MIDDAGSTIPS: Pizza med tunfiskbunn

Heihei!

Etter treningsøkten snakket jeg og søsteren min om hva vi skulle lage til middag. Hun foreslo en pizzaoppskrift hun hadde funnet på en fitnessblogg som ingen av oss hadde prøvd før. Denne pizzaen har et helt fantastisk næringsinnhold og er faktisk SUNN. Som sikkert de fleste vet så er pizzabunnen det som er mest usunt på en vanlig pizza og på dene pizzaen består bunnen kun av egg, tunfisk og havregryn. Altså masse proteiner + trege karbohydrater fra havregrynet! Høres kanskje ekkelt ut med tunfisk i deigen, men gud- så godt det var. Jeg liker faktisk ikke tunfisk fra før så var veldig skeptisk men du smaker nesten ingenting av den, det lille du smaker passer rett og slett bare veldig godt inn med resten. Oppskriften er superenkel med billige ingredienser og det tar ikke mer enn 15-20 min fra du starter til pizzaen står ferdig på bordet. Alle burde prøve: denne pizzaen er rett og slett kjempesunn, perfekt etter trening, veldig mettende og smaker fantastisk godt (og usunt, selvom den er det helt motsatte). Dette er det dere trenger:

Havregryn // Tunfisk på boks // Karbonadedeig // Valgfritt krydder // Egg // Sjampingon // Lettost

Oppskriften holder til 2-3 personer, om det bare er til en person anbefaler jeg å halvere oppskriften. Her er den:

♥ 120 gram havregryn (tilsvarer 4 dl)

♥ 2 bokser tunfisk i vann eller olje

♥ 2 egg

♥ 400 gram karbonadedeig

♥ Lettost

♥ 2 sjampinjonger

♥ Krydder 

Først blander du havregrynet, tunfisken (ta med vannet/oljen tunnfisken ligger i) og eggene i en bolle. Bland sammen til du har fått en fin og jevn deig. Så former du deigen til en pizzabunn på bakepapir og setter inn i ovnen på 180 grader. Stek bunnen i 10-15 minutter (kjenn etter at den ikke er altfor deigete, da er den ikke ferdig). 

I mens bunnen står i ovnen kan du begynne å steke karbonadedeigen. Du kan krydre den etter hva du liker! Selv brukte jeg grillkrydder, hot & sweet pizza and pasta magic krydder og hvitløk & urter krydder. Viktig å krydre kjøttdeigen mye i og med at resten av fyllet og bunnen ikke smaker så altfor mye. 

Så kan du ta pizzabunnen ut av ovnen når den er ferdig og fordele kjøttet over. Deretter steker du soppen og legger på denne og så osten til slutt. Jeg brukte lettost fra Norvegia i skiver og brukte en hel pakke (150 gram).

Deretter setter du pizzaen i ovnen igjen og lar den bli der til osten har smeltet. Da er pizzaen ferdig og kan nytes  

Om du vil kan du gjerne bruke ketchup på pizzaen (helst sukkerfri) og/eller lettrømme/kesam. Ha gjerne også en liten salat ved siden av som tilbehør! Oppskriften er som sagt ikke min men vil fortsatt gjerne høre hva dere synes om dere prøver å lage den. Supersunn og supergod pizza, anbefales på det sterkeste ♥♥ Håper dere likte innlegget. Om det falt i smak kommer jeg gjerne med fler tips fremover  

35 kommentarer

Siste innlegg