Cheetah interaction

Herreguuud ♥♥♥ Her om dagen dro vi for å hilse på geparder, og FOR noen fantastiske dyr! Geparder er verdens hurtigste pattedyr og de 3 største kattedyrene i Afrika, etter løve og leopard. Til tross for at de er helt sinnsykt vakre så ser de jo ganske skumle ut, så vi ble skikkelig overrasket over hvor utrolig snille og kontaktsøkende de var. Disse var jo selvfølgelig tamme, men de var jo 1000 ganger snillere enn feks de tamme løvene vi har på campen. Det ble masse kosing, og slikk på håden.. smelt! Må si det var helt fantastisk å kunne møte en Gepard, det var virkelig en stor opplevelse for meg. Disse to på bildene over var kjærester, og jeg må si at de er de søteste kjærestene jeg noensinen har sett. Bare koste og nusset på hverandre konstant, sååå in loooove, haha. Ellers var det fint å se at de hadde det utrolig fint, og et svææært område for seg selv. Om dyrene ikke har det bra så ødelegger det jo hele opplevelsen, feks når du er i en zoo. Det er jo ikke annet enn bare forferdelig vondt å se.. Så ja, det er veldig viktig at dyrene har det bra! :)

36 kommentarer
    1. Åhhhh så misunnelig og du får være med dyr som er kosete og lltt skumle, men de er tamme takk gud for det 🙂 Hvor lenge skal du være der 🙂 gleder meg til neste år da jeg skal til LA 🙂 og elsker USA.

    2. De er da ikke de tredje største kattedyrene i verden. Tigere, (snøleoparder), leoparder, løver, svarte pantere, pumaer og jaguarer er større.

    3. Så utrolig vakre! Det er så viktig det du sier, de må ha det bra for at det skal være en fin opplevelse for oss mennesker. Jeg er jo en dyreverner, så for meg er det egentlig det samme som Sophie hadde det.

    4. Ikke frekt i det hele tatt, men det er veldig rart at du skal fremstå som en som bryr seg om dyr og sier at det er bra de har et stort område å bevege seg på – når du har flere pelsjakker. Kanskje litt dobbeltmoralsk? 🙂

    5. Haha, jeg skjønner virkelig ikke hvordan du kan si “at det er viktig at de har det bra”. Ta deg en tur til en ordentlig nasjonalpark du – DA får du virkelig sett hvor vakre “dyrene i afrika” er. 🙂
      Du kan ikke akkurat forvente å få noe kos der, men er vel mer spennende å se de ordentlige ville dyrene enn de som er tamme? Mitt tips er nasjonalparken i Etosha (Namibia) eller Masai Mara i Kenya. OG der du er, Sør-Afrika. Sier ikke det her for å være slem, men når du først er i Sør-Afrika burde du ha utnyttet sjansen! Du går virkelig glipp av noe

    6. Du får sikkert alt for mange kommentarer som det her allerede, men det er viktig når du har et så stort publikum og påvirkningskraft. Dyr i fangenskap er ikke greit. Dyrene har det helt sikkert bra, jeg tviler ikke på det, men de kunne hatt det bedre. For geparder er det for eksempel nesten umulig å formere seg i fangenskap. Hvorfor? Fordi en gepardhann gjerne jager gepardhunnen 200 mil, ja MIL, i parringsleken. Går det an innenfor gjerder? Nei. Da skal du ha en stor innheining. Det blir født geparder i fangenskap, men de har blitt til med hjelp fra mennesker. Det er ikke sånn det skal være.

    7. Tamme geparder er mer som hunder enn som katter i oppførselen har jeg hørt. Det er derfor de er mer kosete enn løvene <3

    8. Til dere som nevner at tiger er det største. Andrea mente nok de tre største i AFRIKA, fordi tiger ikke finnes i afrika, for dere som ikke vet det haha.

    9. Da burde hun skrive Afrika og ikke verden da kanskje. Tror heller ikke det er så mange som tror at tigeren finnes i Afrika. Det er rimelig grunnleggende kunnskap, men bra du føler deg smart som vet det, ha-ha

    10. Anbefaler deg en tur til Masai Mara i Kenya f.eks. Da ser du hvordan dyr SKAL leve. Det du er med på er verre enn dyrepark.

    11. Jeg lurer på noe. Får du ikke litt vondt av å tenke på at du er på en tur for din egen “nytelse”… At dyrene du “passer på” ikke er der frivillig, men blir tatt med for menneskene sin skyld? De vil ALDRI slippe ut i det fri, der de hører hjemme. De får ikke leve livet de egentlig skal leve? Jeg hadde gått rundt med en konstant kvalme om jeg hadde vært der, skyldfølelsen og samvittigheten hadde vært så stor. Jeg var på safari i Tanzania for noen år siden, det var en utrolig opplevelse. Vi så dyr jakte, vi så samspillet mellom ulike arter, vi så syke dyr, vi så nyfødte barn… vi så hvor fantastisk dyrelivet er. Dette er bare forjævlig. Ja, de har det sikkert greit… men det er ikke dette livet de skal leve. Tenk på mennesker som f.eks har vært kidnappet hele livet. De sier jo ofte de har hatt det bra, men det er ikke det som er livet-, det er ikke slik livet er ment å være. Mennesker er jævlig egoistiske… vi gjør alt for vår egen realisering.

    12. Når er det dine eksamener er? 🙂 Hvilke fag var det du skulle ta? Jeg skal også ta privatist, gruer meg veldig.. Hvordan går lesingen? Får du lest noe i det hele tatt?

    13. så fine bilder! Viktig at dyrene har det godt 🙂 Virker så spennende å få oppleve dyr på så nært hold – du er heldig 🙂

    14. Elsker bloggen din!! Kan ikke du komme med noen blogganbefalinger snart? Ønsker å lese flere blogger, ikke bare dem som ligger på topplisten 🙂

    15. Av og til får jeg litt dårlig samvittighet av å lese bloggen din. Du skjønner, jeg har blogg selv også, og vet hvor demotiverende og kjedelig det er å skrive lange innlegg, ta gode bilder og rett og slett bruke masse tid på bloggen uten at du føler du får noe igjen for det. Det å se at lesertallet er ganske bra, mens bare en liten brøkdel legger igjen fine kommentarer. DET er kjedelig det.
      Jeg satt å tenkte over detta da jeg leste nå, og så fikk det meg til å tenke over hvor mye du egentlig fortjener å få igjen ettersom at bloggen din faktisk er ganske bra. Det gjør litt vondt å se at du får så mange stygge kommentarer som du absolutt ikke fortjener. Derfor håper jeg denne kommentaren kan hjelpe litt på motivasjonen 🙂
      Du virker som ei kjempe hyggelig jente som er utrolig sterk på fysisk og psykisk, men samtidig har du også bena godt plantet på jorda. Du er også kjempe pen, og jeg ville lett blitt bedre kjent med deg om jeg kunne fått muligheten 🙂 Håper du får en kjempe fin lørdagskveld, og at du står på videre med bloggingen – for dette er noe du virkelig får til.

    16. Jeg lurer på om du har mulighet til å fortelle litt om campen dere bor på? Har de en nettside? Jeg har gjerne lyst til å reise til afrika og være/jobbe med ville dyr sånn som du gjør. Hadde vært gøy om du kunne laget et eget innlegg om fakta osv.

    17. Søk på Cheetah experience. Ikke så langt unna der Andrea er. Bare å dra ned dit å jobb med geparder. Det skal jeg når jeg bare får penger nok.
      Så til alle dere som mener dyrene har det såå forferdelig. Dette er dyr som ikke ville ga klart seg på egenhånd pga mor har forlatt ungene, sykdom etc. Da tar de inn dyrene og lar de vokse opp i trygge rammer med tilgang på mat og medisin. Dere vet, mange arter er utrydningstruet. Slike plasser som de i sør-afrika driver med guidete turer hvor besøkende blir opplært i hva som er bra og ikke og da med stort fokus på snikjakt. Det er ett stort problem der nede. Og til deg som sier at de ikke parrer seg i fangenskap, det er feil.

    18. Har lenge vurdert om jeg skulle skrive noe til deg, og har konkludert med at ja, det burde jeg.
      Du er klar over at du fronter noe som er helt grusomt? “Tamme” løver og geparder? Give me a break! Det finnes ikke noe slikt! En dag kommer alle dyra du har vært med til å forstå at det ikke er greit å leve slik, og da blir en av dere frivillige løvemat. Og så må løven avlives. Det er dere som setter dem i en posisjon de ikke skal være i! Det er dere som dreper. Er det noe du ønsker å fronte? Noe du vil reklamere for? Hør på Sophie du! Dette er dyr i fangenskap som absolutt ikke skal koses med og bæres på. Jeg blir så utrolig provosert av å lese dette, og av den grunn har jeg holdt meg unna bloggen din helt til nå.
      Vil heller oppfordre deg til å jobbe som frivillig på rehabiliteringssenter i Afrika som har som mål å sette løvene ut i det fri. Antelope Park har et fantastisk opplegg, og de vet nøyaktig hva løvene tenker til enhver tid, og er generelt veldig kunnskapsrike. Afrika trenger turisme, men dette blir bare alt for drøyt. Du driter Norges befolkning ut med å fronte dette dyreplageriet!

    19. Hey Andrea! Jeg har lest bloggen din en god stund nå. Som alle andre sier så er du ufattelig pen. Men det var ikke poenget mitt nå. Hehe. Tenkte siden nå har du jo vært i Afrika to ganger allerede i år. Har du ikke tenkt på og sjekke ut cheetahexperience??? Jeg skal dit selv i januar og jobbe som frivillig. Der er det hovedsakelig geparder, men også løver, caracals, leoparder, servals osv. Dette er et sted som virkelig kjemper for dyrene! Her står man opp klokken 7 vær dag og begynner med og forbedrede maten, leke med de, være barnevakt for de små, gå turer med de og rett og slett aktivitisere de mentalt. Syns uansett du burde sjekke det ut 🙂 Jeg blogger om min reise dit så gjerne følg med når jeg reiser dit i januar 🙂 ha en fin dag! Sabina Marthinsen.

    20. Jeg var på Ingwe en gang.. sluttet å dra når jeg fant ut at de avler opp løver som senere blir solgt som bl.a jakt trofeer og for å bli avelsmaskiner.. Jeg burde jo ha skjønt det, er jo ikke lov å slippe ut løver i Sør-Afrika.. Håper du ser dette etter hvert også, men pass på å ikke si for mye negativt til Yadie mens du er der.. hun er serr skummel når du ikke er enig med henne.. Hun driver å truer meg med advokater osv nå fordi jeg sier meningen min.
      Gå inn på Facebook siden “Volunteers in Africa Beaware” og se på listen de holder hvilke steder i Afrika som du bør jobbe som frivillig for.. så slipper du å støtte den grusome praksissen som bl.a Ingwe driver med 🙂
      Anywho, veldig fine bilder 🙂 Håper uansett at du koser deg.. men tenk nøye over hva du ser der nede 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg