Oppskrift onsdag: healthy food prep

Heiheii ♥

Da var det klart for nok en oppskrift onsdag, og det er så gøy!! Jeg elsker jo å lage mat, så at dette har blitt en ukentlig greie er jo egentlig bare helt nydelig. Så koselig at dere liker det så godt også 😄

I dag tenkte jeg å vise dere en food prep jeg er veldig glad i å lage. Den holder seg fint i flere dager i kjøleskapet, og er perfekt til å ha med som lunsj på skolen/jobben. Og i tillegg er den supersunn!! Så dette er perfekt for de som er opptatt av å spise rent i ukedagene. Dagens foodprep består av scampi stekt med masse hvitløk og chilli, servert med en nydelig couscous grønnsaksblanding. Denne retten har jeg funnet frem til helt selv, og den er en stor favoritt her i huset!

Dette er det du trenger:

En pakke med 500 gram scampi // 2 dl couscous // En buljongterning  // Seks hvitløksfedd // En chilli // 5 reddiker // To tomater // Ca en og en halv gulrot // En halv agurk

Slik lager du couscous-blandingen:

Finkutt agurk, tomat, reddik og gulrot. Jeg kutter mitt veldig smått som dere kan se, da det er det jeg synes er mest delikat.

Kok opp 2 dl vann, og løs inn buljongterningen. Ta kjelen vekk fra platen når det koker, og hell oppi 2 dl couscous. Ta på lokk og la couscousen svelle i rundt 5 min. Da skal alt vannet være borte, og du kan blande inn grønnsakene😊

Finitooo!

Slik lager dere scampien:       

Scampiene må være ferdig tint, og jeg fjerner alltid halene med en gang. Etter at scampien har tint pleier jeg å tørke de på kjøkkenrull, da de er ganske våte etter å ha vært fryst. Det blir masse vann og gris i pannen, så det må man unngå! Når scampien er tør og klar kan du finhakke en hel chilli og ca kutte opp seks hvitkøksfedd i større biter/skiver. Så skal alt stekes på ganske høy varme i en klatt smør ganske fort. Pass på å ikke stek scampien for lenge, da blir den seig i konsistensen. Helst bare 1-3 min maks. Pssst: Hvitløken er ikke sterk når den er ferdig stekt, så store biter er ikke noe å være redd for- gir bare masse god smak.

Og voílaaa- så er retten ferdig, og kan puttes i matbokser i kjøleskapet: 

YUMMY 😋😋

Dette trenger forresten ikke å varmes opp for å være digg, jeg synes det er like godt kaldt rett fra kjøleskapet! Sunt, godt, enkelt og praktisk 😄 Mengden jeg lagde her holder til ca 3 mettende lunsjer/middager for meg. Håper dere likte oppskriften, og si i fra hvis dere prøver. Kan garantere at dette faller i smak!! 💗 Liker du ikke scampi kan du selvfølgelig bruke annen fisk, kylling eller biff til. Coscous blandingen passer til det meste, og er veldig god alene også 👌🏽

15 kommentarer

Siste innlegg