Heiheii ♥
Da var det klart for nok en oppskrift onsdag, og det er så gøy!! Jeg elsker jo å lage mat, så at dette har blitt en ukentlig greie er jo egentlig bare helt nydelig. Så koselig at dere liker det så godt også
I dag tenkte jeg å vise dere en food prep jeg er veldig glad i å lage. Den holder seg fint i flere dager i kjøleskapet, og er perfekt til å ha med som lunsj på skolen/jobben. Og i tillegg er den supersunn!! Så dette er perfekt for de som er opptatt av å spise rent i ukedagene. Dagens foodprep består av scampi stekt med masse hvitløk og chilli, servert med en nydelig couscous grønnsaksblanding. Denne retten har jeg funnet frem til helt selv, og den er en stor favoritt her i huset!
Dette er det du trenger:
En pakke med 500 gram scampi // 2 dl couscous // En buljongterning // Seks hvitløksfedd // En chilli // 5 reddiker // To tomater // Ca en og en halv gulrot // En halv agurk
Slik lager du couscous-blandingen:
Finkutt agurk, tomat, reddik og gulrot. Jeg kutter mitt veldig smått som dere kan se, da det er det jeg synes er mest delikat.
Kok opp 2 dl vann, og løs inn buljongterningen. Ta kjelen vekk fra platen når det koker, og hell oppi 2 dl couscous. Ta på lokk og la couscousen svelle i rundt 5 min. Da skal alt vannet være borte, og du kan blande inn grønnsakene
Finitooo!
Slik lager dere scampien:
Scampiene må være ferdig tint, og jeg fjerner alltid halene med en gang. Etter at scampien har tint pleier jeg å tørke de på kjøkkenrull, da de er ganske våte etter å ha vært fryst. Det blir masse vann og gris i pannen, så det må man unngå! Når scampien er tør og klar kan du finhakke en hel chilli og ca kutte opp seks hvitkøksfedd i større biter/skiver. Så skal alt stekes på ganske høy varme i en klatt smør ganske fort. Pass på å ikke stek scampien for lenge, da blir den seig i konsistensen. Helst bare 1-3 min maks. Pssst: Hvitløken er ikke sterk når den er ferdig stekt, så store biter er ikke noe å være redd for- gir bare masse god smak.
Og voílaaa- så er retten ferdig, og kan puttes i matbokser i kjøleskapet:
YUMMY
Dette trenger forresten ikke å varmes opp for å være digg, jeg synes det er like godt kaldt rett fra kjøleskapet! Sunt, godt, enkelt og praktisk Mengden jeg lagde her holder til ca 3 mettende lunsjer/middager for meg. Håper dere likte oppskriften, og si i fra hvis dere prøver. Kan garantere at dette faller i smak!!
Liker du ikke scampi kan du selvfølgelig bruke annen fisk, kylling eller biff til. Coscous blandingen passer til det meste, og er veldig god alene også
Oki favoritt spalte! Elsker at du er tilbake, og håper du fortsetter. Maten så veldig god ut
Yeyy så gøy!!

Anbefaler deg å prøve rå scampi neste gang! De stekes på samme måte i noen få minutter, til de blir røde. De er enda mer ”crispy” og freshe, enn ferdig kokte
Ville jo ikke kjøpt ferdig kokt kylling eller fisk, liksom :’D Heller ikke scampi! Nam nam
Jaa jeg vet, har brukt det også! Men disse får faktisk en helt fantastisk konsistens og er superdigge selvom de er ferdig kokte. Kjøper de fordi rå koster sånn 20 kr mer og scampi er dyrt nok fra før. Prøver jo å være økonomisk i disse tider!

Mer mat tips!!!
Det kommer hver onsdag
<3
Digger at dette har fått en fast plass! Og, at du er tilbake igjen for fullt

Sist så var du vegetarianer. Hva skjedde?

Naaaam!! Dette må prøves
elsker denne spalten!
Så digg det så ut! Liker så godt at du har begynt å blogge såpass mye igjen <3
er du fortsatt vegetarianer?
Åå, gleder meg til å se fortsettelsen på denne spalten her! Sykt glad i scampi så skal definitivt prøve ut denne oppskriften her<3
Åååh så koselig!!
<3
Åh, dette så digg ut
Du gjør ingenting med gulrøttene? Du spiser dem rå?
Må bare være sikker før jeg prøver 
Ja!<3