SPØRSMÅLSRUNDE: trening og kosthold

Var en leser som foreslo en spørsmålsrunde om trening og kosthold, og det vil jeg jo gjerne kjøre på med! Har jo sagt at jeg skal inspirere dere endel på den fronten fremover, så da svarer jeg jo med glede på hva enn dere måtte lure på ♥ Innlegg med svar kommer om et par dager. Lets goooo

  1. Hvor mange dager i uka trener du?
   Holder du deg til et sunt kosthold hele uka, eller skeier du ut i helgene?
   Favoritt styrkeøvelse?

  2. Hvordan er det i forhold til alkohol og festing i helgene?:)
   Kan du legge ut treningsplanen din over hva du trener hvilke dager osv? (husker ikke om du la ut dette i forrige innlegg)

  3. Fortell om en “vanlig” treningsøkt for deg! Hva gjør du feks på møllen, tempo og stigning.. hvilke styrkeøvelser gjør du?

  4. Hva spiser du en “normal” dag? Sånn til frokost, lunsj, middag og mellommåltid?
   Trener du mest styrke, eller varierer du mellom styrke og løping?
   Har du noen tips til å få en markert mage?
   ❤❤

  5. Vet mange mener man ikke skal utgi vekten sin på nett, men dette varierer jo veldig ut fra høyde/muskelmasse osv..
   Om du ikke vil si det, kan du da si om du er over/ under 60 / 65 kg osv.. slik st man får en liten pekepinn på hvor mye man selv ønsker å gå ned i vekt?
   Spør kun fordi du ser dritbra ut, og trenger noen mål å sette meg!:)

  6. Du har vel ikke tips til noen litt rimeligere pulsklokker som er gode?
   Hvordan varmer du opp før en styrkeøkt?
   Pleier du å tøye ut både før og etter trening – eller bare etter?
   Har du PT? Hvis ja, føler du at det faktisk hjelper å ha en person ved deg der kontra å feks bare få laget en treningsplan tilpasset deg som du kan utføre selv? Med andre ord, er det verdt pengene?
   Hvem bør jeg henvende meg til dersom jeg ønsker å få laget en matplan – er det PT’ene på treningssentrene som gjør det?

  7. Hva spiser du og hva spiser du ikke ??
   Hvor mange kalorier holder du deg til om dagen?
   Må man trene for å gå ned i vekt?

  8. Andrea. Kan du vær så snill å holde deg unna dette temaet? Helt OK at du skal inspirere, men du kan faktisk ikke komme med råd om et slikt tema. Både fordi du verken har utdannelse eller faglig tyngde, og fordi dette er et ømfintlig tema for mange. Jeg liker bloggen din veldig godt, og prøver å ikke fremstå som en hater. Du har alltid virket som en smart jente, så jeg skjønner bare ikke helt hvorfor du gjør dette. (Har lest bloggen din helt fra starten, og er fast leser)

  9. Hva er du mest fornøyd med og mest ufornøyd med på kroppen din?
   Hvor legger du fortest på deg, og hvor tar du lettest av?
   Hva spiser du i løpet av en dag?

  10. Hadde vært gøy om du lagde noen type “what i eat in a day” videoer, evt innlegg, for å få en ordentlig pekepinn på hvordan kostholdet ditt er 🙂 Gjerne uten at du planlegger eller “stager” så mye på forhånd

  11. Har du dager hvor du har fokus på en muskelgruppe ved trening?
   Hva er en typisk frokost og middag for deg?
   Hvor mye cardio bruker du å gjøre?

  12. Du skrev for mange år siden ett innlegg om at du gikk så mye ned i vekt, du la også ut før og etter bilder. Hvordan har du klart å holde deg slank og trent uten å falle tilbake til gamle former?

  13. Kan du komme med tips om noen sunne, enkle middager du pleier å lage? Treningsrutiner? Klem ein fattig student<3

  14. Hva er nei-mat for deg, noe spesielt du styrer unna?
   Kan du komme med et eksempel på en vanlig dagsmeny for deg?

  15. Kan du skrive litt om hvordan du kombinerer et sunt kosthold og det å være sosial!! Det synes jeg er så vrient. Vil ikke bli sett på som en kjedelig person som alltid er sunn.. men samtidig så kan man ikke være usunn hver gang man er sosial bare for å Please andre.. hva velger du når du spiser ute og skal være sunn for eks?

  16. Hvordan håndterer du å være sunn når du er ute å spiser på resturant? Bestiller du noen ganger uten saus, dressing osv?
   Hvor ofte spiser du skeier du ut? (is, sjokolade, godteri osv)
   Hva spiser du helst til frokost?
   Har du gått ned mye i vekt siden du begynte å tenke på hva du puttet i deg og begynte å trene? 🙂

  17. Jeg lurer på om du har noen tips til gode, sunne og enkle frokost, lunsj og middager? Eventuelt kvelds. Jeg liker selv å spise sunt og trene, men trenger inspirasjon for å variere kosten litt mer:D
   I tillegg lurer jeg på hvor lenge før trening du spiser, og hva du liker å spise før du skal trene for å få masse energi?

  18. Tar du noe kosttilskud, hvilke?
   Har du noen øvelser du kan vise, som du syntes du ser resultater av ? 🙂
   Hva liker du å spise til lunsj?
   Hvor mye penger bruker du på sunn mat i mnd?

  19. Teller du kalorier hver dag? Eller bare spiser du sunt og skeier litt ut i helgene? Hvor lenge trener du hver gang og hva trener du på den tiden? Merker du fort resultater?

  20. tips til hva man kan spise til frokost, lunsj, middag og kveldsmat, som er sunn og inneholder helst lite kalorier?
   hvor mange måltider spiser du om dagen, og spiser du mellommåltider?

  21. Spiser du karbohydrater? Evt i hvilken form og mengde?
   Har sett på noen bilder av deg og Glenn at dere hadde FitLine-produkter i bakgrunnen, har du gått på denne dietten? Går du på produktene? Isåfall, hva tenker/synes du om FitLine?

  22. Kunne du hatt et “what I eat in a day” innlegg hvor du viser kostholdet ditt i løpet av en dag hvor du prøver å vær sunn?
   Lurer også på din høyde og vekt.

  23. Det blir så alt for feil at du skal besvare slike spørsmål uten faglig tyngde eller uten utdannelse. Erfaring er absolutt supert, men dessverre ikke godt nok.

  24. har sett på snap at du ofte går i stigning på mølla. er dette noe du foretrekker fremfor løping, eller løper du i tillegg? hvilken stigning og fart går du på, og hvor lenge? regner du det som en treningsøkt alene, eller gjør du andre ting i tillegg?

  25. Kan du lage et innlegg om mattips (frokost, lunsj og middag) og hvor mange måltid til dagen spiser du?
   Kan du legge inn treningsprogrammet ditt også?

  26. Hei! Jeg ønsker å få tynnere lår, rett og slett mindre fett spesielt øverst på lårene. I tillegg er målet en smalere midje. Med andre ord ønsker jeg å forbrenne fett, og vet da at man skal trene cardio – men jeg lurer på om du vet om noen øvelser som brenner spesielt fettet på bena og magen. For feks puppene har jeg ikke lyst til å brenne bort:))
   Så kort fortalt; vet du om noen øvelser som brenner fett hovedsakelig på lår og mage, helst ikke bryst

  27. Hei!
   Hvor trener du og hvordan valgte du PT? Synes det er vanskelig å vite hvem som er riktig for meg og mine mål.. Har PT´en din også laget kostholdsplan til deg, samt treningsplan når dere ikke trener sammen?

  28. Hvordan trener man seg til slankere lår? Og hvilke øvelser må brukes for å få såkalt thigh gap? Spiser du noen ganger glutenfritt, vegetar, lav-karbo osv., eller forholder du deg til all type mat? 🙂

  29. Kjære Andrea, jeg håper du passer på hva du svarer nå. Som alle ser består spørsmålene over av så og si bare ‘hvordan miste fett her’ ‘hvordan får jeg tight gap’ ‘hvor mye veier du, så jeg kan få et mål å forholde meg til’.. altså, virker som du har mange lesere med lite kunnskap, usikkerhet og et stort ønske om å se ut som deg. Det er en sårbar gruppe mennesker, så jeg vil bare be deg om å ikke fokusere alt for mye på restriksjoner osv innenfor dette temaet. Elsker bloggen din, men blir trist av å se så mange (og forholdsvis unge?) lesere som søker råd fra deg og er opptatt av å bli tynn og ‘fit’.

  30. Hei,
   Jeg syns du skal tenke over hva du skriver om dette temaet. Refererer til et tidligere innlegg:
   “Er så mye man tenker er helt ok å spise- feks grønn pesto, men guess what? I ET glass grønn pesto er det over 1000 kcal og det inneholder hele 52 gram fett per 100 gram. Not good! Det kan selvfølgelig nytes med god samvittighet en gang i blant, men er kanskje ikke noe man bør spise hver dag. Til sammenligning kan du faktisk spise nesten ti kyllingfilleeter for de samme kaloriene. Gjett hva du blir mettest av? ;-)”
   Det er mange kostholdsråd der ute og mange blir lett forvirret. De færreste av oss spiser grønn pesto i form av 1000kcal daglig, og pesto inneholder mange essensielle næringsstoffer og sunne fettkilder. Dersom du skal skrive om dette temaet syns jeg du skal fokusere på “få en sunn kropp og mye energi” – istedenfor å fokusere på kalorier, å forbrenne fett eller bygge muskler. Det er en MYE sunnere tilnærming da mange kan bli opphengt i dine råd. Håper du tenker deg om 🙂

  31. Hei Andrea!
   Jeg har egentlig bare ett spørsmål til deg:
   Har du gått opp i vekt?
   Jeg håper ikke du blir lei deg av spørsmålet for det er så absolutt ikke min intensjon. Jeg syns du ser utrolig sunn og frisk ut. Det ser ut for meg som at du har fått mer former, og tro meg, du ser ut som en million dollazz!
   Klem!

  32. Hva tenker du selv om du skal svare på spørsmål rundt dette temaet? Har du noe utdannelse eller lignende som gjør at vi skal “stole” på det du svarer? Tenker at du sikkert har veldig mange som ser opp til deg og at du skal være forsiktig med dette temaet, kan fort føre mer nagativt inn på folk enn positivt, selv om du sikkert bare mener det godt.

  33. Snuser du fortsatt? I så fall – føler du at det påvirker treningen og formen i en negativ retning?

  34. Hva gjør du når du kjenner på søtsuget?
   Om du lager matpakke med deg på skolen, hva anbefaler du?
   Har du gode alternativer til brød?
   Kan du dele treningsøkter? Både cardio og styrke?
   <3

  35. Andrea! Husk på at du ikke er ernæringsfysiolog, pt eller lege. Helt greit at man kan komme med personlige meninger og erfaringer i visse spørsmål, men tenk på at mange av leserne dine er i en alder hvor de ikke er kildekritiske enda. Og selvom du skriver at dette er bare hva DU gjør, så vil nok mange allikevel gjøre akkurat det samme som du. Og selvom det fungerer for en kropp, er det kke sikkert at det vil fungere på neste persons kropp. Noen av dine lesere har kanskje sykdommer som medfører at kosthold skal tas opp med lege! Du kan såklart ikke ta ansvar for hva din tekst kan medføre etter at du har publisert den, men tenk FOREBYGGING. Spesielt siden du skal bli helsepersonell.

  36. Hvilket treningssenter trener du på? Og er du fornøyd? Har nettopp flyttet til Majorstuen og trener på fresh nå, men har lyst til å bytte!

  37. Har du noen tips til mat man kan unngå/spise mer av for å unngå oppblåst mage? Har mange klær som kun passer når jeg ikke har spist, fordi jeg blir så forferdelig oppblåst ellers….
   Hva anbefaler du til matpakke?? 🙂
   Tips til alternativ helgekos? 🙂

  38. Hei! håper virkelig du kan svare meg på et spørsmål jeg har; har du noen problemområder på kroppen? Altså at du holder litt ekstra en eller to plasser, som du sliter å gå ned på? jeg sliter selv med overarmene og nederst på magen, og jeg hater det. har du noen tips du selv gjør dersom du sliter med det samme?

  39. Kan du skrive om hva man kan spise når man vil gå ned i vekt? Føler alt jeg leser om det sier imot seg selv, så vil gjerne høre det fra en som faktisk har sett resultater av det selv!
   Kunne du tenkt deg å lage treningsprogram til andre? Evetuelt dele øvelser du gjør? Gjerne detaljert, slik at nybegynnere som meg faktisk forstår hvordan øvelsene skal gjennomførest.
   Hva gjør du for å få lavere fettprosent? Er det for det meste cardio?
   Hvordan kombinerer du å gå ned i vekt, samtidig som å bygge muskler?
   Skriv gjerne mye om trening og kosthold! Blir like inspirert av deg hver gang du deler slike ting, stå på!

  40. Hva er dine absolutt favoritt øvelser for mage?
   Hva slags cardio trening kjører du?
   Hva spiser du som snacks om du skal ha noe sunt og godt?
   Når du trener, hvor lenge holder du på sånn cirka?

  41. Hvordan får du så flatt og fin mage? har du noen gode tips? Er godt trent selv men får aldri en så flatt og fin mage som deg!
   Hvor ofte trener du og hva trener du i løp av uken? har du et program du følger?
   Hvordan ser kostholde ditt ut i løp av en uke? skeier du ut noen ganger?

  42. Har du tips til hvordan bli markert og se sterk ut uten å se «svær» ut? Jeg er ganske sterk og har mye muskler, men det ser heller ut som at jeg er feit enn sterk liksom..

  43. Hvordan går det med å slutte og snuse? Kan du komme med noen erfaringer til andre i samme situasjon.

  44. Favoritt frokost-, lunsj-, middags- og kveldsretter? Legg gjerne ut oppskrift, spesielt på middag, der er jeg dårlig.
   Hvordan ser treningsuka di ut? Hvilke øvelser gjør du for rumpa, mage, armer?
   Hva spiser du ila en dag, mengde?

  45. Kan du lage en ukeplan med det du har spist i løpet av en uke? Eventuelt en dag? Flere tips til sunne oppskrifter, samt hvordan bli kvitt søtsuget. Kan du skrive hvordan du blir strammere eventuelt hvordan en går ned i fettprosent? Hva er det PT’din har anbefalt deg å spise fremover og hva er ditt treningsopplegg? Setter veldig pris på om du også kan skrive ditt treningsopplegg (det du følger med PT).
   Tusen takk for at du tar opp et veldig viktig tema og er en motivasjon for oss andre som skal gå ned i vekt/bli strammere/få mer muskler <3

  46. Hei <3
   Kan du fikse en liste med frokost, lunsj, middag og kveldsmat favoritter? Gjerne noen sunne snacks favoritter også 🙂

  47. Ser det er flere som kommenterer at du burde holde deg unna dette temaet, men helt ærlig syns jeg det er flott at du skriver om det! Dette kan være med å gi inspirasjon og ikke minst hjelpe andre! Personlig finner jeg inspirasjon og tips på diverse blogger, og ved å dele egne erfaringer kan det også slå positivt ut på andre.
   Lurer på hva du blander fettucinien din med og om du har noen tips til mellommåltider?
   Du stråler <3

  48. Fineste Andrea<3 ELSKER at du prater om trening og kosthold, gir meg ingenting annet enn inspirasjon!
   Har du forslag til mat å spise? Det går ned mye knekkebrød og skyr, og merker at jeg er litt lei. Lurer også på om du kan lage videoblogg når du trener? Eller om du kan fortelle hvordan du trener cardio? Hvilke type intervaller feks?

  49. TIL ALLE DERE OVER HER SOM VIL KUN FORBRENNE FETT VISSE STEDER – DET GÅR IKKE!
   Det går ikke an å punkt-forbrenne fett dessverre!
   Når du går ned i vekt forsvinner fettet jevnt over kroppen! MEN det varierer fra person til person hvor på kroppen man mister fett først/mest – jeg feks mister fett på overkroppen først, før fettet på rumpen og lårene. Andre mister først/mest på beina eller magen. Dette er genetisk, og du finner ikke ut av det før du faktisk går ned i vekt og ser selv 🙂

  50. Du er utrolig flott!! Har et spørsmål da som jeg ser på som ei utfordring til tider når jeg trener og skal holde et sunt kosthold over tid.
   Hva tenker vennene dine og de rundt deg om at du bryr deg mye i perioder hva du spiser? Blir det sosialt akseptert? Dersom du har valgt å være sunn over en lengre periode, hva gjør du dersom noen spørr deg om å være med på ting som inneholder usunn mat og drikke?

  51. Du skrev i et tidligere innlegg at du hadde ganske god erfaring/kunnskap om mat, kosthold og kalorier. Hva tenker du da om at en PT skriver et eget blogginnlegg for å forsvare kritikken du gir av en matvare? Innlegget finnes her http://julierafoss.com/?p=11912.

  52. Kan du lage en treningsplan (med øvelser man kan gjøre hjemme uten særlig med utstyr) og en kostholdsplan for å gå ned i vekt?

  53. Når du trener, passer du på å få varmet opp og tøyd før du begynner å trene? Mange tror at man skal slippe gangsperr og det å bli stiv om man tøyer etter at man har trent. Men det er ikke tilfellet, man må tøye FØR trening, da man med tøyingen forbereder sener og muskler på at de i løpet av treningsøkten, at de vil bli strukket/forlenget. Og dersom du har tøyd i forkant av treningsøkten, vil både senene og musklene være klar for å strekke seg lenger, og du vil oppnå bedre resultater og lettere unngå skader på grunn av brå bevegelser eller lignende. Og så må du IKKE tøye etter treningsøkten, det kan være med på å lettere få strekkskader e.l. Om du skulle finne på å tøye etter treningen, må det være minimalt. Og det som er viktigst at du tøyer, er ankler og lysk/hamstring🙂

  54. Hva pleier du å spise til frokost?
   Spiser du usunt/det du vil i helgen?
   Hvor mange ganger i uken trener du – og er det mest styrke/cardio?
   Drar du på gruppetimer?
   Kan du lage et eksempel på hva du spiser på en dag ca?

  55. Hvordan type kjøtt spiser du oftest?
   Vil du fortelle oss litt im treningsprogrammer ditt? Hvilke øvelser, ant rep og serier? 😊 Og bruker du å tøye? Liker bloggen din veldig godt Andrea😊

  56. Hei Andrea.
   Jeg synes du skal tenke nøye gjennom hvordan du svarer på denne spørsmålsrunden, og om du skal svare i det hele tatt. Det er, som flere nevner over her, et ekstremt sårt tema for mange, og du har mange unge lesere som uten skepsis tar til seg dine uttalelser. Du er verken ernæringsfysiolog eller treningspersonell, og har ingen bakgrunn for å kunne uttale deg om temaet. Veldig bra at du trener og er opptatt av kosthold selv og har erfaring rundt dette, men det holder dessverre ikke til å kunne veilede andre.
   Om du velger å svare, så håper jeg du tenker nøye gjennom hva du skriver, og at du passer på at du unngår misinformasjon. Eventuelt kan du sjekke med PT´en din før du publiserer innlegget. 🙂
   Hilsen Personlig Trener og Treningsterapeut

  57. Hvordan holde seg “tynn” gjennom hele dagen? Opplever ofte at jeg kan føle meg slank og fin på morgenen og tar på en stram bukse og en stram topp, men utover dagen føler jeg at jeg kan gå opp 5 kg. Vet du en smart metode for å forebygge dette?
   Veier ca 62 kg og er helt normal (Ikke tykk eller tynn) men ønsker å få bort noe fett fra magen og lårene (stramme opp litt) har du noen gode tips om akkurat det?
   Hilsen jente (20)

  58. – Kan du skrive et innlegg om tips til sunn og billig frokost, lunsj og middag?
   – Hvor ofte trener du cardio og styrke?
   – Løper du mest lange rolige turer eller intervaller?
   – Har du et forslag til hva man kan spise som tilbehør istedenfor ris, potet, pasta og brød?
   – Hva tar du med deg som lunsj på skole f.eks?
   Takk for at du skriver om dette, veldig lærerikt og inspirerende 😀

  59. hva gjør du for å holde motivasjonen? har prøvd å miste fett flere ganger uten hell… klarer bare å holde motivasjonen i noen dager før jeg går over i gamle vaner igjen

  60. Hei. Vet dette ikke er tema på spørsmålsrunden, men lurte på om du likevel kunne svare meg. Jeg vurderer å studere sykepleie i Bergen etter sommeren og lurer på om du vet hvilken av skolene i Bergen som sies å være den beste. Vet at både Vid og høgskolen tilbyt sykepleie. Vet du hva som er best? Og om svaret er VID, vet du om betanien eller Haraldsplass har det beste ryktet?
   Hilsen Maria

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg