LA GUIDE

DE BESTE STEDENE Å SPISE

Los Angeles er en gigantisk by, og det kryr bokstavlig talt av steder å spise. Mye fastfood, men også veldig mange bra restauranter. Flere av mine favoritter har jeg funnet via Tripadvisor, som jeg alltid bruker når jeg skal finne god mat på reise. Gode matopplevelser er for meg en veldig viktig del av ferien, og det verste jeg vet er å enda opp på et sted med dårlig eller OK mat. Sistnevnte klarer jeg som oftest å unngå takket være Tripadvisor 😉

Siden det er snakk om LA i dette innlegget så anbefaler jeg på det sterkeste å laste ned appen “DoorDash” om dere skulle få lyst på mat på døra (hehehe). Der har de nesten alle restauranter i LA, den er lett å bruke og maten kommer fort. Perfekt til late kvelder eller nattmat etter byen 🙂 Ellers, her er en liste over mine favorittrestauranter i LA:

♥ TAO. Tao er en restaurantkjede som også finnes flere andre steder i verden, og er veldig populær blant kjendisene. Det forstår jeg, for maten og atmosfæren er definitivt 10/10. Det er asian cousine, med alt av sushi, crispy duck, dim sum osv 🙂

♥  THE IVY. The Ivy er også veldig populær blant kjendisene! Denne restauranten er virkelig bare sååå søt, koselig og unik. Maten er i tillegg tipp topp 🙂

♥  VILLA BLANCA, PUMP OG SUR. Hvis du digger Lisa Vanderpump eller har sett på serien Vanderpump Rules så anbefaler jeg absolutt å dra på en av disse restaurantene. Lisa eier alle tre, og jeg har besøkt alle sammen. Dødsfine restauranter, maten er god og du kan fort kjenne igjen et par fra serien Vanderpump rules hvis du tar turen 😉

♥ CARERRA CAFÈ. Det perfekte lunch/frokost stedet, hvor de har den mest “instavenlige” maten jeg har opplevd enn så lenge i mitt liv. Haha! Det er her de printer hva du ønsker i kaffen din. 

♥ SHAKE SHACK. Om du først er keen på fast food, så er dette stedet å besøke! Shake Shack er faktisk himmel på jord. 

♥ BERRIS. SÅ mye nydelig mat! Anbefaler å teste ut lobster pizzaen. 

♥ REPUBLIQUE. Wow, for et sted! Hit må dere dra for å spise lunch. Maten er så utrolig delikat, og selve restauranten er så fin. Også en veldig bildevenlig location forresten, hihi.

♥ STELLA BARRA. Fantastisk atmosfere, god stemning og de beste italienske pizzaene! Jeg spiste en med diverse sopp, grønnsaker og trøffelolje som var sinnsykt god.

♥ KATSUYA. Hellooo verdens beste sushi! Elsker du sushi så må du hit. Enough said.

TING Å GJØRE

♥ Hike opp til Hollywood skiltet. En veldig kjent attraksjon som jeg absolutt anbefaler å gjøre! God trening, en fin tur og du blir belønnet med tidenes utsikt fra Hollywood skiltet på toppen. 

♥  Besøke spåkone. Dette har jeg ikke fått gjort selv, men kryr av dette i LA og er visst veldig populært. Personlig synes jeg tanken er litt skummel, men er sikkert veldig gøy også- haha!

♥  Sykle på Venice Beach. Lei sykler og nyt en dag på nydelige Venice beach! 

♥ Besøke Six Flags eller Universal. Six slags er en fornøyelsespark med de sykeste karusellene, og Universal vet vel kanskje de fleste hva er. Begge er anbefalt om dere vil ha en ekstra morsom dag 🙂

♥ Ta en tur innom den kjente cupcake atm’en i Beverly Hills. Denne er rett ved Rodeo Drive, så anbefaler å stikke innom den på veien dit. En rosa “atm” som det kommer cupcakes ut fra, rett og slett! Kult å se og kult å ta bilder av.

♥ Dra til Santa Monica Pieer. Santa Monica er virkelig helt nydelig og absolutt et must å besøke i LA! Også bra shopping og restauranter rundt her.

♥ Besøke kule vegger og ta bilder. Haha, høres sikkert superteit ut- men Los Angeles er verdenskjent for veggene sine. Noen vegger må man til og med stå i lang kø for å få tatt bilde foran, LOL. I Melrose Avenue er det dødsmange kule 🙂 Dette er vel strengt tatt et tips for de instaglade bloggleserne mine. 

♥ Traske rundt i Melrose Avenue. Melrose er et av favorittstedene mine i LA! Superfin gate, mye street art, masse shopping og mange gode restauranter og lunch steder.

♥ Ta en dag i Palm Springs. Jeg eeelsker Palm Springs! Det stedet gir virkelig en helt spesiell vibe. Ligger et stykka unna LA, men på veien dit kjører du blant annet gjennom en helt fantastisk “ørken”, og det er et gigantisk outlet like ved. 

♥  Dra til Las Vegas. Jepp, det gjorde vi! 4-5 timers kjøretur og viiiips så er du i verdens mest crazy by. 

FEST

I Los Angeles anbefaler jeg på det sterkeste å komme i kontakt med promotører. Da slipper du kø på utestedene, og får bord og gratis alkohol hele kvelden. De har også som oftest mange bra afterparty’s (klubbene i LA stenger kl 02.00) i private og helt sinnsyke hus feks i Hollywood Hills. Er ofte også gratis middag på fine restauranter før man drar på byen. Hvis du har tinder så får du mest sannsynlig en dm eller tre av promotører på Instagram i løpet av turen din, haha. Om dere ikke er kjent med promotører og synes dette hørtes veldig “sugar girl” ut, så er det ikke sånn- bare så jeg får sagt det. Konseptet er at utestedene betaler promotørene for at de får inn pene jenter på klubbene, fordi da kommer menn til å bruke penger der. Jepp, haha. Man er som oftest store grupper med jenter,  man må på ingen måte gi noe tilbake og kan komme og gå når man vil. 

Selvom jeg liker å feste med promotører i blant for å ikke blakke meg helt på byen, så liker jeg også å dra ut på egenhånd. Er en haug av bra klubber og barer, og her har dere mine favoritter:

♥ THE ABBEYS // PUMP // HIGHLIGHT ROOM // 1OAK // AVALON HOLLYWOOD // THE COMEDY CLUB // ARGYLE // POPPYS // HYDE // BOOTSY BELLOWS

SHOPPING

♥ Hollywood. Har sagt at dere bør styre unna å være for mye i Hollywood, men jeg anbefaler likevel å ta turen for å få sett det- og det er også noe bra shopping der. I Hollywood finner du blant annet VS, Pink, Sephora, Forever 21 og Zara.

♥ The grove. Jeg ELSKER The grove!! Verdens koseligste sted, hit må dere faktisk om dere skal til LA. Masse shopping (blant annet en stor topshop butikk) og mange gode restauranter. Anbefaler Cheesecake factory og Umami burger om dere skal spise på The grove 🙂

♥ Santa Monica. Her er det veldig bra shopping, og den kjente Dash butikken ligger her. God blanding av luksusbutikker, noen kjedebutikker og en haug av “ukjente” butikker hvor du enkelt kan finne deg noen skatter.

♥ Rodeo Drive. Ahhh, LOVE!! Denne kjente gaten ligger i Beverly Hills, og her har du alle luksusbutikkene på rekke og rad. Det er helt ubeskrivelig fint der, og absolutt verdt å ta turen dit om du så bare skal titte.  

TRANSPORT

Det finnes underground og går busser over alt i LA, men personlig har jeg aldri tatt offentlig transport. Jeg tar Uber eller Lyft rundt om kring, rett og slett fordi det er så utrolig lett og ikke minst superbillig. Å kjøre 10 min koster kanskje 50 kr, så det er virkelig null stress!

BO

Jeg anbefaler absolutt å heller leie leilighet via AirBnb enn å bo på hotell. Det er SÅ digg å ha en leilighet, og i tillegg er det veldig greie priser. Mitt favorittsted å bo i LA er West Hollywood 🙂 Men hvis du vil bo på hotell kan jeg anbefale Loews Hotel i Hollywood på det sterkeste! Vi bodde der nå, og det var virkelig ingenting å klage på. Jeg er ikke så fan av selve Hollywood, men det er et fint sted å bo i forhold til at det er korte avstander til alt du vil se og gjøre. 

♥ Håper dere likte den lille guiden min!

  1. Utrolig bra innlegg Andrea! Har veldig lyst til å reise til LA, så jeg kommer definitivt til å se tilbake på dette innlegget før jeg drar dit, når drømmen om å reise forhåpentligvis går i oppfyllelse <3

  2. Så bra at du skrev dette innlegget! Flytter selv til LA (santa monica) i starten av juli og nå gleder jeg meg enda mer! Fint innlegg <3

  3. Veldig bra og informativt innlegg 🙂
   Har et spm. ang. Chanel vesken din 🙂 Den er så fin!!! Har veldig lyst på en, men har lest noe om at kvaliteten på vesken er litt dårlig 🙁 Har din røket i sømmene og sånt?

  4. Hei Andrea! Jeg har fulgt bloggen din lenge og er kjempe stor fan. Det er et spørsmål som jeg har spekulert på, eller rettere sagt jeg vil ha svar på. Du har jo hatt en del kjærester gjennom tiden, og som du selv sa så er du jo nå blitt singel og har vært det nå en stund på flere år. Jeg er en person som har veldig lyst på kjæreste, og det er en fyr som jeg liker kjempe godt. Vi begge har på en måte vist interesse til hverandre, men jeg har kanskje vært mere «på» om man skal si det slik. Alle rundt meg har kjæreste og jeg undrer så mye på hvordan folk i det hele tatt klarer å danne et forhold, når jeg i mine år alltid har hatt vanskeligheter med det. Jeg vet ikke om det bare er feil type gutter jeg har gått etter, eller om det bare er meg som ikke uttrykker godt nok hva det er jeg vil. Jeg lurer på om du bruker sjarmen din på en eller annen måte for å få den gutten du vil ha?, eller om du har noen tips til hvordan jeg kan gå frem for å faktisk «få» han. Jeg liker han kjempe godt og han er veldig annerledes enn de andre guttene jeg har hatt en greie med. Veldig sjenerøs og snill. Jeg har prøvd å være litt forsiktig, spurt om han vil finne på noe – og ja, rett og slett tatt det rolig, men jeg har aldri på en måte sagt hva jeg føler for han til han. Jeg lurte på om du kunne fortelle litt hvordan man kan gå frem? Jeg er så redd for å virke masete eller for klengete, om jeg skal spille hard to get eller bare være rett på? Jeg vil så gjerne vite hvordan dine situasjoner har vært og hvordan du har oppnådd et forhold – fra startfasen. Det hadde hjulpet meg så mye, i og med at du har masse erfaringer om akkurat dette!
   (Jeg har spurt han to ganger om å finne på noe, men han har ikke hatt tid, og derfor mener jeg at jeg er redd for at jeg virker masete. Jeg vet at han er interessert i meg, da han har gitt flere signaler for det, men han har på en måte aldri sagt det rett ut, derfor er denne situasjonen veldig vanskelig for meg og jeg kunne gjerne trengt hjelpen din)

  5. Skulle ikke du bli flinkere til å blogge? Er det samme dritet hver gang, men skjer da aldri noe. Jeg er innom bloggen din daglig for å se om det kommer nye innlegg, men neida…

  6. Hei Søta!
   Kanskje ikke rett plass å spørre om dette, men så rabattkode for goodforme ista på snappen din og tenkte jeg skulle inn å bestille. Men da jeg kom inn så jeg at jeg må bestille abonnoment ellers koster det mye mer?
   Har du rabattkode til enkeltkjøp for betakaroten?
   Håper på svar!
   klem <3

  7. Mohammad er ikke imponert. “Guiden” din er tatt rett ut av TripAdvisor. LA er langt mer enn WeHo, Venice og 3rd Street i SM.
   “God shopping” finner man på de store kjøpesentrene og det er bøttevis av gullgruver på steder som Andrea Badendyck og Vanessa Monstad aldri kommer til å sette fot.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg