deg om utseende eller hva det måtte være er bare sjalu på hvor fantastisk fin du er som person <3
   Husk at du er nydelig akkurat som du er<3
   Og hvis noen kommenterer deg bare tenk på at det er det indre som teller 😀 Håper dette hjelper deg noe, Jeg er en kjempe stor fan av deg (Ser opp til deg) og håper du leser dette 😀
   Klem fra Ann-Heidi <3

  306. Andrea, Dette er et av de beste innleggene jeg har lest noen gang. Det er helt utrolig hvor mye vi bryr oss om hvordan vi ser ut, hvor tykke eller tynne vi er, kostholdet og hvor mye vi må trene. Jeg skjønner utrolig godt at du blir sur når noen kommenterer deg.
   YOU CAN ONLY JUDGE ME IF YOU ARE PERFECT AND YOU ARE NOT!
   Husk det <3
   Nesen din er absolutt ikke for stor!!! Jeg skjønner ikke hvorfor han eller hun sa det! Det er helt teit! De som kommenterer deg om utseende eller hva det måtte være er bare sjalu på hvor fantastisk fin du er som person <3
   Husk at du er nydelig akkurat som du er<3
   Og hvis noen kommenterer deg bare tenk på at det er det indre som teller 😀 Håper dette hjelper deg noe, Jeg er en kjempe stor fan av deg (Ser opp til deg) og håper du leser dette 😀
   Klem fra Ann-Heidi <3
   DU ER HELT PERFEKT BÅDE UTVENDIG OG INNVENDIG!

  307. Utrolig, utrolig, utrolig bra innlegg! Tror du har klart å inspirere MANGE tusen jenter med å skrive dette! Stå på, du er så sterk!

  308. Veldig fint innlegg – med mening! Det er 100 000 jenter som hadde ønsket de så akkurat ut som deg. Fortsett å være dette gode forbildet. Det kler deg!!

  309. Tror ikke du skal ta deg nær av kommentarer om nesen din, ingen har perfekte neser. Du er fin som er!

  310. alt dette kroppspresse er det jo vi selv som har laget? så da er det jo også vi selv som kan forandre på det, hvis alle tenkte sånn som deg så hadde vi blitt kvitt dette presse for lengst

  311. Flott inlegg, leser som regel ikke blogger men når det er slike inlegg må jeg bare. Er selv gutt og kjenner meg godt igjen.

  312. Et fantastisk bra og godt reflektert innlegg. Det er godt å vite at ikke bare jeg tenker sånn, men også andre. Takk skal du ha!

  313. Du skriver akkurat sann det er nå i 2013, dessverre har det blitt så mye kroppspress men er vanskelig å vri om på det nå… Om flere toppbloggere hadde begynt å skrive om kroppspresset 2013 hadde kanskje flere lesere tenkt at alle er fin som de er! Selvfølgelig er det bra å trene, spise sunne ting og ha det kjekt, men ikke slanke seg på den “feile måten” og nesten sulte seg selv! Tusen takk for ett nydeligt innlegg, stå på Andrea!

  314. Hei Andrea. Jeg leser bloggen din – og de andre bloggerne på topplista, så og si hver dag, for å ha noe lett å lese på. Jeg kommenterer så og si aldri på noe, men jeg vil gi deg cred for å skrive noe så intimt og i fokus for dagens ungdom.
   Mange jenter sliter med kroppen og selvbildet. Det er derfor bra at en så offentlig person som deg tar opp dette temaet. Alle vil selvfølgelig være penest mulig, jeg vil derfor si til deg at jeg synes du er en ekstremt vakker person, akkurat som du er. Selv om du kanskje ikke kommer til å lese denne kommentaren, synes jeg det er viktig å støtte opp, når andre jenter fremmer de tanker jeg er enig i, og selv har problemer med. Viss alle skulle vært like, hadde alle strebet for en ny type “vakker”. Hvem vet hva det hadde vært?..
   Lykke til!

  315. Hallo!
   Ramlet innom dette innlegget gjennom nettavisen.no. Leser i grunn sjeldent blogg, hvertfall ikke “sånne” blogger her. Kanskje mest pga jeg er en 30år gammel mann, og dette er vel laaaaangt unna din målgruppe 😉
   Ville bare legge igjen en kommentar fra et litt voksent perspektiv. Ser jo at du har fått mye støtte her etter å ha lest over noen av kommentarene her, det er jo vell og bra det, og jeg stiller meg bak den. Modig gjort av deg, flott at du har en selvinnsikt som ser disse problemene her.
   Men…. Jeg har ikke lest noen av dine andre blogg innlegg og vet ikke om dette bare er måten du skriver på, språket du bruker, eller om dette bare er en sjargong i blogg verden.
   Uansett, på meg virker det da som du har et utrolig usunt kroppsbilde, dårlig selvtillit gjemt bak en fasade du har satt opp for alle disse følgerne du har.
   Du skriver på en måte så du generaliserer disse følelsene dine for alle jenter på din alder og hva du gjør for å leve opp til et ideal som blir presset på dere av både samfunnet og følgerne dine. Jeg håper så inderlig at dette ikke er den generelle oppfatningen for unge jenter, for dette her høres jo sykelig ut.
   Dette her er jo ikke sunt for deg eller noen andre, og dette her synes jeg høres såpass ille ut at jeg vil råde deg til å oppsøke profesjonell hjelp!
   Det er da virkelig ikke “normalt” å gå rundt med de tankene og det presset du opplever, det virker også som dette er et stort selv du legger på deg selv?
   Du skriver om hvordan du søker bekreftelse fra dine følgere, dette er jo ikke bra for deg. Måten du opplever dette presset og kravet fra alle dine lesere må jo oppleves tungt til tider, men dette er jo noe du har valgt selv, og fortsetter å velge selv hver gang du lager et blogg innlegg.
   Litt håpløst å klage over alt dette presset når dette er noe du hver dag gjør et aktivt valg om å holde på med. Jeg ville jo bare anbefalle deg til å slutte med alt dette her, lev et normalt liv uten alle nysgjerrige følgere, uten dette sinnsyke presset presset du føler fysisk og psykisk på kroppen din!
   Lær deg å leve et normalt liv uten dette presset. Lær deg å bygge opp en egen selvtillit og identitet. Bli en hel person på egenhånd og oppsøk hjelp til å få rettet på disse usunne tankene og kroppsbilde du lever med.
   Ønsker deg alt av god lykke i fremtiden, håper du ikke tok dette negativt til deg. Kun ment som noen gode ord og oppfordringer!
   Du virker da som en fin jente og har et flott ytre!
   Stå på!
   Hilsen enn gammel gubbe!

  316. UTROLIG VAKKERT! SER OPP TIL DEG FOR DETTE – HVA ER IKKE BEDRE ENN AT EN SÅ STOR BLOGGER KAN SKRIVE UT I FRA HJERTET OM NOE SÅ VIKTIG? TUSENTAKK ANDREA! Stå på videre, du har en nydelig innside, du som kan skrive dette, og du har et nydelig utseende. Nesen din er utrolig fin, folk som sier sånn er bare så opphengt i bitte små detaljer og ditt og datt… deres store ønske er tydeligvis bare å hakke ned på folk. Misunner deg for nesen din – har alltid vært misfornøyd med min nese, så jeg skjønner hvordan det føles. Sliter både med mat og kropp for tiden for å oppnå denne “sommerkroppen” som det er så mye snakk om. Er ikke noe gøy i det hele tatt.
   Takk for at du tar opp dette! Vet du, at du har skrivetalent også??

  317. Jeg er veldig enig med deg. Jeg synst det er grusomt hvordan det så lett påvirker ungdommer til å slanke seg, og det ender ofte opp med spiseforstyrrelse. Det jeg synes er verst, er at mye av dette er voksne folk. Som designere som er på utskikk etter modeller feks. Jeg har sett noen forksjellige program, og når du leter etter modeller, må man vere veldig tynn, ha høye skinnben, vere passelig høy etc.. De er jo med på det selv? Jeg leste også om en 5-åring som hadde nektet å spise i barnehagen, fordi hun syns hun hadde stor mage! En 5-åring? Dette er grusomt… Pass på deg selv Andrea! 🙂

  318. Hei Andrea! Jeg pleier aldri å kommentere på bloggen din, men er innom den ofte. Har alltid sett på deg som litt overfladisk, men du beviste at jeg tok feil med dette innlegget 🙂 jeg syns det er veldig bra at du som toppblogger tør å skrive om det her, for alt er sant uansett hvordan man vrir eller vender på det! Stå på, du virker som ei herlig jente!

  319. Hei Andrea. Jeg er ei jente som er 156 cm høy og veier 42 kilo. Jeg vet egentlig at jeg er tynn(og undervektig),jeg bruker størrelse xs i topper, og bukser i størrelse 32 er ofte for stort, men alikavel ser jeg meg i speilet og tenker at jeg er feit. Jeg er naturlig tynn, og har ikke anoreksia eller noe og spiser utroooolig mye til tider! Jeg har elendig selvtillit, før ble jeg aldri med på bilder, jeg er oftere med nå, men klarer enda ikke tanken på å ha et profilbilde på facebook f.eks. Jeg bruker ikke instagram til å legge ut bilder, bare se hva andre legger ut. Enda er selvtiliten min iallefall 3 ganger så bra som den har vært de siste årene. Jeg er en veldig rolig person, som sier ganske lite og ikke er særlig “vill og utadvent” Jeg sammen ligner meg med nesten alle rundt meg, og jeg synes du er nydelig! Kan ikke se at nesen din er stor i det hele tatt, eller finne en feil med deg for den saks skyld. Innlegget ditt var fantastisk skrevet, og jeg synes det er bra du vet at du også er med på å lage det selv-i likhet med nesten alle andre… Bare dette innlegget gjorde faktisk dagen min mye bedre 🙂
   Husk at du er nydelig!

  320. Utrolig bra innlegg, du virker så søt og har et utseende til å dø for. Selv syntes jeg ikke du har noe som helst som er negativt ved deg, men dessverre finnes det folk som leter etter hver minste detalj for å ha noe å kritisere deg for. Du er en fantastisk person, stå på Andrea og ikke bry deg om de stygge komentarene, de er bare missunnelig på at du er så nydelig. <3

  321. SÅ UTROLIG BRA INNLEGG!
   Er selv veldig misfornøyd med kroppen min, og dette innlegget gjorde så jeg bare fikk lyst til å drite i hva alle andre mener om kroppen min.

  322. Du er tynn, men med kvinnelige former som pupper og bittelitt hofter. Du har langt, tykt nydelig hår. Du har kritthvite helt rette tenner, fyldige lepper, øyne som vekker oppmerksomhet, den perfekte nesa og solbrun glatt hud. Ikke bare har du alt dette, du har også klær og tilbehør som andre jenter på din alder bare kan drømme om.
   Så og si alle tenåringene i Norge er misunnelige på deg, Andrea. Det er en grunn til det. Det er fordi du er så vakker og fordi du har oppnådd så mye i livet ditt. Leiligheten din, hunden, livsstilen, alle de gode vennene dine, alt det morsomme du finner på ++
   Vet ikke om dette hjelper deg i det hele tatt, men stå på! Du er vakker. Og du er aller vakrest når du har det bra med deg selv og smiler 🙂 Klem

  323. Utrolig bra skrevet! Tøft gjort av deg at du tar opp dette, for jeg vet mange sliter med dette; inkludert meg selv. Liker deg godt, men liker deg enda bedre nå! Du er ei super og vakker jente Andrea. Stå på! 🙂 Og det med nesen din, det er bare tull. Har sett uttallige bilder av deg, og aldri lagt merke til at nesen din er for “stor”. Lykke til videre, klem <3

  324. Jeg skjønner deg Andrea! Er også utrolig lei av dette.. Du må bare stå på videre, for dette blir du sterkere av, og du må huske på at andre kan vere mesunnelige på deg! Elsker bloggen din, og ett utrolig godt poeng og bra innlegg!!:-)

  325. Er enig i at du er med på å gjøre kroppspress større, men det at du skriver dette inlegget gjør at jeg forstår at det ikke alltid er lett å være Andrea heller. Visste ikke at du hadde det sånn! Stå på videre, du er en fining<3

  326. Jeg skjønner deg veldig godt, og er helt enig. Kroppspresset har nådd nye høyder, og det blir bare sykere og sykere. Det jeg ikke skjønner, og kanskje blir litt provosert av, er at du sier du legger ut bilder av deg selv i bikini osv nå, fordi du ønsker bekreftelse, og det er jo forsåvidt greit det. Men i tillegg til at du viderefører kroppspresset, så viser du også at bekreftelse er viktig. Noe jeg mener det absolutt ikke er. Jeg er glad for at du er glad du begynte å trente, for det virker som du har det bedre med deg selv, men skal ikke det være nok? Trenger du den bekreftelsen så fælt? Jeg mener, du har det bedre med deg selv, og er det ikke det som er hele poenget, at man skal ha det bra med seg selv? Jeg skjønner ikke hvor bekreftelsen kommer inn. Du motsier deg jo selv litt, når du er så opptatt av å bli akseptert, også forteller du oss at vi er bra nok som vi er. Du er jo det du også. Jeg foreslår at du slutter å lete etter aksept hos andre. Kun slik kan du akseptere deg fult og helt selv. Du må ikke la andre styre livet ditt, og hvordan du skal se på deg selv 🙂

  327. Nesa di er absolutt ikke stor! Jeg har aldri lagt merke til det før nå. Personene som har kommentert det er sikkert veldig usikre selv og leter etter feil på andre for å føle seg finere.

  328. Bra innlegg! Føles litt godt å se at du som “perfekt” blogger ikke er så perfekt likevel. Det var ikke negativt ment, men bloggere framstiller livet sitt som perfekt og da er det fint å se at dere egentlig er som alle andre innimellom:)
   Må bare si at jeg kjenner også sykt på kroppspresset! Den som jeg faktisk synes er vert er at til og med guttene (i alle fall her jeg bor) vil ikke ha oss jentene som er “normale”. Jeg for eksempel, er ikke størrelse xs/s, men jeg er størrelse m. Men på grunn av at alle har begynnt å henge seg så mye opp i detaljer og hele tiden må vise med blikk eller noe når en jente med litt mage kommer gående forbi, har jeg begynt å kjøpe klær i størrelse L, for å skjule litt mer.
   Jeg skjønner ikke hvorfor vi ikke kan være bra nok som vi er?! Hvis ikke en gutt aksepterer at jeg er størrelse M/L og ikke XS/S så kommer jeg aldri til å få meg kjæreste/mann, for jeg har verken kroppsbygning eller lyst til å være størrelse XS/S. Og, NEI, jeg sier ikke at XS/S er stygt, for det er det ikke, men hvis jeg skulle vært den størrelsen hadde jeg sett alvorligsyk ut!!

  329. Andrea, jeg elsker deg over alt på jord. Du er den mest ærlige bloggeren jeg har evver lest!!!♥♥
   Du er bare best og du er helt perfekt. Du kommer sikkert ikke til å lese bloggen min, men den heter karilouise.blogg.no♥
   P.S nesen din er “perfekt looking” og ikke la de dustene ødelegge seltilliten din og ikkje la de lure deg!!
   Be strong girl♥♥

  330. Utrolig fint innlegg! Du fikk virkelig sagt det!
   Og nesen din? ka faen, den er jo fin??? Jeg kunne godt byttet nese med meg, og min her helt ordinær. Nesen din et tema du virkelig ikke trenger å bekymre deg over, for den er helt fin, akkurat som den er!

  331. Utrolig bra skrevet. Jeg har ikke sånn kropp som de modellene har, jeg har kraftige lår, og alt det der. Men ifjor, innså jeg at, jeg er overvektig. Da jeg begynte å trene, raste jeg ned i vekt. Husker så godt da jeg virkelig ikke likte kroppen min. Men nå, begynner jeg å like kroppen min. Nå, trener jeg, og spiser sunt. Jeg har det samme presset som deg. Trust me.

  332. ingen e perfekt. grunnen e førdi vi e menneska . eg synes du e alt før tynn size 0 ska være perfekt men det e det ikkje

  333. Utrolig bra innlegg! Begynte nesten grine på slutten, kjente meg så igjen i det du skrev. Og så må jeg bare si det at nesen din er IKKE stygg, hadde aldri tenkt over den engang. Min er mye større, lover. hehe
   <3

  334. Dette innlegget er noe du ser på de aller fleste blogger om dagen, men forskjellen på dette innlegget og på andre bloggere sine innlegg er at faktisk mener det du skriver. Du sier du er en av de jentene som faktisk begynte å trene pga av kroppspress og at du var en av de som trakk inn magen. Jeg digger det, Andrea!! Jeg ble helt kvalm da jeg leste innlegget til mammatilmichelle.blogg.no.. Først langer hun ut om hvor slitsomt det er å være jente den dag idag, deretter legger hun ut bilder der hun står med nedbretta shorts og klar til å dra på photoshoot for FHM. Nå skal ikke jeg komme her og si at hun er mor og at hun må passe på hva hun legger ut, for hun er tross alt en ungdom selv. Men hun valgte å få barn i en ung alder og har derfor valgt å ikke være en normal ungdom. Du er ikke mor, du har ikke en kjæreste du må ta hensyn til (lengre) og du er over 18 år. Du kan legge ut så mange bikini bilder du bare vil!! Jeg hadde gjort det samme hadde jeg sett ut som deg. Du er flink som drar deg selv på trening og som greier å gå forbi godterihylla uten å en gang så mye som ha lyst til å se bort. Du er superflink!! Jeg må innrømme at jeg har synes at du har forandret det mye siden jeg begynte å lese bloggen din, men så har alderen din. Vil du ta restylane i lippene dine fordi du ikke er fornøyd med de, så må du søren meg få lov til det! Du er en nydelig jente, Andrea og jeg digger deg!

  335. Jeg kommenterer vanligvis ikke blogger, men dette må ejg bare kommentere. Først må jeg si at dette var kjempebra skrevet, Andrea. Høres veldig rart ut, men jeg er glad for du skriver dette. For mange toppblogger har en tildens til å skrive om sitt “perfekte liv”, de har det så bra og ser helt super smashing ut. Men slik er det ikke, de er akkurat de samme som “oss andre”.
   Jeg vil bare si at jeg synes du er helt fantastisk, Andrea. Selv om jeg ikke kjenner deg, men du er virkelig fin på alle måter (slik jeg har fått inntrykk av). Jeg vil også legge til at du har en hel hau postitive ting og se på enn negative. Hvis du legger en hau med de postive og de negative, har du titalls flere positive ting enn negative. De er bare så altfor lett og fokusere på de negative. For allle vil jo være perfekt, og ha de perfekt og leve det perfkete liv. Men slik er det ikke, livet er ikke en dans på roser. Vi må slutte og tenke slik, leve livet som den vi er, vi er alle forskjellig på hver vår måte og er oss selv fult helt og ut. Jeg synes vi burde bli mer fornøyd med den vi er, da tror jeg dagens samfunn blir mye bedre.
   Håper du får en fantastisk dager og en fantastisk sommer! Du er topp <3<3

  336. Du er faktisk et sånn menneske som legger ut bilde av kroppen din, og det skaper kroppspress fordi du har en perfekt kropp, du burde ikke legge ut slike bilder

  337. Utrolig bra skrevet Andrea! Du er et stort forbilde for mange, og setter pris på at du skriver dette. Er ikke tvil om at dette er helt korrekt! Pleier vanligvis ikke kommentere på blogger, men nå måtte jeg bare. Hadde aldri tenkt over det med nesen din og synst du hadde helt rett, den passer ditt ansikt. Du er utrolig vakker Andrea, det må du vite. Det beste av alt når man leser en blogg er når man ser hvor ærlig bloggeren er! Du stråler!!! 🙂

  338. Legger til noe mer. De som slenger de så klate dritt kommentaren inni mellom alle positive er folk som er misunnelige som ønsker å rakke ned på deg eller andre for å føle seg selv bedre. De selv sliter med dårlig selvtillt og slike ting. Du er fantastisk på alle måter. Elsker deg <3

  339. Jeg har aldri lest noe bedre! Kreds til deg! Dette var enormt bra skrevet. Jeg føler selvfølgelig akkurat dette selv, men når jeg nå leste dette fikk det meg til å tenke! Tusen takk<3
   ps: Er ikke veldig fornøyd med nesen min selv, men skal prøve fra nå å ikke ha så mye fokus! Takk igjen <3

  340. Utrolig deilig å lese dette innlegget. Alle jenter føler på kroppspresset, spesielt i 2013. Det at du skriver dette hjelper så utrolig mange, takk! Har selv følt på presset, men nå er det heldigvis over

  341. Jeg synes nesa di er kjempe søt jeg 🙂 Den er helt proporsjonell til resten av det nydelige ansiktet ditt. Å høre på hva noen feige, anonyme tapere som ikke eier respekt på noen måte, er en uvane du har. Du har et vakkert sinn, og en gudinnelignende kropp. Ikke la hatere bryte deg ned, du er Andrea og du er perfekt <3
   Odin
   Twitter: Tyrenakke

  342. Så utrolig bedriende å lese dette innlegget! det er så sant. helt sykt hvordan det påvirker oss.
   Men igjen: du ser smashing ut, og resultatene du har fått av livstilen din med mat og trening har motivert meg til å endre livsstilen min selv. og det mener jeg positivt! nesen din er IKKE stygg, kunne tenkt meg sånn nese selv 🙂

  343. Du har så rett! Jeg kan ærlig innrømme at jeg har slitt endel med selvtilliten, nettopp pga at alle andre er så opptatt av hvordan jeg ser ut. Jeg får kommentarer på ting som jeg aldri har tenkt over, før jeg fikk høre det. Og akkurat som deg, var det første jeg gjorde å løpe inn på badet for å sjekke om dette stemte.Etter det har jeg prøvd å dekke det til osv. Det er rett og slett helt forkastelig! på Twitter foreksempel, har en STOR del av tweets handlet om “Sommerkroppen 2013”. Jeg blir faktisk kvalm av å lese om det hele tiden! Jeg gruer meg til å ligge på stranden i bare bikini, fordi jeg vet at jeg ikke har den fineste magen, de “fineste” puppene, og fordi jeg vet at jeg ikke er perfekt! Men hvem er vel det? ALLE har sine feil, eller ting de ikke liker med seg selv. Men når man får høre det fra andre, blir man litt ekstra sårbar, og tenker mer over det. Jeg synest (Selv om det er vanskelig) at alle burde prøve å være fornøyde med seg selv, å prøve å leve med at “sånn er jeg, og sånn er det”. Vil bare avslutte med å si at du er helt utrolig pen, Andrea! Jeg setter STOR pris på at du skrev dette innlegget, for jeg kjente meg så mye igjen i det du skrev! Prøv å hev deg over de stygge kommentarene, og heller fokuser på de positive! Du er en nydelig jente, og du har ingen grunn til å tro på noe av den haten du får! STÅ PÅ!

  344. Sånt som dette gjør at du er en slik person som fortjener å være på topplista – med all den makten du har.

  345. Herlig innlegg! Fyfaeen du er jo dritpen og alle de frekke kommentarene er bare fra sjalue anonyme folk! Første gang jeg så bildet av deg tenkte jeg jo at du har n fin nese og jeg er veldig sjalu på den, skjønner virkelig ikke hvor den kommentaren om “nosejob” kom fra, du har perefekt nese!

  346. Herregud, Andrea! Jeg var på gråten når jeg leste dette innlegget. Du er den eneste toppbloggeren jeg følger med på (jeg har aldri hatt noe til overs for pene, lykkelige, -rike-, blondiner, da jeg alltid har vært sjalu på disse, fordi jeg aldri har kunnet vært sånn selv) fordi… jeg elsker skrivingen din, du er fantastisk til å få folk til å følge med, og ikke minst; pga. ting som dette: Du er et uhyre godt forbilde! Og ikke minst; jeg synes du er noe av det vakreste, og jeg skulle gjort mye for å kunne minne deg på det hver dag, for det er noe jeg trenger selv, også. Jeg kommer nå til å sende deg en mail på bloggmailen din, sånn at du veit det, så om du leser denne kommentaren; vær så snill sjekk den. For jeg vil at du skal vite at du i hvertfall ikke er den eneste. Du er helt utrolig herlig, Andrea, og selv om du ikke kjenner meg og jeg ikke kjenner deg, så er jeg ordentlig dypt glad i deg, akkurat som du er!
   M

  347. Hei Andrea,
   jeg legger aldri igjen kommentarer på blogg, men denne gangen må jeg bare gjøre det. Ville bare si at jeg alltid har beundret nesen din og hvor utrolig liten og fin den er. Det var nok en idiotisk kommentar fra noen som synes det samme som meg 🙂

  348. ble utrolig rørt av å lese dette innlegget! du fikk meg til å tenke. Du er så utrolig vakker! Jeg kjenner deg ikke, men på en måte føler jeg at jeg gjør det, har lest bloggen din i flere år. Og ut ifra det jeg har sett og lest vet jeg at du har et hjerte av gull og du har en like vakker utside som innside. Du er virkelig et forbildet for meg. Ikke bry deg om andres negative meninger om deg, du er en helt fantastisk, vakker jente!

  349. Andrea- du er en vakker kvinne! Jeg bruker ikke å studere utseende på verken meg selv eller andre, jeg vil ikke oppdage “feil” og ujevnheter. Men selv om jeg ikke studerer bildene dine, så har jeg selvfølgelig fått med meg at du er utrolig vakker. Jeg kjenner deg ikke, men jeg er ganske sikker på at du er minst like vakker på innsiden.
   Jeg er ikke den jenta som blir kalt pen, hele oppveksten har jeg fått høre hvor stygg og feit jeg er. At jeg er dum som ikke klarer å fullføre videregående skole. Nå er jeg 23 år, sliter fremdeles med å komme gjennom skolen. Alt dette skyldes all mobbingen gjennom livet, det har selvfølgelig gått utover psyken. Skal sies at jeg har opplevd verre ting enn mobbing, du kan kanskje tenke deg til hva det er? overgrep. Så jeg vet hva du mener med de ufine kommentarene, hvordan de påvirker deg. Og jeg vet hvor vanskelig det er å tro på alt det fine du hører om deg selv, for man husker dessverre det negative best.
   Andrea, du må aldri tvile på deg selv. Du er så vakker, og har en av norges mest leste blogger. Takk for et fint blogginnlegg <3

  350. Hærregud Andrea, så æli og stærkt! :’) Du e nydeli og verke som ei sjikkeli super jenta syntes eg. 🙂 Hateran e jo bærre sjalu vøttø.

  351. Må si det er litt ironisk at du skriver et sånt innlegg når sånn ca. alle som har felles venner med deg vet at du har spiseforstyrrelser.. Selv på ohg har vi fått med oss dette! Håper du ikke lar det gå for langt

  352. Jeg har lest bloggen din lenge, og har alltid likt deg og måten du blogger på, men etter dette innlegget så aner du ikke hvor mye respekt jeg fikk for deg! Ikke bare er det bra skrevet, men om et veldig sentralt tema! Herregud, imponerende!

  353. Fikk plutselig veldig mye mer respekt for deg, Andrea. Veldig imponerende skrevet, du traff spikern på hodet på alle punkter. Dette innlegget bør spres, deles og leses av alle for folk må bli mer åpne om kroppspresset. Veldig bra, Andrea! Vi ses på Hove! 🙂

  354. Synes faktisk kroppen din var mye finere før du begynte med dette hysteriet ditt. Du er faktisk på grensa til å være en kvinne, og en kvinne skal ikke ha samme kroppsform som en 14-åring som du har nå. Du er rett og slett blitt formløs og alt for tynn. Håper du kommer deg over den “sommerkroppen-kneipa” og innser at du hadde en fantastisk kropp før du begynte med et alt for strengt kosthold og det noen sier er spsieforstyrrelser.

  355. Utrolig bra skrevet Andrea! Du har jo en perfekt kropp! Du er perfekt.. Hvis jeg hadde sett sånn ut hadde jeg vært så sykt glad! Du burde være fornøyd med kroppen din. Stå på vidre!:)

  356. Du er perfekt akk som du er. Ikke la andre få deg tenke at du ikke er det. Den eneste personen som kan stoppe er deg selv. Stay strong <3

  357. UTROLIG BRA SKREVET! Fikk tårer da jeg leste dette og selvtilliten min økte litt og du burde ikke tenke på alle disse dumme menneskene som rakker ned på deg. De er bare utrolig sjalue over hvor fin kroppsbygning og ansikt du har! Jeg skal love deg at nesen din er fin som den er! Smilet ditt også og hele ansiktet er som den er pudret av “WOW”. Jeg ser opp til deg og du har en utrolig fin mage og kropp! Stay strong♥ Du er vakker og ikke la andre ta over deg! Uansett hvor perfekt du måtte være, så er det alltid noen som MÅ bare rakke ned, dette er ikke fordi du er stygg, men fordi de er sjalue og ikke kan bli så perfekte selv.

  358. Hei Andrea ! Begynte nesten å gråte av innlegget ditt ! Det er mange av leserne dine som ser på deg som perfekt ! Og de som ikke gjør det er bare misunnelige på deg ! Det er helt sykt hvor viktig det skal være å ha den fineste sommerkoppen også videre. Jeg startet å trene fire ganger i uken , fordi alle var så opptatt av det. Jeg har ett mål og det er å forandre meg! Vet ikke hva annet jeg skal gjøre ! Men når jeg leste innlegge ditt fikk det meg til å tenke at man egentlig skal respektere hvordan man ser ut ! Vil også si at du er en helt fantasktisk person uansett hva de anonyme personene sier. Du har ikke for stor nese, og du er vakker uansett! Du er forbilde mitt !! <3 og tror du er det for mange 🙂 <3 Jeg håper du vil respektere deg selv , uansett hva folk sier !! <3

  359. Wow. Rett og slett, wow. Jeg sitter her med tårer i øynene og syntes at du er en utrolig sterk person, Andrea! Føler faktisk at dette inlegget har gitt meg mer selvtillit! Jeg er egentlig ganske tynn, men føler at jeg ikke er “tynn nok”. Men, nå skal jeg virkelig slutte å bry meg om alle andre og hva alle andre mener og tenker om mitt utseende og min kropp. Som du har fått fram i innlegget, så er alle perfekte på sin måte! Det hadde jo hvert fryktelig kjedelig hvis alle var like! Du er mitt forbilde, det har du hvert lenge 🙂 Stå på, du er virkelig nydelig! Og det er nesen din også! Ansiktet ditt er akkurat sånn det skal være, fordi du er du♥ Du virker som en kjempe herlig jente, Andrea♥ Får bare lyst til å klemme deg jeg :’)♥

  360. Jeg har lest SÅ mange sånne tekster, og jeg pleier å synes det er litt teit at jenter som selv er så kroppsfokusert, skriver om hvor kroppsfokuserte andre er, men dette innlegget var virkelig bra. Du er sykt flink til å snakke for deg, og jeg blir så lettet over at noen endelig sier “jeg har det akkurat som dere.”
   Tusen takk, Andrea! Dette innlegget tror jeg hjalp mange, du er en utrolig flink blogger, og en sinnsykt vakker jente! 🙂

  361. Andrea, du er helt perfekt! du er perfekt på din måte, og du må ikke tro på det de anonyme hatersene sier! du er nydelig og vakker<3 du har helt perfket kropp og utseende! og jeg er misunnelig på deg<3

  362. Utrolig bra skrevet, Andrea! Disse anonyme menneskene som åpenbart lever av å slenge dritt til andre, det er de som virkelig sliter. Ser de seg selv i speilet og tenker; “Wow, jeg er flawless”? NEI, det gjør de så absolutt ikke. Dette er mennesker med selvtillit på bunnen av et spann, som kun føler seg bedre ved å rakke ned på andre. Og så er de jo feige nok til å ikke engang oppgi navnet sitt! Jeg vedder på at dette er jenter/gutter som sitter å studerer bilder av andre kun for å finne en ørliten filleting å sette fingeren på. Og nesa de, Andrea? Jeg ser overhodet ikke hva som er galt med den. Uff, sånne mennesker har for mye fritid spør du meg. Du er vakker, uansett hva de tullingene mener. Skulle gjerne likt å sett hvor perfekte de er.

  363. For et bra innlegg! Dette er en blogg det er verdt å lese! Foresten er det slettest ikke noe galt med nesen din! Du er nydelig! <3

  364. Du er perfekt akkurat slik du er. Elsket deg for 2år siden, og gjør det fortsatt. For å si det sånn, om du har en stygg eller stor nese, da har nok alle andre det også. For å være ærlig har du en helt perfekt nese! Mange drømmer om å se ut som deg, og det vet du nok. Enkelt å kun se på de stygge kommentarene. Er en grunn til at du er en så kjent blogger. Du er nydelig slik du er!

  365. Det er så godt å lese sånne innlegg noen ganger! At til og med de som ser så bra ut som deg og de andre toppbloggerne tør å publisere sånne innlegg til tross for stygge kommentarer betyr mye mer enn alle bilene der man gjør seg til. Her er det den ekte personen bak bloggen som titter frem. Håper det kommer mange flere sånne innlegg både bra deg og de andre toppbloggerne. Og nesen din er fin akkurat sånn den er 🙂

  366. hei!
   dette var ett inlegg som jeg setter stor pris på at du skrev! det beskriver så mye om hvordan det er å føle seg uvell i sin egen kropp. det er helt greit at man kanskje har et par ekstra kilo på kroppen, det betyr ikke at du må gå på treningsenteret for å se ut som hun jenten i det bladet. det er en grunn for at det er aldersgrense på treningsenteret. er man yngre enn 16 så er det ikke bra å trene sånn i det hele tatt! ingen er perfekt! men om du ser deg selv i speilet betyr det ikke at du ikke har lov å tenke fint om deg selv! jeg har deg som ett av mine forbilder Andrea, fordi du klarte det! du klarte å oppnå det du ønsket, selvom du var kjempe fin som du var. du må ikke tenke på det dumme folk sier. de er bare misunnelig for at du har den fine kroppen og de ikke klarer å oppnå det du klarte. stol på deg selv!

  367. Jeg leser vanligvis ikke bloggen din, men fikk faktisk anbefalt å ta en tur innom for å lese dette innlegget. Først tenkte jeg at jeg ikke gadd, fordi det var ikke det jeg ville bruke tida mi på. Men likevel tok jeg en tur innom og leste hele dette innlegget. Og det er jeg glad for at jeg gjorde! Jeg fikk øynene mye mer opp for både DEG som blogger og selve kroppspresset som pågår nå. Det som traff meg mest var det om at vi søker bekreftelse. Jeg hadde aldri tenkt over det før på den måten før jeg leste det her. Det eneste jeg kan si er UTROLIG BRA SKREVET!

  368. Jeg har slitt veldig med mitt eget selvbilde, noe som endte med alvorlig anoreksia. Livet mitt så mørkt ut, men jeg kom meg ut av den mørke sirkelen, og er fakisk helt frisk den dag i dag. Jeg jobber mye med min egen selvfølese for å unngå disse tankene rundt kropp og utseende. Til nå har jeg kun positive erfaringer!! Se deg selv i speilet, si noe positivt til deg selv, og smil. Dette hjelper, prøv det ut i noen uker!

  369. Oi, det der fikk meg virkelig til å tenke! Du kan virkelig bruke ord – det er det ikke tvil om. Jeg tenker akkurat det samme som jeg følte du prøvde å få frem, ved hjelp av det innlegget. Fantastisk, Andrea! You go girl;) Fuck what they say, you are beautiful! No matter what.
   … Og det med å finne en bekreftelse, du føler er bra nok. Nok en ting, jeg er heelt enig i.

  370. Det var så utrolig bra skrevet, jeg kjenner meg sånn igjen på alt det der, og det rørte meg fordi det var så utrolig bra skrevet. Jeg er ikke den som har den fineste kroppen akkurat og det er fint å se at de som faktisk har den fineste kroppen tenker og vet hva vi andre mener og at de kanskje har vært der…

  371. Utrolig bra skrevet! Jeg bor i det rosa huset vesiden av ditt gule, og jeg ser deg hele tiden. Det er ikke noe galt meg deg! Du er som resten av folket i verden, vakker men, ikke perfekt. og det burde være lov<3 dette "kropppresset" er helt idiotisk. alle må få lov til å være slik de er uten å være redd får å kle av seg.

  372. Ikke la de anonyme leserne påvirke deg! Du er helt perfekt og jeg er faktisk misunnelig på deg 🙂 Kjempe bra skrevet!

  373. Det er nok en god grunn til at de som skriver slikt er anonyme. De ser nok ikke ut selv, også hakker de på andre som er penere enn dem og som har en populær blogg. Det er absolutt ingenting i veien med deg. Du ser ut som en nydelig jente. Og nesa di ser jo bare kjempesøt ut!! 🙂

  374. Utrolig bra skrevet Andrea!!! Jeg sliter så utrolig mye med dårlig selvtillit og det blir bare verre og verre for hver dag som kommer..:( jeg trener masse, og får høre at “du er ikke feit” osv.. Jeg må alltid ha andre sin mening, og spør dem ser jeg “feit ut eller er det bare at jeg har så mye muskler? ” jeg er ca. 165 cm men korte bein med mye muskler, som gjør meg irritert hver gang jeg ser meg selv i speilet. Står alltid å vurderer meg selv, og mener at alt er forferdelig med meg. Du er en stor inspirasjon for meg, og dette innlegget fikk meg til å føle meg mye bedre. Ingen er perfekte, sånn kommer det alltid til å være. Men alle de kommentarene du får, er bare fordi de er sjalu. Det er ingenting å bekymre seg over det, du er så utrolig vakker og ett bra forbilde for mange:)

  375. Utrolig bra skrevet! Jeg ble glad da jeg leste hvordan du så på dette med kroppspress og lignende. Men lei for at du har måttet hå igjennom stygge kommentarer på bloggen din 🙁 jeg synest du er ufattelig nydelig og vakker! Og du virker som en grei person 🙂

  376. Angående det med nesen din, så var det noe lignende som skjedde med Taylor Swift. Hun fikk vite om noen som skrev til henne at hun hadde en liten nese. Etter det kunne hun ikke slutte å tenke på nesen sin. Finnes ingen riktig nese, punktum. Dette var et fint innlegg!

  377. Kjempe innlegg! Er så dritt lei det der kroppspresset selv, tynne bein, spretten rumpe, magemuskler og blææ. Syntes du var utrolig vakker som du var og du er vakker nå og, og det er kjempe bra at du ihvertfall er mer komfertabel med deg selv og din kropp nå – du er / og har altid vært nydelig etter mine meninger. Drit i negative kommentarer, det stråler bare sjalusi etter sjalusi på lang vei! og forresten, nesen din er søt og helt normal, ingenting galt med den – det er noe folk sier bare fordi de er utrolig sjalu over utseende, livet og bloggen din 🙂 STÅ PÅ ANDREA

  378. jeg får sånn stor respekt for slike personer som deg!
   jeg fikk tårer i øynene da jeg leste det fordi jeg kjenner meg så godt igjen. uansett hvor god dagen min har vært, er det kun en uskyldig kommentar om utseende mitt som skygger over alt annet positivt.jeg og er det noe jeg hater mest med kroppen min så er det de små brystene mine. og når selv kjæresten min kommenterte det, ikke vondt ment, men alikevel fikk det meg til å hate hvordan jeg så ut, og jeg liker fortsatt ikke det jeg ser i speilet. vært imot silikon før, men nå er det egentlig alt jeg vil ha..
   jeg er lei av å bruke innlegg i bh’en, holde inn magen 24/7, ta solarium, bruke masse sminke og bare tenke på om hva andre synes om meg hele tiden. og som du sa: hvilken venn bryr seg egentlig om hvordan du ser ut, DU kun bryr deg om utseende ditt.
   Jeg er jævlig lei alt dette presset, og har nesten sluttet å tro på komplimenter jeg får.
   tror alle jenter er ganske like når det kommer til det.

  379. Du er virkelig en engel❤
   Du er perfekt❤
   Alle som sier de stygge tingene om deg er bare sjalue, kjære deg. Kunne ønske du så det❤

  380. Greier virkelig ikke å forstå hvordan noen greier å ha samvittigheten til å skrive stygge kommentarer annonymt, eller for den slags skyld, offentlig.
   Og det med nesen din, den er søren meg ikke for stor! Det skal jeg love deg!
   Ville også bare si, veldig fint innlegg! Jeg har troen på at hvis vi stopper å snakke dritt om hverandre, vil alle føle seg bedre ved seg selv 🙂

  381. FANTASTISK innlegg! Du er perfekt. Tenk på så mange som ville dødd for å se ut som deg. Jeg tenker ofte når jeg ser mennesker i rullestol f.eks om hvor godt jeg faktisk har det. Man skal være fornøyd med seg selv! (Selv om jeg hater mye ved meg selv) Har en venninne som endte opp uten familie og misbruker dop den dag i dag. Hun er superpen, men hva gjør vel det, når du er et ulykkelig menneske? Samme hvordan du ser ut, så lenge man er elsket og har det bra 🙂

  382. Tøft av deg å skrive et sånt innlegg. Mange, blant annet meg, tenker ikke på at bloggere også kan slite med selvtilliten. Vi tenker at de er så perfekte, at de ser så perfekte ut at de aldri kan tenke at de ikke er bra nok. Men det kan de.. Da jeg leste det om nesen din fikk jeg helt sjokk. Er det mulig å skrive noe sånn som at visst du tok en nese operasjon ble du perfekt?! Alle er perfekte akkurat som de er. DU er perfekt som du er, uansett hva andre sier. Kjempebra at du skriver dette innlegget. Det er supermodig gjort uansett hva andre sier. Jaa, superbra innlegg <3

  383. veldig bra innlegg Andrea. Jeg må ærlig si jeg har sett og studert bilder av perfekte kropper og modeller de siste månedene bla. deg, og følt meg som en stygg fettgladd i forhold. Jeg begynte med smoothier og havrepannekaker jeg òg, sannelig har jeg kommet i bedre form, men jeg skulle alltid ønske jeg ikke trengte å være så utrolig anstrengt med det. Hele tiden. Det er virkelig ingenting galt med å komme i form, trene og spise sunt og være stolt av det, heller ikke å leggge ut et bikinibilde iløpet av sommeren. Jeg mener at absolut allt er så annspent, man får ikke lov til å ha ekstra fett på kroppen, men man får ikke lov til å trene heller. Man kan ikke legge ut bikinibilder av seg selv uten at folk får annfall, men om man ikke gjør det og sier at man har dårlig selvtillit tror alle bare at du er ute etter oppmerksomhet. Ingenting er bra. Det er virkelig for mye å leve opp til å skulle ønske å se perfekt ut. Kan ikke alle bare hvile litt.

  384. Tusen takk, det der trengte jeg virkelig å høre!<3
   Uansett om det ikke går inn for deg, så burde du vite at du er utrolig vakker, akkurat som du er!
   Veldig bra skrevet, håper andre tenker over det du skrev, for det er virkelig sant! Føler meg heller ikke bra nok, men kanskje jeg er det, for noen. Man kan ikke få alle til å like deg, men om noen gjør det, kan jo det også kanskje holde 😉 vet ikke, men slik er verden vi lever i idag.. <3

  385. herregud jeg er så sint. jeg vil bare skrive dette til deg her i dette innlegget andrea. Jeg er så DRITTLEI av at folk skal si du er med å påvirke kroppspresset. Det er de selv som lar seg påvirke, det er de som bestemmer om de vil eller ikke endre på kroppen sin. jeeeesus christ, det er nesten latterlig. Du kan selv bestemme om du vil spise chips en gang i uka isteden for 7+ ganger i uka. Du bestemmer om du vil trene, eller ikke trene. Hvorfor skal folk bry seg? du er en blogger, ja. Men det betyr vell nå ikke at det er mer rettferdig å legge kroppspress skylden på deg og slenge dritt fordi en er sjalu på at du har motivasjonen og vil gjøre noe med kroppen din som du skal ha resten av livet? nei jeg tror virkelig at en skrue er gått løs i hodet på noen. Jeg syns du IKKE du har vært med å endre kroppspresset, du har heller motivert folk til å gjøre noe med det de missliker, og kanskje spise sundt, det er en grunn til at det heter sundt og det er fordi det er viktig for kroppen.håper virkelig mangen av leserene dine leser denne kommentaren sånn at de får litt fornuft.

  386. om du er bra nok ?
   du e jo faen meg den fineste jeg har sett, uten å kødde!
   du er den som har finest kropp, tror ALLE jenter ville byttet kropp med deg!
   du er nydelig, og det er vi alle enig om!
   de som skriver stygge ting til deg, er bare så jævlig sjalu!
   det vet alle vi som leser bloggen din, og det burde du vite selv og!

  387. Du gir meg bedre selvtillit allerede!♥ Jeg synes du er kjempe pen og nesen din er verken for stor eller for liten! Og dette mener jeg♥♥ Du er et forbilde innen selvtillit!: ) Jeg synes alle er perfekte på SIN måte<3♥
   Ser opp til deg!♥♥

  388. må si at jeg kjenner meg ganske godt igjen i det du skriver, så godt å vite at jeg ikke er den eneste.
   ser virkelig opp til deg andrea og synes du er kjempe vakker 🙂 :* <3

  389. Trist å lese det du skriver… Men det er sant ja. Men du er kjent av en grunn, du er nydelig og mange drømmer nok om å se ut som deg. Og nesten din er kjempesøt. Perfekt størrelse og form. Opererte neser ender ofte ikke opp som veldig fine… La oss ikke bli helt amerikanske heller 😛

  390. TAKK for at du skriver dette. Det er såå mange som ser opp til deg, og når du sier dette så vet jeg at det er utrolig mange som føler seg litt truffet på en eller annen måte. Jeg er forresten helt enig.

  391. Supert skrevet! …og du: haha, “nosejob” liksom?¿!! Den søte nesa di er perfekt, og du får ikke lov til å tro på sånt tull! Du er ei fin jente, og skal være stolt av både nesa di og resten 🙂 ★

  392. You’re my favorite blogger! I love what you write, doesn’t matter if it is a daily posts or if it are personal thoughts! You’re so pretty and your body is perfect! Don’t listen to what other people say, they’re jealous, that’s it! I never thought about your nose before! How bored do they have to be to think about something like that? And how much time do they have to be able to write something like that? I thing your nose is perfect to your face and I would really like to see the nose of the man who wrote that! I almost laughed about it.. How stupid can someone be? I think they need a hobby or a job!!
   I love to see pictures of you, of your face or in a bikini or whatever, you’re so cute so please don’t listen to what other people have to complain about you… The first thing they should do is to look in the mirror and think about how much it would hurt them to hear something like that about themselves!
   Go on with your blogg and try to ignore comments like that, their bad and jealous words aren’t worth thinking about! 🙂
   Ha det bra fine Andrea 🙂

  393. I actually like your nose, it’s pretty cute; and you’re gorgeous, no matter what others say. I suffered those kind of comments, not via blogging, but they really affected my confidence, but as I grew up I changed my way of thinking from ‘I have a terribly big nose’ to ‘It runs in the family, it’s one of the things that make me who I am’. So love every part of your body, ’cause that what makes you who you are!
   Kisses from Spain 🙂

  394. Utrolig bra innlegg. Det er så sant det du skriver, og det er så flott at en offentlig person som deg som rekker ut til mange mennesker kan belyse dette temaet. Du virker som en flott person og du er veldig vakker! 🙂

  395. Tusen takk, Andrea! Jeg trengte å lese dette, jeg er nok i litt samme situasjon som deg. Ser bare feil selvom alle sier jeg ikke har noe å bekymre meg for. Stå på, herlige du! Ny hashtag #sammenikampen (mot kroppspresset) 😉

  396. Hei Andrea!
   for det første vil jeg bare si at du er min favorittblogger av de bloggene jeg leser.
   jeg har også hatt problemer med å se på vekt,sunnhet og kroppen min,jeg får vite på bildene jeg legger ut på instagram at jeg er ikke bra nok,feit,stygg og at ingen liker meg! dette gjorde jeg noe med å la ut noe og skrev: slutt å døm meg til dere som gjør det,jeg er bare den jeg er og selv om folk syns jeg er feit,stygg osv..lever jeg med det,jeg begynnte å ikke spise,trene mye og trekke inn magen mye når jeg tar bilder av meg selv. Men du Andrea du er like vakker som jeg noen gang kan tenke på<3 ikke bry deg om de som skriver fæle ting om deg det er bare helt for teit, jeg skjønner at det er sårendes men livet er sånn og vi to er nesten like:) VI SKAL KOMME GJENNOM DETTE SAMMEN,DU ER DU,JEG ER JEG,DE ER DE<3 håper du tar en titt på denne kommentaren og svarer meg<3 klem fra Andrine!

  397. du var vakker da, og du er vakker nå! Nå ble jeg faktisk jeg litt stolt av å lese denne teksten! Jeg har lenge irritert meg over den voksende usunne interessen over å være über sunn hele tiden! Du har i det siste blitt en slik blogg, men nå vet jeg i det hele tatt hvorfor. takk for dette innlegget!!

  398. synes alle skal være fornøyde med kroppen sin så lenge de klarer å fungere som “normalt” i hverdagen. blir kvalm av alle bloggerne og de som kommenterer at folk ha for store/små pupper, liten rumpe eller store lår. det finnes så mye mer i livet enn det! folk kan klage når de ikke lenger klarer å spise eller sitte på do uten hjelp!

  399. Tykke lår?? OMG langt ifra! Ikke bry deg om disse triste, triste menneskene som legger ut frekke kommentarer! If people try to bring You down, it’s only because your above them! Det vil alltid vêre folk som har så dårlig selvtillit at de føler de må hakke ned på andre for å føle seg bedre! Ikke bry deg !

  400. Bra skrevet. Men hvis du sier at du er prøver være fornøyd med deg selv, og at man alle er vakre, burde du kanskje ikke over redigere bilder av deg selv? retusjering er fint det altså men ja.. 🙂

  401. Du er utrulig pen og dette var utrulig bra skrevet!
   Bare et spørsmål jeg har lurt på lenge.. Hvordan klarte du å få så tynne ben? Kan du lage et innlegg om det?

  402. Dette er det beste innlegget du har skrevet, Andrea. Får en god følelse i meg når jeg leser dette, det gir meg troen på menneskeheten igjen. Tusen takk!

  403. Du er utrolig pen, skjønner ikke at anonyme kan ha skrevet noe sånt om deg! De er så feige at de ikke tør skrive sitt eget navn en gang! Det sier mye om den lille selvtilliten de har… samtidig som de tror de er bedre enn alle andre.

  404. Helt enig med det du skriver. Men jeg ahr bare et spørsmål til deg; om det var du som hadde hatt litt fett på magen, hadde du godtatt det da? Jeg ser for meg at du som er en så offentlig person hadde tatt et tak, fordi du ikke vil ha det der. Men du synes i tillegg at alle er bra som de er, uansett hvordan de ser ut…
   Bare begynte å tenke litt over det der.
   Fobildet mitt du <3

  405. Jeg kjenner meg så igjen i det du skriver men det jeg har fått hørt er at jeg er for tynn, at jeg har anoreksi (noe jeg ikke har) at jeg må spise mer osv. Men jeg opplever faktisk det største kroppspresset når familien er samlet hos bestemor og bestefar ved siden av middagsbordet! Jeg har kjempemange søskenbarn men bestefar hakker alltid ned på meg og sier at jeg må spise mer hvis ikke kommer jeg til å sulte, og jeg har sluttet å dra på besøk til dem for jeg får nok press av dem som sier jeg har anorexia på skolen osv. Og når vennene mine sier at de vil ha min kropp for jeg er så tynn så føler jeg at dem bare sier det for å være snill, alle som har sagt at jeg er for tynn har ødelagt selvtilliten min, men jeg greier lett å bygge den opp, jeg skal nå begynne å trene og få muskler både psysisk og fysisk:)

  406. Wow heilt utrolig bra skreve!!! Men eg skjønne ikkje at du kan ver missfornøyd me deg sjøl, kjære jenta? Du e definisjon av perfekt. Når eg leste det me nasen måtte eg selfølgelig se om det va noge, men syns den e kjempe fin og passe perfekt t fjeset ditt 🙂 Prøv og ikkje la anonyme kommentarer gå inn på deg, husk at mange e sjalu. Stå på, misunne heile deg!!!

  407. Utrolig bra skrevet, Andrea! Trengte virkelig dette innlegget nå, tusen takk! Har alltid sett opp til deg, du er inspirerende og motiverende ♥ Du var, er og kommer alltid til å være vakker!:) Jeg ante ikke at du også har følt et slikt kroppspress, som jeg og mange andre tenåringer også har. Det høres kanskje litt rart ut, men ble nesten litt glad nå for at jeg ikke er den eneste.. Eller har alltid visst det, men når man leser at en så vakker person som man trodde hadde det perfekt også har hatt sånne problemer.. Jeg vil deg alt godt, og at du skal vite at du er nydelig som du er! Og selvom det er noen som skriver stygge tilbakemeldinger, er de kanskje sjalu eller har dårlig selvtillit selv.. så vet du at de aller aller fleste synes du er herlig og at du har utrolig mange lesere som ser opp til deg ♥ jeg håper virkelig at du leser denne og alle de andre positive kommentarene, og at det kan hjelpe til med å bygge opp selvtilliten! (Noe du burde ha, du er nydelig) Nesen din er også nydelig! Haters har ikke annet å skrive om så de finner på noe sånt som at du har stor nese? Barnslig og unødvendig..
   Du har så mange grunner til å være fornøyd med deg selv, og du har helt rett, du er den du er og kan ikke gjøre noe med det ♥ bra skrevet!
   – stor fan ♥

  408. Tenkte at jeg måtte si noe. Syns det er ganske bra gjort at du skriver en sånn tekst. Men samtidig legger du ut bilder av deg selv i bikinier eller treningsklær, og jeg vet det er fordi du har lyst til å skryte om kroppen din osv.. Du sender ut forkjellige tanker om dette. Kroppsfiksering og utseendepress er et stort problem i Norge og andre land. Så hvis du synes det er så fryktelig dumt med kroppsfiksering osv. burde du heller la være å legg ut bilder av deg selv “på vei til trening”. Jeg vet at dine bilder påvirker jenter i Norge, og du hjelper ikke til med å få slutt på det.

  409. Hei, det var en utrolig fin tekst!(: jeg er kanskje ikke den mest populære, har ikke flest venner, men de vennene jeg har liker meg for den jeg er(:(:(:

  410. Først å fremst:) Fy filleren for en utrolig vakker jente du er:)
   Nummer 2.. nydelig innlegg du skrev:) virkelig bra.. Viktig å ta opp:)
   Deg kommer jeg til å følge fremover. Jeg er helt ny i blogg verden, prøver meg på noe jeg ikke kan:) Vert enormt stort satt pris på om en blogger som deg tok en titt å la igjen en liten kommentar:)
   oeyvind.blogg.no

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg