What to do?

Hei!

I går kveld skulle vi la Roxy være alene for første gang. Vi hadde lyst til å ta en middag ute og synes det var på tide. Har liksom ikke hatt samvittighet til å forlate henne i starten, men i går skulle vi altså prøve. Jeg kan jo ikke være med henne døgnet rundt, vil jo ha mulighet til å feks kunne sole meg ved bassenget en stund i mens hun kan være alene i leiligheten. Så ja, da dro vi på middag og var borte i rundt 2 timer. Vi stengte henne inne på badet, slik at hun hadde mindre teritorie å passe på + at vi var redde for at hun skulle ødelegge ting om vi hadde henne fri i leiligheten. Man vet faktisk aldri med hunder og nettop det der, selvom jeg ikke har erfart det før med mine små voffser. Da vi kom hjem og åpnet baderomsdøren, fikk vi mildt sagt helt sjokk! Roxy var klissvåt, vasken var på, alt som stod på vasken var på gulvet, vannskålen var knust, det var litt blod på gulvet, dusjdørene var blitt bøyd, møkk overalt + at den ene dørlisten var revet av og lå på gulvet. Jeg hadde aldri i mine villeste fantasier sett for meg at noe sånt kunne skje av å være alene i 2 timer. Er selvfølgelig utrolig kjipt for oss i og med at vi ikke eier denne leiligheten, men leier, og å fikse opp i det hun gjorde kan bli litt dyrt. Roxy må jo også ha hatt det helt forferdelig, i og med at hun gjorde det hun gjorde. Synes jo selvfølgelig også kjempesynd på henne. Hun er jo en ellers superrolig og snill hund som ikke hittils har gjort noe galt, så det må virkelig ha gjort henne ekstremt nervøs. Ser nå at det ikke var smart å gå fra henne 2 timer første gang.. Men man er jo avhengig av at en hund må kunne klare å være alene hjemme og noe sånt som skjedde i går, kan ikke skje igjen. Både for leiligheten sin skyld og selvfølgelig Roxy. Jeg skal jo hjem til Norge på besøk om litt over 1 uke og kjæresten jobber hver dag, så da MÅ hun jo være alene. Enten må vi kanskje prøve med å kjøpe bur hun kan være i eller prøve å trene henne opp gradvis til å være alene. Om det ikke funker er vi nødt til å gi henne bort, noe som selvfølgelig er det siste vi vil. Vi har jo allerede funnet en familie til henne her, så vi får jo bare se om vi heller må gi henne til dem tideligere enn planlagt. Er jo det siste jeg vil, men det som skjedde i går kan ikke skje igjen, vi eier jo som sagt ikke leiligheten… Om noen har noe tips eller vil fortelle hva dere hadde gjort i en slik situasjon, hadde jeg satt stor pris på det ♥

Ellers hadde vi en kjempehyggelig kveld i går, sett bort i fra det som ventet oss da vi kom hjem. Vi dro til flotte Anfi Del mar, spiste deilig middag og tok oss en øl på beach-cluben etterpå. Var veldig deilig å komme seg litt bort fra leiligheten, var lenge siden det nå :) Her har dere et lite bildedryss:

Laks, avocado og dillsaus! Denne retten var fantastisk ♥

Anfi er så fiiint! Beach-cluben er også like deilig på kveldstid som dagtid :)

100 kommentarer
  1. Ærligtalt, Unnskyld men du må jo mangle noe i hodet.
   Med hunder så må man ha alenehjemmetrening før man plutselig sperrer bikkja alene på badet i 2 timer. Vær sikker på at hunden takler dette før dere drar. Sånn trening tar lang tid. Søk opp alenetrening på hund å begyn med engang.

  2. Med en slik omplasseringshund som kan ha opplevd mye vondt, kan man ikke starte med 2 timer, du må starte med 10 min, gå opp til 20, halvtime, 1 time! Har adoptert en hund fra spania, og startet med 10 min som første gang alene..

  3. Vet det er lurt å starte med f.eks 10 minutter, se hvordan det går. Går det fint, så kan du øke litt og litt, men 2 timer er alt for mye første gang, som dere sikkert erfarte. Det er slik man trener opp en hund til å være hjemme alene, har selv gjort det med min hund 🙂
   lykke til!

  4. Du må trene. Det tar tid. Kanskje spesielt nå etter at Roxy fikk slik en fæl opplevelse hjemme alene. På Hundesonen.no (et forum om hund) kan du finne mange gode tips og råd til hvordan du kan trene hunden til å være alene. For all del IKKE steng henne inn i et bur, hunden er jo åpenbart redd for å være alene. Håper det løser seg.

  5. Idiot, du kan ikke bare sperre bikkja inne på badet i to timer uten noe som helst trening før det og forvente at det går bra, stakkars bikkje! Nesten dyreplageri det der.

  6. To timer første gang er nok dessverre altfor lenge, du må starte med 10-15 minutter og så prøver man og øke etterhvert. Men som de andre og skriver å sperre en hund inne er ikke lurt, de vil få panikk som hunden gjorde i dette tilfellet også. Står mange gode tips på nettet, så søk i vei.

  7. Som de andre over sier, alenehjemmetrening er tingen. Vi bruker bur på våres hund når vi ikke er hjemme og det går helt fint. Vi puttet hun der litt og litt av gangen slik at hun skulle vende seg til å være der. Også brukte vi aldri buret som straff slik at hun skulle assosiere buret med noe positivt og nå går hun inn der på kommando eller når hun er trøtt. Så jeg mener at bur er det beste, men sånt varierer jo fra person til person 🙂

  8. Dere er ikke særlig voksne oppegående mennesker dere heller som kaller Andrea idiot og tom i hodet! Hva med å heller komme med litt konstruktiv kritikk og tips istedenfor å dømme henne nord & ned. Folkeskikk er en mangelvare tydeligvis!
   Andrea: Det er tydelig at Roxy lider av separasjonsangst, noe som ikke er overraskende med tanke på hennes fortid. Selv om hun gjorde dette nå betyr det ikke at dere ikke kan trene henne til å klare seg alene. Men som sagt over må dere starte med kortere tidsperioder, maks 10 – 15 minutter og så jobbe dere oppover til lengre perioder. Det vil kreve mye arbeid fra deres side, men er verdt det i lengden! Hun kan reagere værre på å bli stengt inne i et bur når hun skal være alene. Så anbefaler dere heller å trene henne på å være alene.

  9. Herregud, stakar Roxy! For å ha gjort så mye skade må hun jo ha vært livredd!! Selv jeg som ikke har noen som helst erfaring med hund vet jo at man ikke skal dra fra dem så lenge uten alenehjemmetrening, spesielt rescue hunder. Det virker som du bryr deg mer om skadene på leiligheten (og jeg forstår jo selvfølgelig at det er kjipt) enn skadene på Roxy.. Får helt vondt inni meg av å tenke på det. Gi henne til den nye familien så fort som mulig, hun fortjener så mye bedre!

  10. Om et dyr har fått hjemmetrening og klarer seg hjemme alene etterhvert, PLIS aldri steng den alene inne på ett rom. Det er ikke rart om det klikker litt for dem. Er de vandt til å bli sperra på et rom når dem er alene så går dem ratt amokk i resten av huset/leiligheta fordi dem endelig blir satt “fri”.

  11. Det du kan gjøre er å kjøpe et bur til henne å vende henne til å ligge der så når dere er ute så kan hun ligge i buret og hunder tåler å ligge lenge i bur. Jeg har 4 hunder selv og driver oppdrett, så det funker 🙂

  12. Som veldig mange andre sier så må man ta det litt og litt. Driver å trener valpen min på det nå å hun blir bare flinkere og flinkere. Vi har hun i bur som er stort nok til at hun kan reise seg, snu seg (så klart) og leke med lekene sine om hun vil det. Funker ganske greit å ha hun i bur siden hun da ikke kan ødelegge noe, og siden det er hennes faste plass.
   En annen ting er at hunder kan få litt panikk når de er hjemme alene, så det er viktig å lære dem at man kommer tilbake. Det er derfor det er lurt å starte med å bare være ute av rommet en liten stund, så komme tilbake før hun begynner og bjeffe eller pipe. Da vil hun lære seg at det ikke er farlig at du går og at du faktisk kommer tilbake til henne. Det er veldig viktig å ikke gå til hun når hun bjeffer eller piper for da lærer hun seg at hun kan bjeffe og pipe for å få oppmerksomhet.
   Lykke til! håper det ordner seg 🙂

  13. Det må skje gradvis og du må begynne i det små, men bare noen minutter. For så å øke. Du skal heller aldri stenge inne en hund i et rom, ihvertfall ikke hvis hun ikke er vant med å være der inne, og bare der inne. Det kan være lurt å kjøpe et bur, som du gradvis begynner å trene opp med. La døren stå åpen og la hun vite at det er hennes plass, og bare hennes.

  14. Hei, jeg synes dere burde kjøpe et bur som går ann å lukke igjen. Hunden vår var selfølgelig litt skeptisk på buret i begynnelsen men etter hvert ble hun så vandt tild det at hun nå rett og slett vil inn der hele tiden!

  15. Hunden er ikke vant med å være alene eller bli stengt inne på et lite rom. Ikke rart hun fikk panikk. En hund lager ikke de skadene du nevner uten å ha vært livredd, noe det ikke virker som du tenker noe større over..
   Kanskje en ide å gi henne til den familien før du drar, så slipper stakkars roxy å sitte alene i et bur hele dagen.

  16. Stakkars, håper hun ikke skadet seg og at dette ordner seg! Min hund kunne ikke være alene før da holdt hun på lignende som Roxy, men nå er hun kjempe flink. Du burde kjøpe bur til henne også fikser du det koselig for henne inni der også har du henne inni der litt hver dag når du er hjemme, for å venne henne til det. Det er viktig at du gjør dette så hun føler seg trygg i buret, ellers kan hun holde på likedan i buret. Og etterhvert prøver du å dra bort i et kvarter eller en halv time å ser hvordan det går, om det går fint så prøver du å være borte lengre. Du trenger ikke gjøre dette over kjempe lang tid da, du ser selv i hvilket tempo du tar det i. Bare ikke gjør alt på en dag, det kan bli for mye for henne. Noen hunder kan ikke være løs når eieren er borte, noen er nødt til å være i bur hele tiden. Kan hende Roxy har separasjonsangst og har hørt om andre som har hatt hunder med det og de har måttet gitt hunden vekk for det er så ille og de får ikke vent hunden til å være alene noen timer. Håper selvfølgelig ikke dette er tilfellet med Roxy da, håper dere får fikset opp i dette og at hun blir tryggere etterhvert! Måtte bare dele det i tilfelle du ikke viste om det. Greit å vite. Å gi henne godteri etter hver gang hun har vært i buret når du er hjemme og/eller når hun har vært i buret når hun er alene hjemme er en god idè. Da relaterer hun buret og å være alene hjemme til noe ok lettere. Det gjør du kun når hun har vært flink da. Og igjen, håper alt ordner seg! Og håper dette var til noe hjelp! 🙂

  17. Hunden din er vant med å være alene,og når den endelig er vant med at du er der hele tiden så blir den redd. Du må lære å sette den i bur av og til, ikke la den være med deg enn hvor du går i huset. Den er stressa, den kommer fra en plass der det var veldig stressende for hunden. Du må være streng med hunden, ellers lærer den aldri. Å du må kjøpe bur vis du ikke setter den bort, så må kjæresten din lufte den før han drar på jobb. Aldri sett en hund i ett slikt så lite rom, iallefall ikke vis den lider av seperasjonsangst. Begynn nå idag med å prøve å sette den bort i ett bur i noen minutter, så ta den med ut, så sett den i bur igjen. Du må fortsette slik. Å vis den ikke er husren, så må du la hunden se hva den har gjort, gjør du slik så lærer den. Familien her er oppdrettere og du burde snakke med noen som har erfaring

  18. Å du må lære å la hunden være rundt andre folk, trafikk osv, det er bra trening så du må gå tur med den ofte

  19. Helt ærlig, så virker det som om du tok imot Roxy mer for å fremstå mer omsorgsfull enn det du egentlig er. Eventuelt ikke helt tenkt gjennom hvor mye arbeid det er. Alle vet at en hund fra shelter krever mye tid og arbeid, for de har jo vært gjennom grusomme ting som sitter igjen hos de. Og virkelig.. 2 timer alene på et lite bad, som første gang på et nytt sted? Hun er ikke blitt vandt til omgivelsene enda, for hun har tross alt ikke vært hos dere så lenge enda. En hund som henne trenger mer enn 3 mnd på å bli en “ordentlig hund” igjen. Om hun noen gang blir det. Gi henne heller til noen som har tid og mer erfaring.

  20. Det var nok ikke det smarteste å la henne være alene i 2 timer første gang hun skulle være alene! Man må begynne i det små,akkurat slik man gjør med valper! Gå ut i bare noen minutter først,så 10 min,så 20 osv. Også det å stenge henne inne på badet er ikke lurt. I stedenfor bur,så bør dere skaffe en stor hundegrind som kan være i stua der hun har skål med vann,litt leker ig gjerne en hundeseng å ligge i. Så bør dere ha på radio slik at hun får litt selskap mens dere er ute. Dere må gjøre det å være alene til en positiv ting. Gi henne litt snacks/leverpostei ol. når dere drar så forbinder hun det å være alene som noe positivt. Kjøp gjerne en ball/bein med hull i og putt leverpostei i slik at hun kan aktivisere seg. Lykke til!

  21. Hei!
   Har hund selv og hun kan være hjemme i stua uten at hun gjør noen ting. Dette har såklart krevd mye trening.
   En smart måte å begynne på, er å være hjemme mens Roxy er inne på et rom så dere hører hvis noe plutselig skjer. Hvis hun plutselig begynner å pipe/ødelgge ting/gå amokk(?) må dere gå inn stoppe henne og deretter lukke henne inne igjen. Dette må dere gjøre til hun roer seg og dere kan da gå inn hilse på henne, klappe og rose henne. Hun vil da etterhvert lære at så lenge hun er rolig kommer dere å henter henne. For etter det det høres ut som, er hun både redd for å være alene og og bli forlatt.
   Når hun begynner å være stille og rolig kan dere begynne med å gå ut ytterdøra og prøve å lytte om dere hører noe, og etter hvert vil hun lære det (siden hun er fortsatt unghund kan hun nok lære det ganske fort, så det er bare å starte treningen).
   Lykke til!
   Ps. elsker bloggen din 😉

  22. Kjøp et bur, og få henne til å synes buret er en bra ting:) du kan for eksempel sette henne der når dere er hjemme, dere kan gi maten inne i buret, gi henne godbiter og bare tren masse og gi henne en positiv opplevelse med buret! Dette har funket bra på min hund. Du kan også gi et kjøttbein og la henne spise på det når hun er i buret og ta det fra henne når hun er ute av buret. Etterhvert (etter MYE trening) vil hun oppleve buret som noe positivt og hun vil fint kunne ligge der og slappe av mens dere er borte! Håper du oppdaterer på hvordan det går:)

  23. Det er helt uforsvarlig å forlate hunden i sitt nye hjem, så tidlig, og så lenge. Du må kjøpe et bur som det er litt størrelse på, legge et deilig pledd til henne og noen godbiter, evt. en tøybit som lukter deg, eller noe hun syntes er koselig. Når man får seg en valp er det vanlig å ha en tøybit fra mor og kullsøsken, men det blir vanskelig i Roxy sitt tilfelle. Ikke steng henne inne i buret, for da vil hun ikke være der. La døra stå åpen slik at hun kan gå inn og ut som hun selv ønsker. Det er også viktig at hvis hun gjør noe som ikke får lov til, men rekker å komme seg i buret før du tar henne, skal du la henne gå. Både fordi at hun skjønner hva hun gjorde galt (i og med at hun løp inn i buret), men også for å understreke at buret er hennes friplass. Etterhvert kan du starte alene hjemme trening. Dette kommer hun ikke til å like særlig godt. Start med å gå ut døra i 1min, for så å gå tilbake. Deretter dobler du tiden til 2 min, så 4 min osv. Dette lærer du også på valpekurs. Når hunden er vendt til å være alene hjemme kan du forlate den noe lengre. Gå tur med hunden før du forlater den, og ha på radioen til henne. Ikke steng henne inn i buret. Og for all del ikke steng henne inne på badet av alle steder, der er det altfor fuktig, og ofte alt for varmt til hva som er forsvarlig.

  24. Det er veldig dumt å forlate en hund du ikke har hatt så veldig lenge, så lenge hjemme alene første gang… SPESIELT når hun har levd i de omgivelsene hun har tidligere. Hun er ikke kjent med dette og vet jo ikke hva hun skal gjøre. Det kreves trening, som ikke skjer på et par dager. Det kan ta lang tid, og man må gjøre det ett skritt av gangen. Akkurat det her er helt klart ikke Roxy sin feil, hun har jo aldri vært borti noe lignende tidligere. Det er viktig å lære henne opp, og også rose henne hver gang hun gjør noe riktig. Sånn lærer de hva som er rett og galt.
   Om dere ikke har tid til å ta dere av henne og lære henne opp når dere først har sagt ja til å ha henne, er det mye bedre å gi henne til den andre familien. Det er også mye bedre for Roxy. Hunder trenger veldig mye omsorg og støtte, hvert fall i starten på et helt nytt sted med helt nye mennesker. Jeg foreslår faktisk at dere gir henne bort til familien, i og med at dere ikke har tid til henne. Hunder er jo ikke bare kos og moro.

  25. Jeg fikk hund for ca 1 år siden og jobber 4 dager i uke. Kjøpte et stort bur til henne slik at hun har god plass å ligge på, samt jeg setter inn vannskålen til henne. Du må la henne sove i buret og bli trygg, slik at de har lyst å være der og føler seg trygg inne i buret. Du må ha henne der når hun er alene, og la henne sove der om natten da det er viktig at de ikke er redde når de er inne i buret. Dette vet jeg om mange som gjør og det er det aller beste, det har jeg fått bekreftet hos folk som er veldig erfarne med hunder også. Hunder. Er nødt til å være alene en gang iblant, slik er det for alle! Og dessverre klarer ikke alle hunder å oppholde seg i hele huset alene uten at noe går galt. Lykke til!

  26. IKKE kjøp bur! Kjøp heller en valpegrind som en liten “innhegning” der hun kan være, sammen med en vannskål, noe godt å ligge på og en liten leke/kosedyr!
   Når vi fikk hund begynte vi med noe så raskt og enkelt som å hente posten mens han var alene. For så å ta en dusj mens han var alene i et annet rom, en rask tur til butikken, en halvtimes gåtur, en liten tur til byen, en litt lengre tur til byen osv. To timer er ALTFOR lenge første gang, det må gå gradvis for at hun skal skjønne at dere kommer tilbake, særlig med tanke på bakgrunnen hun har hatt… Og et lite tips til – sørg for at det er godt og avkjølt der hun er! Hunder lider i varmen, og trenger å ha et avkjølt område, særlig når de er alene. Har de det vondt eller ukomfortabelt når de er alene (særlig i begynnelsen!!!) vil de bare forbinde det med noe vondt når de er alene og det blir bare en ond sirkel..

  27. Ikke rart hun ble vill når dere stenger henne inne på et varmt og klaustrofobisk bad!
   Kjøp en “grind” til henne som dere kan ha midt på stuen eller som en bane slik at hun kan bevege seg ute og inne.

  28. Syns du burde tenkt nøye gjennom det her. Du kan bare ikke låse henne inne på badet i to timer stakkar. Skjønner dere vill ha “fri” ogsånt, men du valgte å ta henne inn hjem til dere, og du vet at leiligheten leies. Så dette er egentlig din skyld. Kan være lurt å trene henne opp gradvis. Du har hund så du vet ansvaret det krever. Og siden dere har en familie som gjerne vil ha henne, kan kanskje dem passe på henne for deg mens du er i Norge? Bare tenk på en smart måte å gjøre ting på, men tenk også over hva som er best for Roxy! Ikke kjøp bur.. Det blir nok bare vertre for henne psykisk. Kanskje dere kan sperre av et område der hun kan gå mer fritt. Dere kan kjøpe et slags “barne gjerde” og heller la henne gå rundt i et større område enn et bur som er så “trangt”
   Lykke til!

  29. Okei… Det var nok litt av en opplevelse. Og du/dere har det nok forferdelig dårlig samvittighet og alt det der fra før av. Slik at jeg skal ikke si noe unødvendig! Jeg har altså ikke hund. Men jeg har faktisk hatt en ganske lik episode, men det var da min feil. Jeg har 2 deguser og de pleier å løpe fritt på badet – og klarer seg fint alene i 30 minutter. Etter en 20 – 30 minutter så hørte jeg en rar lyd fra stuen… så jeg skyntet meg for å sjekke på badet. Og joda, det var det full oversvømmelse på 2-3 cm og hele gulvet var dekket i vann. Det hadde også lekket utover i gangen. Min første tanke var å redde degusen! Men den satt heldigvis høyt oppe, langt fra gulvet (i og med de er kjempe gode klatrere og hoppere). Fikk han i trygghet i buret. Også ser jeg at alle listene er spist opp, fordi han hadde prøvd å komme seg ut (selvfølgelig!). Stakksrs stakkars… det skjedde ihvertfall aldri igjen. Slikt gjør man bare 1 gang. Kan tenke meg du/dere også har lært 😉 Er ikke kjekt å åpne døren og få et slikt syn… 🙁 Lykke til videre! Vi gjør alle feil her i livet og tar feile valg av og til.

  30. Valpen bør vennes til å kunne være alene hjemme noen timer – uten å bråke eller ødelegge. Dette arbeidet kan påbegynnes umiddelbart og helst innen du har hatt hunden i 48 timer. Husk å vente med å gå fra hunden når den er rolig og avslappet.
   Når hunden skal være alene hjemme, skal man sørge for at den har fått en rolig luftetur, hvor den har fått gjort fra seg og deretter har fått tid til roe seg ned før dere drar.
   Når du begynner med å la hunden være alene hjemme, start med å la den være alene i kortere perioder for så og gradvis øke tiden. F.eks. 1. gang tar du deg bare en tur i postkassa (5-10min). Øk med ca. 15min hver gang det har gått bra.
   Bruk en radio for å drukne ut lyder utenfra og gi valpen selskap.
   Det er viktig å ikke lage noe stort sirkus ut av det å forlate og det å komme hjem til valpen. Gjør det så rolig som mulig.
   Før man kan stole på at hunden ikke ødelegger noe når den er alene hjemme anbefales det på det sterkeste at den er i bur. I buret kan valpen få noe å kose seg med, som feks en leke fylt med noe godt eller noe annet å tygge på. Buret skal være et sted valpen forbinder med noe positivt og føler seg trygg.
   http://www.veiviseren.org/index.php?option=com_content&view=article&id=10&Itemid=14&lang=nb

  31. !!!! Det som dere kan prøve er og sette hun inn i et rom, deretter komme inn etter 1 min og belønne hun veldig, så hun skjønner at det hun gjorde var bra 🙂 gjør dette er par ganger og utvid tiden etterhvert. Bur kan også være veldig nyttig da de ofte føler seg mer trygge i sitt lille egne territorium.
   Tilvenning av bur gjør du ved akkurat det samme + at du legger godbiter inn dit så det blir et “positivt” sted og være 🙂 LYKKE TIL!!!!

  32. Ikke bry deg om det de sier, du er så flink atte 🙂 gjør det som føles best for deg 🙂 kos deg videre på ferien 🙂 ser ut som du har det ganske bra der du er 🙂

  33. BUR!!
   Kjøp et ganske solid bur, ikke et som er for stort. Hunder blir myyye roligere av litt “trange” omgivelser! Dere burde la buret stå åpent en stund så henne får gå inn og ut av buret som henne vil en periode. Etter det kan dere øve på og lukket det igjen, og gå helt ut av leiligheten 10-30min, også øker dere tiden litt og litt. Man må også huske på at bur aldri må være en straff, for da kommer ikke hundene til å trives i buret. Og ikke legg noe over buret, da blir det fort veeeldig varmt og kan føle seg enda mer usikker, og da blir de stresset!
   Dumt og sperre henne inne på et lite rom, for da har de ingen oversikt over hva som skjer, og blir super stressa. Sikkert derfor utfallet ble som det ble.

  34. Tror nok et bur kan være den beste løsningen. Lær henne er bur er en trygghetsfølelse og at det kun er trygt ved det,
   vi pleier også å gi hundene våre favorittgodteri om vi skal være vekk en stund, da skjønner hundene at det skjer noe og glemmer det ganske fort da de får en godbit å tenke på

  35. Hei Andrea, hunder må trenes slik at de blir vant til å være alene hjemme. Det er lurt å begynne helt i det små med bare et minutt eller to i starten, for så å øke gradvis. Ikke lag noe styr når du går og kommer, vær rolig og avslappet. Sett gjerne på radioen.
   Det er flere ting du må er oppmerksom på hvis du vil ta med deg Roxy til Norge. Hunden må blant annet være vaksinert mot rabies, ha pass og være id-merket. Les alle reglene på Mattilsynets nettside http://www.mattilsynet.no. Dersom reglene ikke følges kan hunden bli satt i karantene, noe som er kostbart for deg og stressende for dere begge.

  36. Syns vel kanskje dere burde ha tenkt litt lenger før dere skaffet dere hund. Hvis dere plutselig skal gi henne til en annen familie tidligere enn planlagt lager dere enda mer kaos for den stakkars hunden. Syns egentlig veldig synd på Roxy, hun må ha jatt en fæl opplevelse på badet. Ikke smart av dere. Og det at du sier at du ikke kan være med henne hele tiden siden du vil på stranden, det viser bare hvor lite gjennomtenkt hele planen deres er.

  37. Hei!
   Fantastisk mange ubrukelige kommentarer her. Uansett, det er en helt vanlig feil å gjøre det dere har gjort. Ikke ta det alt for tungt – så lenge det kun er materielle skader er det ingen krise.
   Start på nytt med alenetreningen. Dere bør skaffe dere ett bur, som dere gradvis kan vende hunden til å være i. Begynn med å få henne til å ligge der med åpen dør, mens dere er hjemme. Innred det med et godt teppe som hun kan ligge på. Det er viktig at hun lærer seg at det er hennes sted, og at hun selv vil ligge der. Fortsett med å lukke døren mens dere er hjemme, og la henne være der litt selv om hun kommer til å klage. Etterhvert kan dere begynne med å dra ut i 10-15 min, og titte inn et vindu hvor hun ikke ser dere for å se hvordan hun takler det. Gradvis vil hun vende seg til at det er OK. Cluet er i alle fall at hun må få et bur, og vende seg til å være der. Etter min mening er det ingen grunn til at hunder skal gå fritt rundt inne når de er alene.
   Lykke til, dette kommer til å gå helt supert, kjærlighet og tolmodighet er det viktigste med hunder!
   Kos dere i varmen! 🙂

  38. Det er mulig å kjøpe et halsbånd som skal sende ut den samme lukten som valpenes mor sender ut, dette skal gi hunden en følelse av trygghet. Det er ikke lukt mennesker vil kjenne, men den vil være beroligende for hunden.
   Jeg er usikker på om dette virker på alle hunder men dyrlegen anbefalte dette til meg ettersom jeg skal ha hunden min med til Danmark fire uker i sommer, slik at han ikke vil bli så stresset av bilturen og nye omgivelser. Jeg er ikke let sikker på hva dette halsbånder heter, men det er også anbefalt når man skaffer seg en ny hund slik at den forstår at det nye hjemmet ikke er farlig. Du kan jo høre med en dyrlege eller lese på nettet.

  39. Vår hund ville absolutt ikke være i buret, så vi startet med alenetrening slik som dere(bare litt kortere) og stengte hun inne i stuen og gikk opp i overetasjen, vi gikk ut og hun bjeffet og var helt rabiat. Etterhvert prøvde vi å ha døren til gangen oppe, slik at hun hadde hele huset og passe på, slik som dere ikke ville roxy skulle. Da var hun mer rolig, bjeffet ikke, men tok et par sko i starten. Trening er veldig viktig, og sa gjerne legg igjen en telefon som dere har ringt og tatt før dere går ut. Hør da hva som skjer, gå rett utenfor døren og observer igjennom lyden i telefonen. Hører dere hun gjør noe, gå rett inn og si strengt nei og gjør henne klar over at det ikke er lov.
   Om dere har en plass hun har som sitt domene, gjerne før henne dit, legg noen godbiter og prøv på nytt 🙂
   Masse lykke til med treningen og håper dette ikke skjer igjen!

  40. Har ikke lest igjennom alle kommentarene, så det kan hende noe blir gjentatt, men. Først og fremst: Det er helt vanlig å ikke huske å tenke på alt når man har hund, du er ikke idiot for det. Men som flere har sagt, begynn gradvis! Gå feks kun rett utenfor døra, og hvis hun begynner å pipe går du ikke inn igjen før hun er stille en liten stund. Da lærer hun at om hun er rolig kommer dere tilbake, og hun blir tryggere. Ellers så syns jeg ikke dere bør ha henne på badet, regner ikke med at hun er der mye. Rydd heller unna ting dere vil ha i fred, og ha henne i det rommet hun oppholder seg mest i, og da også er mest trygg i. Gi henne gjerne et tyggebein eller noe som får henne litt opptatt en stund når dere går. Ellers hadde jeg en hund før med seperasjonsangst, og for han fungerte det veldig bra å ha radioen på! Tror ikke han følte seg like alene. Lykke til, og oppdater gjerne på hvordan det går 🙂 Vil ikke personlig anbefale bur nå når dere har så kort til å trene på før du drar. Det kan fort føre til enda værre angst.

  41. Veldig feil å la en hund være alene i 2 timer. Men alle går på den tabben!
   Det dere begynner med er foreksempel å gå ut med søpla. Så hører dere etter om hvordan hun reagerer. Så begynenr dere med 10 minutter, og dere går over til 20 minutter,gradvis! Ganske sikkerpå at hun ikke venner seg til å være alene hjemme i flere timer på en uke 🙁 dessverre..

  42. Jeg ville nok ikke stengt hunden inne på badet. På baderom kan det jo bli ganske tett og varm luft og det kan jo også gi panikk. Men er nok viktig med å trene hun opp til å være alene hjemme. Kan hende det blir litt vanskeligere nå, siden hun har allerede opplevd en litt ekkel eller “vond” gang.
   Hvis du er redd for at hun skal ødelegge ting i leiligheten er det jo en mulighet å kjøpe et bur som hun kan være i. Så lenge du ikke bruker buret som straff, pleier de fleste hunder å like å ligge i bur når de blir vandt til det. Håper det ordner seg:) Men det tar mye tid og arbeid å lære en hund. Det er desverre ikke gjort på noen få dager.. Kanskje den eventuelle familen kan låne henne mens du er borte, da blir hun også litt vnadt til de nye menneskene 🙂

  43. TIPS: Vi har hatt hund som har blitt redd når vi gikk. Ente opp med at vi trente 2min, 5min, 10min og så videre. Vi holdt oss alltid i nærheten i begynnelsen når vi trente dette opp. Etter vært begynte vi med 20min å tok bilen så utvidet vi det. Dette brukte vi 3uker på og til slutt roet han seg ned. Heter angst når de får slikt og slikt må man trene på. Og en hund som ikke er vant med å være alene skal heller aldri gjøres 2timer første gangen max 30min men slik hund som henne må trenes på.

  44. det hadde nok ikke skjedd om dere ikke hadde låst henne inne på badet? Det er ondt å låse en hund inne på et så lite område. Forestill deg å bli låst inne selv.

  45. Herregud folk får jo helt anfall! Stakkars Andrea!! Det er en helt vanlig feil, og jeg hadde gjort akkurat samme selv! Ikke ta deg nær av alle de stygge kommentarene, hjelpes! Bare begynn gradvis så går det seg nok til 🙂 stå på, og masse lykke til !! 🙂

  46. Huff, syntes du får alt for mange stygge kommentarer! Du er ingen idiot og jeg skjønner ikke hvordan andre mennesker kan få seg selv til å si sånt.. dere har rett og slett gjort en feil, og jeg er helt sikker på at dere ikke gjorde det med vilje.
   Selv har jeg aldri hatt hund og vet ingenting om hva dere skal gjøre, men det å ta det gradvis høres veldig riktig ut 🙂 Håper dere finner en løsning på det og ikke trenger å gi fra dere Roxy!

  47. Stakkars hund. Dyreplageri på høyt nivå!!! Men hey, du har noe å blogge om så da et det vel greit 🙂 not… Gi det stakkars dyret til noen som tar vare på henne!

  48. Min hund ligger i bur når han er alene hjemme. Han ødela ting når han var løs på et rom. Han føler seg tryggere i buret, og legger seg frivillig i det. Kanskje dere skulle prøve å ha hun i bur 🙂

  49. Alle gjør feil i blandt.. Utrolig snilt av dere å passe på og hjelpe Roxy, sikker på at hun har det mye bedre hos dere. Kankje lurt å la henne være alene i kortere tid og venne henne gradvis til det. Kan desverre ikke så mye om hunder..
   Kos deg masse videre i Spania, det ser herlig ut 🙂

  50. Hei Andrea 🙂
   Først og fremst er det viktig at hunden er et sted den føler seg trygg. Badet er ikke en plass hunder pleier å være, så å stenge henne der var ikke det lureste. La henne heller være i et rom hun føler seg trygg i, f.eks soverommet, stua..
   Og som de fleste har kommentert over, burde du øve henne litt og litt. Det viktigste er å være tålmodig!
   Lykke til 🙂
   -Julie

  51. Dere er flinke med hunden og trening er tingen. Må si jeg er overrasket av at dere stengte henne inne på et bad i 2 timer, det syntes jeg absolutt ingenting om. Har selv alltid hatt hund og syntes det ble helt feil. Ønsker dere masse lykke til! 🙂

  52. Skjønner tankegangen din om at to timer ikke er veldig mye, men når det er en hund du nesten ikke kjenner så er det ganske lenge.
   Jeg har hatt hund hele livet, og vet hva de kan finne på å gjøre om de blir for lenge alene. Har ikke hatt en hund med seperasjonsangst, men at han har gjort noe av ren kjedsomhet.
   Det å bli stengt inne på et bad er vel kanskje det mest upraktiske, med tanke på ting de kan finne på å gjøre og hva som er på badet. Skarpe kanter og harde underlag er ubehagelig. Og gi faen i leiligheten!! Det kan vel betales tilbake, og du har vel penger til det vil jeg tro.
   Jeg ville ha brukt masse tid på alenetrening. Med valper er det jo også en del jobb å lære de å være alene, men tid er verdifullt. Hvis du er i tvil, burde du kanskje gi henne til den familien du snakker om. Men da må de også få vite hvordan hun er alene, og at hun må ha maasse trening!

  53. Uff, dette var ikke noe okay for noen av dere…Jeg har bodd på GC i 15 år (bor her enda) og har hatt omplasseringshund i mange år. Roxy er nok dessverre en av veldig mange hunder her nede som har opplevd mye grusomheter i sitt liv, bare det at hun har vært på et shelter i over 1 år sier jo sitt. Disse hundene kommer med masse bagasje, og det tar lang tid å “normalisere” dem- rett og slett fordi de aldri har opplevd det. Jeg synes tanken din er god, alle dyr fortjener en sjanse! Ønsker dere masse lykke til, om jeg kan hjelpe dere med noe er det bare å sende meg en mail…Holder til i Arguineguin!

  54. Dere som sier stakkars hund;
   Hva i all verden? Jeg blir helt overrasket over hvor fantastisk snill Andrea er mot denne hunden, det er mer enn mange andre hadde klart! Hunden er tross alt ikke en liten valp, så det forventes at den skal klare å være et par timer alene. Ja, stakkars for at hun ble så redd, men for all del ikke bland dyreplageri inn i dette! Det er det siste Andrea fortjener å bli anklaget for.

  55. Vi har en valp på 9 uker, vi har kjøpt hundegård til han som man har innendørs, vi har han inne i den når vi er i butikken en liten tur, han piper litt først men roer seg ned. Så det smarterste er å kjøpe en hundegår, så den også har litt plass å bevege seg på, samt en seng å ligge i + leker.

  56. Hjemmetrening er tingen! Start med å eventuelt kjøp et bur, og la det stå åpent i et rom dere er mye i slik at hunden får tid til å venne seg til buret, og få en positiv tilknytning til det. Etterhvert vil hun kanskje føle seg mer tilpass, og kanskje til og med gå inn i buret 🙂 Lykke til, håper det ordner seg!

  57. Som andre sier, tren henne opp med litt og litt om gangen. Gå i butikken med typen i 15 minutter, kom tilbake og vis henne at dere faktisk kommer. Når du beveger deg over til lengre tid, kjøp et stort bur med pledd og leker, og lukk det opp og smil til henne med en gang dere er tilbake 🙂 Da går det nok bra <3

  58. Veldig enig med de ovenfor i at trening er tingen, og at man må begynne i det små. Men pass litt på når det gjelder bur. Hvis hun er en urolig hund kan hun faktisk skade seg selv dersom hun blir innestengt i et lite bur alene over en lengre periode. Hunden vår klarer ikke være i bur; det har aldri gått..
   Og sett hunden foran leiligheten. Det at hunden har blødd er MYE verre enn at vannskålen er ødelagt :s

  59. Kjøp et bur, plasser et teppe over slik at det dekker tre sider og gjør det til en trygg “hule”. Begynn med å la henne ligge i buret ved siden av sengen deres om natten slik at hun blir trygg i buret og aksepterer det som sin soveplass. Finn deretter en fast plass til buret i leiligheten på et svalt sted. Pass for all del på at det er luftig i rommet før dere går fra henne igjen. Et vindu som gir nok trekk, air condition eller annet.. husk at hunden skal ha tilgang til vann også i buret hvis hun skal være alene i mange timer. Bruk en skål uten skarpe kanter og som ikke er knuselig eller kan tygges på. Dette tar sannsynligvis lengre tid enn en uke så du må vurdere om du skal avbestille turen eller omplassere henne raskt dersom hun ikke syns buret er ok fra starten av.

  60. Jeg vil bare si at BUR ER IKKE LØSNINGEN 🙁 Jeg gjorde dette med min hund en gang, og hun hadde prøvd å gnage seg ut av buret sitt da jeg var borte. Har hun så separasjonsangst som det virker som, så er det mye bedre med “10 minutters” metoden, som flere har nevnt her. Men det tar jo enormt med tid. Lykke til <3

  61. anbefaler å gjøre det gradvis, kanskje ikke dra lengre unna enn at dere kan holde øye med henne i sjul, og for guds skyld ikke steng henne inne på et rom, da føler hun seg kanskje fanget og redd i og med at hun kanksje er vandt til å ha stor plass til å bevege seg på.
   Håper virkelig det ordner seg, roxy virker som en kjempe koselig hund, og så, så søt hun er!

  62. Du burde virkelig ikke stengt henne inne på badet? Der er det trangt og det er et rom…er ikke rart hun freaket ut! Hun er ikke vant til å være alene, og når du først går ifra henne så stenger du henne inne på et lite rom?! Helt ærlig så trodde jeg du visste bedre 🙂

  63. For en patetisk gjeng med bedrevitende idioter som kommenterer her! Maken til mange frekke drittunger. Stakkar Andrea! Hun gjorde en feil og så begynner folk å beskylde henne for dyreplageri og helvete.. Tenk dere om 2 ganger før dere kommenterer. Tror ikke dere syntes det hadde vært så gøy å få så mye ufortjent dritt.

  64. Start med å la hunden være alene i leiligheten løs, evnt i bur, og at dere går ut og er bort i kun noen minutter. Så kommer dere inn igjen og roser henne. Så gå ut og vær borte i 10 min, også inn igjen og kos med henne. Så går dere ut igjen og er borte i 20 min for eksempel, og fortsett sånn til dere er borte i typ en eller to timer. Jo flere ganger dere gjør det desto bedre. Slik venner hun seg på at dere kommer tilbake og at hun faktisk ikke er forlatt. Å stenge henne inne på bade er nok også veldig dumt, jeg tipper hun ikke bruker å være der, så da er det bare værre. Er dere redde for leiligheten, kjøp et bur 🙂

  65. Ha på radioen 🙂 Da blir det litt lyder og ikke helt stille, nesten en følelse av at noen er hjemme. Det gjør vi med hunden vår og har fungert supert fra første stund!

  66. Har en gatehund fra Romania og kjenner til problemet. Det viktige er å begynne i det små. Start med å gå i et annet rom i noen minutter, slik at hun er alene uten at dere forlater leiligheten. Når hun er trygg på dette kan man starte på trening alene hjemme. Jeg ville startet med å gå ut, stå utenfor døren i 1-2 minutter og høre etter om hun reagerer på det (bjeffer, piper ol.). Gå så inn igjen og om hun virker rolig og trygg så gi henne ros for at hun har vært flink til å være alene hjemme. Gjenta dette mange ganger, før du etterhvert øker tiden hun er alene hjemme. Prøv så i 4-5 minutter for eksempel. Jeg ville fortsatt vært påpasselig med å være i nærheten. Etterhvert vil hun mest sannsynlig bli trygg på å være alene i såpass korte perioder, og når man merker at hunden er trygg på 5 minutter kan man øke gradvis til 10. Det tar tid, men det er det beste for hunden. Øv dere flere ganger om dagen til det sitter. Jeg vil på det sterkeste fraråde bur når hunden er så redd. Bur fungerer fint for hunder som biter på ting fordi de kjeder seg alene hjemme, men dette er jo ikke tilfellet for hunden deres. Tenk deg selv å være livredd og alene og innestengt i et trangt bur. Det kan i værste fall føre til at hun river opp poter i panikk fordi hun vil komme seg ut av buret. Denne tilvenningen er nok ikke gjort i en håndvenning, men noen hunder er mer lærevillige enn andre. Masse lykke til! 🙂

  67. Hei!
   Vi har en hund som snart nærmer seg året. Han har vært løs siden han var 5 måneder uten noen problemer. Vi startet med en gang vi fikk han til å lære seg å like å ligge i buret. Puttet godbiter inne i buret slik at han forbant buret med noe positivt. Etter hvert som vi så han ble tryggere lot vi buret være oppe og vi gikk ut i bare noen minutter, og økte tiden gradvis. Hunden vår gikk automatisk og la seg i buret i starten. Nå sover han seg gjennom stort sett hele stunden vi er borte (har filmet han, derfor vi vet dette). og nå trenger han heller ikke å ligge i buret for å føle seg trygg. Har aldri opplevd at han har ødelagt noe eller er urolig når vi drar.
   Jeg koser heller aldri alt for mye med hunden vår rett før jeg drar. Tror det er viktig å lære hunden at det mest naturlige i verden er at du reiser bort en liten stund før du kommer tilbake.
   Håper det ordner seg for dere=)

  68. Å herregud.
   Når det er en hund som har hatt det helt forferdelig har den noe som heter SEPERASJONSANGST. Sammenlign det med et barn som har hatt det helt forferdelig å bodd på gaten, selvfølgelig er den livredd om den føler seg forlatt på nytt. =(
   Blir lei meg når det virker som du ikke kan nok til å håndtere det her egentlig… =(

  69. Jeg har hund, og vi hadde henne i bur i det første året. Det funket veldig fint, og anbefaler det om hun skal være alene. Dere må jo selvfølgelig da venne henne til å være i buret, og så det nesten det beste stedet for hunder å være når de er hjemme alene. Dere bør også starte litt med hjemmetrening også får dere se hvor fort det går. Du har jo sagt selv at hun lærte ganske fort, og derfor kan det jo hende hjemmetreningen også går fort 🙂 dere må bare se det an til du drar. Dersom hun ikke er klar for å være alene til da, anbefaler jeg at dere faktisk gir henne bort til eierene

  70. Du har adoptert en hund fra et shelter, den har tydeligvis opplevd mye i løpet av livet sitt. Det er nok vanskeligere å trene opp en hund som har blitt dårlig behandlet enn en hund som du kjøper når den er valp. Hunden din har nok mange problemer som å for eksempel stole på mennesker og være alene hjemme. Dere må være tålmodige for dette kommer til å ta lang tid. Start med 10 min som mange har skrevet. Dere kan sette opp et kamera og følge med på hva hun gjør når hun er alene i disse 10 minuttene. Kjøp gjerne “kong.” Det er gummi leke som du kan ta leverpostei inni og legge det i fryseren i 1 time så gi til henne, da har hun noge å gjøre på når hun er alene, for det tar veldig lang tid for hunden å få ut leverposteien.

  71. man prøver som regel 5 min, også øker man opp til en halv time. kalles hjemme alene trening. noen hunder har rettt og slett seprasjons angt og kan ikke trenes fra dette og kan faktsik aldri lære og være alene hjemme, men start i det små også øk når 5 og 10 min går fra, så begynner dere med 15 min osv

  72. Det samme gjorde vår hund.. Hun hadde prøvd og gnage seg og fra badet slik at hun mistet en bit av en tann. Hun var helt gjennomvåt og det var helt forferdelig å finne henne..
   Hun klarer heller ikke å være innestengt i bur..
   Håper alt ordner seg for Roxy! 🙂

  73. Huff, så trist at hun har separasjonsangst! Håper dere finner utav det <3 Hundene mine har aldri slitt med det heldigvis, så jeg har ikke noen gode råd å komme med foruten å trene på å være alene i veldig korte perioder (starte med noen sekunder og jobbe oppover), og å gi henne noe å aktivisere seg med når hun er alene, fks en kong med noe godt fyll i, ett grisøre eller lignende 🙂

  74. Det viktigste under en separasjon er at Roxy har et “safe place”, altså et bur der hun virkelig trives og synes det er helt greit å ligge. Anbefaler å kjøpe et stort bur, og så begynne tilvenningen av dette. Dere kan starte med å fôre henne i buret, legge leker der, og være utenfor buret sammen med henne så hun blir komfortabel og trygg på å ligge i buret. Deretter kan dere begynne å trene på å ligge i buret med døra åpen, en slags “på plass”. Videre kommer selvsagt det at hun kan være i buret selv med døra lukket, og likevel trives. Da må dere være tilstede, ikke forlat henne og steng henne inne på en og samme dag. Gi henne godbiter når hun ligger ned og slapper av, og ikke ha henne for lenge i buret av gangen. Først når hun har blitt trygg på buret sitt, kan dere begynne separasjonstrening. Ta det minutt for minutt, la Roxy ligge i buret mens du henter post eller tar en dusj. La henne ligge i buret mens du pusler rundt hjemme, lat som om hun ikke er der. Etterhvert kan du gå til en hel time, en og en halv time, to timer osv. Man må ta sånt veldig sakte, ellers kan det bli en svært negativ opplevelse både for Roxy og for dere…

  75. Som du sikkert har forstått av kommentarene over her, må dere trene henne på å være alene. For hver gang hun er alene og dere kommer tilbake, gi henne ros og en godbit (én godbit er nok, hun må ikke bli hyper eller stappmett). MEN, det aller viktigste er å kjøpe et stort nok bur, og noe mykt til underlag, som Roxy er i når dere er borte. Etter hvert vil hun tenke på buret som hennes eget fristed, hvilested, og et sted hun assosierer med trygghet. Det vil derfor bli lettere for henne å være alene hjemme. Mange tror at det er bedre for en hund å være løs når den er hjemme alene, men det er stikk motsatt! Når den er alene i et rom blir hunden rastløs, redd og kan til slutt få panikk. Men dersom den er i buret som den vet er sin plass, vil hunden slappe av, føle seg trygg og mest sannsynlig sovne til dere er tilbake.
   Se for deg at du er et barn og din mor skal legge deg. Dersom hun bare setter deg på gulvet i et rom og lukker døren, blir du redd, rastløs og vet ikke hva du skal gjøre. Dersom hun legger deg i en seng, brer dynen over deg deg (sammenlign med burdøren), vil du slappe av, hvile og til slutt sovne.
   Håper virkelig du leser dette og at det er til hjelp 🙂

  76. Må si jeg blir litt irritert over at du bryr deg om leiligheten også, og ikke bare Roxy. Du har mer enn nok penger til å fikse det der, mens Roxy hadde ikke kontroll på det hun gjorde fordi hun har opplevd ganske mye. To timer alene for en hund som har hatt en tøff bakgrunn er ganske så mye. Du burde aldri ha tatt henne imot. Virker som om Roxy var noe du kunne ha for å fylle opp din ellers så kjedelige hverdag. Værsåsnill, for dyrs skyld – aldri adopter igjen fra et shelter. Du kan jo ikke håndtere dem og tenker jo ikke etter. Lykke til videre med Roxy, jeg kjenner jeg får et tungt hjerte av å bare lese det Roxy har opplevd. Synes ikke synd på deg og kostnadene for å reparere leiligheten i det hele tatt. Det fortjener du etter å ha vært så uomtenksom, beklager å måtte si det.

  77. Åh, jeg kan forresten legge til en ting: Jeg klandrer deg absolutt ikke for det som skjedde, men det dere gjorde feil i denne situasjonen, var ikke bare å gå fra Roxy uten separasjonstrening – det var at dere stengte henne inne på badet, et sted hun ikke vanligvis tilbringer tid. (Gjetter jeg, da)
   Tenk tilbake på da du var 8-9 år gammel. Visst var du vant med å være borte fra foreldrene dine, men hva hvis de låste deg inn i for eksempel garasjen – og deretter var borte fra deg i 2 timer? Poenget mitt er at Roxy MÅ ha et sted hun er vant med å være, et trygt sted hun liker å ligge på. Sånn som buret jeg snakket om. Ønsker dere masse lykke til med burtrening og separasjonstrening!
   PS. Å ha hunden løs i leiligheten mens man er borte, kunne jeg aldri våget meg til. Jeg ser at mange “ikke forstår hvordan du kan tenke på leiligheten”, men tenk på Roxy da vel – hun kan faktisk skade seg skikkelig ille hvis hun har fri tilgang til hele leiligheten når hun er alene…

  78. Buret må være metallisk. I Gran Canaria søk det hund stedfortreder i timesvis, ingen er i San Bartolome

  79. Slet det samme med våres hund! Men vi kunne ikke ha ham i bur fordi en gang satt han fast snuten…
   Men noen hunder trenger stort territorie å passe på, det var hvertfall det som funket med oss. I starten stengte vi han inne på ett rom, kjøkkenet fordi vi ikke hadde noen han kunne ødelegge der, men han skrapet jo opp dører og pep og hylte, så da ga vi ham hele huset vårt (2 etasjer) og nå klarer han fint å være hjemme alene. Såklart tok vi jo det gradvis, av og til bare ut for å henge opp klær, så for vi innover å handlet osv., nå klar han ihvertfall å være hjemme alene en hel skoledag/jobb.

  80. Kjøp et bur, venn henne på det mens du sitter i leiligheten. Da vil hun føle seg trygg der etterhvert. Men ALDRI bruk buret som “fyfy” hvis hun har gjort noe galt. Da blir det snudd om til noe negativt med å sitte i bur 🙂

  81. Hørtes ikke ut som at du hadde tenkt særlig gjennom den avgjørelsen der. De trenger tid til å venne seg til å være alene hjemme. Stakkars hund! Virker ikke som du vet helt hva du driver med. Bruk hodet litt a!

  82. Jeg kan si meg veldig enig med de som har kommentert over her. Kjøp et stort bur til henne og visst jeg hadde vært deg så hadde jeg trent henne opp sakte til å være alene, at du foreksempel bare blir borte i et kvarter eller ti minutter. Men jeg kan skjønne visst du ikke tørr dette i tilfelle hun skulle ødelegge noe. Men det viktigste er ihvertfall at du kjøper et stort bur til henne så hadde ihvertfall jeg ikke blitt borte så lenge som 2 timer neste gang. Start på bunnen og gå oppover, sånn at hun vender seg til å være alene.
   Og folk som kjefter på deg over her over at du ikke burde ha adoptert osv syns jeg bare var latterlig. Jeg syns det du har gjort er helt fantastisk bra gjort og jeg syns virkelig du burde stå på og trene henne opp til ting og det viktigste, vær tålmodig med henne! Etter denne dagen er du ihvertfall en erfaring rikere og det er det at du ikke skal være så lenge borte neste gang. Jeg vet du kan klare å trene henne opp til dette og bli vandt til alle disse tingene, fordi du bryr deg virkelig om henne! Masse lykke til videre! <3

  83. Det er selvfølgelig kjempekjipt, men jeg anbefaler dere å skaffe et bur til hunden. Ha roxy i et bur om natten og når dere er ute. Det blir et sted som hunden etterhvert vil assosiere med “trygt”
   Det er mye lettere med valper, men jeg er sikker på at hunn vil vende seg til dette etterhvert hun også

  84. Et tips som kan være lurt er å gå lange turer med Roxy slik at hun blir sliten nok til å slappe av eller sove mens dere er borte og har hun alene.

  85. Slik som alle andre også skriver..
   Det virker ut som hunden din har seprasjons angst. veldig kjent problem!
   Og 2 timer er lang tid.. og det vil ikke hjelpe å hive bikkja i et bur for å så være alene så mange timer.
   Det er en hel prosess som kreves, og det må skje over lengre tid.
   1. begynn å kle på deg, lat som du skal gå. nøkler, sko osv. gå inn og ut døra. dette må gjøres helst fram til hunden eventuelt ikke reagerer på at du gjør det.
   2. Nå kan du begynne å gå deg korte turer( eventuelt til butikken osv) 10-15 Minutter av gangen.
   3. Nå kan du begynne å teste smått med litt og litt lengre tid, når du har sett at det har gått greit med de små turene borte ofte nok, til at hunden skjønner at du KOMMER tilbake. men som sagt, start sakte, 1 og 1 time avgangen holder. og Ikke belønn hunden med kos med engang du kommer inn døra, og den kommer løpende mot deg. Selv om det er det man gjerne ønsker, så er det ikke et så godt tegn som tror. Belønn heller hunden med kos og klemmer når den er rolig, når du har fått tatt av deg skoene, lagt fra deg posene osv 🙂
   Men igjen, kjempefin hund. og virkelig bra dere tar dere tid når dere er der å gi iallefall 1 hund en god sjanse. håper du tar ho med deg til Norge, enten at du selv gir henne ett godt hjem eller at du tar deg tid å finner noen andre 🙂
   Grunnen til at man helst skal ta det over tid å ikke kjøpe bur er at den kan gjøre like mye skade der for å si det sånn. bite i buret( ødelegger tennene) kaste seg rundt i et lite bur, osvosv.
   Kanskje få noen andre til å passe på ho mens du er i Norge?
   Masse lykke til!

  86. Er en av de mange som lurer på celine brillene dine, nettopp kjøpt meg men sytes de er så store kunne du ha sjekket inne på høyre siden om det står 55 22 145?

  87. Ser at flere foreslår bur, dette er ikke nødvendig. Ser også at mange sier at 2 timer er lenge, og det er det. Dere må begynne i det små, og ta korte turer ut. Faktisk så korte som fem minutter. Hunden min har ødelagt en del de gangene hun har vært alene, men det blir bedre med trening 😉
   Radio kan også være et greit tips, men dette er først og fremst om det er mye bråk som kan stresse hunden!

  88. forresten; et ukjent rom er alltid en dårlig idé. Ha hunden i et rom hun pleier å være i til vanlig, hvis ikke kan dette føles som en straff for hunden (altså; det å bli stengt inne på et “ukjent” rom)

  89. Tror ikke dere skulle låst henne inne på badet. Det ble nokk for liten plass for henne og det gikk helt i surr for henne tror jeg. Dere må trene la henne være i leiligheten lås og gå utenfor vet i fem min og lås opp igjen og se om henne har gjort noe har hun ikke det vent til neste dag og gjør det samme men da venter dere i 10 min utenfor fotsetter det og gå bra øker dere bare tiden gradvis. Går det ikke bra må dere skaffe dere bur og øve på samme måte som at hun skulle være løs i leiligheten 😉 dette kan kanskje hjelpe

  90. Hei Andrea! Jeg vil vel si at jeg har MYE erfaring med hundetrening. Jeg har selv oppnådd å til og med bli juniornorgesmester i lydighet. Derfor tenkte jeg at kanskje en del av min erfaring og kunnskap kan være nyttig for deg i dette tilfelle. Jeg vil gjerne komme noen kanskje litt annerledes tips til deg som er HELT avgjørende for at du skal lykkes med denne alenehjemmetreningen.
   Som alle andre sier, begynn i det små, eks. å gå med søpla er perfekt! Om du vil at hun kun skal være på et rom, eks. badet når dere er borte (det er et fint sted om hun har noen av tingene sine der slik at hun føler seg hjemme), setter du hun inn på badet før du går med søpla. Her kommer det aller viktigste: dette MÅ du gjøre som om det var det aller mest naturlige for deg å gjøre, dvs. INGEN kos, klemming og koseprat!! Hunder er ENORMT følsomme på ditt kroppsspråk. Om du gjør dette vil hun synes enda mer synd på seg selv og tro at nå skal verdens undergang skje. Ta hun med deg på badet, lukk igjen døra, gå med søpla, gå inn, åpne baderomsdøra og heller ikke nå skal du “synes synd på henne”. Bare la hun gå ut fra badet uten å gi hun oppmerksomhet, og deretter gjør det neste du skal, akkurat som om hun er luft. Det kan godt hende at å gå med søpla er alt for lang tid og avstand for henne med det første (i hvert fall med tanke på den bakgrunnen hun har (stakkars liten)). Da holder det kanskje med at du setter henne på badet og at du surrer på i stua, gjerne slik at hun hører at du ikke er langt borte fra henne. Deretter kan du utvikle dette til lenger tid og større avstand slik som alle andre skriver.
   Men det essensielle her er dette med at det må være det mest naturligste du kunne gjort! Slik må hun oppfatte det. Du kan ikke være et gram nervøs eller stresset, kun avslappet. 100% avslappet. Tenk at en hund kan merke at eieren sin får et epileptisk anfall FØR eieren får det! Det sier noe om hvor enormt følsomme de er på hvordan oss mennesker har det / føler oss! Det er ikke så rart at selv den viltreste hunden er rolig den dagen du har så enormt hodepine og ikke orker å gjøre noe annet enn å ligge rett ut på sofaen! De “kopierer” vårt humør / tilstand. Så det er dette du MÅ tenke på når du stenger henne inne på badet. Vær deg selv og slapp av.
   For det kan du møte på noen problemer på veien. Hun liker jo tydelig ikke å være alene. Husk at dette egentlig kan være en god ting i andre sammenhenger! Men du må gjøre det godt å være på badet. Hun må like å være der. Trives. Eks. sleng en godteristang, som hun elsker, inn på badet idet du tar hun med inn og lukker døra (husk å gjør det også helt naturlig!). Nå vil hun antageligvis synes det er mer stas å gå på badet og hun har noe å kose seg med mens dere er borte. Da vil hun ende opp med et bilde av at det er kjempestas at dere reiser bort fra henne. Hun vil glede seg når dere tar på skoene og pakker veska.
   Du sier at du har én uke på deg. Dette er SVÆRT kort tid! Derfor må du trene intensivt. I starten blir det jo svært korte treningsøkter, dermed kan du gjøre det maaange ganger om dagen, heldigvis 🙂 Mange korte treningsøkter er faktisk noe av det som viser seg å som oftest være det mest effektive også.
   Jeg ønsker deg masse lykke til med treningen! Både du og hunden fortjener å få dette til 🙂 Legg inn en skikkelig innsats her nå Andrea, så vil dere begge få en mye enklere hverdag senere.
   Og om tiden ikke strekker til, kanskje du kan høre med de fremtidige eierene om å passe henne den tiden du er borte?
   Jeg håper det ordner seg, og om det oppstår andre problemer i hundetrening (noe som ofte skjer) er det bare å sende meg en Mail så kan jeg gjerne prøve å hjelpe deg. Har som sagt masse erfaring og har nok en idé på hvordan du kan løse det meste!
   Min e-post: [email protected]
   Lykke til!

  91. Kjøp et bur, så øver dere med at hun skal sove i det inne på
   Soverommet deres slik at du vil høre om det skulle skje noe!
   Etter hvert vil hun bli vant til å ligge i buret og vil føle seg tygg der.
   Når hun er blitt trygg på det kan dere prøve å være vekke 15min og øke med 15min etter hver gang det går bra!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg