Nydelig middag med 123.no

// Innlegg i samarbeid med 123.no

Heihei!

Her om dagen fikk jeg en pakke fra 123.no med tre forskjellige kjøttprodukter: Flatbiff av reinsdyr, kjøttdeig av hjort og en viltpølse. 123.no har jeg aldri testet ut tidligere, så jeg var veldig spent! For dere som ikke har hørt om det før, så er 123.no en portal der man kan bestille matvarer direkte fra produsent. Varene sendes fra produsenten (som ofte er slakteri, en gård, fiskeri eller lignende) og rett hjem til deg på døren. 

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Hjortekjøttdeig // Flatbiff av rein // Viltpølse

Hvorfor handle på 123.no:

Ingen fordyrende mellomledd som feks en butikk ville vært.

Kvalitet. Raskere fra produsent til kunden forhøyer kvaliteten i seg selv.

Det er småskalaprodusenter, som brenner oppriktig for sine produkter som produserer eksklusivt i liten skala. Dette er derfor produkter du stort sett ikke får kjøpt i vanlige butikker.

Du vet hvor maten du spiser kommer fra (navn på gård osv) + at maten inneholder verken sprøytemidler eller konserveringsmidler.

Stort og spennende utvalg, mange produkter som er “umulig å få tak i”. 


 

 I dag har jeg i samarbeid med 123.no laget en helt nydelig middag med flatbiffen av hjort, som jeg har lyst til å gi dere oppskrift på. Vil du imponere familien, kjæreste eller venner så lover jeg at denne middagen er en fulltreffer 🙂 Dette trenger dere:

Image and video hosting by TinyPic

+ maizena, salt, pepper og sukker.

Flatbiffen

Det første dere gjør er å salte/pepre kjøttet. Så tar dere en god del smør i pannen og bruner flatbiffen på begge sider. Deretter setter dere flatbiffen inn i ovnen på 150 grader i 30 min (hell gjerne kjøttsaften fra stekepannen over kjøttet i formen). 

Image and video hosting by TinyPic

Sjampinjongsaus:

Stek soppen. Ta den i en kjele, tilsett 1 dl vann og 3 dl fløte. Tilsett sukkerkulør til sausen har en fin farge og maizena til sausen har en fin fylde. Hell i en god skvett med rødvin. Til slutt smaker du til med sukker, salt og pepper. Tilsett gjerne også litt stekesky fra formen til flatbifffen i sausen.

Søtpotetmos:

Skrell to søtpoteter og del dem opp i terninger. Kok dem til de er møre, hell ut vannet og mos søtpotetene. Bland inn 0,5 dl fløte, tre spiseskjeer med smør og smak til med salt/pepper.

Rosenkål med bacon:

Kok rosenkålen og stek bacon, så er det klart!Image and video hosting by TinyPic

Her kan dere se hvor fantastisk flatbiffen ble, oh my god:

Image and video hosting by TinyPic

– Klart for servering –

Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic

Ahhh, denne middagen var virkelig himmelen! Den er faktisk veldig enkel å lage, og det går overraskende fort. Kan nesten ikke beskrive med ord hvor smakfult, mørt og nydelig kjøttet var… Dette må dere teste ut, virkelig 🙂 Flatbiffen av rein finner dere HER. Anbefaler virkelig alle å sjekke ut det store utvalget på 123.no, så kan dere også imponere noen dere er glade i med en fantastisk middag, slik jeg gjorde for min familie i dag. Kan garantere dere topp kvalitet, rask levering og noen veldig fornøyde gjester, hehe ♥

  1. Åå dette så virkelig godt ut! Skal helt klart bestille dette når jeg får familien på besøk i desember 😀

  2. Slettet du innlegget med kjoler, del 2?
   Finner ikke igjen den hvite på nelly, hadde blitt utrolig takknemmelig om du kunne postet linken til den 🙂

  3. Hei fine Andrea! Husker du nevnte noe om at du kanskje hadde tenkt til å åpne en “nettbutikk” hvor du selger klær du ikke bruker lenger. Blir dette noe av? Du har såå mye fint, og en veldig fin stil. Hadde vært så gøy om du la ut noe leserne kunne kjøpe!

  4. Hei Andrea! Har du noen erfaring med tørr/irritert hodebunn? Jeg har tape-extensions og må derfor føne håret tørt etter vask. I tillegg har jeg vel egentlig alltid hatt ganske tørt hår. Nå som det er blitt kaldere er hodebunnen min blitt veldig tørr og irritert. Den klør endel, men har heldigvis ikke begynt å flasse (enda). Har du noen tips? Frisøren min anbefaler en pause fra extensionene, men for meg er det veldig uaktuelt. Hvertfall nå i julebordsesongen..

  5. Når kommer innkjøp del 2 og klærne du skal selge? Ikke meningen å mase, men har lyst på noe nytt og du har så bra smak!

  6. Hei, Andrea:) Jeg har bare lyst til å videreføre et utrolig viktig budskap som jeg brenner sterkt for. Det er nemlig veganisme:) Har vært veganer selv i relativt kort tid sammenliknet med mange andre. Du er helt sikkert kjent med vegetarianere? Vel, veganere – i tillegg til ikke å spise kjøtt- spiser verken egg, melk eller noen animalske produkter. Jeg oppdaget “sannheten” (hvis jeg kan kalle det det) bak mat-industrien og fikk en AHA-opplevelse selv, og vil gjerne dele dette videre. Vil anbefale deg en fantastisk video om nettopp dette tema. Har du en times tid til overs – klikk deg inn på denne linken: https://www.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4 Kan garantere deg at du ikke vil angre.
   Klem<3

  7. Vel.. Det er ingen som sprøyter kua si med sprøytemidler, så det argumentet kan du ta bort før noen flere ser det. Og hvis du mener at kua spiser grovfor som er utsatt for sprøytemidler, så kan jeg berolige deg med at det er såååå mikroskopiske mengder at det hadde ikke skada ei flue engang. Så sprøytemidler – det finner man strengt tatt nesten ikke på maten i det hele tatt. Det man heller kan fokusere på, er at det er MINIMAL sjanse for antibiotikaresitente bakterier i kjøttet, fordi Norge ligger på toppen over land som bruker minst antibiotika på dyrene sine. Det man kan lese om slike resistente bakterier i media, er på kjøtt og dyr fra UTLANDET. så TOmmel opp for at du støtter norske produsenter! Fortsett med det :)) hurra for den norske bonden <3

  8. tilleggskommentar til den over ^: utenlandske bønder bruker antibiotika preventivt mot sykdommer (altså ofte, og mer enn det er behov for – selv om kua er frisk så får den antibiotika), mens norske bønder bruker kun antibiotika hvis det skulle oppstå sykdom (som igjen ikke skjer så ofte i et gjennomsnittlig fjøs).

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg